Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Οι τραπεζίτες σε πανικό...

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
Από χθες έχουν αρχίσει τα παπαγαλάκια των τραπεζιτών του άθλιου κατεστημένου που μας χρεοκόπησε, τόσο στα συμβατικά ΜΜΕ όσο και στα ιστολόγια να υποστηρίζουν το παρακάτω παραμύθι νομίζοντας ότι απευθύνονται σε αμερικανάκια: εάν κάποιος, λέει, καταθέσει από Δευτέρα (βλέπετε βιάζονται, οι τράπεζές τους έχουν μέσα μόνο καρέκλες και τραπέζια, καθόλου χρήμα) χρήματα τα οποία είτε έχει στο σπίτι του, είτε έχει σε θυρίδα είτε φέρει από το εξωτερικό, αυτά θα μπουν σε νέους λογαριασμούς, οι οποίοι δεν θα υπόκεινται στον έλεγχο κεφαλαίων (δηλαδή θα μπορεί να σηκώνει από αυτούς τους νέους λογαριασμούς όσα χρήματα θέλει). Καταλαβαίνετε το άγχος, καταλαβαίνετε τον φόβο τους; Κλείνουν…

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ: Νέος ιδιοκτήτης ενός από αυτά, ο μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ!

μπαφετ
Τα βήματα του διάσημου πρωταγωνιστή του Χόλιγουντ Τζόνι Ντέπ, ακολούθησε και ο αμερικανός μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ που αγόρασε ακόμα ένα ελληνικό νησί στον κόλπο της Αίγινας!

Πρόκειται για το νησάκι «Άγιος Θωμάς» το οποίο αγόρασε ο Μπάφετ από κοινού με τον Ιταλό εκατομμυριούχο Alessandro Proto στην τιμή των 15.000.000 ευρώ προκειμένου – όπως αναφέρει .....

Ο Τσίπρας ομολογεί πράξεις εσχάτης προδοσίας σε βάρος της χώρας και του λαού.

Πρέπει να είσαι μεγάλη λέρα για να θες να κυβερνάς γαλέρα. Κάπως έτσι αποφαίνεται ένα σύγχρονο νεοελληνικό γνωμικό. Κι έχει δίκιο. 

Ειδικά όσοι θέλουν να κυβερνούν την Ελλάδα σαν γαλέρα και τον λαό δεσμώτη σ' αυτήν. Το απέδειξε περίτρανα ο κ. Τσίπρας με τη συνέντευξη στη νεοχουντική ΕΡΤ.

Τέρμα τα κροκοδείλια δάκρια, τα δήθεν του καταπονημένου αγωνιστή, που τάχα έδωσε την υπέρτατη μάχη για τη χώρα του έναντι υπέρτερων δυνάμεων. Ούτε να πολεμούσε στο αλβανικό!


Η εικόνα ήταν διαφορετική. Ήταν η εικόνα της λέρας, που δείχνει τους κυνόδοντες και το καμουτσίκι στους δεσμώτες Έλληνες της γαλέρας. Και φυσικά, όπως συμβαίνει με κάθε λέρα, το ψέμα πήγε σύννεφο. Μάλιστα, μας είπε ότι ειναι μια κακή συμφωνία, που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση, αλλά - που θα πάει - θα αναστηθούμε. Δείτε τι μας είπε μόλις βγήκε από το Eurogroup με τη συμφωνία:

"Τα μέτρα που.....

ΔΡΑΧΜΗ: ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; Απαντήσεις σε σχετικές δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού.

Στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο Τσίπρας μίλησε ξεκάθαρα για τις επιπτώσεις της επιστροφής στην δραχμή

1) Η χώρα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξει την επιστροφή στο δικό της νόμισμα. Η δραχμή την ίδια στιγμή που θα εκδίδονταν, θα είχε μια δραματική υποτίμηση. 


Αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος που παίρνει 800 ευρώ, θα έπαιρνε 800 δρχ. με τις οποίες θα έβγαζε 3 μέρες και όχι 1 μήνα.


1.     Τι θα πει «η χώρα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα»; Βεβαίως έχει αυτά που της εξασφαλίζουν οι εξαγωγές της , αλλά και οι άδηλοι πόροι. 


Θα πρέπει, συνεπώς, μέχρι που να ξαναφτιάξει την  κατεστραμμένη της παραγωγική βάση (με τη βοήθεια της δραχμής, γιατί διαφορετικά το εγχείρημα είναι αδύνατον), να περιορίσουμε τις εισαγωγές στα......

Έρχεται , έρχεται τη Δευτέρα στην Αθήνα η μισητή Τρόϊκα για να συνεργασθεί και ελέγξει την "αριστερή" κυβέρνηση !

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ντ. Κοστέλο.
Πέρασαν   7 μήνες   χωρίς την...Τρόϊκα μέσα  στα πόδια μας , συγγνώμη  στα  ...υπουργεία μας !!!

Αλλά , δυστυχώς , μεθαύριο Δευτέρα (20.07)  επιστρέφει νικήτρια  στην Αθήνα !

Και η  νέα "αριστερή" κυβέρνηση, 
που ορκίστηκε ,έχει μπροστά της ένα πραγματικό Γολγοθά. 

1ον.: Την προσεχή Τετάρτη θα πρέπει να φέρει στην Βουλή για ψήφιση το δεύτερο «πακέτο» από τα προαπαιτούμενα .

2ον.:  εν συνεχεία να .....

Τι σκέφτεται ο ραδιούργος Σόιμπλε....

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου 

Οταν μετά τον θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου οι πληροφορίες που εκπορεύονταν από το Βερολίνο προετοίμαζαν τον λαό για τη σταδιακή αλλαγή των θέσεων του νέου πρωθυπουργού, την αποδοχή του Μνημονίου και τη δημιουργία «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», πολλοί ανέβηκαν στα... κάγκελα. 


Η κυβέρνηση και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δικαιολογημένα θα έλεγα, διότι πίστευαν όσα υπόσχονταν στους πολίτες, απαξίωσαν καν να ασχολη­θούν με τις εν λόγω πληρο­φορίες, επειδή τις θεώρησαν μία ακόμη προβοκάτσια του υπουργού Οικονο­μικών της Γερμανίας. Δεν ήταν......

Τσόμσκι: "Δεν παίζουν κανένα ρόλο οι εκλογές πλέον στην Ευρώπη".

Τι δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος σε ειδική εκδήλωση του Global Media Forum της Deutsche Welle. Όλα όσα είπε για το μέλλον της δημοκρατίας και την κρίση στην Ευρώπη.

Με θέμα το μέλλον της δημοκρατίας και κομβικά σημεία τις αγκυλώσεις της στην Ευρώπη της κρίσης αλλά και στις ΗΠΑ, μίλησε
ο Νόαμ Τσόμσκι σε ειδική εκδήλωση του Global Media Forum της DW στη Βόννη.

"Χάραξη πορείας προς ένα δίκαιο κόσμο-Ανανοηματοδοτώντας τη δημοκρατία". Αυτός ήταν ο τίτλος της πολυεπίπεδης διάλεξης του Αμερικανούς πολιτικού φιλοσόφου και ομότιμου καθηγητή Γλωσσολογίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) Νόαμ Τσόμσκι στο Global Media Forum της Deutsche Welle στη Βόννη.

Στη σκιά της ευρωκρίσης και των διαδηλώσεων στην Τουρκία αλλά και με φόντο την επίσκεψη Ομπάμα στο Βερολίνο, ο αμερικανός φιλόσοφος σχολίασε "όλα εκείνα τα θέματα που θα έπρεπε να......

«Χοντρό» τραπεζικό παιχνίδι, πίσω από τα κατεβασμένα ρολά: Πώς η ΕΚΤ απέκτησε τον πλήρη έλεγχο των ελληνικών τραπεζών!

soste-ton-kapitalismo-apo-toys-trapezites
Την ώρα που τα ρολά των τραπεζών έχουν «κατέβει» και ενώ η τραπεζική αργία και τα capital controls αποτελούν μια καθημερινότητα, στο παρασκήνιο πραγματοποιούνται έντονες διαβουλεύσεις για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος. Ασφαλώς, είναι ακόμη πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, αλλά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις στον τραπεζικό «χάρτη» της χώρας, στην κατεύθυνση της παραπέρα συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης κεφαλαίων.
Ωστόσο, υπάρχουν ήδη «κινήσεις» που δείχνουν πως οι ανακατατάξεις έρχονται γρήγορα. 
Πρώτον. Μόλις σήμερα, έγινε γνωστό -σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr- ότι η Eurobank θα προχωρήσει, ακόμη και εντός της ημέρας,......

Ευτυχώς, που δεν φεύγουμε από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση...

Πού μας οδηγεί άραγε το σύμφωνο θανάτου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι και λοιπών δοσιλόγων;;

image
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας πριν λίγο καιρό έδωσε κατά κεφαλή κάθε νοικοκυριού 1.000 δολάρια ως δωρεάν ενίσχυση με μοναδικό στόχο να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη του πληθυσμού και να στηριχθεί η εσωτερική αγορά. H τάση αυτή είναι παγκόσμια. Ακόμη και στις ΗΠΑ.
Στο τεύχος Σεπτεμβρίου / Οκτωβρίου 2014 το περιοδικό της αμερικανικής ελίτ Foreign Affairs δημοσίευσε άρθρο του Mark Blyth και Eric Lonergan με τίτλο «Τυπώστε λιγότερα, αλλά Μεταφέρετε Περισσότερα: Γιατί οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να δώσουν χρήματα απευθείας στον λαό.» Και όχι στις τράπεζες, που πρέπει επιτέλους οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις να τις αφήσουν να πτωχεύσουν για να διασωθεί η πραγματική οικονομία του 99% του πληθυσμού.
Βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι ως χώρα έχεις κατ” ελάχιστο τη δική σου κεντρική τράπεζα και μια κυβέρνηση που δεν θεωρεί καθήκον της να ενδίδει στους εκβιασμούς των ισχυρών. Κι ενώ σ” ολόκληρο τον κόσμο έχει φουντώσει η συζήτηση για το πώς να δοθεί χρήμα στον λαό, αντί για τις τράπεζες και τις χρηματαγορές, στην Ελλάδα η συμφωνία που πραξικοπηματικά ψήφισε η Βουλή έχει σαν στόχο:

1. Να αφαιρέσει....

Ελλάδα… Ανοίγοντας τις πύλες για τα όρνεα...!!

greek_flag_korakia
Η Ελλάδα, κάποτε μια δυνητική διέξοδος για μια νέα και πάλι κυρίαρχη Ευρώπη, έχει κάνει μια στροφή, μετατρεπόμενη σε πύλη για την εισβολή των όρνεων από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.
Επιστολή προς Φίλους από την πρωτοβουλία των Δελφών**:
«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τη λύπη μου, το θυμό μου και την οργή μου – και πάλι τη θλίψη μου για την αποδοχή από το ελληνικό κοινοβούλιο της απόλυτης, ταπεινωτικής και καταστροφικής για το έθνος, «ΝΑΙ» ψήφο στην Τρόικα- η οποία ήταν μάλιστα συντριπτική.
Μια φορά κι έναν καιρό – περίπου 6 ημέρες πριν – η Ελλάδα ήταν ακόμα η δυνητική πύλη εισόδου σε μια νέα Ευρώπη, μια Ευρώπη που θα μπορούσε να δει στην Ελλάδα πώς να ανακτήσει την κυριαρχία, την αυτονομία και την αυτοδιάθεσή της – και πάνω απ ‘όλα, τη δημοκρατία, η σοφία που η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη 2500 χρόνια πριν.
Μη σεβόμενη το δημοκρατικό και συντριπτικό ΟΧΙ του λαού στην επιβεβλημένη λιτότητα της Τρόικας, ο κ. Τσίπρας και η μικρή απομονωμένη ομάδα του από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε στις Βρυξέλλες αποδεχόμενη ένα «πακέτο» πολύ χειρότερο από εκείνο που ο λαός απέρριψε μια εβδομάδα πριν. Με την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας, πρόσφερε στους γύπες της Ευρώπης, την Ουάσιγκτον και τη Wall Street ένα ξεπούλημα της χώρας του.
Αν και, εκείνη τη στιγμή, δεν είχε .....

Η μεγαλύτερη απειλή η μετεγκατάσταση των αλλοδαπών στη χώρα μας- Τρεις κωμοπόλεις «πέρασαν» το Αιγαίο σε 20μέρες! Σοκ και δέος με την Ευρώπη να αδιαφορεί.

Image
Τρεις μεγάλες κωμοπόλεις πέρασαν από το Αιγαίο μέσα σ΄ ένα 20ήμερο! 28.260 παράτυποι μετανάστες αποβιβάστηκαν σε ακτές ελληνικών νησιών,από τις 23 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου! Η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια με το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα να παλεύουν χωρίς καμία απολύτως βοήθεια!
Οι Ευρωπαίοι που κατά τ΄ άλλα “καίγονται” να ρυθμίσουν τα οικονομικά μας σφυράνε αδιάφορα , όσο οι πλατείες και οι γειτονιές τους μένουν ανέγγιχτες από το πρόβλημα. Η μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο μας κοστίζει πολλά χρήματα.

 Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ΠΝ έχει ήδη “μπει μέσα” στα κονδύλια καυσίμων του κατά 5 εκατομμύρια ευρώ!Οι αριθμοί των μεταναστών που κάθε μέρα εισέρχονται μέσω Αιγαίου στην Ελλάδα είναι πλέον τετραψήφιοι! Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλιου καταγράφηκαν 4.266 μετανάστες ,ανεβάζοντας τον αριθμό του τελευταίου 20ήμερου στις 28.260!
 Το Πολεμικό Ναυτικό που εδώ και ένα χρόνο έχει εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο κατά της μετανάστευσης με πέντε πλοία, έχει ....

ΣΟΚ – Η Νέα Τάξη Πραγμάτων Νίκησε την Ελλάδα… Αυτό που Συμβαίνει είναι Μόνο η Αρχή.

ΣΟΚ - Η Νέα Τάξη Πραγμάτων Νίκησε την Ελλάδα... Αυτό που Συμβαίνει είναι Μόνο η Αρχή
Η Σοκαριστική Αλήθεια για την Ελλάδα στη Φόρα…
Η εκτεταμένη χρηματοπιστωτική και τραπεζική κρίση στην Ελλάδα δεν είναι ατύχημα ή ακόμα μια απρόβλεπτη συνέπεια της προσαρμογής του ευρώ… Αλλά έργο της Παγκόσμιας Ελίτ που διοικεί τον κόσμο (Illuminati) και έχει λάβει απόφαση οι Έλληνες να μετατραπούν σε εξαθλιωμένοι σκλάβοι. 
Με τον έλεγχο στις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου (Fed Reserve, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ), η Νέα Παγκόσμια Τάξη έχει σχεδιάσει ένα ενιαίο νόμισμα για το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου. Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές φάσεις που χρησιμοποιεί η Nέα Τάξη Πραγμάτων για να εξάγει όλο τον πλούτο και την ανεξαρτησία από ορισμένες ομάδες ατόμων, συγκεντρώνοντας την ταυτόχρονα στη δική της δύναμη.
Η Ελλάδα είναι ο άτυχος στόχος αυτού του χειρισμού. Μόλις .....

«Πάω σε εκλογές - Δεν μπορώ να στηριχθώ σε κυβέρνηση μειοψηφίας»

Ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη εξηγεί ή μάλλον εξομολογείται ότι πρέπει να πάει σε εκλογές καθώς μετά την αποδοχή και ψήφιση του μνημονίου έχει πλέον κυβέρνηση μειοψηφίας.
 
Τελικά το μνημόνιο για ακόμα μια φορά θα αποδειχθεί ο "φονέας" των Πρωθυπουργών και των Κυβερνήσεων.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, ο κ. Τσίπρας φέρεται να διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αυτό που επείγει για τον ίδιο και την κυβέρνησή του είναι το κλείσιμο της συμφωνίας(μνημόνιο καλύτερα) με τους δανειστές.
 
«Με νύχια και με δόντια να υπογράψουμε τη συμφωνία. Χρέος δικό μας ήταν και είναι να αποφύγουμε μια οικονομική καταστροφή και τις σοβαρές συνέπειες στην ανθρωπιστική κρίση», τονίζει στενούς του συνεργάτες.
 
Παράλληλα, όμως εμφανίζεται αποφασισμένος να μη «διαιωνίσει τη ζωή» της κυβέρνησής του με τη στήριξη των ψήφων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν θα γίνω πρωθυπουργός με τις ψήφους της Ν.Δ., του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ. Δεν συμμετέχω σε σενάρια .....

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΩΝ 50 ΔΙΣ. ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ Η τρομοκρατία του GREXIT και το σχέδιο υφαρπαγής των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων από το Βερολίνο.....Κατά τα άλλα περιμένετε την πληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου...;;;;;

 Ο μεγαλύτερος φόβος των περισσοτέρων τελικά ίσως γίνει πραγματικότητα με το νέο μνημόνιο. Η αρπαγή των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελληνικής ΑΟΖ σιγά-σιγά και μέσω ενός σχεδίου γιαγάντωσης του χρέους της ελληνικής οικονομίας εντός της ευρωζώνης θα φέρει τα αποθέματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην Ελλάδα στα χέρια της Γερμανίας.

Η χώρα μας βρίσκεται στο κέντρο του κυκλώνα στη μέση μιας από τις πιο σκληρές αντιπαραθέσεις που διεξάγονται αυτή τη στιγμή.
Από τη μια έχουμε τη Γερμανία που έχει ανάγκη από ενέργεια. Το όνειρό της να γίνει η κυρίαρχη της Ευρώπης με 550 εκατομμύρια πολίτες, οι ΗΠΑ έχουν 330 και η Ρωσία 145, σταματάει για άλλη μια φορά στην έλλειψη ενέργειας.

«Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ»

Το παιχνίδι που παίχτηκε σε βάρος της Ελλάδας και πως η χώρα εισήλθε στην ανίερη συμμαχία του ευρώ για να εξυπηρετήσει αλλότρια και ξένα συμφέροντα αποκαλύπτει ο Βρετανός πολιτικός Ναιτζελ Φαρατζ.
Όπως εξηγεί οι Έλληνες ποτέ δεν ψήφισαν για να μπουν ή όχι στο ευρώ, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους για να τονίσει ότι ο ελληνικός λαός  εξαναγκάστηκε να το δεχθεί  από την Goldman Sachs και τους πολιτικούς της που προχώρησαν σε αυτή την αμοιβαία ευρωπαϊκή συμφωνία.
Ο Φάρατζ συνεχίζοντας λέει  ότι η δημιουργία του ευρώ προέκυψε από την ανάγκη για μια «εμπορική και οικονομική κοινοπραξία» και που είχε ως όραμα τη δημιουργία μιας πολιτικής και οικονομικής ένωσης, ενός δηλαδή εφιαλτικού καθεστώτος για τους λαούς της Ευρώπης .....

"ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" "Βαριές" δηλώσεις κατά της κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου (vid)

"Βαριές" δηλώσεις κατά της κυβέρνησης "εκτόξευσε" στην ομιλία της για το χρέος η Πρόεδρος της κυβέρνησης Ζ.Κωνσταντοπούλου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το υπ'αυτήν ψηφισθέν νέο Μνημόνιο αποτελεί εργαλείο δολοφονίας και εξόντωσης της κοινωνίας αλλά και της Δημοκρατίας, δια χειρός πλέον ΣΥΡΙΖΑ (και ΑΝΕΛ).
Σε ομιλία της για το ελληνικό χρέος η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι το μνημόνιο αποτελεί εργαλείο εξόντωσης της κοινωνίας και "δολοφονεί" τη Δημοκρατία.
Πιο συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε:
"Το μνημόνιο που συγκροτήθηκε ως πλαίσιο αποπληρωμής ενός χρέους που δεν έπρεπε να αναλάβει να αποπληρώσει το ελληνικό κράτος και ο ελληνικός λαός αποτελεί εργαλείο εξόντωσης, δολοφονίας όχι μόνο της ......