Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Η κυβέρνηση Μέρκελ συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους οφειλέτες της Ε.Ε. Και χρωστάει και το κρύβει. ΔΙΑΒΑΣΤΕ...

Εξαιρετικά αποκαλυπτική ήταν πρόσφατη ανακοίνωση της Eurostat, που για πρώτη φορά συγκέντρωσε και παρουσίασε το κρυφό χρέος των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πρόκειται για υποχρεώσεις που, όπως εξηγεί η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, δεν συνυπολογίζονται ακόμη στο χρέος, είναι, ωστόσο, πιθανό αυτό να συμβεί στο μέλλον. 


Περιλαμβάνουν δε τρεις κατηγορίες υποχρεώσεων: εγγυήσεις του Δημοσίου, υποχρεώσεις που συνδέονται με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν εγγράφει στον προϋπολογισμό και υποχρεώσεις επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Στο 222% το χρέος της «υπερδύναμης»!

Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζεται ....

ΕΤΣΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΤΑ 18,7 ΔΙΣ. ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΙΝΑΝ 4,2 ΔΙΣ. ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

Ξεπερνά κάθε όριο θράσους και προκλητικότητας ο τρόπος με τον οποίο οι προηγούμενες μνημονικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να μας «σερβίρουν» ως φυσικό επακόλουθο τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων. 
Δυστυχώς για αυτούς η διάλυση έχει ονόματα και διευθύνσεις.
Με απίστευτη ελαφρότητα μας ανακοινώνουν ότι τα αποθεματικά των ταμείων μειώθηκαν από τα 18,7 δισ. στα 4,2 δισ. χωρίς να μας εξηγούν ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση και πως φτάσαμε ως εδώ.

Στα όρια της απύθμενης υποκρισίας κινούνται και οι κριτικές των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τώρα ξαφνικά «νοιάζονται» για το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν οι συντάξεις!
Ο βουλευτής.....

ΟΙ « ΑΓΟΡΕΣ » και τα μνημόνια.



Ζητώ συγνώμη για το ύφος των εκφράσεών μου, πού ακολουθούν, αλλά δεν αντέχω την κοροϊδία πού μας γίνεται, από αυτά πού γράφονται και λέγονται, και μάλιστα από ειδικούς επιστήμονες οικονομολόγους και όχι μόνο, με περίτεχνες ωραιολογίες για την ωφέλεια πού έχουμε αν μείνουμε στο Ευρώ. 

Λένε:"Η έξοδός μας θα είναι καταστροφή". 


Ρε δεν τρέπεστε να ισχυρίζεστε ότι η επιτυχία και το τέλος από την υπάρχουσα οικονομική κρίση είναι .....

Μισθοί και συντάξεις....

Το δίλλημα υπάρχει. Μισθοί και συντάξεις ή τόκοι και χρεολύσια; 

Ότι απεκάλυψε η κ. Παναρίτη πως οι «δανειστές» πρότειναν δια των «τεχνοκρατών» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να μην πληρώνει μισθούς και συντάξεις για 1-2 μήνες για να μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της στο εξωτερικό, το λέω....

Φεύγουν τα κεφάλαια από την Ευρωζώνη Έρχεται υποτίμηση του Ευρώ κατά 30% .

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΡΩ ΑΛΥΣΙΔΑ
Οι τραπεζίτες, αφού κατέστρεψαν τις ευρωπαϊκές οικονομίες με το ακριβό ευρώ, στην επιχείρηση δάσωσης του δολαρίου και υποστήριξης της εξόδου των ΗΠΑ από την κρίση, τώρα περνούν στην υποτίμηση του ευρώ, που σταδιακά μέχρι το 2017 θα....

Πρόο-σοχή!

Το «λόμπι» , η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπής (AJC), κατέφθασε στην Αθήνα για να συνεχίσει την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού. 

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον πρόεδρο της AJC Στάνλεϊ Μπέργκμαν και ο εκτελεστικός διευθυντής Δαβίδ Χάρις, μαζί με τα ηγετικά στελέχη του ΚΙΣΕ επισκέφθηκαν ....