Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Β.Πολύδωρας: "Θα έχουμε εξέγερση αν θελήσετε να δημεύσετε τα χωράφια"

Με ένα συγκλονιστικό άρθρο του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ Βύρωνας Πολύδωρας "μαστιγώνει" την κυβέρνηση για την πολιτική υποτέλειας έναντι της τρόικα, ειδικά για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων που οδηγεί στην δήμευση της γης του και σημειώνει ότι:
 
“Τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη. Είναι συστατικό ζωής. Του Έλληνα. Και απόδειξη της ιστορικής επιβίωσής του. Είναι όρος και όριον και ορισμός. Του ελεύθερου Έλληνα".
 
Στέκεται στην ιδιότητά τους ως "στοιχείο της ψυχής του Έλληνα" και "απόδειξη της ιστορικής επιβιωσής του".
 
Και δίνει την δική του εξήγηση στο γιατί τα φορολογούν-δημεύουν: 

"Γιατί το κάνουν; Απλά, για να αποκόψουν τους Έλληνες από τις ρίζες τους. 

Ώστε ο άνεμος του πειράματος της παγκοσμιοποίησης να τους πάρει και να τους σηκώσει και να τους διώξει μακρυά. 

Και να μείνει έτσι μια χώρα ακατοίκητη. 

Ή κατοικούμενη από ξένους και μετανάστες αλλόφυλους – απολογούμαι γιατί είμαι τόσο «βλάσφημος» και μιλώ τη γλώσσα του μη πολιτικώς ορθού – ή από κοσμοπολίτες, νεοείσακτους καταληψίες μέσω funds!"
 
Και καλεί σε εξέγερση τους Έλληνες με την φράση: "Τώρα, και πάντοτε όσο υπάρχουν ακόμη Έλληνες, η φορολόγηση-δήμευση των χωραφιών μας δεν περνάει. 

Ας το καταλάβουν καλά! Όσο γίνεται πιο γρήγορα, τόσο πιο καλά. Για την κοινωνική ειρήνη και συνοχή!”.
 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Βύρωνα Πολύδωρα:

ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ; Το πρώτο μεγάλο "ΟΧΙ" το είπε ο Ι.Μεταξάς στους δανειστές για να σωθεί ο λαός...

Τον Ιωάννη Μεταξά συνηθίζουμε να τον θυμόμαστε την 28η Οκτωβρίου με αφορμή το "ΟΧΙ" που είπε στο ιταλικό αίτημα για διέλευση των στρατευμάτων της και την παραχώρηση στρατηγικών σημείων στην χώρα, πρακτικά να τεθεί οικειοθελώς υπό εχθρική κατοχή.

Όμως ο μεγάλος Έλληνας πριν πει το "ΟΧΙ" στους επίδοξους κατακτητές, είχε πει το "ΟΧΙ" που αρνούνται να πουν οι νυν πολιτικοί: Στους δανειστές-τοκογλύφους που είχαν φέρει σε κατάσταση λιμοκτονίας τον ελληνικό λαό.
Ο Ι.Μεταξάς έγινε πρωθυπουργός στις 29 Απριλίου του ίδιου έτους. Οχι μέσα από κίνημα, αλλά μέσα από την ίδια τη Βουλή, η οποία του έδωσε μάλιστα πρωτοφανή πλειοψηφία 241 ψήφων, επικυρώνοντας τον διορισμό του ως πρωθυπουργού από τον βασιλέα Γεώργιο Β’ μετά τον ξαφνικό θάνατο του πρωθυπουργού Δεμερτζή.
Τον Απρίλιο του 1932, όταν η Ελλάδα κήρυττε ανεξέλεγκτη πτώχευση με την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Μαρή, για να περιδινηθεί έκτοτε στην εναλλαγή σειράς κυβερνήσεων, που, τελικά, δεν κατάφεραν να βρουν βιώσιμη λύση στο ζήτημα του χρέους.
Το 1932 το συνάλλαγμα από ...

Αδέρφια μου Έλληνες, ως εδώ!....

Πάψετε να ψάχνετε τη λύση του δράματος μέσα στο πολιτικό σύστημα της απάτης ,της συναλλαγής και της ρεμούλας. 

Αυτό υπάρχει για να εξυπηρετεί τους λίγους αετονύχηδες και ΠΟΤΕ το κοινό καλό των πολλών.

Υπήρχαν για να διαιωνίζουν προβλήματα, να διαλύουν, να διαιρούν, να κομματιάζουν τη σκέψη και την ψυχή μας, παίζοντας μόνο πάντα ένα επίπλαστο και στημένο επικοινωνιακό παιχνίδι…


 Η ίδια «μήτρα» τους έτρεφε ΟΛΟΥΣ, και ,εκτός από εμάς τους ίδιους , η ίδια ολιγαρχία τους χρηματοδοτούσε ….

Υπήρχαν για το «φαίνεσθαι» ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ!

Έτρεφαν τα παράσιτα, τους αγύρτες και τα λαμόγια και έστηναν στον τοίχο τους σεμνούς, τους έντιμους, τους ικανούς ανθρώπους…

Toύρκος (μειονότητας) υπουργός καλεί 7000 Έλληνες γιατρούς!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίονογλου κάλεσε τους άνεργους γιατρούς της Ελλάδας στην Τουρκία για να πιάσουν δουλειά! 


Ο Μουεζίνογλου ο οποίος έχει καταγωγή από τη Μουσουλμανική μειονότητας της Θράκης και έχει μεγαλώσει στην Κομοτηνή δήλωσε πως «κάποτε παρουσιάζαμε την Ελλάδα ως παράδειγμα κατορθωμάτων, όμως...

Δακρύζω για σένα συνΈλληνα και κλαίω για τα παιδιά μας και το μέλλον που τους περιμένει …ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 – ΣΗΜΕΡΑ ….. (ομοιότητες – διαφορές).

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 – ΣΗΜΕΡΑ ….. (ομοιότητες – διαφορές)
Αύριο γιορτάζουμε ….. Αλλά αλήθεια γιορτάζουμε ή εκμεταλλευόμαστε  την αργία για καθισιό & καφέ ? Άραγε νοιώθουμε τη σημασία και τις αρετές του έπους του 1940 ή μοιρολατρικά ανεχόμαστε τη σημερινή κατοχή ?? Αισθανόμαστε τον αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία, εμείς που σήμερα με τη στάση μας υπονομεύουμε σαν απλοί παρατηρητές την εδαφική και ατομική μας κυριαρχία ???
Τα χρόνια εκείνα, οι επίδοξοι κυρίαρχοι του κόσμου, χρησιμοποιούσαν τα όπλα, σήμερα όμως η εξέλιξη έχει μετατρέψει τις σφαίρες σε χρήμα και την κατοχή των υπό ομηρία κρατών σε δανεισμό …. Όλοι χρωστάνε, ακόμη και τα ισχυρότερα κράτη του κόσμου και το μεγάλο ερώτημα είναι σε ποιους χρωστάμε ? Στο κεφάλαιο, στους διεθνείς τοκογλύφους, σ αυτούς που χρόνια τώρα προετοιμάζουν την παγκόσμια κατοχή στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, με ετήσιες κλειστές συσκέψεις κάτω από την επωνυμία & το μανδύα μιας λέσχης που δήθεν συνευρίσκεται για την … οικονομική ανάπτυξη …
Τότε αμυνθήκαμε και αντισταθήκαμε. Δεχθήκαμε ένα τελεσίγραφο με προθεσμία τριών ωρών και οι δρόμοι πλημμύρισαν από χαμογελαστά πρόσωπα επίτακτων που λαχταρούσαν να πυκνώσουν τις αμυντικές μας γραμμές. Ο Ελληνικός λαός ενωμένος έτρεξε να καταταγεί, για να προασπίσει το αγαθό της ελευθερίας αποβάλλοντας κάθε συναίσθημα εγωπάθειας. Σ αυτά τα ιερά χώματα, η μικρή Ελλάδα, αντιστάθηκε λυσσαλέα ματαιώνοντας τον προγραμματισμό των επίδοξων κυρίαρχων της εποχής …. Μετέπειτα, κατά τη διάρκεια της κατοχής, δεν αφήσαμε τους κατακτητές να εφησυχάσουν ούτε για μια στιγμή. Δεν είναι τυχαίο ότι η μικρή Ελλάδα, ήταν το μοναδικό Ευρωπαϊκό κράτος που οι απώλειες της σε ανθρώπινες ζωές, ήταν της τάξεως του 10% του τότε συνολικού πληθυσμού …
Σήμερα, τι γίνεται σήμερα, που η χώρα βρίσκεται στην οικονομική κατοχή του κεφαλαίου ? Τι γίνεται σήμερα που μοιρολατρικά αυτοκτονούμε μέσα στα πλαίσια της ανέχειας και της απαξίωσης ?? Τι γίνεται σήμερα που οι Έλληνες στα όρια της φτώχειας έχουν ξεπεράσει το 50% ??  Τι γίνεται σήμερα, που εξαϋλώνονται τα επαγγέλματα της Ελληνικής ατμομηχανής (οικοδομή, ένδυση, υπόδηση, κ.λπ.) και ο κλάδος των τροφίμων ελέγχεται σε ποσοστό 60% - 70% από τις ελεγχόμενες του κεφαλαίου ξένες πολυεθνικές εταιρείες ??? Τι γίνεται σήμερα που οι εγχώριοι λαοπλάνοι δοσίλογοι θα αποτελέσουν την αυριανή κάστα των Ελλήνων πλουσίων, αν τους το επιτρέψουν ?? Τι γίνεται σήμερα που το κράτος εξουσιάζεται από τη λαίλαπα των οργάνων του διεθνούς κεφαλαίου ?? Τι γίνεται σήμερα που ως χώρα καταλύθηκε η κρατική κυριαρχία στην περιουσία της ??? Τι γίνεται σήμερα που στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης χάνεται η εθνική μας υπόσταση ??? Τι γίνεται, τι γίνεται, τι γίνεται ????
Μια τρύπα στο νερό γίνεται …. ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!!
Τριάντα χρόνια τώρα, ο προγραμματισμός τους δούλεψε άψογα, σε ρίξανε στο βάλτο της ανηθικότητας, του καταναλωτισμού & του νεοπλουτισμού και έφτασε η στιγμή να σε μετατρέψουν σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΟΥΛΟ ???? Κι έφτασες Έλληνα παραζαλισμένος από την αλαζονεία & την απληστία, να κατακρημνίζεσαι και ακόμη να μην έχεις βρει πάτο ????
Τα κατάφεραν – τα τελευταία 30 χρόνια - με κάθε μέσο και πέτυχαν να αναθεωρήσουν τις αρχές μας, εμφυτεύοντας μας τις αξίες της παρακμής ????
- Πέτυχαν η έννοια «πατρίδα», να θεωρείται ξεπερασμένη και κακού χαρακτηρισμού για όποιον την χρησιμοποιεί ….
-  Απαξίωσαν τα πολιτικά πρόσωπα & παρατάξεις, σε βαθμό που να μην ασχολείσαι μαζί τους ……
- Σε φόρτωσαν με κάρτες & δανεικά, υποσχόμενοι σου τον παράδεισο, με σκοπό να τους χρωστάς για πάντα …..
- Υποτίμησαν τον έρωτα, το συναίσθημα & τις οικογενειακές αξίες …….
- Χρηματοδότησαν με δέκα χέρια νέους εκδότες, με σκοπό την ενίσχυση του παρακμιακού τους έργου ….
- Η επίλυση των προβλημάτων μας με ρουσφέτια, λαμογιές, κομπίνες & επιχορηγήσεις – επιδοτήσεις ….
- Και πόσα άλλα δεν έκαναν για την επιτυχία του σκοπού των ….
Και τώρα αφού κυρίευσαν το κράτος, με πλήρη επιτυχία του σχεδίου Α, προχωράνε ακάθεκτοι στο σχέδιο Β, την λήστευση και διάλυση της ατομικής περιουσίας, προκειμένου να σε καταστήσουν καημένε Έλληνα ένα ρομποτάκι, άβουλο, σκυθρωπό και χωρίς συναισθήματα που μόνο σου μέλημα θα είναι ένα πιάτο φαί. Φτωχό κι αυτό και για όσο τους είσαι ένα χρήσιμο γραναζάκι της γραμμής παραγωγής. Μετά – το είπε η λέσχη τους – τους είσαι άχρηστος, πρέπει βλέπεις να λυθεί και το πρόβλημα του υπερπληθυσμού ….
Κι εσύ Έλληνα πολίτη δεν αντιδράς …. Σίγουρα αυτή την γιορτή την εκμεταλλεύεσαι για καφέ …. 
   «Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μήτε
      λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις
      μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι
      κούφιοι κι οκνοί καταφρονούν
      τη θεία τραχιά σου γλώσσα,
      των Ευρωπαίων περίγελα και
      των αρχαίων παλιάτσοι ….»
      Κωστής Παλαμάς
Κι έρχονται μέρες σαν τώρα, που δεν δακρύζω για τον Μακεδονομάχο παππού μου, ούτε για τους ήρωες της Πίνδου και της αντίστασης ….. αλλά δακρύζω για σένα συνΈλληνα και κλαίω για τα παιδιά μας και το μέλλον που τους περιμένει …….
Υ.Γ. Αν συμφωνείτε, κοινοποιείστε το …. Ευχαριστώ.Σήμερα  γιορτάζουμε ….. Αλλά αλήθεια γιορτάζουμε ή εκμεταλλευόμαστε την αργία για καθισιό & καφέ ? 

Άραγε νοιώθουμε τη σημασία και τις αρετές του έπους του 1940 ή μοιρολατρικά ανεχόμαστε τη σημερινή κατοχή ?? 

Αισθανόμαστε τον αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία, εμείς που σήμερα με τη στάση μας υπονομεύουμε σαν απλοί παρατηρητές την εδαφική και ατομική μας κυριαρχία ???

Τα χρόνια εκείνα, οι επίδοξοι κυρίαρχοι του κόσμου, χρησιμοποιούσαν τα όπλα, σήμερα όμως η εξέλιξη έχει μετατρέψει τις σφαίρες σε χρήμα και την κατοχή των υπό ομηρία κρατών σε δανεισμό …. 

Όλοι χρωστάνε, ακόμη και τα ισχυρότερα κράτη του κόσμου και το μεγάλο ερώτημα είναι σε ποιους χρωστάμε ? 

Στο κεφάλαιο, στους διεθνείς τοκογλύφους, σ αυτούς που χρόνια τώρα προετοιμάζουν την παγκόσμια κατοχή στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, με ετήσιες κλειστές συσκέψεις κάτω από την επωνυμία & το μανδύα μιας λέσχης που δήθεν συνευρίσκεται για την....

Το ΔΝΤ βγάζει στην φόρα τα άπλυτα της Ευρωζώνης...

Nέα έκθεση – καταπέλτης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατακεραυνώνει την Ευρωζώνη!

Σύμφωνα με νέα μελέτη των εμπειρογνωμόνων της Ουάσιγκτον, που διέρρευσε στον διεθνή Τύπο, η Ευρώπη εμφανίζεται για ακόμη μια φορά έκθετη! 


Ο λόγος; Η έλλειψη διαφάνειας και η απόκρυψη σημαντικών στοιχείων που αφορούν στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, όπως ισχυρίζεται το Ταμείο. ...
Όπως υποστηρίζει το ΔΝΤ στη μυστική αυτή έκθεσή του, πολλές φορές η απουσία στοιχείων αποτελεί ένα σοβαρό στοιχείο από μόνη της. 

Οι οικονομολόγοι του Ταμείου αποκαλύπτουν πως τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και τα κράτη μέλη της…

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΩΡΑ..!!!


Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

Θα πάρω μονοπάτια,
Να βρώ τα σκαλοπάτια
Που παν στη Λευτεριά.

Θ' αφήσω αδέρφια, συγγενείς,
τη ΜΑΝΑ, τον ΠΑΤΕΡΑ,
μεσ' στα λαγκάδια πέρα,
και τις βουνοπλαγιές.

Ψαχνοντας για τη λευτεριά,
θα 'χω παρέα ΜΟΝΗ,
κατάλευκο το χιόνι,
βουνά και ρεματιές.

Τώρα κι' άν είναι χειμωνιά,
θαρθεί το καλοκαίρι,
τη Λευτεριά να φέρει,
σε πόλεις και χωριά.

Μα δεν μπορώ να καρτερώ.

Θα πάρω μιαν ανηφοριά,
Θα πάρω ...

Το έθιμο τιμής της ελληνικής σημαίας – Γιατί βάζουμε την γαλανόλευκη στα μπαλκόνια των σπιτιών.

Στο Πάπυρο εγκυκλοπαιδικό λεξικό έχει δίπλα της τον εξής ορισμό: «Σημαία: τεμάχιον υφάσματος, φέρον δύο ή πλείονα χρώματα μετά…
διαφόρων παραστάσεων και χρησιμεύουν ως έμβλημα κράτους ή οργανώσεως». «Κατά την αρχαιότητα αντί σημαιών ήταν συχνή η χρήση εμβλημάτων. 

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν σημαίες όπως σήμερα . Στο Βυζάντιο όπως και στην Δύση, συγχρόνως και κατά τους μεταγενεστέρους χρόνους, χρησιμοποιούνταν κατά κόρον το λάβαρο και το φλαμπούρι. 

Οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν μονόχρωμες σημαίες, ενώ τα μπαϊράκια των Ελλήνων αρματολών και κλεφτών έφεραν σταυρό, ακόμη και αετό (δικέφαλο ή μονοκέφαλο). Η κυανόλευκος σημαία της Ελλάδος εισήχθη με απόφαση της Α” Εθνοσυνέλευσης (1822) που έγινε στην Επίδαυρο».

ΕΥΓΕ. ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Από τον πανάξιο ιεράρχη Νικόλαο..Οἱ νίκες δὲν στηρίζονται σὲ ΝΑΙ συμβιβασμοῦ. Στηρίζονται σὲ ΟΧΙ ἡρωισμοῦ.


Ο τίμιος, άξιος και πατριώτης παπάς, δείχνει ότι η Ελλάδα έχει χρυσές εφεδρείες. Το μήνυμα του πρέπει να διαβαστεί σε κάθε Έλληνα.

Του Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικῆς Νικολάου


28 Ὀκτωβρίου 2013

Σήμερα γιορτάζουμε μιὰ μέρα δόξας τῆς ἱστορίας μας, μιὰ μέρα πανηγυρικῆς ἀπόδειξης τῆς ἡρωικῆς ἑλληνικῆς ψυχῆς μας. Ὅλοι οἱ τότε ἰσχυροί, Γερμανοὶ καὶ Ἰταλοί, ἐναντίον μας. Οἱ γονεῖς μας φτωχοί, μικροί, ἀδύνατοι. Δυνατοὶ ὅμως στὴν ψυχή, μεγάλοι στὰ ὁράματα, πλούσιοι σὲ ἰδανικά. Μὲ κυβερνῆτες ποὺ ἄκουγαν τὸν ἀναστεναγμὸ τῆς ἱστορίας καὶ ἤξεραν νὰ ἐκφράζουν τὴ φωνὴ τοῦ λαοῦ στὶς ἀπειλὲς τῶν ξένων καὶ ὄχι τὴ λαίμαργη βούληση τῶν ἀδίστακτων δυνάμεων στὸν γονατισμένο καὶ τότε λαό. Τὸ ΟΧΙ δὲν τὸ εἶπε ἕνας• τὸ εἶπε ὁλόκληρος ὁ λαός. Ἁπλά, βρέθηκε αὐτὸς ποὺ συνδύασε τὴν ἁρμοδιότητα τῆς ἐξουσίας του μὲ τὸν παλμὸ τοῦ λαοῦ.

Καὶ σήμερα ἡ πατρίδα μας βρίσκεται σὲ ἰδιότυπη ἐμπόλεμη κατάσταση καὶ ζεῖ σὲ κατοχή. 

Καὶ αὐτὴ τὴ φορὰ δυστυχῶς Γερμανική. Καὶ ὄχι μόνον. Ἡ ἀλήθεια εἶναι ὅτι, θύματα καὶ τῆς δικῆς μας ἀπερισκεψίας καὶ μικρόνοιας, ξεγελαστήκαμε καὶ παρασυρθήκαμε σὲ ἀνόητη ζωή. Χαλάσαμε ὡς λαός.

Δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών -ΠΑΣΟΚ 2,5%-Χ.Α. 27%.

δημοσκόπηση
Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Πανά, τα αποτελέσματα έπειτα από αναγωγή είναι…

ΝΔ 20%
ΣΥΡΙΖΑ 30%
ΠΑΣΟΚ 2,5%
ΑΝΕΛ 10%
Χ.Α. 27%
                                                                        ΔΗΜΑΡ 1,5 %
                                                                  ΚΚΕ 6,5%
                                                                         ΑΛΛΟ 15,5%.


Αυτό που βλέπουμε είναι ότι καταρρέει η ΝΔ. και ότι η Χ.Α. ήδη έχει περάσει στη δεύτερη θέση. 

"Όσα έρχονται στην Ελλάδα θα κάνουν τη καταστροφή του 1922 να μοιάζει ασήμαντη"!

Οι απόψεις που εκφράζει σε ανάλυσή του ο Καθηγητής  Διεθνών - Στρατηγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Παναγιώτης Ήφαιστος είναι άκρως ανησυχητικές. 

Το ίδιο και τα επιχειρήματα με τα οποία τις υποστηρίζει. Τα όσα έρχονται για την Ελλάδα γράφει θα κάνουν τη καταστροφή του 1922 να μοιάζει με ασήμαντο ιστορικό γεγονός.


Προτείνει λύση στο τέλος της ανάλυσής του στην οποία όπως θα διαπιστώσετε περιλαμβάνει και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Άρθρο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΦΑΙΣΤΟΥ

Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων-Στρατηγικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

1.     Βυθιζόμαστε μέσα σε μια δίνη θανάτου

Ακούοντας πρόσφατα μια ανερυθρίαστη-αδιάντροπη ομολογία βουλευτή ότι «η χώρα εκβιάστηκε από τους δανειστές της» και γι’ αυτό ενώ δεν το επιθυμούσε ψήφισε το μνημόνιο, σκέφτηκα να γράψω το παρόν. Στο μυαλό όλων των Ελλήνων, ακριβώς, εμπεδώνεται πλέον μια τραγική αλήθεια: Τους αρπάζουν τον μόχθο τους, τους πλουτοπαραγωγικούς τους πόρους, το νερό τους, τις επιχειρήσεις τους, τα σπίτια τους και το μέλλον των επόμενων γενεών διαγράφεται ζοφερό. 

Το δε δειλό ή εκβιαζόμενο πολιτικό προσωπικό μετατρέπεται σε πραιτοριανούς τρίτων.

Πως κάνουν τις καταθέσεις μπανανόφλουδες...

Του Κώστα Στούπα. Πριν λίγες μέρες κάποιες  δημοσκοπήσεις  σε χώρες του ευρωπαϊκού βορρά με πολύ υψηλά ποσοστά τάσσονταν κατά της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων από το νότο στο βορρά, παρά το γεγονός πως αυτό αποτελεί θεμελιώδη κανόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προχθές  νεαροί Άγγλοι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 19χρονο Ιταλό, ο οποίος είχε πάει  στη Βρετανία για να μάθει αγγλικά και εργαζόταν ως σερβιτόρος σε ιταλικό εστιατόριο στην πόλη Μέιντστον, πρωτεύουσα της κομητείας Κεντ.

Οι  δράστες, ηλικίας 21 έως 25 ετών προπηλάκισαν τον Ιταλό σερβιτόρο και έναν φίλο του ενώ εργάζονταν στο εστιατόριο, κατηγορώντας τους ότι «κλέβουν την δουλειά από τους ντόπιους που έχουν ανάγκη».

Σας θυμίζει τίποτα; Εμείς τους Αιγύπτιους, οι Δανοί εμάς και οι Αιγύπτιοι τους Σουδανούς και πάει λέγοντας. Πρόφαση είναι οι ξένοι, η σπανιότητα των πόρων είναι η αλήθεια. Πρόφαση είναι και ο κομμουνισμός ή ο ναζισμός που προβάλουν σαν σωτήριες λύσεις.

Πολλά χρόνια τώρα όταν με ρωτούν ποια είναι η καλύτερη μέθοδος ερμηνείας όσων συμβαίνουν στο χρηματιστήριο, η απάντησή μου είναι η μελέτη της ζωολογίας και λίγης φιλοσοφίας περί του ζειν εν ευδαιμονία.

Κατ’ αυτήν την έννοια το καλύτερο οικονομικό πανεπιστήμιο της χώρας (αλλά και εν γένει πανεπιστήμιο...) βρίσκεται κοντά στα Σπάτα της Αττικής. Δεν είναι τίποτα άλλο από τον ζωολογικό κήπο που βρίσκεται εκεί.

Όποιος επιθυμεί να κατανοήσει τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία και η ανθρώπινη κοινωνία γενικώς, δεν έχει παρά να καθίσει και να παρακολουθήσει πως συμπεριφέρονται τα πρωτεύοντα θηλαστικά όταν έχουν να αντιμετωπίσουν διλήμματα που αφορούν το πεδίο της οικονομικής διαχείρισης.

Αν πετάξει κάποιος μια μπανάνα σε μια πεινασμένη ομάδα πιθήκων θα καταλάβει τι είναι ικανά να κάνουν τα πρωτεύοντα θηλαστικά  αν αντιληφθούν πως δεν υπάρχουν επαρκείς πόροι για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.....

Ασελγούν στο πανάχραντο σώμα της πατρίδας 73 χρόνια μετά

Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αύριο. Και βλέπω την Ελλάδα του έπους του ΄40 σαν ένα γιγάντιο βράχο, που αναζητώντας τη μοναξιά υψώνεται προς τον ουρανό της δόξας, απτόητος από τον κατακλυσμιαίο χειμώνα της ιστορίας. Κάτω,στους πρόποδες του, απλώνεται η κοιλάδα των γόων της ανθρωπότητας που χειμάζεται.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Επάνω στις ασυμφιλίωτες με τη μοίρα κορυφές, ξενοδοχείται η αδάμαστη ψυχή του έθνους. Εδώ επάνω, στης ιστορίας το αγνάντεμα, γίνεται ο θάνατος σπόρος ζωής, ζωής και λευτεριάς. Εδώ επάνω,στα τραχιά βουνά του ελληνικού ήθους, συνάντησαν και έπληξαν τον επιδρομέα παράδοση αιώνων και ελευθερία γενεών. Η οργή των νεκρών και των πεθαμένων η μνήμη, βάτος φλεγόμενη, αλλά και καιγόμενη...

Χρόνια Πολλά 28η Οκτωβρίου του 1940...!!

Αν ήσουν Άνθρωπος και πιθανότατα γυναίκα, σήμερα θα ήσουν 73 ετών και η ομορφιά σου ούτε στάλα δεν θα είχε χαθεί. 

28η το μικρό σου όνομα, Οκτωβρίου το επώνυμο σου, γεννημένη το 1940. 

Σαν σήμερα λοιπόν γεννήθηκες... 

Γηρατειά δεν θα νιώσεις και ούτε θα γνωρίσεις. 

Περήφανα θα στέκει να παρακολουθείς τις άνανδρες επιθέσεις κάποιων άνανδρων ανδρείκελων που σε φθονούν χωρίς να μπορούν να δώσουν εξηγήσεις σοβαρές. 

Γιατί εξήγηση δεν υπάρχει απλά... 


Η μόνη εξήγηση που υπάρχει είναι ότι απλά αυτά τα ανδρείκελα δεν ξέρουν τι θέλουν.....

«Της τα έδωσα της Πατρίδος και τα δύο»

Ήμουν στο Ναυτικό το 1952 και βρισκόμουνα στη Πλατεία Κλαυθμώνος, όχι όπως είναι σήμερα. Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν πάρα πολλά από τα παλιά και απορούν όποτε ακούν ορισμένα γεγονότα του τότε.

Εκείνη τη στιγμή έπεφτε ο ήλιος και θα γνωρίζετε ότι με τη δύση του, γίνεται υποστολή της σημαίας. Τότε το Υπουργείο Ναυτικού ήταν εκεί και η σημαία κυμάτιζε ακόμα στο κτήριο. Σήμερα είναι άλλες υπηρεσίες του Ναυτικού. 

Τότε πάντα κάθε πρωί, θα θυμούνται οι παλιοί, γινόταν έπαρση σημαίας και σταματούσαν τα πάντα, όπως και στη δύση του ηλίου γινόταν υποστολή. Ήταν στιγμές ωραίες, απίθανες που ζούσαν τότε οι άνθρωποι.