Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Κράτος σε ύφεση που δανείζετε με 14% τόκο τι ελπίδες έχει;

Είναι θέμα το πολύ ολίγων μηνών, το κούρεμα, πτώχευση, διάλυση, όπως θέλετε πείτε το.

Το τι θα πάθει ο Σαμαράς και λοιπή συμμορία; Εάν δεν προλάβουν ίσως έχουν την τύχη του Τσαουσέσκου. 


Η Μέρκελ πάντως δεν πρόκειται να τον σώσει.

«Είναι προφανές καιρό τώρα ότι ...

FINANCIAL TIMES"Θα χρειαστούν και άλλα πακέτα διάσωσης"

Oι Financial Times επισημαίνουν πως η Ευρωζώνη απειλείται με κατάρρευση, ενώ παράλληλα μιλώντας για την Ελλάδα τονίζει ότι βρίσκεται σε κυβερνητική κρίση και θα χρειαστεί πιθανότατα νέο πρόγραμμα διάσωσης.
 
Σε άρθρο τους με τίτλο «Κοχλάζει το πολιτικό καζάνι της ευρωζώνης -Σε νέα φάση η κρίση», οι Financial Times κάνουν μια ανασκόπηση στην «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, επισημαίνοντας παράλληλα πως το κλίμα είναι «βαρύ».
 
Μιλώντας για την Ελλάδα, το δημοσίευμα επισημαίνει πως «τα δύο κεντρώα κόμματα της Ελλάδας μετά βίας διατηρούν ....

Συγκλονιστικά στοιχεία για το χρέος των ΗΠΑ , ανέρχεται στα 70 τρισ. δολλάρια....

Το χρέος των ΗΠΑ είναι τελικά πολύ μεγαλύτερο απο αυτό που πιστεύαμε και είναι ικανό να προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια οικονομική καταστροφή.. 

Μια νέα μελέτη από έναν Αμερικανό οικονομολόγο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Αμερικανικό ομοσπονδιακό χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι επίσημα λέγεται ότι είναι. 

Η μελέτη από τον James D. Hamilton του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, λέει ότι τα εκτός ισολογισμού στοιχεία του παθητικού της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι έξι φορές το μέγεθος του επίσημου χρέους, ή 70,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.
 
«Το Αμερικανικό ομοσπονδιακό χρέος έχει εκραγεί τα τελευταία χρόνια, αυξανόμενο από τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια (ή 36% του ΑΕΠ) το 2007, σε κατ 'εκτίμηση 12 τρισεκατομμύρια δολάρια (72% του ΑΕΠ) μέχρι το τέλος του 2013," είπε ο Χάμιλτον σε ένα έγγραφο για το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών.

''Η ΧΩΡΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ'' ΝΥΤ: "Η διάσωση της Ελλάδας δεν αποδίδει"...

«Eίναι προφανές καιρό τώρα ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν αποδίδει», αναφέρει το editorial των New York Times, που τονίζει ότι «η χώρα βουλιάζει στην ύφεση, ενώ παράλληλα έχει επωμιστεί ένα μεγάλο, μη βιώσιμο χρέος».
 
«Λίγοι πολιτικοί είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν δημόσια αυτή την αλήθεια, γιατί αν το κάνουν θα παραδεχτούν την αποτυχία τους και θα αναγκαστούν να επιλέξουν μία διαφορετική πολιτική από αυτή που ακολουθείται μέχρι σήμερα», προστίθεται στο άρθρο και στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην άρνηση της Βραζιλίας να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης εκ μέρους του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΚΡΗΞΗΣ Έγιναν μύλος στην κυβέρνηση - Τρόικα & Στουρνάρας επιταχύνουν το "ναυάγιο"

Το καράβι της… συγκυβέρνησης μπάζει νερά και είναι θέμα χρόνου να βουλιάξει όπως όλα δείχνουν. 

Τα εξοντωτικά μέτρα και οι μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο προκαλούν εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία, τη στιγμή που η τρόικα επιμένει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, να γίνουν δηλαδή και άλλες απολύσεις, να μειωθούν επιπλέον μισθοί και συντάξεις, να μπουν νέοι φόροι κ.α.

Πολλοί βουλευτές, τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ έχουν ανέβει στα… κάγκελα και είναι έτοιμοι να πηδήξουν από το πλοίο, αφού διαπιστώνουν πώς όσα έχουν ψηφίσει εδώ και ένα χρόνο, δήθεν για τη σωτηρία της χώρας, αποδεικνύονται μια τρύπα στο νερό.  
Οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα περί «κουρασμένων βουλευτών» ίσως για κάποιους να αποτελέσουν αφορμή να αποφασίσουν την εγκατάλειψη του σκάφους, αν και τόσο ο κ. Στουρνάρας που δίνει τον υπερ πάντων αγώνα για τη διασφάλιση των συμφερόντων της τρόικας στην Ελλάδα όσο και οι επικεφαλής της κυβέρνησης Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος θα τους δώσουν και άλλες ευκαιρίες.
Είναι απολύτως βέβαιο με τη ρότα που έχουν χαράξει.

ΠΛΗΡΗΣ «ΦΙΝΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗ» Αυτοί «βομβάρδιζαν» τους Φούρνους κι εμείς τους κάναμε τελετές στο ΥΠΕΘΑ!

undefined
Πολλά  ερωτήματα  σε ότι αφορά τα πολιτικά – εθνικά αντανακλαστικά της  ηγεσίας των ΕΔ (τα  οποία φαίνεται ότι έχουν αλλοιωθεί υπ ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας ) δημιουργούνται από τη σημερινή στάση του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι)  (Ι) Ευάγγελου Τουρνάς απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
Συγκεκριμένα και ενώ τα τουρκικά μαχητικά είχαν απογειωθεί για να προχωρήσουν σε εικονικό βομβαρδισμό (κάτι που αποδεδεικνύεται από το μικτό πακέτο COMΑO αλλά και το προφίλ της  πτήσης των τουρκικών F-4E και F-16) Εθνικού εδάφους, εντούτοις ο Α/ΓΕΑ -ο οποίος υποθέτουμε ότι γνώριζε εκείνη την ώρα τις πρωινές τουρκικές παραβιάσεις-  καθόλα άξιος  και επιχειρησιακός αξιωματικός με εκατοντάδες αναχαιτίσεις τουρκικών μαχητικών στην "πλάτη" του, δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει  μια πολιτική γκάφα:
Δέχθηκε στο γραφείο του τον απερχόμενο ΑΚΑΜ της Τουρκίας, Συνταγματάρχη Mesut Savas ενώ συνεχάρη και το νέο ΑΚΑΜ, Σμήναρχο Halil Akar για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τη διάλυση την ονομάζει αναδιάρθρωση. Κανένα σχέδιο, κανένας υπολογισμός των επιπτώσεων -στόχος δεν είναι να μετατρέψουν το ελληνικό «Pony», σε γερμανικό «Audi», όπως ψευδώς λένε, αλλά να πουλήσουν το «Pony» για παλιοσίδερα.

Μας λένε οι ψιττακοί της Τηλεδημοκρατίας μας για την αναδιάρθρωση του κράτους. 

Για το πολιτικό θάρρος που διαθέτουν οι λεοντόκαρδοι κυβερνήτες μας να αλλάξουν την κρατική μηχανή και να μετατρέψουν το ελληνικό «Pony» σε γερμανικό «Audi».

 Για τα σχέδια του νέου ελληνικού οχήματος, ξεσηκώνουν το μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού που όπου κι αν εφαρμόστηκε, άφησε πίσω μόνο δάκρυα, αίμα και δυστυχία· αυτό το τελευταίο δεν το λένε.

Ποιον προσπαθούν, αλήθεια, να κοροϊδέψουν?


Προσπαθούν να κοροϊδέψουν αυτόν που οικονομικά εξαντλημένος και κοινωνικά αποκλεισμένος, ζει περιορισμένος στο υπό κατάσχεση σπίτι του, τακτοποιώντας στο ερμάρι -ντροπιασμένος που δεν μπορεί να τους εξοφλήσει- τους απλήρωτους λογαριασμούς του.


Προσπαθούν να κοροϊδέψουν  αυτόν ....

Απίστευτο! Στο Ντιτρόιτ πωλούνται σπίτια για 1 δολάριο!


Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Μοιάζει απίθανο και ψεύτικο αυτό που διαβάζουμε. 


Στο Ντιτρόϊτ των ΗΠΑ, το οποίο δήλωσε πτώχευση προ ημερών, πουλάνε σπίτια με ένα δολλάριο κι όμως δεν υπάρχουν αγοραστές λόγω των υψηλότατων φόρων στα ακίνητα.

Τι μου θυμίζει αυτό άραγε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;

Κάτι μου λέει ότι κάποια χώρα πάει κατευθείαν προς αυτή την κατεύθυνση, αν οι πολίτες της δεν αντιδράσουν γρήγορα και αν δεν πάρουν την εξουσία από τα χέρια ξεπουλήμένων εξουσιατών.

Καταιγισμός πολυπολιτισμικής...τηλε-εκπαίδευσης.....

Από τον παρελθόντα μήνα έχει ξεκινήσει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς μία υπερπροσπάθεια (;) πολυπολιτισμικής τηλε-εκπαίδευσης.

Από τις 10 προβαλλόμενες ταινίες οι 9,8 προωθούν σχέσεις κυρίως μεταξύ ανθρώπων διαφορετικού χρώματος (για να γίνεται εμφανής η πολυπολιτισμικότητα) ή ομοφιλοφιλικών συμπεριφορών.

Το θέμα των ταινιών δεν είναι το ζητούμενο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί ασυνείδητα ένα πρότυπο.


Πρόκειται δηλαδή για στυγνή προπαγάνδα και αυτό είναι το ενοχλητικό. 


Αντίστοιχα ενοχλητικό με την κυβερνητική προπαγάνδα τύπου "Success Story" που μας επιβάλλεται καθημερινά, με κυβερνητικά παπαγαλάκια να περιδιαβαίνουν τα τηλεπαράθυρα προσπαθώντας να μας πείσουν ότι είμαστε "ηλίθιοι" που δεν καταλαβαίνουμε ότι η φτωχοποίησή μας, το ξεπούλημα των θεσμών και της χώρας είναι για ...το καλό μας!!!

Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω.....

Του Σταύρου Βιτάλη

Βουλιαγμένος στο βόθρο του για μια ακόμη φορά στην ιστορία του, ο πρώην Homo Sapiens (σκεπτόμενος άνθρωπος), αποδέχεται τον ορισμό του σήμερα, ως Homo Consumus (άνθρωπος καταναλωτής). 


Αρνούμενος ακόμη επίμονα να αποδεχτεί την πλήρη του ήττα. 

Τον απόλυτό του εξευτελισμό.

Σε αθλιότερη κατάσταση από τις εποχές του φεουδαλισμού, ψελλίζει ακόμη ηλίθιες ερμηνείες για το χάλι του: Έτσι με έκαναν, έτσι έγινα, είναι η μόνιμη επωδός των δικαιολογιών του.

1. Αυτιστικός κρετίνος, κάνει όνειρα για το καινούργιο iphone 5.

2. Ανθρωπόμαζα, συνωστίζεται στα Lidl και στα Carfour, για να αγοράσει τις κοπριές των πολυεθνικών.......