Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Στη ΦΑΚΑ της Α.Ο.Ζ.;;;;;;


                     Υφαλοκρηπίδα

ΑΟΖ

ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΜΕ ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ... Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΄΄ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ '' ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις της εθνικής προδοσίας. Παρουσιάζονται νέα στοιχεία και νέες συντεταγμένες από τον συγγραφέα-ερευνητή Ιωάννη Λαμπρόπουλο.
Επαναδημοσιεύω το άρθρο για όσους δεν το διάβασαν, δίνοντας όμως στοιχεία και συντεταγμένες άλλων περιοχών και της συμπρωτεύουσας.

Οταν ξεκίνησα αυτήν την έρευνα το 2007, με αφορμή κάποια “περίεργα” σύννεφα που εντελώς αδικαιολόγητα σχηματίζονταν στον καλοκαιριάτικο γαλανό ουρανό, ούτε μπορούσα να φανταστώ πού θα με οδηγούσε.

Καληνύχτα Κύπρος… ΒΙΝΤΕΟ

Το συντριπτικό ποσοστό των Κυπρίων, ένα απίστευτο 72,34%, ψήφισε υπέρ του σχεδίου Ανάν, ψηφίζοντας τους δύο μειοδότες ανανιστές, Αναστασιάδη και Μαλά. Ψήφισε ταυτόχρονα, υπέρ του τουρκικού επεκτατισμού, υπέρ των σχεδιασμών της Νέας Τάξης για το λαβωμένο νησί, κατά της κληρονομιάς των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, κατά της παρακαταθήκης του Τάσου Παπαδόπουλου, κατά του Γρηγόρη Αυξεντίου, κατά του τελευταίου μας εθνικού ήρωα, Σολωμό Σολωμού, κατά όλων αυτών για τα οποία χρόνια και χρόνια, Κύπριοι δημοκράτες αγωνιστές, σπατάλησαν τη ζωή τους.

Η πλειοψηφία των Ιταλών ψήφισε κατά ευρώ – Αποτέλεσμα χαστούκι σε Μέρκελ-ΔΝΤ (upd)


«ΑΚΥΡΩΣΑΝ» ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
Μεγάλο «χαστούκι» στον γερμανικό ηγεμονισμό και την πολιτική της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και των Βρυξελλών απέναντι στην κρίση χρέους, έδωσαν οι Ιταλοί ψηφοφόροι με το αποτέλεσμα των εκλογών. Η κεντροαριστερά του Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι μόλις για 0,42% εξασφάλισε την πρωτιά, "έχασε" τη Γερουσία, ενώ ο «εκλεκτός» του Βερολίνου και υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι καταβαραθρώθηκε.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η μεγάλη έκπληξη Μπέπε Γκρίλο συγκέντρωσαν ποσοστό 54,67% και 174 έδρες στη Γερουσία. Το άθροισμα των ποσοστών τους «δείχνει» πώς η πλειοψηφία των Ιταλών τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ, που

Πήρε και την Γερουσία η δεξιά στην Ιταλία - Το ιταλικό "τσουνάμι" έρχεται και στην Ελλάδα


ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Nέα ανατροπή στην Ιταλία, όπου τα τελευταία εκλογικά τμήματα του Βορρά έδωσαν στην δεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι την πλειοψηφία στην Γερουσία, ενώ μέχρι και το μεσημέρι την Γερουσία την κέρδιζε, χωρίς να την ελέγχει, πάντως ο κεντροαριστερός συνασπισμός του Μπερσάνι!
Ο συνασπισμός της κεντροαριστεράς στην Ιταλία εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών μόνο στη Βουλή των Αντιπροσώπων χάρη στο εκλογικό σύστημα που για μόλις 0,37% πήρε την πρώτη θέση από την κεντροδεξιά, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν μετά την καταμέτρηση του 99,9% των ψήφων.

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ 27 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ! ΠΟΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ!




Λίστα με 27 υποθέσεις που ψάχνει το ΣΔΟΕ δημοσιεύει η εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ. Στις υποθέσεις εμπλέκονται οι μεταξύ άλλων οι Βίκτωρ Ρέστης, Μίνως Κυριακού, Σωκράτης Κόκκαλης και διάφοροι από υποθέσεις προμήθειας..

Λυσσαλέα επίθεση στην ιδιοκτησία.


Υποτίθεται ότι τα απανωτά Μνημόνια έγιναν για λόγους πρακτικούς και ιδεολογικούς. Υποτίθεται ότι ο στόχος των «δανείων δυνάμεων» και των τοποτηρητών τους ήταν το άνοιγμα της αγοράς, η εξυγίανσητης οικονομίας, το συμμάζεμα των κρατικών δαπανών και η ανάσχεση της 
                 ανισοκατανομής των φορολογικών βαρών. 

Υποτίθεται ότι η «συνταγή» που επινόησαν οι ξένοι επικεφαλής της τεχνικής ομάδας «υποστήριξης» των ελληνικών κυβερνήσεων θα έφερνε κάποια ορατά, θετικά αποτελέσματα για το κοινωνικό σύνολο.

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΓΕΡΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΜΟΝΤΙ, ΤΗ ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ TRILATERAL ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ. You Know ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ;



Το μήνυμα των Ιταλών ήταν σαφές και ξεκάθαρο: δε θέλουν μνημόνιο, δε θέλουν λιτότητα, δε θέλουν να ξαναδούν μπροστά τους την άθλια φάτσα, τον πρώην πρωθυπουργό Μάριο Μόντι που γκρεμοτσακίστηκε εκλογικά. 

Αυτή τη μασονόφατσα που σε πολλές των περιπτώσεων θυμίζει
Παπαδήμο στα...καλύτερα του. Γιατί ο Παπαδήμιος είναι άλλο πράγμα. Γέρικο σκαρί του Φρανκεστάιν.

Τι σημαίνει όμως το εκλογικό αποτέλεσμα στη γείτονα χώρα για την Ελλάδα; Διαβάζουμε και σοβαρές εφημερίδες να κάνουν ανάλογα ερωτήματα.

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ "H υφαλοκρηπίδα της Αρκτικής ανήκει στη Ρωσία"



«Η Μόσχα δεν διαθέτει στοιχεία για διεκδικήσεις δυτικών χωρών στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα στην Αρκτική», δήλωσε επιλέξει ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, μιλώντας σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα σε ενημέρωση Τύπου, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της
«Φωνής της Ρωσίας».

Kρούγκμαν: Θυμηθείτε, Μπέπε Γκρίλο θα εκλεγούν σε όλη τη Νότια Ευρώπη



Το καμπανάκι χτυπάει ο διάσημος οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, μετά τις ιταλικές εκλογές και την κατάρρευση του «ανθύπατου που επιβλήθηκε από τη Γερμανία» Μάριο Μόντι και προειδοποιεί για ...επέλαση των Μπέπε Γκρίλο σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.

Γράφει ο Κρούγκμαν στους The New York Times, άρθρο που δημοσιεύει το Βήμα:

Πριν από δύο μήνες, όταν ο Μάριο Μόντι παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της Ιταλίας, ο Economist έγραψε ότι «η ερχόμενη προεκλογική εκστρατεία θα δείξει, πάνω από όλα, πόσο ώριμοι και ρεαλιστές είναι οι Ιταλοί ψηφοφόροι»

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ


Πώς να διακρίνετε με το μάτι τους λάθος χάρτες για την Ελληνική ΑΟΖ


Δεν μου αρέσει αυτό που κάνω αλλά πέρα απο αυτό υπάρχει το “πρέπει”. Σας έχω παρουσιάσει το χάρτη της Ελληνικής ΑΟΖ όπως είναι ή όπως θα έπρεπε να είναι (βλέπετε εδώ και εδώ). Με ενοχλεί η πεισματική διάθεση κάποιων σε όλο το διαδίκτυο να διασπείρουν χάρτες της Ελληνικής ΑΟΖ, που
έχουν λάθη, οφθαμλομοφανή λάθη.

Προσέξετε τους κύκλους που έχω ζωγραφίσει με κέντρα τα σημεία G, M, Z, A, X. Ολα τα σημεία της περιφέρειας κάθε κύκλου ισαπέχουν απο το κέντρο του. Τα σημεία αυτά είναι σημαντικά στον καθορισμό των ορίων των ΑΟΖ. Σύμφωνα με την αρχή της μέσης γραμμής (μέση απόσταση) για τη χάραξη μιας ΑΟΖ, το σημείο G πρέπει να ισαπέχει από τη Ρόδο, τη μέση απόσταση των παραλίων της Τουρκίας και το Καστελόριζο. 

ΣTO Δ΄ΡΑΙΧ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ.


Μετάφραση: Α. Αλαβάνου

Πριν από δυο χρόνια, κορυφαίες γερμανικές βιομηχανίες συγκρότησαν τη Συμμαχία για τις Πρώτες Ύλες (Rohstoffallianz) με σκοπό να διασφαλίσουν την προμήθεια πρώτων υλών για τους μετόχους και
τις συμμετέχουσες εταιρείες. 

Για να το πετύχουν, ζητούν να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές δυνάμεις.

Σε μια συνέντευξη στο Ρόιτερς, τη Δευτέρα 18/2, ο επικεφαλής της Συμμαχίας για τις Πρώτες Ύλες , Ντιρκ Πάσκερτ, ζήτησε μια “στρατηγικά προσανατολισμένη εξωτερική πολιτική στον τομέα της οικονομίας και της ασφάλειας”, με σκοπό να εξασφαλίζονται οι πρώτες ύλες για τη γερμανική βιομηχανία.

ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;


Γράφει ο Παναγιώτης Μαυροειδής

Η πρόσφατη ρύθμιση σχετικά με τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, φέρνει στην επιφάνεια μεταξύ των άλλων και τη συζήτηση για την ατομική ιδιοκτησία και περιουσία.

Είναι γνωστό ότι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά είναι εκτεθειμένα σε μικρά ή μεγάλα στεγαστικά δάνεια, έχοντας θέσει ως υποθήκη σπίτια ή άλλα ακίνητα.

Το 25% από αυτά τα δάνεια είναι ήδη στο κόκκινο, δηλαδή υπάρχει αδυναμία ομαλής αποπληρωμής των δόσεων. Τόσο ο νόμος Κατσέλη, όσο και οι πρόσφατες ρυθμίσεις, προσφέρουν, υπό όρους, κάποιες ελαφρύνσεις, που κυρίως αφορούν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με μείωση του ποσού των δόσεων, ενώ δεν επιτρέπονται (ακόμη) οι πλειστηριασμοί σε δάνεια σε ακίνητο αντικειμενικής αξίας κάτω των 180.000 ευρώ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ


Τι είναι και τι δεν είναι ο Τεκτονισμός


Το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει μια αύξηση στα μηνύματα μίσους απέναντι σε διάφορες ομάδες όπως το Ελευθεροτεκτονικό Σώμα, γεγονός που οφείλεται πιστεύω στην άκρως δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου απέναντι στα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ !!



Εμφανίζονται ανερυθρίαστα, με περισσό θράσος και ομιλούν από τηλεοράσεως (είναι πιο ασφαλής η τηλεόραση...) οι εκδοροσφαγείς της Ελλάδος και του Ελληνικού Λαού, που προσομοιάζει σαν την αγελάδα που δεν γνωρίζει τη δύναμή της, αφήνεται να τη σέρνει με ένα σχοινάκι από το λαιμό ένα 
μικρό παιδάκι!

Δυστυχώς επίσης, βρίσκουν ευαρίθμους (ολιγαρίθμους) οπαδούς που είτε από κεκτημένη ταχύτητα είτε από συμφέρον είτε από ευήθεια εξακολουθούν να πλαισιώνουν αποτυχημένα κόμματα και παρατάξεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ Ν.Τ.Π


Η κοινοπολιτεία αυτονομημένων περιφερειών είναι το νέο μοντέλο που σχεδιάζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων

Το 1991 οι Αμερικάνοι αποφάσισαν τη διάλυση όλων των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης και το πέτυχαν μεθοδικά, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία και αλλού, το μόνο κόμμα που δεν διέλυσαν για τους δικούς τους λόγους ήταν το χριστιανοδημοκρατικό της Γερμανίας


H συνέντευξη που ακολουθεί, είναι ένα απόλυτο ξεσκέπασμα των σχεδίων επιβολής της Νέας Τάξης στην Ευρώπη (και όχι μόνο). Χωρίς να μασήσει τα λόγια του και έχοντας πλήρη συναίσθηση των λεγομένων του ο κ. Χρυσανθακόπουλος αποκαλύπτει το μεγάλο σχέδιο που οδηγεί στην επικυριαρχία της Νέας Τάξης.

ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ...

ΟΙ ΒΑΘΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ .


Οι βαθιές πολιτικές ρίζες της ελληνικής χρεοκοπίας

Του Δημήτρη Καζάκη

οικονομολόγου - αναλυτή
Σε μια συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου διατύπωσε την εξής ενδιαφέρουσα άποψη:

«Καμία χώρα με τόσο μεγάλες ανάγκες δανεισμού, με τόσο μεγάλη εξάρτηση από δανεικά κεφάλαια για να λειτουργήσει δεν είναι κατ’ ουσίαν ελεύθερη. Οι πιστωτές – είτε άμεσα είτε έμμεσα – ζητούν λογαριασμό για το τι κάνεις τα λεφτά που σε δανείζουν, όχι απαραίτητα γιατί θέλουν να επιβάλουν την οικονομική τους πολιτική, αλλά κυρίως για να εξασφαλίσουν ότι τα χρήματα που σου δανείζουν θα μπορέσουν να τα πάρουν πίσω, γιατί είναι χρήματα φορολογουμένων και ασφαλισμένων σε Ταμεία άλλων χωρών και μετόχων

ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ '' ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ '' ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ!



Τι συμβαίνει με την Τουρκία ,την υφαλοκρηπίδα και πόσο αποτελεσματική είναι η ελληνική αντίδραση; Πολλές μπορεί να είναι οι “αναγνώσεις” και οι απόψεις που εκφράζονται. Ωστόσο όπως προκύπτει από μια ανάλυση της έμπειρης σ΄ αυτά τα θέματα δημοσιογράφου Κύρας Αδάμ ,η εληνική
αντίδραση δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε.Όταν μάλιστα η Τουρκία ...εξαφανίζει το Καστελόριζο!

Γράφει η Κύρα Αδάμ σε άρθρο της στην εφημερίδα η Ελλάδα σήμερα:

“Στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο -ενημέρωση του ΟΗΕ-περιορίστηκε η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην προκλητική απόφαση της Τουρκίας (124/18 Φεβ 2013) να εξουσιοδοτήσει την κρατική τουρκική εταιρεία ενεργειακών πόρων TRAO για τρίμηνη έρευνα υδρογονανθράκων.

ΟΤΑΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΕΜΙΡΗ...ΤΟΤΕ ΦΥΛΑΞΟΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ



Βιαστήκαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στο Δασαρχείο Κεφαλλονιάς για την άμεμπτη στάση του στο θέμα της εφαρμογής των συνταγματικών κανόνων για το "τι είναι δάσος"! 

ΔΙΑΛΕΧΤΕ ,ΧΑΓΗ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ;


Αιγαίο: Πάμε για Χάγη ή για σύγκρουση;


Του Χρήστου Καπούτση

Η Τουρκία, την άνοιξη του 2012, είχε παραχωρήσει άδειες υποθαλάσσιων ερευνών σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Ελλάδα είχε κάνει τότε Διάβημα διαμαρτυρίας στο Τουρκικό
Υπουργείο Εξωτερικών, που όμως αγνοήθηκε. Οι πληροφορίες που είχε το υπουργείο Εξωτερικών ήταν ότι τις επόμενες μέρες , τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα έκανε έρευνες στις περιοχές μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και μάλιστα , σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Ελλάδα, για το θέμα αυτό προέβη σε Ρηματική Διακοίνωση στον ΟΗΕ. 

ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ...ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ Ε.Ε


Ποιοι κερδοσκοπούν εις βάρος του Ελληνικού Λαού;

Πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ ήταν το καθαρό κέρδος που αποκόμισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον περασμένο χρόνο, από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που αγόρασε στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν να φάνε

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ... ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!

Επί τα χείρω αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς στην χειμερινή της έκθεση "Προϋποθέσεις Για Έξοδο Από Την Αναταραχή" προβλέπει ότι το 2013 η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 4,4% και η ανεργία στο 27%.  

Στην έκθεση του Σεπτεμβρίου εκτιμούσε πως η ύφεση θα περιορίζονταν στο 4,2% και η ανεργία στο 24%. Ως αναφορά την εξέλιξη του Ελληνικού Χρέους, εκτιμά πως το χρέος  το 2013 θα ανέλθει στο 175,6% του ΑΕΠ! Ταυτόχρονα η επιτροπή εκτιμά ότι η εργασιακή αποζημίωση ανά εργαζόμενο αναμένεται να μειωθεί κατά 7% το 2013 και κατά 2% το 2014. 

ΣΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΦΟΡΟΥΝ ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ !


Στο λίκνο της Δημοκρατίας, τα περιστέρια φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες!

"in the cradle of democracy, the pigeons are wearing gas masks"

Ο Nick Cave, ο παγκοσμίου φήμης Αυστραλός στιχουργός και τραγουδοποιός «αποκάλυψε» σήμερα στο Διαδίκτυο το νέο του κομμάτι, «Lightning Bolts» (Κεραυνοί), οι στίχοι του οποίου είναι αφιερωμένοι στην Αθήνα της κρίσης και των κοινωνικών αναταραχών. Το κομμάτι έχει αναφορές στις πορείες και τα επεισόδια της Αθήνας, και ορισμένοι από τους στίχους του, είναι χαρακτηριστικοί:
«Δύο κεραυνοί ήρθαν στο δωμάτιο μου, δώρο από τον Δία, […] Στην Αθήνα η νεολαία κλαίει από τα δακρυγόνα, αλλά εγώ μαυρίζω στην πισίνα του ξενοδοχείου μου […] Οι κεραυνοί μου είναι χαρά που μου έδωσε ο Δίας, και στο λίκνο της Δημοκρατίας ακόμα και τα περιστέρια φοράνε αντιασφυξιογόνες μάσκες […] Οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν, τους βλέπω τα βράδια να κοιμούνται και κλαίνε ακατάπαυστα, όχι από τα δακρυγόνα... αλλά γιατί είμαστε χαμένοι πια...».

Two lightning bolts were delivered to my room
They were gifts from Zeus
I rock the bolts in a basinet of a pine
People as me how I am
I say I'm alright.
I'm fine!

ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ;;



Στις Σκουριές της Χαλκιδικής θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το μοντέλο της ακαριαίας τήξης, κατά την οποία χρησιμοποιείται αρσενικό!

Του Σάκη Αποστολάκη.
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".
Το πολεμικό κλίμα στις Σκουριές ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2011, όταν εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εξόρυξη χρυσού. Κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στην περίφραξη περίπου 4.000 στρεμμάτων δάσους, όπου θα εγκατασταθεί το εργοτάξιο και θα γίνει η εξόρυξη. Στις Σκουριές, υπογραμμίζουν, την εκμετάλλευση του χρυσωρυχείου της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, που ανήκει στο Δημόσιο, έχει αναλάβει η «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», στην οποία μετέχει η «Ακτωρ»(συμφερόντων Μπόμπολα), για λογαριασμό της καναδικής πολυεθνικής«Eldorado Gold».

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ...


26/2/13


Ας ξανασκεφτούμε τα αιολικά πάρκα...

Αναδημοσίευση από το "Science Codex". 
«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κάποιο όριο για την αιολική ενέργεια και ότι είναι μια αεροφόρος πηγή ενέργειας», λέει ο καθηγητής εφαρμοσμένης φυσικής του Χάρβαρντ, David Keith. Θεωρούμε πως οι άνεμοι των βουνών και οι αύρες της θάλασσας, δεν είναι δυνατόν ποτέ να "τελειώσουν" σε παγκόσμια κλίμακα σε αντίθεση με τις πετρελαιοπηγές που μπορεί να στερέψουν. Ωστόσο, η πιο πρόσφατη έρευνα σε ατμοσφαιρικά μοντέλα μέσης κλίμακας, που δημοσιεύεται σήμερα στο επιστημονικό περιοδικό "Environmental Research Letters", δείχνει ότι το δυναμικό παραγωγής των αιολικών πάρκων έχει υπερεκ

ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΘΗΣΕΑΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..!!!


Ο μύθος του Θησέα… και το σήμερα!



Αλλά που να βρεθούν σήμερα ήρωες…

γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης 

22/02/2013

Θα βρεθεί ένας σύγχρονος Θησέας στην 
Ελλάδα να σώσει τους Έλληνες;;;

Ο μύθος: μια φορά και ένα καιρό, τα 
παλιά τα χρόνια, οι Αθηναίοι είχαν 
υποχρέωση να πληρώνουν ποινή, χρέος θανάτου, στους Κρήτες, στον Μίνωα, επειδή είχαν 
σκοτώσει το γιο του. 
Κάθε 9 χρόνια έστελναν 7 νέους και 7 νέες για να τους φάει το τέρας, ο Μινώταυρος,
 στα βάθη ενός κτίσματος, του λαβύρινθου, που όποιος έμπαινε δεν μπορούσε να βγει. 

Ο Θησέας, πρίγκιπας της Αθήνας, (ημίθεος ο ίδιος), αποφάσισε να  πολεμήσει και να 
σκοτώσει το θηρίο, (τον Μινώταυρο), να σώσει τους Έλληνες- Αθηναίους  και να τους 
απαλλάξει από το ατελείωτο χρέος θανάτου που τους είχε επιβληθεί (ιδιαίτερα για 
τους νέους)… γι αυτό μπήκε στον λαβύρινθο με την βοήθεια της Αριάδνης και  
ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ τους ΕΛΛΗΝΕΣ. 

Όταν γύρισε στην Αθήνα, τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του και ανακηρύχθηκε 
Βασιλιάς και ο πιο τιμημένος ήρωας μετά το Ηρακλή…

Να λοιπόν που οι μύθοι, όπως και η Ιστορί