Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Paul Singer: Το «κοράκι» των αγορών που «γονατίζει» τα φτωχά κράτη (φωτό)

Ο Αμερικανοεβραίος κερδοσκόπος, Πολ Σίνγκερ, που θεωρείται επενδυτής επιπέδου Σόρος, είναι ένα από τα γνωστά «κοράκια» των αγορών που μυρίζονται το χρήμα από μακριά και ξέρουν να κινούν τα νήματα,επηρεάζοντας τις διεθνείς χρηματαγορές και γονατίζοντας τα φτωχά κράτη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι είναι και ο πιο μισητός άνθρωπος στην Αργεντινή

Είναι ανάμεσα σε εκείνα τα «μυαλά» που ξέρουν να συνάπτουν τα deals, να κινούν τα νήματα της πολιτικής, να «χτίζουν» εταιρείες και βέβαια να επηρεάζουν τις διεθνείς χρηματαγορές.

Δεν είναι τυχαίο που το Bloomberg τον έχει τοποθετήσει στον κατάλογο με τους 50 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το newsbeast. gr, ο «γύπας» των αγορών, αυτοδημιούργητος κερδοσκόπος, Αμερικανοεβραίος Πολ Σίνγκερ, από το Νιου Τζέρσεϊ είναι ο πιο μισητός άνθρωπος στην Αργεντινή και πλέον περιμένει στη γωνία το επόμενο θύμα του. 


Φαίνεται ότι ....

Daniel Gros: Δεν συμφέρει την Ελλάδα να βγει στις αγορές για την επόμενη 10ετία



Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει την ακριβή χρηματοδότηση από τις αγορές για τα επόμενα 10 χρόνια, και να στηριχτεί στα φτηνά δάνεια του ESM και σε δικούς της πόρους
εκφράζει σε συνέντευξή του ο Daniel Gros,Γερμανός οικονομολόγος και διευθυντής της ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης CEPS.

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει την ακριβή χρηματοδότηση από τις αγορές για τα επόμενα 10 χρόνια, και να στηριχτεί στα φτηνά δάνεια του ESM και σε δικούς της πόρους εκφράζει σε συνέντευξή του στη "Ναυτεμπορική" ο Daniel Gros,Γερμανός οικονομολόγος και διευθυντής της ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης CEPS. 


Μάλιστα, θεωρεί ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει να κερδίσει πολλά από τη συμμετοχή στην.....

Αγοράζουμε Ελληνικά; Υπάρχει ακόμα ελπίδα!

Διαβάζοντας την ετήσια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.656 νοικοκυριών από το Εργαστήριο Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την καταγραφή καταναλωτικών τάσεων και συμπεριφορών, υπό την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή και διευθυντή του ερευνητικού εργαστηρίου Γεωργίου Μπάλτα καθώς και την συνέντευξη του τελευταίου στο CNN Greece (12 Μαΐου 2017), ένοιωσα σαν να έβλεπα μια χαραμάδα ελπίδας.

Μια χαραμάδα ελπίδας μέσα στα μαύρα οικονομικά χάλια της μέσης Ελληνικής οικογένειας και ολόκληρης της Εθνικής μας Οικονομίας, στα οποία μας σέρνουν αριστοτεχνικά οι «εταίροι» και οι «σύμμαχοι» μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Στα πλαίσια της έρευνας, το 82,3% των ερωτηθέντων απάντησε ότι όταν βρίσκει στο σούπερ μάρκετ ελληνικά προϊόντα τα προτιμά από τα προϊόντα εισαγωγής. Αυτό βέβαια αποτελεί απλή πρόθεση γιατί τα περισσότερα «προνομιούχα» ράφια των αλυσίδων λιανικής έχουν «ενοικιαστεί» από τις γνωστές πολυεθνικές πλημμυρίζοντας τα πιο «ελκυστικά» ράφια με χιλιάδες εισαγόμενα .....

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Καμία συζήτηση για το ελληνικό χρέος


Αφού οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισαν το τέταρτο εξοντωτικό μνημόνιο, με «τυράκι» την διευθέτηση του χρέους, η ανώμαλη προσγείωση ήρθε από το αφεντικό της Ευρώπης, τη Γερμανία.


Ο εκπρόσωπος του ισχυρού Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι η Γερμανία αρνείται ....

Τραπεζικά στελέχη: Θα αργήσει η άρση των capital controls.


Μπορεί ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος να βλέπει στον ορίζοντα έξοδο απ' τα capital controls, ωστόσο τα τραπεζικά στελέχη δεν είναι και τόσο αισιόδοξα.
Ναι μεν η συμφωνία με τους δανειστές μπορεί να
αλλάζει τα δεδομένα βελτιώνοντας σημαντικά τις προοπτικές, ωστόσο, όπως λένε, θα πρέπει να ακολουθήσουν αρκετοί μήνες θετικών ειδήσεων και υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων ώστε να ....

Στο σφυρί 10.000 ακίνητα από τις τράπεζες.

Στην πώληση τουλάχιστον 10.000 ακινήτων προχωρούν οι τράπεζες οι οποίες αναλαμβάνουν πλέον ρόλο μεσίτη και πωλητή ταυτόχρονα. Ακίνητα που κατά κύριο λόγο βρίσκονται σε νησιά και ακριβές περιοχές και έχουν μπει σε λίστα με στόχο την πώληση ή τη διαχείρισή τους.

Ήδη, σύμφωνα με ...

«Η Ελλάδα θα βρίσκεται μόνιμα στην εντατική».


Τα όρια αντοχής των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί και μάλιστα με το παραπάνω, εκτιμά ο Γερμανός οικονομολόγος Γενς Μπάστιαν, ένας άριστος γνώστης της πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, αφού και ο ίδιος ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές: η ανεργία διαμορφώνεται στο 23,3%, στους δε νέους ένας στους δύο είναι άνεργος, ενώ το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 0,1%. 

Σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk ο οικονομολόγος εκτίμησε ότι τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι η συνταγή που χορηγήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα .....

Ούτε μέτρα για το χρέος, ούτε QE.

Ενώ η κυβέρνηση προειδοποιεί τους δανειστές ότι αν δεν προηγηθεί λύση για το χρέος δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα μέτρα που ψηφίζονται τώρα για το 2019, τα μηνύματα που «εισπράττει» ως απάντηση από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και τη Φρανκφούρτη (ΕΚΤ) είναι μάλλον αποθαρρυντικά: 

Στο Eurogroup της Δευτέρας – και στο επόμενο του Ιουνίου – δεν πρόκειται να συμφωνηθεί για το χρέος κάτι που θα έδινε τη δυνατότητα στο ΔΝΤ να άρει τις επιφυλάξεις του και θα επέτρεπε στην ΕΚΤ να εντάξει τα ....

Κογκρέσο προς ΔΝΤ: Μην λάβετε μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το Κογκρέσο και δη ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Αντι Μπαρ, έστειλε αυστηρό μήνυμα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να μην συμμετάσχει σε τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

«Το ΔΝΤ αρέσκεται να λέει οτι ο ρόλος του στις χώρες που αναλαμβάνει δράση είναι καταλυτικός, όμως στην περίπτωση της Ελλάδος δεν πέτυχε απολύτως τίποτα" επισήμανε ο.....