Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ: Εμείς θα αποφασίσουμε πότε θα φύγουμε.....

Οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αρχίσουν έως ότου ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

Οι εταίροι στην ΕΕ μας πιέζουν να το πράξουμε γρήγορα, όμως ..

Ο ΒΟΡΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΟ.

Η ΕΕ και ειδικότερα η Ευρωζώνη είναι ένα κλειστό μόρφωμα, έτσι σχεδιασμένη (και κατευθυνόμενη) από τους Γερμανούς, ώστε τα πιο ανταγωνιστικά κράτη του Βορρά να απομυζούν πλούτο από τα λιγότερο ανταγωνιστικά του Νότου.

Η απομύζηση αυτή γίνεται ανεπιστρεπτί. 

Δηλαδή ο πλούτος που συλλέγεται από τα κράτη του Βορρά, δεν ...

Το Facebook τοποθετεί επικεφαλής της πολιτικής του πρώην σύμβουλο του Νετανιάχου.

jordana-cutler-lm.ab94b306.jpg
Μια μακροχρόνια ανώτερη σύμβουλο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, διορίστηκε επικεφαλής πολιτικής και επικοινωνίας του Facebook, στην τελευταία συνεργασία μεταξύ της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και της ισραηλινής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ...

Brexit … Η μεγάλη απάτη του σιωνισμού …..Μια άλλη οπτική...

Καποια πραγματα είτε μας αρέσουν είτε όχι είναι διαφορετικά απ’ ότι δείχνουν….

Μπορεί πράγματι σε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες να φαντάζει τέλειο το ‘’ξήλωμα’’ της ευρωπαϊκής σιωνιστικής χούντας…… είναι όμως έτσι ;


Για τους γνωρίζοντες είναι η δεν είναι η Αγγλία και το City μια βασική ‘’φωλιά’’ του σιωνισμού και της μασονίας ; 


Είναι η βασίλισσα βασικός παίχτης της παγκόσμιας συνομωσίας και της Νέας Τάξης Πραγμάτων ; 

Φυσικά και είναι…….. και μαλιστα έπαιξε και δημόσια ρόλο υπέρ του Brexit….. πως γίνεται ένα σιωνιστικό ερπετό να ενεργεί ενάντια στα φαινομενικά συμφεροντα της στοάς του ενθαρρύνοντας το Βrexit ……. ;

Το παγκόσμιο σιωνιστικό ερπετό Τζορτζ Σορος δεν είναι ένα από τα πιο ενεργά και βασικά μέλη του παγκόσμιου σιωνισμού και της Νέας Τάξης Πραγμάτων ; Φυσικά και είναι…

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ....

%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A7%25CE%259F

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ: ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΤΟΥ 32,31% ΣΤΟΝ ΡΑΧΟΪ !!!


Με τα επίσημα αποτελέσματα του ισπανικού Υπουργείου Εσωτερικών και με την ενσωμάτωση των ψήφων στο 78,35%, το Λαϊκό Κόμμα λαμβάνει....

Βούλγαρος πολιτικός: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κάτι τρομακτικό για την Ευρώπη.

Ο ηγέτης του κόμματος «Ατάκα», Βόλεν Σιντέροφ, προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους σχετικά με την απόφαση του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει ότι η ΕΕ είναι μια πυραμοειδής δομή της Γραφειοκρατίας και όχι Ευρώπη ίσων χωρών.

Το δημοψήφισμα δείχνει ότι το ευρωσκεπτικιστικό προβάδισμα στην πολιτική εδώ και χρόνια είναι ισχυρό. Περισσότερα έχουμε λάβει ως λόγια παρά ....

Από την Οικονομική προς τη Στρατιωτική Κατοχή στο Προτεκτοράτο.

Του Μιχαήλ Στυλιανού

 Γερμανοί ένστολοι «Πολιτσάϊ» κάνουν μπλόκα σε νησιώτικες περιοχές της Ελλάδος, σταματούν αυτοκίνητα, κατεβάζουν και ανακρίνουν (στα γερμανικά) ΄Ελληνες πολίτες...


 Διαμαρτυρίες παθόντων, από την ενδοχώρα της Σάμου, δημοσιεύθηκαν στη «Σαμιακή Γνώμη», απασχόλησαν το ΕΠΑΜ, καταγγέλθηκαν από τον κ. Δημήτρη Καζάκη στις ομιλίες του στη Μακεδονία και από τον καθηγητή κ. Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή. 


Το άκουσμα γερμανικών «μπλόκων» έφερε στον νου παιδικές εικόνες τρόμου, με μπλόκα των Ες Ες της κατοχής σε Αγ.Σώστη και Νέο Κόσμο. Τα σημερινά είναι της Frontex και διαφέρουν εκείνων στην απουσία του μασκοφόρου διερμηνέα- καταδότη και της μοίρας όσων φορτώνονταν στην «κλούβα». 

Αλλά Φρόντεξ πιθανώς είναι το προσωρινό όνομα του ευρωπαϊκού Στρατού. Οι Τάϊμς του Λονδίνου, έγραφαν στις 27 Μαΐου ότι «Σχέδια για τη συγκρότηση Ευρωπαϊκού Στρατού κρατούνται μυστικά από τους Βρετανούς μέχρι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα. ΄Εχουν καταστρωθεί από την Υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής στη Κομισιόν, Φεντερίκα Μογκερίνι και έχουν την υποστήριξη της Γερμανίας και άλλων χωρών.»

 Η αμερικανική «Νιου Αμέρικαν» της 22/5, ήταν πιο διαφωτιστική: 

«…Η διαδικασία στην ΕΕ -χωρίς ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης- είναι ήδη αρκετά προχωρημένη. 

Γερμανικές και Ολλανδικές δυνάμεις έχουν .....

Η περιβόητη εμπορική συμφωνία ΤΤΙΡ μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ δέχθηκε «σοβαρό πλήγμα» από το BREXIT – Μόνο με Bremain σώζεται – Θα τολμήσουν;

H απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση καταστρέφει τα όνειρα των πολυεθνικών κολοσσών σχετικά με το διατλαντικό εμπόριο και τις επενδύσεις εταιρικής σχέσης της περιβόητης συμφωνίας ΤΤΙΡ στην Ευρώπη.

Σε μια συνέντευξη με το Sputnik, Φρανσουά Ασιλενάου, προέδρου του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Μετώπου της Γαλλίας, αναφέρθηκε ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη θέσει υπό αμφισβήτηση το μέλλον της «συμφωνίας» εμπορίου και διατλαντικών επενδύσεων (ΤΤΙΡ).

Η συνέντευξη με τον Γάλλο πολιτικό ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση ότι.....

Πάνω από 44 δισ. ευρώ αδήλωτα έχουν στείλει στις ιδιαίτερες πατρίδες τους οι αλλοδαποί, μέσω της Western Union..


Κανείς δεν ελέγχει αυτά τα μαγαζιά... φοροδιαφυγής!

Πάνω από 44 δισ. ευρώ αδήλωτα έχουν φύγει έξω, μέσω της Western Union... 
Δεν βλέπουν τις ουρές που σχηματίζονται κάθε μέρα;

...Την ίδια στιγμή, στα λεγόμενα πρακτορεία μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό (WESTERN UNION) οι αλλοδαποί σπεύδουν να στείλουν στο εξωτερικό στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, τις οποίες οι περισσότεροι από αυτούς αποφεύγουν να τις κατονομάσουν όταν ....

Μμμμμμμμ..............Συγγνώμη του Ερντογάν στον Πούτιν για την κατάρριψη του μαχητικού.

Συγγνώμη του Ερντογάν στον Πούτιν για την κατάρριψη του μαχητικού
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε ένα γράμμα στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητώντας συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικούSU-24 στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Russia Today, το Κρεμλίνο έκανε γνωστό ότι ο Ερντογάν απέστειλε το γράμμα στον Πούτιν, σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές των δύο χωρών μετά την κατάρριψη του μαχητικού. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο, Dmitry Peskov, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πρόθυμος να αποκατασταθούν οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων της Άγκυρας με το Ισραήλ, κάνει την πρώτη προσπάθεια να αποκαταστήσει τις σχέσεις και με τη Ρωσία οι οποίες μετά ....

ΠΕΡΙ «ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ»…….

…………..VERSUS ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ή ΤΟ BREXIT ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
Π. Ήφαιστος
Brexit text with British and Eu flags illustration
Επειδή η δραματοποίηση ποτέ δεν ήταν προνόμιό μας το θέμα των σχέσεων Βρετανίας-ΕΕ θα εξεταστεί υπό το πρίσμα πιο ψύχραιμων προσεγγίσεων και πάγιων στρατηγικών κριτηρίων. Κυρίως υπό το πρίσμα δύο από καιρό αποκρυσταλλωμένων πορισμάτων:
Πρώτον, έχουμε δύο χρόνια και βάλε διαπραγματεύσεις κατά την διάρκεια των οποίων οι διπλωματικά αριστοτέχνες Βρετανοί θα δείξουν εάν συνεχίζουν την μεταπολεμική παράδοση. Πιο συγκεκριμένα, όταν τελείωσε η αποικιακή εποχή φρόντισαν να διατηρήσουν πανίσχυρους θεσμούς στρατηγικού σχεδιασμού και στρατηγικών αποφάσεων των οποίων οι πολιτικοί, όσον αφορά τους χειρισμούς και τις διαπραγματεύσεις, είναι εντολοδόχοι.
Δεύτερον, …………..

Ιταλία- Λέγκα του Βορρά: «Μας διοικούν μασόνοι, θέλουμε το δικό μας νόμισμα και τα σύνορά μας»

http://s.nbst.gr/files/1/2014/06/30/4qrg5jm8.medium.jpg
"Θα ήθελα η Ιταλία να ελέγξει και πάλι το νόμισμά της, τις τράπεζες, την γεωργία, την αλιεία, το εμπόριο και τα σύνορά της", δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την πόλη της Πάρμα. 

"Το ότι αφήσαμε να μας διοικήσουν άλλοι, μασόνοι, γραφειοκράτες και άνθρωποι της χρηματοοικονομικής εξουσίας, δεν μας βγήκε σε καλό", πρόσθεσε ο Σαλβίνι.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα ....

Η δεύτερη Τουρκοκρατία στην Ελλάδα- η Ελλάδα θα σωθεί απο τις επερχόμενες αλλαγές στην Ευρώπη και όχι απο τις δικές της δυνάμεις....

https://4.bp.blogspot.com/-A5jHmYZuOtU/U2TpoXJvQBI/AAAAAAAACag/HxaPhJZBAHw/s1600/greek+revolution.jpg

ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT TΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 2014 ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

 Η δεύτερη Τουρκοκρατία στην Ελλάδα- η Ελλάδα θα σωθεί απο τις επερχόμενες αλλαγές στην Ευρώπη και όχι απο τις δικές της δυνάμεις


Η Τουρκοκρατία στην Ελλάδα διήρκεσε σε μερικές περιοχές 500 χρόνια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι Έλληνες έχασαν την επαφή με  επιτεύγματα της ανθρώπινης φυλής όπως η αναγέννηση, η ανακάλυψη των νέων ηπείρων και τις πολιτικές και κοινωνικές ζυμώσεις στην Ευρώπη που οδήγησαν στην δημιουργία των όψιμων δημοκρατιών και κρατών δικαίου εμπνευσμένων από τον διαφωτισμό και τον ουμανισμό.

Οι Έλληνες μαζί με τους βαλκανικούς λαούς έπρεπε να συνυπάρξουν με τους Τούρκους, την ποιο βάρβαρη φυλή η οποία έχει περπατήσει πάνω στην γη μετά τους Γερμανούς.

Η Ελλάδα απελευθερώθηκε με την επανάσταση που εκδηλώθηκε το 1821 και η οποία αποτέλεσε προιόν του όραματος των πλούσιων Ελλήνων της διασποράς.Η επανάσταση μετά  τις αρχικές επιτυχίες της όταν αφέθηκε στα χέρια των ντόπιων παραγόντων έχασε την δυναμική της και τελικά καταπνίγηκε από τον Ιμπραήμ το 1827.

Οι Έλληνες αποδείχθηκαν ανεπαρκείς για την διεύθυνση του αγώνα . Δολοπλοκίες, φατριασμοί, φυλακίσεις οπλαρχηγών, διασπάθιση δανείων είχαν ως αποτέλεσμα την επιτυχημένη εισβολή του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα το 1827.

Ωστόσο όπως ακριβώς η έναρξη της επανάστασης αποτέλεσε αποτέλεσμα της επιρροής Ελληνικών και φιλελληνικών παραγόντων εκτός Ελλάδας έτσι και η επιτυχής ολοκλήρωση της αποτέλεσε προϊόν ανάμειξης εξωεθνικών παραγόντων που οδήγησε στην  ναυμαχία του Ναβαρίνου στις 20 Οκτωβρίου 1827 . 

Ναυτικές δυνάμεις της Αγγλίας , Ρωσίας και Γαλλίας καταβύθισαν τον στόλο του Ιμπραήμ και....

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΠΕΙΛΕΙ: ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016!

https://1.bp.blogspot.com/-inupo_rE8K0/Vum3bHSX4aI/AAAAAAAAT60/wGap22LbcnQ2fIoWQgml32eVmzYPHAd0g/s1600/datauri-file%2B%25288%2529.png
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ
ΡΟΤΣΙΛΝΤ

Το σκάνδαλο της Εθνικής Πανγαία συνεχίζεται...(Προεδρος της σήμερα ο Χρήστος Πρωτοπαπας )

Σκανδάλων συνέχεια στην υπόθεση της Εθνικής Πανγαία, μιας εταιρείας η οποία ανήκε στην Εθνική τράπεζα και με σκανδαλώδη τρόπο μεταβιβάστηκε με δάνειο που πήρε από την ίδια την τράπεζα ο γνωστός Ισραηλινός επενδυτής Benny steinmetz και για τον οποίο μάλιστα εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του για απάτες στην Νέα Γουινέα.

Εκείνη την εποχή (άρθρο) είχαμε αποκαλύψει τις μεθοδεύσεις του εν λόγω μετόχου με την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την εγκληματική μεταβίβαση ακινήτων της Εθνικής τράπεζας αλλά και των κτηρίων που ανήκανε στο.....

Φρένο στο 4ο Ράιχ… Και όμως, οι Βρετανοί δεν είναι τρελοί ούτε πανηλίθιοι…

http://i0.wp.com/mignatiou.com/wp-content/uploads/2016/06/FARAGE-BREXIT-BRETANIA-BRITAIN01.jpg?resize=777%2C437
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Όχι λοιπόν, οι Βρετανοί δεν είναι τρελοί. Πανηλίθιοι είναι αντιθέτως οι νταβατζήδες των αγορών και του Βερολίνου που πήγαν να τους τρομοκρατήσουν για να επιβάλλουν τετελεσμένα, είτε με το καλό, είτε με το…στανιό. Σε ποιους;

Σ΄αυτούς που δεν μάσησαν από απειλές, ερπύστριες και βομβαρδισμούς σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Τους απλούς ανώνυμους κατοίκους της υπέροχης αγγλικής υπαίθρου, τους «πραγματικούς ανθρώπους», όπως σωστά είπε ο Φάρατζ.

Οι υπόλοιποι, η ακαδημαική νομενκλατούρα του....

Στα βήματα του Χίτλερ; Η Γερμανία «φλερτάρει» με Ρωσία και αυξάνει τον στρατό της!

Μια πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση στην Εσθονία, στην οποία συμμετείχαν και δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52, τα οποία πέταξαν μόλις 30 χλμ μακριά από τα ρωσικά σύνορα, προκάλεσαν θυμό στη Μόσχα, η οποία μέσω του ρωσικού Sputnik στέλνει μήνυμα ότι «δεν ήταν η πιο σοφή κίνηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την...

Το Βρετανικό ΟΧΙ με το Χρόνο θα Γίνει ΝΑΙ – Η Συνταγή είναι Γνωστή…

Τα πράγματα με το Βρετανικό δημοψήφισμα τελικά εξελίχθηκαν όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας. 

Πολύ παρασκήνιο, εκφοβισμός του κόσμου, στημένες δημοσκοπήσεις και γενικά ένα κλίμα τρόμου, για να επηρεαστεί υπέρ της παραμονής ο ψηφοφόρος.

 Όλες αυτές οι προσπάθειες όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας έπεσαν στο κενό και προέκυψε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ. 

Πλήθος προβλέψεων και συζητήσεων αρχίσανε από εκείνη την ώρα σχετικά με τα αρνητικά αποτελέσματα της απόφασης και τις συνέπειες τόσο στη Βρετανία όσο και ευρύτερα στην ΕΕ. Η καταστροφή αποτελεί την μόνιμη επωδό της κατάστασης … 

Όμως μια ματιά στην....

Τέλος στην ιδιωτική ζωή -Θα μπαίνουν στα σπίτια ανά πάσα ώρα ......Οι «μεγάλο-καρχαρίες όμως δεν πρόκειται να δώσουν τίποτα.

http://www.liakonews.gr/media/k2/items/cache/0af604035b5121092813cda8ad865055_L.jpg

Φορό-φυλακές και κατασχέσεις περιμένουν τους «παραβάτες»

Στον βωμό εγκαθίδρυσης παγκόσμιας κυβέρνησης σοβιετικού τύπου, η ιδιωτικότητα και το οικογενειακό άσυλο τελειώνουν μαζί με τις ατομικές ελευθερίες, για τις οποίες γίνονται δήθεν τόσες εξαγγελίες.

Έτσι, μεθοδεύεται και στην Ελλάδα, η εισβολή ελεγκτών της Εφορίας στα σπίτια όσων έχουν ....

Βασίλειος Μαρκεζίνης: «Το Brexit θα ξεσηκώσει και τους Έλληνες που τώρα κάθονται στον καναπέ»! (vid)

Ισως κανενας Ελληνας δεν μπορεί να έχει πιο πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα για τους λόγους που η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ, από τον sir Βασίλη Μαρκεζίνη, το διακεκριμένο ακαδημαϊκό που ζει μόνιμα στην Βρετανία (αν και θα μπορούσε να ηγείται ακόμα και μιας ελληνικής κυβέρνησης. Πιο ελληνικής από τις "ελληνικές").

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό διαβλέπει την διάλυση της ΕΕ, με νέους υποψήφιους την Σουηδία, την Ιταλία, την Ισπανία και στο βάθος... την Γαλλία.

Το πιο σημαντικό: Προβλέπει ότι το Brexit σύντομα «θα ξεσηκώσει και τους Έλληνες που τώρα κάθονται στον καναπέ»!

Ας δούμε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης και ποιες αιτίες προσδιορίζει ως...

Η μαύρη Παρασκευή της Ευρώπης.

ΕΙΚΟΝΑ - Βρετανία, BREXIT
Η γερμανική κυβέρνηση συνειδητοποιεί πως άνοιξε το κουτί της Πανδώρας – αφού κανένας λαός δεν θέλει το 4ο Ράιχ, ενώ οι Βρετανοί είχαν απλά το θάρρος να το φωνάξουν δυνατά, αδιαφορώντας για τα τεράστια ρίσκα που ανέλαβαν
.«Είναι πολύ καλό σε αυτές τις δύσκολες εποχές να είναι κανείς Ευρωπαίος – πάρα πολύ καλό. Ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 80% των Πολιτών της ΕΕ δηλώνουν ότι, είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους. Φυσικά υπάρχουν ορισμένες φτωχότερες χώρες, η άσχημη οικονομική κατάσταση των οποίων προκαλεί συναισθήματα λύπης όπως, για παράδειγμα, η Ελλάδα και η Βουλγαρία.
Στη δυτική Ευρώπη όμως ο τόνος είναι πλειοψηφικά θετικός – ειδικά στη Μ. Βρετανία, όπου το 44% των ανθρώπων σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο δηλώνει πολύ ικανοποιημένο, ενώ ένα επί πλέον 49% αρκετά ικανοποιημένο. Γιατί λοιπόν γκρεμίζουν οι ευτυχισμένοι Βρετανοί της χώρα τους σε μία τέτοια περιπέτεια, όπως το BREXIT; Γιατί ρισκάρουν την ευημερία τους;» (Spiegel).
.Η απάντηση, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ξεκινάει από το ότι,υπάρχει ένα τεράστιο, αγεφύρωτο κενό μεταξύ των ατομικών βιωμάτων και των κοινωνικών συναισθημάτων – ανάμεσα στα πραγματικά γεγονότα και στις προκαταλήψεις, καθώς επίσης μεταξύ του ψυχρού ορθολογισμού και της δημαγωγικής πολιτικής αφήγησης. 

Αυτό ακριβώς ....

Ξαφνικά θυμηθήκαν τον πόλεμο...

 Μετά την απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την Ε.Ε οι δυνάμεις της Ε.Ε αλλάζουν το πρόσωπό τους και βγάζουν ένα-ένα τα μεγάλα όπλα. Πόλεμος ή ειρήνη, ευημερία ή φτώχεια, δημοκρατία ή φασισμός.
Στρατόπεδο Ε.Ε

Πρώτη απ’ όλους η καγκελάριος Μέρκελ που ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε τον κίνδυνο πολέμου αν διαλυθεί ηΕ.Ε: «Να θυμόμαστε ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν αρχικά μία ιδέα ειρήνης. Οι προκλήσεις του σημερινού κόσμου είναι πολύ μεγάλες για να μπορεί να τις αντιμετωπίσουν μεμονωμένα κράτη. 

Η ειρήνη που έχουμε στην Ευρώπη εδώ και χρόνια δεν είναι αυτονόητη».

Ξεκάθαρα η καγκελάριος της Γερμανίας μιλά για κίνδυνο πολέμου εντός της Ευρώπης χωρίς όμως να αναφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος ποιου. 

Δικαιολόγησε επίσης ότι μπορεί να υπάρχει δυσανασχέτηση από πολίτες κρατών για την πολιτική που εφαρμόζει η Ε.Ε αλλά από την άλλη η Ε. Ε ως αντάλλαγμα δίνει στους πολίτες των κρατών-μελών ευημερία, ειρήνη και δημοκρατία. 

Είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε βάζει θέμα πολέμου και μάλιστα την ώρα που ένα κράτος της αποφάσισε να ......