Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Εάλω η Ελλάς! Τι μένει να δούμε;

«Αποικιοκρατία». Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει με τον πιο απόλυτο τρόπο τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα τού σήμερα. 
Η λέξη, που αντιπροσωπεύει έναν παλιό εφιάλτη των λαών – και που όλοι θέλουν να ξεχάσουν -, κάνει τη θεαματική επανεμφάνισή της στην αυγή της νέας χιλιετίας.
Η Ελλάδα τη στιγμή αυτή βρίσκεται υπό καθεστώς ξένης κατοχής. 
Όπου και να στρέψει κανείς το βλέμμα του, θ’ αντικρίσει την ίδια τραγική κατάσταση. 
Σχεδόν το σύνολο του ελληνικού κεφαλαίου δεν βρίσκεται απλά υπό την εκμετάλλευση των ξένων, αλλά υπό την ιδιοκτησία τους
Ό,τι δεν κατάφεραν επί αιώνες σκληροί στρατηγοί κατακτητές με τη βία των όπλων, το κατάφεραν πονηροί managers και δικηγόροι με λίγα δολάρια και μερικές χρωματιστές «χάντρες».
Με τη βοήθεια μιας άθλιας και προδοτικής πολιτικής ηγεσίας που κυβερνά μέχρι και σήμερα την Ελλάδα, κατάφεραν οι ξένοι αποικιοκράτες και ……

Τετέλεσται – Το «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος ενός έθνους.


  
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΟΥΛΙΑΣ

Σοκ και Δέος. Με αυτές τις δύο λέξεις θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα… «αριστερά» μέτρα που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ πριν λίγα 24ωρα. Οι υπερασπιστές των φτωχών στρωμάτων πριν από ένα χρόνο, έρχονται πλέον να αφαιμάξουν και το τελευταίο λεπτό του ευρώ, από έναν λαό που πλέον δεν έχει τα βασικά για να περάσει την καθημερινότητά του.

Η κυβέρνηση αδειάζει τις.....

ΒΟΜΒΑ ! Οι Γερμανοί απαιτούν ανεξάρτητη Θράκη…

Όσοι από εσάς είχατε την εντύπωση ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν απλά και μόνο να μας βοηθήσουν από φιλανθρωπία κι αγάπη, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε απόψεις.

Ο κ. Σουλτς με δηλώσεις του δείχνει την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της Ελλάδας στην ΕΕ . 


Έχει ανοίξει η όρεξη όλων ανεξαιρέτως και μάλιστα χωρίς στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση και σεβασμό προς τους Έλληνες!

Οι δηλώσεις Σούλτς μιλούν για τις λεγόμενες ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) που θα ελέγχονται απόλυτα και αποκλειστικά από τους Ευρωπαίους και θα στηρίζονται σε ευρωπαϊκά χρήματα. 


Θέλουν δηλαδή ανεξάρτητες διοικητικές και οικονομικές εκτάσεις με.....

Τα πήραμε! Τα πήραμε! Τα πήραμε για να τα ξαναδώσουμε.

Τα πήραμε! Τα πήραμε!

Δηλαδή δεν τα πήραμε ακριβώς, αλλά τα πήραμε.
Τα πήραμε για να τα ξαναδώσουμε.


Γιατί δύο δόσεις και μάλιστα τόσο άνισα κατανεμημένες, όλο και κάποιες υποψίες γεννάει το πράγμα.

Για πείτε μας εκεί στην »πρώτη φορά τοκογλυφικά» πόσα είναι τα ληξιπρόθεσμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου ή το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου;


Διότι άν είναι γύρω στα....

Γάλατα από την μακρινή Τσεχία και Ουγγαρία. Γάλατα από την βιομηχανοποιημένη Γερμάνια, Γαλλία, και Ιταλία μας προτείνουν οι γαλακτοβιομηχανίες Δέλτα και Φάγε για να ταΐσουμε τα παιδιά μας την ώρα που το Ελληνικό αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα αγγίζει ποιοτικά να είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.Μποϊκοτάζ για πάντα στα προϊόντα της ΔΕΛΤΑ και της ΦΑΓΕ

wpid-wp-1464189452289-300x160.png
Και ενώ οι Έλληνες γαλακτοπαραγωγοί ξεπουλάνε το γάλα που παράγουν στις γαλακτοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, κάποιες εταιρίες αναζητούν περισσότερο κέρδος και κατώτερη ποιότητα για να ταΐσουν τα....

Οτι εκχωρείται για πάνω από 80 χρόνια… εκχωρείται για πάντα και οριστικά.

Γράφει ο Κυριάκος Κυριακόπουλος

Είναι λάθος και ψέμα συνειδητό να διαδίδεται, ότι αυτή η δωσίλογη κυβέρνηση Εφιαλτών και επίορκων, υπέγραψε μια συμφωνία ντροπής για 99 χρόνια προκειμένου να μη φαίνεται ο στρογγυλός αριθμός 100 ή πολύ περισσότερο να πλασάρεται όλο αυτό ως «συμφέρουσα εθνικά λύση»…


Η αλήθεια είναι πως υπέγραψαν να παραδώσουν τη χώρα για 99 χρόνια, διότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να την παραδώσουν για πάντα και οριστικά.

Διότι αυτή η συμφωνία ντροπής του κατοχικού υπερταμείου, λειτουργεί παράλληλα με το κατοχικό ΤΑΙΠΕΔ, και τα δύο μαζί με τον μνημονιακό – κατοχικό νόμο 3986 του 2011 περί «δικαιώματος επιφανείας», πράγμα που σημαίνει απλά και..

Θέμα χρόνου η στάση πληρωμών…

1) Θέμα χρόνου η στάση πληρωμών…

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίζει χρόνο στην εξουσία λανσάροντας επικοινωνιακά το σενάριο της προ των θυρών ανάπτυξης η οποία θα προκύψει από 5-10 δισ. ευρώ των δόσεων που θα απελευθερώσει η συμφωνία και άλλα τόσα που θα αντικαταστήσουν με φθηνότερους όρους οι τράπεζες μέσω της ΕΚΤ.


Τους έχει τυφλώσει η εξουσία και η νομή των προνομίων τους και δεν βλέπουν το «τσουνάμι» που έρχεται και απειλεί να συμπαρασύρει τα πάντα στο διάβα του.


Οι Έλληνες αθροίζουμε κρατικό χρέος περί τα 320 δισ. ευρώ και ασχολούμαστε πως θα το αναδιαρθρώσουμε μετά το 2022 που θα αρχίσει να δημιουργεί πρόβλημα η αποπληρωμή του.


Το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας  είναι  το υπόλοιπο χρέος που συνεχίζει να συσσωρεύεται με επιταχυνόμενο ρυθμό και πνίγει ....

Είναι επίσημο: Ισλαμικές πόλεις-γκέτο στην Ελλάδα με πετροδόλαρα Αράβων.

Χιλιάδες μουσουλμάνοι θα στεγαστούν εκεί - Ισλαμοποιείται η χώρα

Στο ΓΕΕΘΑ υπεγράφη «Μνημόνιο Κατανόησης» για την κατασκευή χώρου φιλοξενίας προσφύγων στο «Στρατόπεδο Ευθυμιοπούλου στο Κουτσόχερο Λάρισας, από την Ερυθρά Ημισέληνο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων». 


Ο εν λόγω χώρος μπορεί αργότερα να μετατραπεί κάλλιστα σε μουσουλμανική πόλη γκέτο με τζαμιά, ιμάμη και χότζα!

Η συμφωνία υπεγράφη από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιο Αυγερινό και τον γενικό γραμματέα της Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Dr. MohammedAteeqAl-Falahi.

Το κέντρο φιλοξενίας, το οποίο θα ...

Οι ΑΝΕΛ πήγαν να περάσουν απίστευτη τροπολογία που δίνει ασυλία στους τραπεζίτες!


Την ίδια ώρα που η ΕΚΤ ρίχνει πρόστιμα 160 Δις ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες, στην Ελλάδα, οι κάλπικοι επαναστάτες του φρέντο, προσπαθούν να μοιράσουν ασυλίες στους τραπεζίτες!

Οι ΑΝΕΛ συστάθηκαν ως κόμμα και μπήκαν στη Βουλή, αποκλειστικά για τον καταγγελτικό τους λόγο εναντίον των "τοκογλύφων" και των ...τραπεζιτών.

Η εξειδίκευσή τους στο θέμα των τραπεζών είναι παροιμιώδης.

Ο Π. Καμμένος κατήγγειλε τον "ΓΑΠ" και τον αδερφό του (υπόθεση που έφτασε στα δικαστήρια) για ομόλογα, swaps, t+10 κ.λ.π., και ο Δημήτρης Καμμένος έγραφε ολόκληρες διατριβές για τις "βρωμιές των τραπεζιτών".

Στις 20 Μαίου όμως, οι ΑΝΕΛ κατέθεσαν αυτήν την ν-τροπολογία, με την οποία παρέχεται....

Ένα μάτσο ψεύτες μέχρι αηδίας...

Του Γιώργου Μαλούχου

Αφού ψήφισε το σκληρότερο και το πιο διαρκές και ανεξέλεγκτο από όλα τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε για την Κωνσταντινούπολη να φωτογραφηθεί όλο γελάκια με την Αγκελα Μέρκελ, αλλά και όταν κοιτά με δέος τον Ερτογάν, σα να ήταν μαθητούδι του….... 


Κι άφησε πίσω του μία Ελλάδα παραζαλισμένη, υπό διάλυση και σε κατάσταση πλήρους και βαθιάς απελπισίας.

 Όπως σωστά το έθεσε χθες ο Στέφανος Μάνος: «η ενεχυρίαση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια θυμίζει πολεμικές επανορθώσεις. 


Χάσαμε κάποιο πόλεμο;» Ποιος; Όχι κάποιος ψευτοα-ριστερός τύπου Αλέξη, αλλά κάποιος ο οποίος επί δεκαετίες είναι υπέρμαχος του μικρότερου κράτους.

Είναι εντελώς άλλο όμως το λιγότερο και το υγιέστερο κράτος, από ότι το ανύπαρκτο, το .....

Λαιμητόμος διαρκείας - Ξεπούλημα διαρκείας

Η πλήρης αποκτήνωση των εξουσιαστικών κτηνών που απαρτίζουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν αποτελεί πλέον είδηση. Δε θα πρέπει, όμως, να περνάει και ασχολίαστη.

Αυτοί που μέχρι και πριν από μερικούς μήνες (στην προηγούμενη Βουλή) ειρωνεύονταν τον Χρυσοχοΐδη για τη μνημειώδη παραδοχή του ότι δεν είχε διαβάσει το πρώτο Μνημόνιο, γιατί είχε άλλες δουλειές, ψηφίζουν τεράστια σε όγκο νομοσχέδια, τα οποία αλλάζουν την ίδια τη μορφή του πολιτεύματος, χωρίς να μπορούν να ισχυριστούν ότι τα διάβασαν έστω και διαγωνίως.

Το πολυνομοσχέδιο που βάζει ένα ακόμα εφιαλτικό πακέτο έμμεσων φόρων, που δημιουργεί μια ανοιχτά αποικιοκρατικού τύπου εταιρία στην οποία περνάει κάθε ακίνητη και κινητή περιουσία του ελληνικού κράτους για έναν αιώνα, υπό τον απόλυτο έλεγχο των ιμπεριαλιστών δανειστών, που θεσπίζει τον περιβόητο «κόφτη», ο οποίος θέτει τον υπουργό Οικονομικών υπό έναν αυτόματο μηχανισμό έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων, ελεγχόμενο από τη Eurostat, που παραδίδει στους «γύπες των αγορών» (για να θυμηθούμε τον Τσίπρα) τα μη
εξυπηρετούμενα -αλλά και εξυπηρετούμενα- δάνεια, ακόμα και αυτά που έχουν ως υποθήκη πρώτη κατοικία, που .....

O ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ!

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ! ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ»!

Επιτέλους ο Αλέκος Αλαβάνος  μίλησε και μάλιστα χωρίς να μασάει τα λόγια του, κατά της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου.

Ο πολιτικός μέντορας του πρωθυπουργού, βλέποντας τα τελευταία "κατορθώματα" του μαθητή του, έκανε λόγο για προδοσία, μετατροπή της χώρας σε αποικία και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή».

«Μιλάμε για μια μεγάλη προδοσία. Ούτε οι χούντες έχουν κάνει τέτοιο ξεπούλημα, ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπαδόπουλος. 

Αμφιβάλλω εάν πολιτικοί από το δεξιό χώρο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Με αυτή τη συμφωνία γινόμαστε.....

Jubilee Debt Campaign: Το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί - Δεν αρκεί η αναδιάρθρωση.

Στην άποψη ότι δεν αρκεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά πρέπει ένα σημαντικό μέρος του να διαγραφεί, εμμένει η Sarah-Jayne Clifton, επικεφαλής της βρετανικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης, Jubilee Debt Campaign.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση του χρέους προκειμένου να
αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση. 

Ένα σημαντικό μέρος του χρέους πρέπει ....

ΔΝΤ: «Καμμένη γη» η Ελλάδα για τα επόμενα 30 χρόνια.

Του Στέλιου Μορφίδη

Η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ως το 2060 δυστυχώς βασίζεται σε μία δυσοίωνη παραδοχή που μάλλον έχει περάσει στα “ψιλά” λόγω της υπερπληροφόρησης που υπάρχει αναφορικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση: η ελληνική οικονομία είναι ...«καμμένη γη».

Σύμφωνα με τις παραδοχές που χρησιμοποιούν οι τεχνοκράτες του Ταμείου ούτε η Απασχόληση, ούτε οι επενδύσεις θα μπορούν να προσφέρουν μακροπρόθεσμα τους προ κρίσης ρυθμούς ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία και επομένως μόνο η αύξηση της ολικής παραγωγικότητας μπορεί να στηρίξει έναν αναπτυξιακό ρυθμό. 

Δυστυχώς όμως και αυτός, σύμφωνα με το Ταμείο δεν μπορεί να .....

FT: Το ΔΝΤ «βλέπει τη μπλόφα» Βερολίνου για την Ελλάδα.

Σε κάποιο επίπεδο, οι επαναλαμβανόμενες ελληνικές κρίσεις ταιριάζουν με την ιδέα του Καρλ Μαρξ για την επανάληψη της ιστορίας, πρώτα ως τραγωδίας και μετά ως φάρσας. 

Η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη πέρυσι το καλοκαίρι. Αν και πιθανότατα θα πλησιάσει και φέτος, ωστόσο είναι απίθανο πως θα βγει από την ευρωζώνη.

Όμως, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για στιγμές έντασης τις....

ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ. οver…

Οι Ευρωπαίοι ζηλεύουν και μισούν εμάς τους Έλληνες γιατί έχουμε ιδιωτικά ακίνητα. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι, οι πιο πολλοί Έλληνες έχουμε ένα σπίτι, ένα εξοχικό, κάποια οικόπεδα και κάποιο κτήμα.

Η απάντηση στην απορία αυτή των Ευρωπαίων είναι πολύ απλή.

 Οι Έλληνες δεν είχαμε πουθενά αλλού να επενδύσουμε. Και όσοι επένδυσαν σε άλλες μορφές επένδυσης, έχασαν τα χρήματά τους.

Που να επενδύαμε δηλαδή:

Οι προϋποθέσεις των funds που θα αγοράσουν τα «κόκκινα δάνεια».

Τα funds που θα αγοράσουν κόκκινα δάνεια θα πρέπει να παρουσιάζουν μεθόδους αναδιάρθρωσης οφειλών εναλλακτικές της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει περιθώριο δύο μηνών, αντί 20 ημερών που
προέβλεπε ο νόμος του 2015, για να χορηγήσει την άδεια προς τις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΕΔΑΜΕΔ) και στις Εταιρείες Μεταβίβασης Απαιτήσεων από μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΕΜΑΜΕΔ), από την υποβολή της σχετική αίτησης.

Αυτή είναι μία από τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε στη Βουλή και ....

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα.

Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα, επομένως δεν απαιτείται η έγκριση της γερμανικής Βουλής για την εφαρμογή του, υπογράμμισε την Τετάρτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στο χθεσινό Eurogroup.

Ακόμη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg,
ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, επισήμανε ότι...

Ερντογάν: «Παγώνει» τη συμφωνία για τους πρόσφυγες σε αντίποινα για τη βίζα - Τι σημαίνει για την Ελλάδα.

Η Τουρκία δεν θα κάνει κανένα περαιτέρω βήμα όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας που είχε συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή των προσφύγων και των μεταναστών ωσότου υπάρξει πρόοδος στο θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους που επιθυμούν να ταξιδεύουν στη Ζώνη Σένγκεν, διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μία τέτοια εξέλιξη θα έχει άμεσες αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα, καθυστερώντας.....

ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 10,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

Εκχώρησαν την Ελλάδα για 100 χρόνια και δεν πήραν καμία απολύτως σημαντική και οριστική ελάφρυνση του χρέους, με το οποίο μας κρατούν οι τοκογλύφοι πιασμένους στο αγκίστρι τους.

Στην ουσία πήραν μόνο....