Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Οι λαοί της Ευρώπης λένε "ΟΧΙ" στην Μαφία των Βρυξελλών: Με ποσοστό 89% η Βενετία ζητά ανεξαρτησία ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΣΚΩΤΙΑ, ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ.


Mε το συντριπτικό ποσοστό του 89%, ανάλογο με αυτό της Κριμαίας που όμως επέλεξε να ενωθεί με την Ρωσία, η Βενετία αποφάσισε να αποσχιστεί από την Ιταλία και να ιδρύσει δικό της κράτος, το Βένετο.

«Πάνω από δυο εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του δημοψηφίσματος - το οποίο όμως δεν είοναι δεσμευτικό για την Ιταλία - που διεξήχθη από την περασμένη Δευτέρα, 17 Μαρτίου μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Η καταμέτρηση των ψήφων έδειξε μια λαχτάρα για ελευθερία ....

Οι λεηλασίες αρχαιοτήτων κατά την Τουρκοκρατία και την Επανάσταση του 1821. ΒΙΝΤΕΟ.


Απόσπασμα από το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου, Η λεηλασία και καταστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων.

«Το τραγικότερο θύμα των πολέμων και των κάθε λογής επιδρομών υπήρξαν τα κλασσικά μνημεία και έργα τέχνης και κυρίως η Ακρόπολη. 


Στον τρίτο αιώνα μ.χ., κατά την εισβολή των Γότθων και Ερούλων (το 267) στην Ελλάδα, αφανίσθηκαν πολλά αρχαία κτίρια και καλλιτεχνήματα. 
Οι Ερούλοι, γερμανικό φύλο, κατά τη διάβαση του Αιγαίου, κατέστρεψαν το Ηραίο της Σάμου. 

Λεηλάτησαν την Αθήνα, την Κόρινθο και την Ολυμπία. (Renate Tolle, Die antike Stadt Samos, Mainz 1969, 6. 

Από αυτή την επιδρομή άρχισε ο αφανισμός των ....

Ιωάννης Καποδίστριας: «ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης».


11 Ιανουαρίου 1828 ο Καποδίστριας απεβιβάσθη στην Αίγινα. 

Ο Γ. Τερτσέτης στα «Απόλογα για τον Καποδίστρια» περιγράφει συνομιλία του Κυβερνήτη με τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη:

«Είναι καιροί πού πρέπει να φορούμε όλοι ζώνη δερματένια και να τρώμε ακρίδες και μέλι άγριο. 


Είδα πολλά είς την ζωή μου, αλλά σαν το θέαμα όταν έφθασα εδώ εις την Αίγινα δεν είδα τί παρόμοιο ποτέ, και άλλος να μην το ιδή… «Ζήτω ο κυβερνήτης ο σωτήρας μας, ο ελευθερωτής μας!» εφώναζαν γυναίκες αναμαλλιάρες, άνδρες με λαβωματιές πολέμου, ορφανά κατεβασμένα από τις σπηλιές.

Μαυροφορεμένες γυναίκες, γέροντες μου ....

Στρατηγός Μακρυγιάννης για το τάμα του έθνους.

Οι βαυαροί στα χρόνια λίγο μετά την Επανάσταση εμπόδισαν την εκπλήρωση του Ιερού Τάματος των αγωνιστών και σαν να μην έφτανε αυτό, γκρέμισαν εκατοντάδες μοναστήρια και εκκλησίες. 

Ο στόχος ήταν ένας. Γερμανοποίηση της Ελλάδας, υποτέλεια στην Δύση και αποκοπή από την Ορθοδοξία.

Τα δύο πρώτα

Επιστολή Κολοκοτρώνη όπου ζητά δεύτερο σώβρακο (μέρες που ‘ναι)…

 Παρουσιάζεται μια ενδιαφέρουσα επιστολή του “Γέρου του Μοριά” που αξίζει να διαβάσετε (αφήνοντας την ορθογραφία της εποχής). 

Κάθε παραλληλισμός με τη σημερινή εποχή, είναι άστοχος… 

“Περιπόθητε κυρ Κωνσταντίνε Αλεξανδρόπουλε!

Έλαβον το αδελφικό σου, αλλ’ εις την γραφή σου δε μοι σημειοίς τίποτε δια να εννοήσω τι κάμνεις αυτού, και πως ....

Human to let....

Δεν μπορείς να πεις ότι δεν προόδευσε η ανθρωπότητα. Από τις αγοραπωλησίες σκλάβων περάσαμε στις Ενοικιάσεις Σκλάβων. 

Η φωνή που δονούσε την Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες καθ' άπασα την επικράτεια για μία φθηνή διανυκτέρευση τουριστών “Room to let”, αντικαθίσταται με μια πελώρια πινακίδα η οποία θα γράφει “Human to let”. 

Το Υπουργείο Εργασίας προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι άνεργοι της Ελλάδας θα είναι ιδιοκτησία των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης οι οποίες με ένα συμβόλαιο θα νοικιάζουν άνεργους για 3 χρόνια εργασίας τόσο στο ελληνικό δημόσιο όσο και σε επιχειρήσεις. 

Οι μισθοί των νεοσκλάβων θα προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια ΕΣΠΑ και μετά το τέλος της 3τίας ο νεοσκλάβος θα χάνει την δουλειά του χωρίς αποζημίωση και θα ξαναγυρνά στο μεγάλο αφεντικό που θα είναι η Εταιρεία που ανήκει. 

Ακόμα δεν είναι γνωστό ποια μοίρα είναι καλύτερη. Του αγορασμένου σκλάβου που εξασφάλιζε ένα ξεροκόμματο και μια καλύβα ή του ενοικιαζόμενου νεοσκλάβου που μετά από τρία χρόνια δεν θα έχει ούτε ξεροκόμματο,ούτε καλύβα;

Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν.....

Για όσους διατείνονται ότι η Ρωσία έχει μεγαλύτερη ανάγκη την ΕΕ από ότι η ΕΕ την Ρωσία. Κολοσσιαία ενεργειακή συμφωνία πώλησης φυσικού αερίου "έκλεισε" η Ρωσία με την Κίνα.

 Μεγάλη συμφωνία πώλησης φυσικού αερίου 37 δισεκατομυρίων κυβικών μέτρων ανά έτος έκλεισε η Ρωσία με την Κίνα δημιουργώντας μια δεύτερη τεράστια αγορά για τους ενεργειακούς της πόρους.
 
Η συμφωνία θα "σφραγιστεί" τον ερχόμενο Μάϊο , αυτή είναι η έμμεση απάντηση της Μόσχας σε όσους διατέινονται ότι η Ρωσία έχει μεγαλύτερη ανάγκη την ΕΕ από ότι η ΕΕ την Ρωσία.

Θερμός “χρηματιστηριακός πόλεμος” γύρω από την ουκρανική κρίση.

 Πηγή: AP
Μπορεί στη διεθνή πολιτική σκηνή να επικρατεί ψυχρό κλίμα, αλλά η συμπεριφορά των επενδυτών-“διεθνών τζογαδόρων”, είναι θερμή. Μάλιστα, εάν όλα κυλήσουν όπως σήμερα, και δεν υπάρξει “θερμή ανάφλεξη”, οι ξένες επενδύσεις στη Ρωσία θα επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς.
Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στην χρηματιστηριακή αγορά της Ρωσίας. Στη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου, οι  χρηματιστηριακοί δείκτες στη Ρωσία έκαναν βαθιά βουτιά. 

Αλλά την επόμενη μέρα της διενέργειας του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, οι ίδιοι δείκτες...

Στόχος μας η διάλυση της Ευρασιατικής Ένωσης!

 Τη στιγμή της κύησης ενός παλλαϊκού αντίπαλου πόλου, τα συστημικά όργανα το παραδέχονται ωμά:

Στόχος μας η διάλυση της Ευρασιατικής Ένωσης!

Σχόλιο: Τα σημαντικότερα συστημικά όργανα της Νέας Διεθνούς Τάξης, τα οποία δημιουργούν και εντείνουν μάλιστα το πολεμικό κλίμα (βλ. τελευταίο άρθρο των Times, 20/03/2014, Roger Boyes, «O Πούτιν πρέπει να ακούσει μια λέξη με τέσσερα γράμματα: ΝΑΤΟ» καθώς και προηγούμενο κάλεσμα του ίδιου μέσου για Πόλεμο της Υπερεθνικής Ελίτ κατά της Ρωσίας), γράφουν στα παλαιότερα των παπουτσιών τους μια από τις πιο παλλαϊκές εκφράσεις αντίστασης κατά....

Βενετία: Με 89% υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία.

Το 89% των Βενετσιάνων ψήφισαν υπέρ της απόσχισης της Βενετίας από την Ιταλία και την ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας.
«Πάνω από δυο εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία», ανακοίνωσαν οι .....

ΚΑΖΑΚΗΣ : Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον μας κατάματα, και φυσικά ΕΝΤΟΣ της χώρας.

Συνέντευξη που παραχώρησε ο γ.γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης στο δημοσιογράφο Γιώργο Χουδαλάκη, όπως μεταδόθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, στις 20 Μαρτίου 2014.