Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ.

Greek-flag (1)_21
Αν παίρναμε ένα κουτί μπογιές και ρίχναμε χρώμα σε ένα πίνακα με τις χώρες του παγκόμιου χάρτη, ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρα, θα υπερίσχυε το μαύρο στον πολιτικό καμβά καθώς η αβεβαιότητα, η παρακμή, η οικονομική κρίση και ο κοινωνικός αναβρασμός έχει σκεπάσει τις περισσότερες χώρες της γης, ακόμα και τις πιο ανεπτυγμένες. 
Η παγκόσμια οικονομία διανύει το μεγαλύτερο τέλμα των τελευταίων 50 ετών.
Στην περιοχή μας, η χώρα μας είναι εμπλεκόμενη για τα καλά εδώ και καιρό σε πολλά επικίνδυνα σενάρια, ενώ οι δυνατότητές της ως .....

27 Φεβρουαρίου 1943: Πεθαίνει "ο ποιητής της Ελλάδος", ο Κωστής Παλαμάς! (vid) .

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCgEFvKLJUYLVlLs7cERTrH3jQTWWI8VDSkUj0w8cIBUwY5N77mEya9pjgbbmdgd1KoZV9vXtH9qLRpOqbtuF9DAisEmfSNcqfkJ6CtWDiIz0SeOa_EWpAugLrvc0csz_KjpdSu4mSjfU/s1600/317276.jpgΚωστής Παλαμάς, "O ποιητής της Ελλάδος"! (βίντεο)

Ο Κωστής Παλαμάς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1859 και πέθανε στις 27 Φεβρουαρίου 1943 στην Αθήνα. 


Ήταν ποιητής, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ιστορικός και κριτικός λογοτεχνίας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, με σημαντική συνεισφορά στην εξέλιξη και ανανέωση της νεοελληνικής ποίησης. 

Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής γενιάς του 1880, πρωτοπόρος, μαζί με τον Νίκο Καμπά και τον Γεώργιο Δροσίνη, της ...

ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΤΟ 1821 ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGFs5NlZ7-F3DfwxQxpVQZaHL-pFg6ljdLPEiCdFqyZY_IVZuArM6pRh_fndeqx5Z5OBwZMkaNLq4TRq8skW-YJeR9CXcwaVhvWdEmfkNpdPSLEpwu6byaQPycjr_JPP_0mUZRT81IiJs/s1600/1gallery.jpg

ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΜΑΣ ΑΞΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ 50 ΔΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ-ΛΗΣΤΕΣ…

    https://greeknewsondemand.files.wordpress.com/2015/08/screen-shot-2015-08-30-at-5-37-49-pm.png
  • του Ιωάννη Παπαζήση
TO 2007 ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΝΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ κ.ΦΩΣΚΟΛΟΣ .

ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 35 ΔΙΣ ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.

ΕΚΤΟΤΕ ΚΥΛΗΣΕ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ ΕΚ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΜΑΣ Η ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ PGS ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ .

ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ 2012 ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΣΤΗΚΑΝ .....

Στοιχεία ΣΟΚ! Αρπάζουν όλα τα σπάνια μέταλλα της Ελλάδος…

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrDNhGXhiTm1_ewvEUe38Qk5ySAlgeeXvsdMeRItgmHLq9iwtk6LwKfxMzUuZdey1yxjF_yHmf-w-D8sAhin1GQDnHW9OSyY5NDyGzXMtuLHvm99qhwxab8AO7Nu_rbGaeS9sNjyphkmx2/s1600/iopp.pngΚαθόλου τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη των Κινέζων επενδυτών αλλά και κυβερνητικών στελεχών, που έγινε πριν λίγο καιρό στην Αθήνα. 

Ένα τεράστιο μέρος των παγκοσμίων αποθεμάτων σπάνιων μετάλλων βρίσκεται στην Κίνα, όπου έχουν ήδη ανεπτυγμένη τεχνογνωσία πάνω στην έρευνα και την εξόρυξη μετάλλων.

Οι συνάντηση είχε γίνει με στόχο αρχικά την ανταλλαγή αυτής της τεχνογνωσίας, και μελλοντικά για επενδύσεις των Κινέζων στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων των σπάνιων μετάλλων.

Η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες με σπάνια μεταλλευτικά κοιτάσματα. Όπως λοιπόν είναι φυσικό, η χώρα μας τραβάει τα βλέμματα υποψηφίων “επενδυτών», όπως συνέβη με τους Κινέζους. Ειδικά η Κίνα έχει ένα παραπάνω λόγο για ....

Ταξίαρχος του Στρατού καταγγέλει και ζητά να Αναπτυχθεί Άμεσα ο Στόλος στο Αιγαίο!

135

Να αναπτυχθεί και να επέμβει ο Στόλος‏

Γράφει ο Ιωάννης Ξηρός*
Ο Κατακλυσμός της Ελλάδος από μουσουλμάνους πρόσφυγες απειλεί πλέον ευθέως την κοινωνία μας,την εθνική μας ιδιοπροσωπία,την ίδια την σύνθεση του πληθυσμού μας,τον πολιτισμό μας.
Είναι παρήγορο που τον τελευταίο καιρό έπεσε ένας ακόμη μύθος της Αριστεράς,αυτός της πολυπολιτισμικής κοινωνίας.Βλέπουμε τον ηγέτη της,τον κ.Αλέξη Τσίπρα να εκλιπαρεί τους Ευρωπαίους για άνοιγμα συνόρων,αυτός που μέχρι πρότινος με τους συντρόφους του μιλούσε για ανοικτές πόλεις,για ανοικτά σύνορα,για ανοικτές θάλασσες και πάλι καλά που δεν μιλούσαν και για ανοικτά…σπίτια.
Αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση σύντομα θα καταρρεύσει και ένας άλλος ....

ΕΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟ… ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !

http://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2016/02/filodokso8230-sxedio-sotiria-xoras-620x450.jpg
Γράφει: Ο Θανάσης Τσόκας Μαθηματικός – Ερευνητής e-mail: tsokasmath@gmail.com

Φίλοι της Ρωμιοσύνης Αγαπητοί!

Το τελευταίο διάστημα, πολλοί αναγνώστες και αναγνώστριες των άρθρων μου, μέσω e-mail, μου επισημαίνουν με πολύ ευγενικό τρόπο τα εξής:

Δεν πρέπει να στέκομαι μόνο σε αναλύσεις των σοβαρών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, εδώ και έξι χρόνια (εξ αιτίας των επαχθών μνημονίων) αλλά να προτείνω και λύσεις – σχέδια, που θα μας οδηγήσουν έξω απ’ αυτά.

Ανταποκρινόμενος σε αυτό το κάλεσμα των φίλων αναγνωστών, απεφάσισα να σας παρουσιάσω και να το θέσω υπό την κρίση σας, ένα σχέδιο διάσωσης της χώρας μας !!!

Πριν όμως προχωρήσω στην παρουσίασή του, θα μου επιτρέψετε, να σας διηγηθώ ένα οικονομικό θαύμα, που έχει να κάνει.....

Στο διάβολο η Ευρώπη σας!

http://www.laconialive.gr/wp-content/uploads/2016/02/prosfiges-696x315.jpgΜόνο θυμό και αηδία νιώθω βλέποντας τις σπαρακτικές εικόνες των προσφύγων να περπατούν εξαθλιωμένοι εκατοντάδες χιλιόμετρα με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στα σύνορα. 

Βλέποντας παιδιά στιβαγμένα, παιδιά τρομακρατημένα, παιδιά ξεριζωμένα, παιδιά ορφανά, μωρά ....

Πώς να οργανώσω το σακίδιο έκτακτης ανάγκης - Οι ειδικοί συμβουλεύουν.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinetDKLD27b40KfjGMVz0nGuXSeWXMw_Hm9RcZK7VxHznt0oqVnWdDpN4ZiqQ8Ljb7rbtMMpvCBdqsl-OEOSIckCVchHyc5yCCHOuzhvlQwgXJY45p3JNmEWtfYhWe09KRalq0X-pc7R6w/s1600/Deluxe-Disaster-Kit-101834.jpgΣακίδιο Έκτακτης Ανάγκης

Με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας ο άνθρωπος εξελίχθηκε στο πιο ισχυρό έμβιο ον στον πλανήτη Γη. 


Ωστόσο, ένα πράγμα που παραμένει ακόμα πέρα ​​από τον έλεγχο του, είναι η μανία ή το θαύμα της φύσης ! 

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει τόσο στον τομέα της πρόληψης των φυσικών καταστροφών όσο και στην αντιμετώπιση τους δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να απαλλαγεί από τις οδυνηρές συνέπειες τους.

Επειδή οι φυσικές ....

Μας κοροϊδεύει το ΝΑΤΟ! Απ την ώρα που ξεκίνησε τις επιχειρήσεις πέρασαν 7.000 άτομα!

http://www.prisonplanet.gr/images/Polina/Polina_2/nato-aigaio-e1455095487750.jpg
Μπορεί όλες οι πλευρές μου έχουν ανάμιξη στην προσφυγική κρίση να περίμεναν πως και πως την νατοϊκή δύναμη να φτάσει στο Αιγαίο, ωστόσο όπως φαίνεται απ το αποτέλεσμα δεν υπήρξε διαφορά στις προσφυγικές ροές καθώς σήμερα πέρασαν προς τα ελληνικά νησιά 7.000 πρόσφυγες.

Η καναδική φρεγάτα που επιχειρεί κοντά στην Λέσβο, HMC S-Frederiction δεν ...

Μερική ανάκληση προσωπικού στις μονάδες...των Ε.Δ !!

https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10414417_1007860862618301_1477742390510719067_n.png?oh=a0f06ee5666b2d8b03e8a923d02c9cbd&oe=574CB491
Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε κατάσταση “πολεμικής ετοιμότητας” για το προσφυγικό. 

Αργά το βράδυ του Σαββάτου όλο το στρατιωτικό προσωπικό κλήθηκε να είναι στις 6.00 το πρωί της Κυριακής στις υπηρεσίες του. 

Η κλήση αφορούσε

Μόσχα προς Ουάσινγκτον: Είστε χωριάτες χωρίς Παιδεία και αντίληψη - Άστραψε και βρόντηξε το Κρεμλίνο,

http://www.prisonplanet.gr/images/prison20484_mosxa.jpg
«Χάρη στους χειρισμούς της Ρωσίας το αμερικανικό State Department είναι σε θέση να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στην Συρία. 

Έτσι σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, την πρόσφατη... έκκληση του ομολόγου της στην Ουάσινγκτον, Mark Toner , η Μόσχα «να το βουλώσει».

Το «να το βουλώσεις» να το πείτε στους συναδέλφους σας, έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook, εκφράζοντας την άποψη και του Ρώσου Προέδρου που ....

Τυχαίο ;;;;



ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ /ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 28-2-2016.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ-ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ MAΣ -ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΑΖΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΩΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

2)ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ"ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ ."...ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Ή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΤΥΠΩΔΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ. ΤΥΠΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΣΟΥΔΑΝ Ή ΚΟΝΓΚΟ. ΟΧΙ ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ.

3)ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ. ΟΥΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΤΕ Η ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (NΔ KAI AΛΛOI )ΕΧΟΥΝΕ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ...

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ Πλήρη "ενσωμάτωση" στην ελληνική κοινωνία για πάνω από 1 εκατ. πρόσφυγες και λάθρο υποσχέθηκε η Ελλάδα στην Γερμανία.

της Μαρίνας Νικολάκη 

Συμμαθητές θα είναι από το Σεπτέμβριο τα παιδιά των προσφύγων με όλα τα παιδιά των ελληνικών οικογενειών που φοιτούν στα δημόσια σχολεία της χώρας.    

Αυτό περιλαμβάνεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για "ένταξη στην ελληνική κοινωνία" του 1.000.000 προσφύγων και λάθρο που αναμένεται να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο και μη έχοντας πλέον δρόμο επιστροφής (η Συρία είναι ολοσχερώς κατεστραμμένη και πριν την παρέλευση 10ετίας δεν θα υπάρχουν καν δομές για να επιστρέψουν).   

Ουσιαστικά θα κυριαρχήσει πληθυσμιακά σε όλη την βόρειο Ελλάδα και τα νησιά, ενώ βάσει του ρυθμού γεννήσεων το 1 εκατ. μέσα σε δέκα χρόνια για έχει διπλασιαστεί, ολοκληρώνοντας έτσι την "βίαιη" πληθυσμιακή μετάλλαξη της χώρας.   

Το ελληνικό σχέδιο δράσης που εστάλη στο Βερολίνο περιλαμβάνει πάντως και άμεση δημιουργία σχολικών τάξεων υποδοχής σε...

Το σχέδιο ΗΠΑ πίσω από τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο & η ΑΟΖ.

Τον ειρωνεύονται, για δεκαετίες τώρα, για αυτά τα προφητικά του λόγια, «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» αλλά εγώ που τον άκουγα από τότε που ζούσε στο Τορόντο, δεν είχα αμφιβολίες για την μεγάλη διορατικότητά του Ανδρέα Παπανδρέου. 
Το ΝΑΤΟ περίμενε, για πολλά χρόνια τώρα, με υπομονή να επανέλθει στο Αιγαίο και άρπαξε αμέσως την ευκαιρία να σπεύσει ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της Μέρκελ και του Σουλτάνου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποφασίσει να λυθεί αυτό που αποκαλούν Κυπριακό και Αιγαίο μέσα στο 2016 και έτσι έχει ήδη μπει σε .....

5.000 ΤΟΝΟΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ιδρυμα Rand: "Σε όλα τα σενάρια η Ρωσία εντός τριών ημερών νικά το ΝΑΤΟ" - Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν Β-52 στην Ευρώπη (φωτό, vid)

του Βασίλη Καπούλα 
Αν τα ρωσικά άρματα μάχης μπουν στην Βαλτική τότε οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα διαλυθούν σε τρεις ημέρες! Μετά από αυτή την διαπίστωση τo NATO ενισχύει διαρκώς τις δυνάμεις του και μεταφέρει 5.000 τόνους πυρομαχικών στην Γερμανία, τρία βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-52 Stratofortress στην νατοϊκή Αεροπορική Βάση Moron στην Ισπανία.   

Τα πυρομαχικά, συσκευασμένα σε 415 εμπορευματοκιβώτια αφίχθησαν στην βόρεια Γερμανία στον λιμένα του Nordenham και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς στις αποθήκες πυρομαχικών στο Miesau.   
Η εντολή της μεταστάθμευσης των στρατηγικών Βομβαρδιστικών Β-52, δόθηκε από ....