Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΠΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΑΛΥΣΟΔΕΘΕΙ" Η ΧΩΡΑ Γάλλοι οικονομολόγοι καταγγέλλουν: "60-70% του ελληνικού χρέους είναι παράνομο" - Le Monde: "Πως και ποιοι το δημιούργησαν"

Στο 60-70% ανέρχεται το ελληνικό παράνομο, η άνομο, η δυσβάσταχτο και άρα νομικά διαγράψιμο ελληνικό χρέος σύφωνα με Γάλλους οικονομολόγους, και η Le Monde σε μακροσκελές αλλά λεπτομερές άρθρο της προσπαθεί να ορίσει ποια από τα χρέη εμπίπτουν στους παραπάνω ορισμούς.
 
Θα γίνει κατανατοητό ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω μια "ληστείας" στην οποία συμμετείχαν όλοι οι υποτιθέμενοι "σύμμαχοι" και "εταίροι".
 
Πρέπει να γίνει κατανοητό εν τέλει πόσο αναμένεται σε ποσοστό να είναι παράνομο το εθνικό χρέος και εν τέλει να θεωρείται νομικά διαγράψιμο και για αυτό το λόγο η Ζ.Κωνσταντοπούλου προχώρησε όπως είχαν δεσμευθεί προεκλογικά και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ΑΝΕΛ στη σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους.
 
«Μπορεί επισήμως ένας στους τρεις Έλληνες να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

 Μπορεί ένα στα δύο νοικοκυριά στην Ελλάδα να μην .....

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ-ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΚΤΑΜΕΡΗ FT: "Αλέξης Τσίπρας εναντίον όλων" - Μόνος στο λάκκο με τα "φίδια"

Oι Financial Times σε άρθρο τους αποκαλύπτουν όλους τος διαλόγους φωτιά της οκταμερούς.
Κυριολεκτικά ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, εναντίον όλων. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάθισε στο τραπέζι έχοντας απέναντί του την Άνγκελα Μέρκελ, τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Ντόναλντ Τουσκ, τον Μάριο Ντράγκι.
Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε στον Γ. Βαρουφάκη λέγοντας: "Καλό θα είναι να μιλήσεις στον υπουργό Οικονομικών, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους θεσμούς και για ....

Μέρκελ: Περιμένουμε από τον Τσίπρα τα ισοδύναμα μέτρα.

Την αντικατάσταση των μέτρων με νέες μεταρρυθμίσεις αναμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. 

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να
κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ», είπε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ....

Προκλητικό δημοσίευμα του Spiegel για την Ελλάδα.

Στο εξώφυλο του περιοδικού η μονταρισμένη φωτογραφία αξιωματικών της ναζιστικής γερμανίας καμαρώνουν στην Ακροπολη μαζί με την Αγκελα Μέρκελ.proklitiko-dimosieuma-tou-spiegel-gia-tin-ellada
Στο εξώφυλο του περιοδικού η μονταρισμένη φωτογραφία αξιωματικών της ναζιστικής γερμανίας καμαρώνουν στην Ακρόπολη μαζί με την Αγκελα Μέρκελ.
Στην εισαγωγή του σχετικού κομματιού γίνεται λόγος για τον «αδύναμο ηγεμόνα» και ακολουθεί μια πρώτη γεύση για το δημοσίευμα: «Ναζιστικές γελοιογραφίες, πολεμικές αναλογίες και συζήτηση για τις επανορθώσεις στην κόντρα της Ελλάδας με τη Γερμανία και το παρελθόν. 
Το πρόβλημα είναι ότι....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παράνομο το 60% του δημόσιου χρέους – Πώς μας την έστησαν γερμανικές, γαλλικές και ολλανδικές τράπεζες…

b26-__

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ

«Μπορεί επισήμως ένας στους τρεις Έλληνες να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Μπορεί ένα στα δύο νοικοκυριά στην Ελλάδα να μην καταφέρνει να βγάλει το δεκαπενθήμερο.

Μπορεί η νέα γενιά να παίρνει τον δρόμο της ξενιτιάς για ένα μεροκάματο, αλλά όλα κι όλα: ο μηχανισμός στήριξης… έσωσε τη χώρα!».

Με μπόλικη ειρωνική διάθεση ο Γάλλος οικονομολόγος Μισέλ Χουσόν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών του Παρισιού, ξιφουλκεί εναντίον των δανειστών της Ελλάδας. «Το 56% του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι παράνομο», λέει ο Γάλλος οικονομολόγος και εξηγεί:

«Το ήμισυ ....

Όσα μας χρωστάνε οι Γερμανοί και οι εταιρείες όπλων τους και δεν τα ξέρετε! Δείτε τη συνέντευξη

Image
Κι όμως οι Γερμανοί δεν χρωστάνε στην Ελλάδα μόνο πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Το “τεφτέρι” των γερμανικών χρεών προς την Ελλάδα “άνοιξε” αρκετά χρόνια πριν οι δυνάμεις των ναζί επιτεθούν στην Ελλάδα .

Χρέη που οι Γερμανοί ουδέποτε εδέησαν να πληρώσουν υπάρχουν από τις εμπορικές συναλλαγές Γερμανίας-Ελλάδας την δεκεατία 1930-40. 

Την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία των προπολεμικών χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα αποκαλύπτει με στοιχεία και αριθμούς ο κ. Σαράντος Θεοδωρόπουλος στην.....

Διεθνή εγκληματική οργάνωση με σκοπό το κέρδος συνέταξε την δανειακή σύμβαση. Θα επιληφθεί εισαγγελέας;


 Σύσταση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το κέρδος, καρτέλ κατά οικονομίας κράτους μέλους της Ε.Ε, και του ευρώ συνιστούν την ευρωαπάτη που έχουν στήσει οι «δανειστές». 

Υπάρχει, διακρατική υπερεθνική διεθνής ζημία εις βάρος των πιστωτών και ειδικότερα των Ευρωπαίων φορολογουμένων αφού απόκρυψαν την αξία του ενεργητικού, δηλαδή την αξία της υποθήκης του κρατικού χρέους. 

Η καταχρηστική  αποξένωση από ευρωπαϊκά συλλογικά όργανα, σε συνταγματική εθνική παραχωρημένη αρμοδιότητα….

Tι δεν καταλαβαίνεις; Economist: Ο Τσίπρας πρέπει να αντικαταστήσει τον Βαρουφάκη και να συνεργαστεί με το Ποτάμι ..

Economist: Ο Τσίπρας πρέπει να αντικαταστήσει τον Βαρουφάκη και να συνεργαστεί με το Ποτάμι
Η ελληνική κρίση δεν προκαλεί μόνο οικονομικό χάος. Ολοένα και περισσότερο γίνεται σαφές και το γεωπολιτικό χάος που μπορεί να αναδυθεί. Κι αυτό διότι στο βάθος προβάλει πάντα ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως αντίπαλον δέος.
Ο Economist θυμίζουν το περιβόητο βιβλίο του Σοντερλό ντε Λακρό «Επικίνδυνες σχέσεις» για να υποτιτλίσει την τεταμένη συνύπαρξη της Γερμανίας και της Ελλάδας. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η οσμή εκβιασμό έχει κάνει έξω φρενών τους πολιτικούς της Ευρώπης. 
Ο κ. Τσίπρας στις δύο συναντήσεις του με την κ. Μέρκελ θα έχει την ευκαιρία να ηρεμήσει τα πράγματα, αν και θα είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην πιο ισχυρή ηγέτιδα της Γερμανίας και τον μεγαλύτερο ταραχοποιό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ωστόσο, αντί να.....

Εσωτερική πτώχευση !!!

Η Ελλάδα, το μοναδικό πρόβατο που αντιδράει κλειδωμένο στο κλουβί, επιχειρώντας να «δαγκώσει» το μεγάλο λύκο, τη Γερμανία, κινδυνεύει με στάση πληρωμών – έχοντας αποκοπεί από τις διεθνείς χρηματαγορές και από τη χρηματοδότηση της Ευρώπης

«Ο Λένιν, το έργο του οποίου φαίνεται να γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση, είχε πει κάποτε πως υπάρχουν καταστάσεις, στις οποίες πρέπει κανείς να θυσιάζει χώρο, για να κερδίζει χρόνο. Με βάση το συγκεκριμένο αξίωμα η ασαφής συμφωνία με την Ευρώπη, η οποία επιτεύχθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ επικυρώθηκε τη Δευτέρα, οδηγεί στο εξής συμπέρασμα:
Η ηγεσία της χώρας μας υποχώρησε, συμβιβάσθηκε, αποδέχθηκε αυτά που της ζητήθηκαν, θυσιάζοντας......

«Στην Ελλάδα οι έδρες του Κοινοβουλίου …κληρονομούνται»! Κληρονομικης ψευτοδημοκρατίας ....και Οικογενειοκρατίας ...το ανάγνωσμα..

Image
Του Κων. Φράγκου
* Οι ανεύθυνες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίασαν την Οικονομία της Χώρας, για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα.
Βολφ. Σόϊμπλε
Η Ελλάδα, φυσικά, δεν είναι Σικελία. Της μοιάζει όμως στο ότι σε ορισμένο χώρο, την πολιτική, μιμείται ευλαβικά τους κανόνες, αρχές και παραδόσεις της Σικελικής Μαφίας στην οποία η Οικογένεια (familia) έχει περίοπτη θέση και κυριαρχείται από ακατάλυτες αρχές όπως αλληλοϋποστήριξη, χαλύβδινοι δεσμοί, τελετουργική διαδοχή, OMERTA.
Στην Σικελία τα μέλη της familia δεν εγγίζουν το Δημόσιο. 
Κλέβουν και ληστεύουν από αλλού. Στην Ελλάδα οι πολιτικές οικογένειες, και οι άνθρωποί τους (nomenclatura) έχουν περισφίξει το Δημόσιο, όπως τα φίδια του Λαοκόωντα και το απομυζούν συστηματικά και αποκλειστικά. 
Αυτή η κατάσταση της αναξιοκρατίας, της παρακμής, της οπισθοδρόμησης και της απορρέουσας διαφθοράς μας έφθασαν, μαζί με άλλα, εδώ, στη σημερινή οικτρή κατάσταση.
Είναι αδιανόητο, σύμφωνα ....

Παραδοχή-σοκ από Α.Μέρκελ: «Εάν καταρρεύσει το ευρώ, θα καταρρεύσει και η Ευρώπη».

Σε μια παραδοχή σοκ η οποία καταδεικνύει την σπουδαιότητα της Ελλάδας για το μέλλον της Ευρωζώνης και τον τρόμο που θα προκληθεί κατά την αποχώρηση από αυτήν, προχώρησε η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ, στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Εάν καταρρεύσει το ευρώ, θα καταρρεύσει και η Ευρώπη»τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής. 

Η Γερμανίδα Καγκελάριος υπογράμμισε ότι....... λύση στα Ελληνικά προβλήματα μπορεί να υπάρξει μόνο με βάση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έκθεση – βόμβα του ΟΟΣΑ κατηγορεί εταιρεία του Μπόμπολα για χρηματισμό αξιωματούχων!

Σταύρο Θεοδωράκη, θα καταθέσεις ερώτηση στην βουλή;

Σας παραθέτουμε αυτούσιες τις σελίδες της έκθεσης του ΟΟΣΑ που έσκασε σαν βόμβα και καταλογίζει σε βαρώνους του τύπου συμμετοχή σε λαδώματα πολιτικών και αξιωματούχων. 

Συγκεκριμένα η έκθεση.....

Αυτή ήταν δικαιοσύνη...."Δεν υπογράφω"...Σήμερα έχουμε .....πικραμένους...

Σε εποχές που η δικαιοσύνη αμφισβητείται ως θεματοφύλακας της ανεξάρτητης κρίσης της, η ανεπίσημη Ελληνική ιστορία αποδεικνύει ότι είχε εκπροσώπους αδέκαστους που δεν λογάριαζαν οποιοδήποτε προσωπικό κόστος για να αποδοθεί ως έπρεπε. 

Ο Αναστάσιος Πολυζωίδης ήταν ο θεμελιωτής της ανεξαρτησίας της. 


Οι προσωπικές διενέξεις, τα...
πιστεύω του, οι πολιτικές αντιπαλότητες, τα υποσχόμενα ύπατα αξιώματα, οι απειλές ακόμη και η ίδια η ζωή του δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να αποδώσει δικαιοσύνη. 

Όχι σε οποιαδήποτε περίοδο, αλλά σε περίοδο Βαυαρικής κατοχής. 

Δυστυχώς για την Ελλάδα δεν υπήρξε ένας Εμίλ Ζολά που με την λογοτεχνική του πένα θα παρέδιδε στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό, όχι ένα "Κατηγορώ", αλλά ένα "Δεν υπογράφω".

Ο Πολυζωίδης γεννήθηκε....

Ισχύς τους η αγάπη του λαού!

Μία μία οι βρομιές και τα αίσχη του καθεστώτος των δωσιλόγων βγαίνουν στον αέρα. 

Ώστε η περίφημη ''εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ''που μας πιπιλούσε τ' αυτιά ο πρώην ''πρωθυπουργός'' ...

H Eλλάδα που αντιστέκεται! - ΘEΩN ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ: Μια μικρή Ελληνική εταιρεία σαρώνει στην παγκόσμια αγορά ηλεκτροοπτικών!

ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Η Ελλάδα που αντιστέκεται: Μια ακόμα σειρά μεγάλων εξαγωγικών επιτυχιών έρχεται από το χώρο της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και πιο συγκεκριμένα από την εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας ηλεκτροοπτικών Θέων Αισθητήρες!

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι...κέρδισε τρεις νέους διεθνείς διαγωνισμούς στην Ιαπωνία, το Περού και τις Φιλιππίνες καθώς και ένα νέο μεγάλο συμβόλαιο τεχνικής υποστήριξης με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο αποτελεί συνέχεια προηγούμενων συμβολαίων, ενώ συμμετέχει και σε διαγωνισμούς σε Αυστραλία και Ινδία η αξία των οποίων ξεπερνά τα 330 εκ. ευρώ!

Οι διαγωνισμοί κερδήθηκαν (11 εκατ. τα πρώτα συμβόλαια και άλλα 35 εκατ. ευρώ η αξία των option) από.....

Γερμανικό θράσος: "Δεν υπάρχει κατοχικό δάνειο" – Ο Α.Χίτλερ όμως πλήρωσε τις δύο πρώτες δόσεις

Γερμανικό θράσος: "Δεν υπάρχει κατοχικό δάνειο" – Ο Α.Χίτλερ όμως πλήρωσε τις δύο πρώτες δόσεις
Να τους θυμίσουμε ότι το καθεστώς του Α.Χίτλερ είχε πληρώσει τις δύο πρώτες δόσεις, και στην τελική αυτοί δεν φωνάζουν για την λεγόμενη συνέχεια του κράτους;

Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε το κατοχικό δάνειο από τον Χέλμουτ Κολ με ρηματική διακοίνωση...

Σε μια περίοδο που η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου από την ελληνική πλευρά αναζωπυρώνεται, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μία συνέντευξη...του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου στο δημοσιογράφο Νίκο Φελέκη, στην οποία ο αείμνηστος Έλληνας πολιτικός αναφερόταν εκτενώς στο ζήτημα του κατοχικού δανείου.

Το «κουβάρι» της συζήτησης εκείνης ξετυλίγει ο ίδιος ο δημοσιογράφος:

Ήταν Παρασκευή απόγευμα, 17 Νοεμβρίου 1995, όταν σχημάτιζα τον αριθμό τηλεφώνου της κατοικίας του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Ήθελα να μιλήσω μαζί του για ένα σοβαρό θέμα: το αναγκαστικό δάνειο που είχε συνάψει η Τράπεζα της Ελλάδος τον Μάρτιο του 1942 με το Γ΄ Ράιχ.

Η εφημερίδα «Επενδυτής», την οποίαν διηύθυνα, είχε το προηγούμενο Σάββατο αποκαλύψει κατ” αποκλειστικότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση με ρηματική διακοίνωση ζητούσε από την ενωμένη Γερμανία του Χέλμουτ Κολ την επιστροφή του κατοχικού δανείου (38 εκατ. χρυσές λίρες), το οποίο τότε υπολογιζόταν σε 17 δισ. δολάρια ή 4 τρισ. δραχμές με βάση την ισοτιμία δραχμής – δολαρίου εκείνη την εποχή.

Θυμάμαι τις λεπτομέρειες του τηλεφωνήματος, επειδή....

ΝΕΜΕΣΙΣ: ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΧΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.

ΝΕΜΕΣΙΣ: ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΧΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ
Νέμεσις: Η απονομή πραγματικής δικαιοσύνης, η Θεία Δίκη, που σύντομα θα αποδοθεί στους υπαίτιους της εξαθλίωσης των Ελλήνων, στους δολοφόνους των χιλιάδων συμπολιτών μας μέσα από την φτώχεια και την ανέχεια, σε εκείνους που ξεπουλάνε τα χώματα που έχουν ποστιστεί με το αίμα των προγόνων μας στο......

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: "ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ..."

Η ΕΕ είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της ανθρωπότητας. Μια περιοχή που σχεδόν κάθε είκοσι χρόνια μετατρεπόταν σε θέατρο επιχειρήσεων και πολέμου, με όχι εκατοντάδες χιλιάδες αλλά εκατομμύρια νεκρούς, μέσα από τη διαδικασία οικονομικής συνεργασίας μεταξύ παραδοσιακών εχθρών –και αναφερόμαστε στη Γαλλία και τη Γερμανία, που ήταν αντίπαλοι στον Α΄ και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο–, φθάσαμε στο σημείο εβδομήντα ολόκληρα χρόνια μετά το τέλος του τελευταίου πολέμου να μην έχει πέσει ούτε μια σφαίρα μεταξύ των χωρών που έχουν συναποτελέσει την Ένωση Άνθρακα και Χάλυβα, στη συνέχεια την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και τέλος την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δηλαδή, μπορεί όλο αυτό που προαναφέραμε να ξεκίνησε –και εν πολλοίς να παραμένει– ως ένα εγχείρημα κατά βάσιν οικονομικής συνεργασίας, στην ουσία όμως είναι ένα εγχείρημα εμπέδωσης της ειρήνης.

Φυσικά, ειδικά για τους μαρξιστές, τους κομμουνιστές και τους σοσιαλιστές, η ΕΕ είναι κυρίως ένας ενιαίος οικονομικός χώρος όπου επικρατούν οι αρχές του καπιταλισμού και όπου .....

Γερμανίδα πολιτικός: Οι Έλληνες έχουν δίκαιο για τις αποζημιώσεις!!!

Γερμανίδα πολιτικός: Οι Έλληνες έχουν δίκαιο για τις αποζημιώσεις!!!
«Το γερμανικό οικονομικό θαύμα έγινε επειδή η Γερμανία δεν σύναψε συμφωνία ειρήνης που θα επέτρεπε την έγερση αποζημιώσεων», υποστηρίζει πολιτικός των Γερμανών Πρασίνων. «Η Ελλάδα έχει κάποιο δίκαιο στις αξιώσεις της».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Γερμανική Ραδιοφωνία ( DLF) η Άντγε Φόλμερ από τους Πρασίνους καλεί τη γερμανική κυβέρνηση, τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ να δείξουν κατανόηση στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για καταβολή πολεμικών επανορθώσεων. 

Υπενθυμίζει ότι η Γερμανία σε αυτό το θέμα είχε...

Η φράση πίσω από την οποία κρύφτηκε η Γερμανία για να μην καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Η φράση πίσω από την οποία κρύφτηκε η Γερμανία για να μην καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις
Ο γαλλικός Τύπος αναφέρεται για πρώτη φορά στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων υπέρ της χώρας μας και σημειώνει πως η Γερμανία φαίνεται αναγκασμένη να πάρει θέση στο θέμα

"Εν μέσω πλήρους κρίσης, η Ελλάδα τολμά να απαιτήσει από τη Γερμανία την επιστροφή του κατοχικού δανείου και τις πολεμικές αποζημιώσεις" είναι η πρώτη πρόταση του άρθρου τoυ γαλλικού εβδομαδιαίου περιοδικού L'Express που αναφέρεται στο θέμα με τρόπο που δείχνει πως μέχρι πρότινος το ζήτημα των αποζημιώσεων ήταν εντελώς άγνωστο στην Ευρώπη. 


Όπως σημειώνει η εφημερίδα, παρά τον .....

Βίντεο: Γιατί δε θα χαθεί ο Ελληνισμός; μα είναι πολύ απλή η απάντηση...

Βίντεο: Γιατί δε θα χαθεί ο Ελληνισμός; μα είναι πολύ απλή η απάντηση...
Καλοί μας φίλοι γερμανοί δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε... 

Αν δεν καταλάβετε (που είναι και το πιθανότερο), για μια ακόμα φορά, όπως συμβαίνει εδώ και εκατοντάδες χρόνια, σε λίγο καιρό θα σπάσετε τα μούτρα σας! 

Και αυτή η φορά θα είναι και η τελευταία...

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ... ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΝΑΣ ΑΥΤΑ ΕΛΛΗΝΑ;;;

ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ 26% ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ»

Παρακράτηση φόρου 26% στις συναλλαγές με «φορολογικούς παραδείσους»Φόρος 26% θα καταβάλλεται από τις επιχειρήσεις επί της δαπάνης προμηθειών απόχώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς και θα επιστρέφεται εντός 12μήνου, εφόσον αποδεικνύεται ότι η συναλλαγή είναι πραγματική.

Η διάταξη αυτή...

Γιατί η Ελλάδα των κυβερνήσεων "yes men" τελείωσε: Απλά γιατί σήμερα οι ξένοι "δεν τους κρατάνε στο χέρι" με σκάνδαλα.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έθεσε ως στόχο να καταστήσει το πρόβλημα της Ελλάδας πολιτικό και το πέτυχε χθες, τουλάχιστον ως ένα βαθμό, βάζοντας τις βάσεις για μία 
διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους σε επίπεδο αρχηγών κρατών και όχι των χαρτογιακάδων των Βρυξελλών που βλέπουν μία χώρα και τους πολίτες της ως αριθμούς και μόνο, σβήνοντας ανθρώπινες ζωές.

Για να το πετύχει αυτό δεν υπέκυψε, δεν έσκυψε το κεφάλι μπροστά στους εκβιασμούς και στις απειλές των Ευρωπαίων και των εγχώριων ΜΜΕ που κινδυνολογούσαν σπέρνοντας τον πανικό, γιατί προφανώς έτσι ήθελαν τα συμφέροντα.

Όρθωσε ανάστημα, απάντησε σε υψηλούς τόνους στις χυδαίες, αναίτιες και απαράδεκτες προσβολές όπως ....

Μαζικές εξώσεις στην Πορτογαλία: Πάνοπλοι αστυνομικοί πετάνε οικογένειες στο δρόμο!

Μαζικές εξώσεις στην Πορτογαλία: Πάνοπλοι αστυνομικοί πετάνε οικογένειες στο δρόμο!
Εσπίνιο – Πορτογαλία, 17/3: Δεκάδες αστυνομικοί κινητοποιούνται για να πετάξουν έξω από το σπίτι της τη Χουλιάνα Φερέρα (Juliana Ferrera) και τα δυο ανήλικα παιδιά της.

Οι γείτονες και οι αλληλέγγυοι που ....

Τὸ «Ταμεῖο ἀξιοποιήσεως ἰδιωτικῆς περιουσίας τοῦ Δημοσίου», ποὺ ξεπουλᾶ τὴν Ἑλλάδα.

Τὸ «Ταμεῖο ἀξιοποιήσεως ἰδιωτικῆς περιουσίας τοῦ Δημοσίου», ποὺ ξεπουλᾶ τὴν Ἑλλάδα 4Το Ταμείο Αξιοποιήσεως Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, γνωστό ως ΤΑΙΠΕΔ ή HRADF ιδρύθηκε με τον νόμο 3986/2011. 

Ας δούμε τώρα ποιός είναι ο σκοπός του και τι πρέπει να κάνει σύμφωνα με τον νόμο και τι άλλο το έβαλαν να κάνει. 

Θα δούμε αν οι νόμοι που το διέπουν είναι Συνταγματικοί, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.
Σκοπός του ΤΑΙΠΕΔ (άρθρο 4 καταστατικού του) είναι η αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και περιουσιακών στοιχείων ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ όπως ορίζεται στην §1 του άρθρου 5 του ν. 3986/2011.
 Ας δούμε τα παράδοξα-περίεργα και πονηρά που έχει ο ν. 3986/2011. Από τον σκοπό (και τον τίτλο) του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται η .....

Υπόκλιση Καραμανλή στον... Τσίπρα! " Ο μικρός έκανε ότι δεν έκαναν οι άλλοι"!

http://1.bp.blogspot.com/-HI273FFGTxM/VQwTJkeV9EI/AAAAAAAA9f4/Y_X2kzqfSIQ/s1600/01.jpgΥπόκλιση Καραμανλή στον... Τσίπρα!

Ως επιτυχία του Αλ. Τσίπρα θεωρεί ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με το «ιερατείο» της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες 


- Θεωρεί ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο «αριστερής παρένθεσης» !

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, o Κ. Καραμανλής, σε συνομιλίες που είχε με συνεργάτες του, επισημαίνει ....

Τουρκική πυραυλάκατος "έδεσε" στο Αγαθονήσι! Σε χωρικά ύδατα για ώρες!

Image
Νέα πρόκληση των Τούρκων με πυραυλάκατό τους να εισέρχεται σε χωρικά ύδατα στο Αγαθονήσι και παρέμεινε "κρατημένο εκεί" για περίπου αρκετή ώρα.

Το τουρκικό ΤΠΚ «TCG POYRAZ», στο πλαίσιο συμμετοχής του στην επιχειρησιακή εκπαίδευση Α΄ τριμήνου του ΤΠΝ, εισήλθε την 08:55 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα ανατολικά ν. Αγαθονήσι, όπου....

Μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα τώρα!!!

http://newpost.gr/storage/photos/c_800px_400px/201503/germanyforbid900.jpgΜη ξεχνάμε ότι η Γερμανία επι ολόκληρες δεκαετίες είχε αποτελέσει τη βασική πρόκληση για την Ευρωπαϊκή σταθερότητα. Μεταπολεμικά ο Αντενάουερ κατάλαβε ότι οι συμπατριώτες του δεν είχαν την ικανότητα να επαναλάβουν την μοναχική διαδρομή τους ως εθνικό κράτος στο κέντρο της Ευρώπης και αναζήτησε ισχυρούς συμμάχους. Αυτό το δόγμα με μεγάλη ευκολία φαίνεται ότι θέλει να ανατρέψει το πολιτικό δίδυμο: Μέρκελ- Σόϊμπλε. 

Θα ήταν χρήσιμο να υπενθυμίσουμε ότι Γαλλία και Γερμανία, οι δυο χώρες των οποίων η αντιπαλότητα βρισκόταν στον πυρήνα κάθε ευρωπαϊκού πολέμου επι τρείς αιώνες, ξεκίνησαν μια .....

Επιπλέον 4,63 δισεκατομμύρια στις Τράπεζες και κάποια ερωτήματα...

του Σταύρου Κατσούλη

Στην επιπλέον παροχή εγγυήσεων στις Τράπεζες προχώρησε η κυβέρνηση όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτριος Μάρδας στο σχετικό ΦΕΚ της 18 Ματρίου 2015 (Τεύχος Β 376/2015). Σημειώνεται ότι η απόφαση έχει ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι στην πράξη ότι η νέα κυβέρνηση τιμά τις υποχρεώσεις που αποδέχθηκε η προηγούμενη.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση παρέχει τις παρακάτω εγγυήσεις:

Η Ελλάδα γίνεται πειραματόζωο για την Πολιτική Ένωση της Ευρώπης.

Η επιτηρητές των Θεσμών έκαναν φύλλο και φτερό τα οικονομικά των υπουργείων και εξακολουθούν να έχουν ως κανόνα τους όρους του Μνημονίου. 

Ζητάνε επιτακτικά η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα προσυμφωνημένα ενώ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και τα επιδόματα για την ανθρωπιστική κρίση ως....