Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η μάχη του Βαλτετσίου στις 12 Μαΐου 1821 (η κρίσιμη καμπή της ελληνικής επανάστασης).


του Κωνσταντίνου Μαυρίδη 


Το Βαλτέτσι είναι ένα μικρό χωριουδάκι, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στο όρος Ρεζενίκος, 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης. 

Τον Απρίλιο (24) και Μάιο (12-13) του 1821 έγινε στο Βαλτέτσι μια από τις κρισιμότερες μάχες της Επανάστασης του ’21, που έληξε με θριαμβευτική νίκη των ελληνικών δυνάμεων ατάκτων υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. 

Η νίκη αυτή αναπτέρωσε το ηθικό των πολεμιστών και συνέβαλε καθοριστικά στην πτώση της Τρίπολης (23 Σεπτεμβρίου 1821), αφού στο Βαλτέτσι, τα ελληνικά τμήματα επέφεραν σοβαρές απώλειες στο τουρκικό σώμα, στρατού, που είχε σταλεί για να ενισχύσει την άμυνα της πόλης.

Τον Απρίλιο του 1821, οι επαναστατημένοι Έλληνες ξεκίνησαν την πολιορκία της Τριπολιτσάς, του τουρκικού διοικητικού κέντρου ολόκληρης της Πελοποννήσου. 


Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ανιχνεύοντας την περιοχή, διέγνωσε σωστά πως .....

Ιταλία! Δικαστής επέβαλε πρόστιμο πάνω από 2.500 ευρώ σε Ιταλίδες επειδή φορούσαν μπικίνι σε παραλία όπου υπήρχαν μουσουλμάνοι.

Ιταλία, ναι, Ιταλία! 

Δικαστής επέβαλε πρόστιμο πάνω από 2.500 ευρώ σε τρεις Ιταλίδες επειδή φορούσαν μπικίνι σε παραλία όπου υπήρχαν μουσουλμάνοι τουρίστες.
From HEIL GAP (or mind the GAP) 
Όχι δεν πρέπει να ανησυχούμε καθόλου για τον νόμο της σαρία στην δύση … η σαρία δεν ισχύει καθόλου για την δύση μας καθησυχάζει ο σαμαράς ο τσίπρας ο ανταρ-cia-ς και οι μουσουλμάνοι φίλοι τους.

Bandito il bikini... offende i musulmani 
Όταν διαβάζουμε την είδηση του Nando Proietti, για μια στιγμή σκεφτήκαμε τα ....

H E.E. δε σχολιάζει τις δηλώσεις Ερντογάν για την Θράκη. Δηλώνει αναρμόδια!

Η επερώτηση έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2014 βάση δηλώσεων του Ερντογάν για την Θράκη σε δημόσια τοποθέτηση του σε συνέντευξη τον Δεκέμβριο του 2013.

Αφορούσε τους σχολιασμούς της Ε.Ε και αν τελικά στηρίζει την Ελλάδα και τις θέσεις της, στο θέμα των συνόρων για την Θράκη ή στέκεται ουδέτερη σε αυτό το θέμα και δεν στηρίζει τις χώρες μέλη.


Έχει φυσικά και αυτό την σημασία του καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει πώς η FRONTEX θα μας .....

Τρέλα – Το ΔΝΤ παραδέχεται και πάλι το λάθος του αλλά δεν το αλλάζει! – Και οι δικοί μας το έχουν «ευαγγέλιο»

Τρέλα – Το ΔΝΤ παραδέχεται και πάλι το λάθος του αλλά δεν το αλλάζει! – Και οι δικοί μας το έχουν «ευαγγέλιο»Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποτίμησε τις συνέπειες της εξυγίανσης των προϋπολογισμών στην οικονομική ανάπτυξη, για παράδειγμα στην περίπτωση της Ελλάδας, παραδέχεται για μια ακόμη φορά η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία αναγνωρίζει μεν ότι η Ευρώπη ανακάμπτει, αλλά προειδοποιεί για τον κίνδυνο «παραπλανητικής ασφάλειας» λόγω της πτώσης των τιμών των ομολόγων.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και ζητεί συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και χαλαρότερη νομισματική πολιτική από την πλευρά της ΕΚΤ.

«Ορισμένες χώρες έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τα ....

Για "επερχόμενες συγκρούσεις και πολέμους της Τουρκίας" μίλησε ο Α.Γκιουλ στην τελετή για τα Α400Μ

Σε μια επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική επαρχία της Τουρκίας, Καϊσερί, η τουρκική Aεροπορία ενέταξε επίσημα σε υπηρεσία το μεταφορικό αεροσκάφος Atlas A400M, στου οποίου την συμπαραγωγή συμμετείχε στην κοινοπραξία της Airbus, αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται περισσότερο στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Α.Γκιουλ στην τελετή.

Η Μισέλ Ομπάμα ενδιαφέρθηκε για τις Νιγηριανές επειδή είναι μαύρες. Για τις Σύριες στέλνει όπλα στους ισλαμοφασίστες να τις φορέσουν μαντίλα...


Στη Συρία, η κυβέρνηση του Ομπάμα δίνει χρήματα και όπλα σε σουνίτες τζιχαντιστές που σφάζουν ανελέητα άνδρες, γυναίκες και παιδιά, επειδή είναι Χριστιανοί και Σιίτες.

Η κυρία Μισέλ Ομπάμα δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό. 


Στη Νιγηρία, παρόμοιοι σουνίτες τζιχαντιστές σφάζουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά, με τον πιο φρικτό και απάνθρωπο τρόπο μόνο και μόνο επειδή είναι Χριστιανοί.


Και όλα αυτά μέσα σε μια εκκωφαντική σιωπή όλης ....

Το απίστευτο ψέμμα της κυρίας Σπυράκη. Για να καταλαβαίνετε πως μας παραμυθιαζαν 4 χρόνια…

20140512-115620.jpgΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΛΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ MEGA ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ… υποδουλώνοντας ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΓΓΟΝΙΑ.

Η κυρία Σπυράκη στο Star πριν από λίγο, είπε μία απίστευτη μπαρούφα, αλλά και ένα σοβαρό ψέμμα.


Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απάτη του PSI που αντί να μειώσει το χρέος το αύξησε, είπε το αμίμητο: Ο τρόπος υπολογισμού ....