Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Γιάννης Ντάσκας ..»Ανθρωποι των Γερμανών στα Ελληνικά ΜΜΕ φιλτράρουν τις ειδήσεις»


Θα Μπορέσουν Ο Τραμπ Και Ο Πούτιν Να Αποτρέψουν Τον Δεύτερο Ψυχρό Πόλεμο;

Πάτρικ Μπιουκάναν
[Και νέο σημαντικότατο άρθρο του βαθυστόχαστου πολιτικού αναλυτή και πολιτικού συμβούλου προέδρων Πάτρικ Μπιουκάναν, στην είσοδο  ενός ιδιαίτερα κρίσιμου χρόνου για την ανθρωπότητα λίγες μέρες πριν ένας νέος Πρόεδρος αναλάβει το πηδάλιο της μεγαλύτερης Δυτικής Δύναμης.                                                                                      
Μια σεβαστή αμερικανική φωνή της αλήθειας, της λογικής και της σωφροσύνης, επισημαίνει εδώ τις αμερικανικές ενοχές για την υποτροπή ενός απειλητικού για την ανθρωπότητα ψυχρού πολέμου, ανατρέπει φράση προς φράση το κατηγορητήριο κατά της Ρωσίας και συνιστά στον νέο πρόεδρο Τραμπ να κωφεύσει στις σάλπιγγες των πολεμοκαπήλων. Η ανάγνωση του άρθρου  διαλύει το τοξικό νέφος της προπαγάνδας του CNN, της Ουάσιγκτων Ποστ,του BBC, και άλλων....

Το δράμα της ελληνικής διάσωσης.

96Έχουμε δυστυχώς την εντύπωση ότι, δεν έχουμε μάθει απολύτως τίποτα από τα τρομακτικά σφάλματα του παρελθόντος – γεγονός που θα σήμαινε πως δεν κινδυνεύουμε μόνο να τα επαναλάβουμε, αλλά να κάνουμε ακόμη χειρότερα.
Όλο και περισσότερες μελέτες τεκμηριώνουν ότι, η Ελλάδα υπήρξε το δύστυχο θύμα μίας καλοστημένης παγίδας, με στόχο τη διάσωση των διεθνών επενδυτών – με κριτήριο τα δάνεια που της παρείχαν από το 2010 οι Ευρωπαίοι, καθώς επίσης το ΔΝΤ, μέσω των οποίων έγινε η μεγαλύτερη μεταφορά χρεών στην παγκόσμια ιστορία, από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα.
Συμπεριλαμβανομένου...

Γεωπολιτικές προβλέψεις.

74
Ο πόλεμος εναντίον των μετρητών και η προσέγγιση με τη Ρωσία, συμπεριλαμβάνονται στις προπαρασκευαστικές ενέργειες της τελικής σύγκρουσης των Η.Π.Α. με την Κίνα – η οποία δεν πρόκειται να αποφευχθεί, ακόμη και αν έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση της ανθρώπινης φυλής.
.Ανάλυση
Σε γεωπολιτικό επίπεδο βιώνουμε την προετοιμασία της τελικής σύγκρουσης των Η.Π.Α. με την Κίνα, όπου οι μεν πρώτες επιδιώκουν τη διατήρηση της παγκόσμιας ηγεμονίας τους, ενώ η δεύτερη διεκδικεί το θρόνο του πλανήτη. Η σύγκρουση αυτή είναι ήδη οικονομική, εμπορικήκαι νομισματική, ενώ θα καταλήξει σε στρατιωτική, όπως συνήθως συμβαίνει – κάτι που όμως αυτή τη φορά θα είναι εντελώς διαφορετικό, λόγω της ύπαρξης των πυρηνικών όπλων, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν εντελώς την υφήλιο, εάν όχι μόνο το ανθρώπινο γένος.
Εάν υπάρξει νικητής, τότε αυτός ....

Ευρώ ή εθνική επιβίωση;

Του Νίκου Ιγγλέση 

Το 2002 ένα ξένο νόμισμα, το ευρώ, αντικατέστησε το εθνικό νόμισμα της χώρας μας, τη δραχμή. Αποκαλούμε το ευρώ ξένο νόμισμα γιατί αυτό δεν το εκδίδει η Ελλάδα, όπως γινόταν με τη δραχμή, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Το ελληνικό κράτος, από το 2002, δεν έχει καμία εξουσία στο νόμισμα που κυκλοφορεί στη χώρα και δεν μπορεί να εκδίδει την ποσότητα του χρήματος που απαιτείται (ρευστότητα) για τη λειτουργία της οικονομίας, ούτε να καθορίζει τα επιτόκια και τη συναλλαγματική ...

Δείτε πως διδάσκεται στα Τουρκικά σχολεία η Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Πώς διδάσκονται τα παιδιά στην Τουρκία την Ιστορία και τα γεγονότα του 1821..

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση του Τουρκικού σχολικού εγχειριδίου (Emin Oktay, Tarih, Lise: III, έκδ. 1988, σσ. 237-240) και καταδεικνύει τον τρόπο που διδάσκονται οι γείτονες την κοινή μας Ιστορία.

Τα σχόλια και οι υποσημειώσεις είναι των συγγραφέων Κατσουλάκου Θ., Τσαντίνη Κ. από το βιβλίο τους »Προβλήματα Ιστοριογραφίας στα Σχολικά Εγχειρίδια των Βαλκανικών Κρατών. Επανάσταση του ’21, Βαλκανικοί Πόλεμοι, εκδ. Εκκρεμές». Η αρίθμηση μέσα στο κείμενο παραπέμπει σε αντίστοιχο σχολιασμό από τους ερευνητές παρακάτω.


Το Τουρκικό σχολικό βιβλίο γράφει:


Οι Έλληνες, οι οποίοι είχαν...

Ο πραγματικός εχθρός όλης της ανθρωπότητας είναι μόνο οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Το 1913 υπεγράφη μεταξύ του Αμερικανικού Δημοσίου και της Ιδιωτικής Εταιρείας Ομοσπονδιακή Τράπεζα που ανήκε στον Ροκφέλλερ μια σύμβαση για 100 έτη η οποία και ανανεώθηκε από τον Ομπάμα το 2013 τον Φεβρουάριο μήνα για άλλα 100 χρόνια δηλαδή μέχρι το 2113, με την σύμβαση το δικαίωμα έκδοσης χρημάτων για το Αμερικανικό δημόσιο περνάει στα χέρια της μια ιδιωτικής εταιρείας που λέγεται...

Εχετε κανένα ΧΩΡΑΦΑΚΙ στο χωριό; ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ να πληρώσετε - ΔΕΙΤΕ αναλυτικά

Μεγάλες φορολογικές ανατροπές για χιλιάδες πολίτες, φέρνει το 2017...

Ειδικά για τους αγρότες η επιβάρυνση θα είναι σημαντική, γι’ αυτό κι έχουν ήδη ..

ανακοινώσει δυναμικές κινητοποιήσεις και μπλόκα από τις 23 Ιανουαρίου.

Ο λόγος είναι ότι η νέα φορολογική νομοθεσία που θεσπίστηκε τον περασμένο Μάιο προβλέπει ....

Αρχισαν να κτυπούν «καμπανάκια» από τις ΗΠΑ για την Αγκυρα: «Ερχεται σύντομα διάσπαση της Τουρκίας»

Η Τουρκία θα διαιρεθεί, αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί εάν θα γίνει ένα ξεχωριστό κουρδικό κράτος στην Τουρκία ή θα σχηματισθεί μια ομοσπονδία δύο ή περισσότερων αυτόνομων κρατών” γράφει σε νέο άρθρο του..
ο Αμερικανός αναλυτής Μάικλ Ρούμπιν που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του αμερικανικού think tank, American Enterprise Institute, το οποίο αποτελεί ένα από τα τρία βασικά think tank του αμερικανικού ....

Νέα παγίδα Σόιμπλε στο δρόμο για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σε δυσμενή θέση στις διαπραγματεύσεις για τη... στοιχειωμένη δεύτερη αξιολόγηση από τους Θεσμούς φέρνει την κυβέρνηση η αδυναμία της να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με την τελευταία αναθεώρηση του μνημονίου για τη σταδιακή εξόφληση των -φανερών και κρυφών...- ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκφράζονται φόβοι ότι
θα «πατήσει» και πάλι σε μια πολύ σχολαστική εξέταση των ελληνικών προσπαθειών για...

Απόγνωση: Με κατάσχεση κινδυνεύουν περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Έλληνες.

«Αγχόνη» τα χρέη για τους πολίτες που έχουν… γονατίσει από τα μνημόνια και την άγρια λίτότητα.

Ολοταχώς προς τα 100 δις ευρώ καλπάζουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς
το Δημόσιο, καθώς αυξήθηκαν κατά 64,796 δισ. ευρώ ή 220% κατά τη διάρκεια των μνημονίων!

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», με βάση τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τα «φέσια» προς τις εφορίες και τα τελωνεία έφτασαν τα 94, 186 δις ευρώ στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου, ενώ την τελευταία προμνημονιακή χρονιά, το 2009, διαμορφώνονταν σε 29,39 ευρώ δισ. ευρώ.

Το σύνολο του ιδιωτικού χρέους στη χώρα μας αγγίζει το «εφιαλτικό» ποσό ...

Πώς η Γερμανία «υπέταξε» την Ευρώπη.

Του Σωτήρη Χατζηγάκη*

Είναι γεγονός πως πάντοτε τα ευρωπαϊκά κράτη είχαν δισταγμούς και επιφυλάξεις -όχι παράλογες και αδικαιολόγητες- απέναντι στη Γερμανία.

Γιατί δεν μπορούσαν να παραβλέψουν ένα θεμελιώδες ιστορικό γεγονός: την
κατακτητική διάθεση της Γερμανίας, η οποία εκδηλώθηκε -κατά τους τρεις τελευταίους αιώνες- είτε ως ιστορική νοοτροπία, είτε ως αρρωστημένη ιδεοληψία. 

Μεταπολεμικά, τα κατακτητικά βιώματα της Γερμανίας προβλήθηκαν μέσα στην ενωμένη Ευρώπη, οδηγώντας στην «υποταγή» της.

Το 1978, η Ευρώπη, έπειτα από πρόταση του Δυτικογερμανού καγκελάριου Χ. Σμιτ, προχώρησε στη σύσταση του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος με την καθιέρωση του ECU και με την εγγύηση της Bundesbank. Αυτό σήμαινε για την Ευρώπη αντικατάσταση του δολαρίου από το γερμανικό μάρκο. 

Ηταν μια πρώτη (οικονομική) νίκη των ...

Σε καταγγελία της δανειακής σύμβασης προχωρούν οι τράπεζες για τον ΔΟΛ -Ζητείται η καθαίρεση Ψυχάρη !!!


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των πιστωτριών τραπεζών για το μέλλον του ΔΟΛ, με τις πρώτες να αποφασίζουν να εκδώσουν αύριο το έγγραφο με το οποίο θα καταγγέλλεται η δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ζητείται η έκπτωση του βασικού μετόχου, κ. Σταύρου Ψυχάρη, από τη διοίκηση του Οργανισμού. 


Μάλιστα, σύμφωνα ...

Απίστευτο: Το παγκόσμιο χρέος έφτασε τα 217 τρισεκατομμύρια δολάρια !!!

Το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε υπερβαίνοντας το 325% του παγκόσμιου ΑΕγχΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) πέρυσι, καθώς το δημόσιο χρέος σημείωσε μεγάλη άνοδο, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute for International Finance).

Η έκθεση του IIF διαπιστώνει ότι το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε ....