Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

8 Οκτωβρίου 1838: Ο λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα.

Αποτελεί την πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά. 

Εκφωνήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα και πρωτοδημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 1838 στην αθηναϊκή εφημερίδα «Αιών», που εξέδιδε ο ιστορικός Ιωάννης Φιλήμων.

8 Οκτωβρίου 1838: Ο λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα

Παιδιά μου!
Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των. 
Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος και προ αυτού και ύστερα απ' αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και απ' αυτά να κάμωμε συμπερασμούς και δια την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα...
Και δια τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποία δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας, στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, δια ταύτα σας λέγουν καθ' ημέραν οι διδάσκαλοί σας και οι πεπαιδευμένοι μας. 
Εγώ δεν είμαι αρκετός. Σας λέγω μόνον πως ήταν σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθησαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των.

Όλη η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ του Zougla για ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

8 Οκτ 2013













Έγγραφο ΔΝΤ: «Η ελληνική διάσωση ήταν για την προστασία της ευρωζώνης»

Σύμφωνα με εμπιστευτικά αρχεία που έρχονται σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις του Ταμείου που αποκαλύπτει η WSJ, την άνοιξη του 2010 στο ΔΝΤ υπήρχαν φωνές που έλεγαν πως όλα γίνονται για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης και όχι τη «σωτηρία» της Ελλάδας.Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμμετείχε στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας το 2010 παρά τις έντονες εσωτερικές διαφωνίες στους κόλπους του οργανισμού ως προς το εάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα λειτουργούσε, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Wall Street Journal και τα οποία διαψεύδουν τις επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων...

Τα νέα στοιχεία αποκαλύπτονται ενώ στο ΔΝΤ υπάρχει και πάλι η διαμάχη για το εάν θα πρέπει να υπάρξει νέα μείωση χρέους της Ελλάδας, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά του επίσημου τομέα. 


Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη τριβή, καθώς αρκετές ευρωπαϊκές χώρες – και κυρίως η Γερμανία – αντιδρούν .....

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ;;;;;



Δυστυχώς το κακό δεν έχει σταματημό..

Εντολή της Ε.Ε προς την κυβέρνησή μας, όπως εντός του 2014 μειωθούν τα έξοδα μεταβίβασης στα ακίνητα...


Τώρα θα μου πείτε κακό είναι αυτό;


Ναι κακό είναι γιατί παράλληλα απαιτούν και επιπλέον φόρους στα ακίνητα...


Εάν κάποιος είναι λίγο περισσότερο <<ανήσυχος>> και προσπαθήσει να το <<αποκρυπτογραφήσει>> θα δει ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία των στόχων τους...

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Οι Γερμανοί ζητούν το κλείσιμο αεροδρομίων, παίζοντας το παιχνίδι της Τουρκίας!

Λουκέτο σε 22 αεροδρόμια της χώρας εισηγείται η γερμανική ιδιωτική εταιρία..
Lufthansa και Γερμανοί άτυποι σύμβουλοι του δημοσίου προς την ελληνική κυβέρνηση. 


Μια εισήγηση που δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, αφού την ίδια πρόταση είχαν καταθέσει και την άνοιξη του 2013, την οποία φέρεται να υιοθετεί και η Τρόικα.


Η απάντηση του υπουργείου Μεταφορών αλλά και της ελληνικής πολιτειακής ηγεσίας ήταν αρνητική, όμως οι Γερμανοί επιστρέφουν ξανά θέτοντας επί τάπητος την ίδια πρόταση. 


Πρόκειται για τα αεροδρόμια που καλύπτουν άγονες και απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και κρίσιμους, από πλευράς εσόδων τουριστικούς προορισμούς, τα οποία έχουν ενταχθεί στην Ανώνυμη Εταιρία διαχείρισης Αεροδρομίων (ΑΕΔΑ), ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και όλα τα αεροδρόμια των Κυκλάδων (τέσσερα στον αριθμό), πλην των διεθνών αεροδρομίων Μυκόνου και Σαντορίνης για τα οποία υπάρχει μελλοντικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης.


Συγκεκριμένα τα 22 αεροδρόμια είναι:

Θ. Κολοκοτρώνης: “Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν”.

ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ«Ήταν μια εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς… 

Σίμωσα, έδεσα το άλογό μου σ’ ένα δένδρο, μπήκα μέσα και γονάτισα. 

Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. 

Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν. 

Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο άλογό μου και έφυγα. 

Σε λίγο ....

Κόλαφος ο Κασιμάτης: Το πολίτευμα έχει ήδη καταργηθεί με το μνημόνιο!



“Η περίπτωση της ΧΑ δεν είναι τίποτε άλλο από την συνέχεια της κατάλυσης του πολιτεύματος από την ψήφιση του μνημονίου! 
Οι ίδιες κατηγορίες πρέπει 
να βαρύνουν αυτούς που εκχώρησαν την λαϊκή κυριαρχία μέσω του μνημονίου!”

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΩΣ ΛΑΟ & ΧΩΡΑ Κομισιόν: "Αυξήστε τους φόρους σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο".

Αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης ζητά η Κομισιόν από την Ελλάδα. 
Η νέα αυτή αξίωση, όπως διατυπώνεται στην έκθεση για τις τάσεις της φορολογίας στην Ε.Ε., αποδεικνύει πώς οι άνθρωποι θέλουν να μας «ρουφήξουν» το αίμα και να μας τελειώσουν ως λαό. 
Και το χειρότερο είναι πώς έχουμε κυβέρνηση υποτελών που θεωρεί πως θα σώσει τους Έλληνες εκτελώντας τις εντολές των δανειστών.
Η Κομισιόν αναλύοντας τη δομή των φόρων στα ενεργειακά προιόντα, καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που επιβάλλουν τα κράτη-μέλη, πολλές φορές δεν επαρκούν για τη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας.
Είναι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που αξίωσαν από την κυβέρνηση να εξομοιωθεί στο πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης και πάγωσε ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός. 
Έφτασε στο σημείο να καίει ότι βρεί προκειμένου να ζεσταθεί δημιουργώντας ένας τοξικό νέφος πάνω από τα μεγάλα αστικά κέντρα. 
Αλλά τι πειράζει τους Κομισάριους; Και τι νοιάζει τους Έλληνες πολιτικούς;

Έρχονται να αρπάξουν τις τράπεζες.....

undefined
Το ξεδόντιασμα των ελληνικών τραπεζών από τις θυγατρικές τους και η αρπαγή των τραπεζικών μετοχών με το ελληνικό χρηματιστήριο περί τις 1000 μονάδες είναι πια το οφθαλμοφανές σχέδιο των ξένων οικονομικών συμφερόντων, το οποίο παρακολουθεί η κυβέρνηση χωρίς της παραμικρή αντίδραση.

Σύμφωνα με τους Financial Times, πολλά αμερικάνικα hedge funds με επικεφαλής τον J. Paulson, παίρνουν ισχυρές θέσεις στις τράπεζες και πιέζουν για επιτάχυνση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης. 

Εκτιμούν ότι η Ελλάδα, που εδώ και καιρό θεωρείται η πιο αδύναμη οικονομία στην περιφέρεια της ευρωζώνης, βρίσκεται σε σημείο καμπής. 

Η Paulson & Co., έχει σημαντικά μερίδια στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Alpha Bank, τις δύο τράπεζες που έχουν αναδυθεί σε καλύτερη κατάσταση από την κρίση. 

" Προδότες τ'ονομά τους "

Και να που φτάσαμε θαρρώ να ζούμε εφιάλτη ,
αυτούς που εμείς θεριέψαμε και το'βαλαν με γινάτι
ότι θυμίζει Ελληνικό τώρα πια να σιγήσει ,

γι'αυτούς ο Πατριωτισμός έχει λοξοδρομήσει .

Άξιοι σαν τις γέννες τους , προδότες τ' όνομά τους ,
βάλανε με την σκέψη τους και την κορμοστασιά τους
λαούς για να πλανέψουνε να γίνουμε όλοι ένα
δίχως θρησκεία, πολιτισμό και Ιστορία ,σβησμένα .

Και οι κραυγές που μαίνονται πρέπει τώρα...

JP Morgan: Τελειώνετε με τη Δημοκρατία!

undefined
Από ποιούς παίρνει γραμμή ο Αντώνης Σαμαράς; 

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, την Δευτέρα 30-9-2013 συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με κορυφαία στελέχη της JP Morgan, μεταξύ
των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλός της Jamie Dimon.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε δυο εκθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος. Η μία για τις τράπεζες και η άλλη συνολικά για την οικονομία και την αγορά.


Ποια όμως είναι η JPMorgan και ποιες απόψεις-θέσεις εκφράζει; 

Έκθεση της JPMorgan, δημοσιευμένη στα τέλη Μαΐου του 2013, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πολιτικό μέλλον που επιφυλάσσουν για τον Ευρωπαϊκό Νότο τα διεθνή χρηματοτραπεζικά συμφέροντα.