Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Γιατί η Ελλάδα είναι πάντα εχθρός της Γερμανίας;

Του Ραφαήλ Αξιώτη

Ένα σοβαρό ερωτηματικό πλανάται εδώ και χρόνια πάνω από την Ελλάδα της κρίσης: Γιατί η Ελλάδα είναι πάντα ο υπ’ αριθμόν ένας στόχος των Γερμανών; Μήπως τελικά δεν φταίει αποκλειστικά η οικονομία;

Σε μία άλλη οπτική των ελληνογερμανικών σχέσεων προχωρούν Αμερικανοί αναλυτές σε στρατηγικά think tanks που πρόσκεινται άμεσα στον ....

Δείτε πως χωρίς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις τα κατάφερε η Πορτογαλία.

«Δεν υπάρχει μία συνταγή για κάθε κρίση, κάθε χώρα χρειάζεται το δικό της πρόγραμμα» εξηγεί ο ΥΠΕΞ της Πορτογαλίας

Πρόσφατα, η Πορτογαλία έκανε ένα ακόμη βήμα για να απαλλαγεί από το ΔΝΤ, αφού ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ειδική άδεια για να αποπληρώσει πρόωρα άλλα 10 δισ. ευρώ που οφείλει στο Ταμείο από το Μνημόνιο - το ΔΝΤ και οι ευρωπαίοι εταίροι είχαν προσφέρει οικονομική βοήθεια ύψους 78 δισ. ευρώ. 


Περίπου το ένα τρίτο από αυτά τα είχε...

Αναμονή μίας αιματηρής κοινωνικής εξέγερσης, η οποία θα συμβεί νομοτελειακά όταν χάσουν οι Πολίτες τα πάντα, μαζί με τις τελευταίες ουτοπικές τους ελπίδες.

Αποτέλεσμα εικόνας για δυο πραγματα ειναι απειρα το συμπαν και η βλακεια
Δεν είναι καθόλου κακό να μη γνωρίζει κανείς ένα θέμα, αρκεί να το δέχεται αναζητώντας σε άλλους τις απαντήσεις – είναι όμως εξαιρετικά επικίνδυνο να μην γνωρίζει πως δεν το γνωρίζει, ειδικά όταν πρόκειται για κάποιον πολιτικό, επειδή τότε οι ενέργειες του δεν καταστρέφουν μόνο τον ίδιο, αλλά ολόκληρη τη χώρα.

Άποψη

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ιδρύονται συνεχώς στην Ελλάδα νέα κόμματα, κινήματα, φορείς ή παρατάξεις, ορισμένα από τα οποία συντάσσονται με τους παλαιότερους οπαδούς της δραχμής. Έτσι το εθνικό νόμισμα δεν εκπροσωπείται πλέον μόνο από αριστερές πολιτικές αντιλήψεις αλλά, επίσης, από δεξιές ή κεντρώες, αστικές και συντηρητικές. Σύμφωνα με όλα αυτά....

Πάνω από όλα η Ελλάδα!

242
Ελπίζω να έχουμε συνειδητοποιήσει πια όλοι πως κανένας δεν μπορεί να είναι αξιοπρεπής και ασφαλής, εάν η πατρίδα του δεν είναι οικονομικά υγιής και εθνικά ανεξάρτητη – ενώ όχι μόνο μπορούμε να τα καταφέρουμε αλλά, επί πλέον, είμαστε σε θέση να κάνουμε τη χώρα μας μεγάλη, αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά.

«Όταν μιλάμε για ελληνική διαφθορά, να έχουμε υπόψη μας ότι ...

“Την Ελλάδα από το αυτί θα την αρπάξουμε και θα τη σώσουμε, θέλει δε θέλει”

Δημήτρης Νατσιός

 Δημήτρης Νατσιός

Δημοσίευσα το 2009 ένα κείμενο με την προτροπή να φτιάξουμε “κρυφά σχολειά”, φροντιστήρια πατριδογνωσίας ουσιαστικά, γιατί ήδη εισήλθαμε σε νύχτα σκοτεινή και ασέληνο στην Παιδεία. 
Το ξαναδημοσιεύω μήπως και τώρα ακούσει κανείς, γιατί δεν μας μένει καιρός. Αν συνεχιστεί το παρόν παιδομάζωμα σε λίγα χρόνια δεν θα μιλάμε για κρίση ταυτότητας, αλλά για οριστική απώλειά της. 
Έχω κατά νου τρία μαθήματα γι΄αυτά τα σχολεία, τα οποία θα λειτουργούν τα απογεύματα, αφιλοκερδώς για όσους συμμερίζονται την αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας. Αρχαία Ελληνικά, διδάσκοντας κυρίως ετυμολογίες λέξεων, πράγμα που ενθουσιάζει τα παιδιά, Ιστορία, με βαρύτητα στα πρόσωπα που μεγαλούργησαν και Θρησκευτικά, δηλαδή Ευαγγελικές Περικοπές και βίους αγίων.

Παραθέτω το κείμενο:

Νέο «χαστούκι» στην 3η ηλικία - Καταργούν τις συντάξεις πριν τα 62 .

Νέο «χαστούκι» στην 3η ηλικία - Καταργούν τις συντάξεις πριν τα 62
Κατάργηση πρόωρων συντάξεων πριν από τα 62 προβλέπει διάταξη-βόμβα που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών και επρόκειτο να περάσει μαζί με τα μέτρα του 4ου Μνημονίου που ψηφίστηκαν στις 18 Μαΐου (ν. 4472).
Επί της ουσίας λέει ότι οι υπάλληλοι θα μπορούν να αποχωρούν με όρια ηλικίας για μειωμένη σύνταξη, αλλά η σύνταξη δεν θα καταβάλλεται αν ....