Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Οι κοινωνικές συνέπειες της «αχρήματης κοινωνίας»

ta
Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει τους καταναλωτές στην αποκλειστική χρήση πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές, πριμοδοτώντας με φοροαπαλλάγή τα ποσά που δαπανήθηκαν για αγορές αγαθών και υπηρεσιών μέσω πλαστικού χρήματος, αποτελεί, απλώς, ένα ακόμη βήμα προς την λεγόμενη «αχρήματη κοινωνία».
Με το πρόσχημα και την δικαιολογία την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, και αυτή η κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις και δρομολογεί τις εξελίξεις προς μία κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει… «μετρητό» στα χέρια των πολιτών, αλλά κάρτες για κάθε ανάγκη.
Το πρώτο και, οπωσδήποτε σημαντικό, που σκέφτονται οι πολέμιοι της εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου, δεν είναι άλλο από την άποψη ότι όλοι μας θα είμαστε έρμαια και όμηροι των διαθέσεων του τραπεζικού συστήματος και των παρασκηνιακών παιχνιδιών του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Με άλλα λόγια, η ...

Εθνική κυριαρχία τέλος – Ευρωστρατός θα ελέγχει τα σύνορα.

Εθνική κυριαρχία τέλος – Ευρωστρατός θα ελέγχει τα σύνορα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκχωρεί και τη φύλαξη των συνόρων – Τι περιλαμβάνει η πρόταση της Κομισιόν – Θα επεμβαίνουν στα σύνορα των κρατών ακόμα και χωρίς αίτημα ή συγκατάθεσή τους

Το σχέδιο ανάπτυξης της νέας ευρωσυνοριοφυλακής – ακτοφυλακής πρότεινε σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου η Κομισιόν, για την καλύτερη διαχείριση και φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και για την προστασία της ζώνης Σένγκεν.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργανισμού για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τη FRONTEX.Ο οργανισμός αυτός θα....

Μας παίρνουν το παρόν και μέλλον, να τους πάρουμε την εξουσία το συντομότερο δυνατόν και θα τους στείλουμε από κει που ήρθαν..

pleasure1
Ολόκληρη η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο καταπίεσης, φορολογικής τρομοκρατίας, οικονομικής εξαθλίωσης και αφαίρεσης περιουσιών που αποκτήθηκαν με κόπους και δάκρυα. Οι κοινωνικές ομάδες σπρώχνονται από το σύστημα, σε έναν εξοντωτικό αγώνα αλληλοεξουδετέρωσης και απεχθούς κοινωνικού αυτοματισμού. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε ένα τεράστιο πλυντήριο συνειδήσεων. Οι πολίτες ταπεινώνονται, μειώνονται κοινωνικά και παραμερίζονται.

Η κοινωνική αδικία θεριεύει. Οι ολιγαρχικοί γίνονται ισχυρότεροι και οι νικημένοι πολίτες
σπρώχνονται στην....