Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Η χώρα πεθαίνει !!


Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η πολιτική ζωή ως να βρισκόμαστε στο 2009, ως να μη συμβαίνει τίποτα αρνητικό ή δυσάρεστο σ’ αυτήν τη χώρα. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να σπαράσσεται από την οικονομική κρίση, οι πολίτες να βρίσκονται στο ύστατο σημείο πριν από το έμφραγμα, και οι ταγοί του πολιτικού κόσμου περί άλλα να τυρβάζουν. 


Η εταιρεία «Μαρινόπουλος» με 13.000 και πλέον υπαλλήλους και εκτεθειμένους πέρα των 3.000 προμηθευτών καταφεύγει στη Δικαιοσύνη για να διασωθούν βασικά οι μέτοχοί της που την οδήγησαν στην πτώχευση... 

Αλλες επιχειρήσεις, που κάποτε ανθούσαν, βρίσκονται κοντά στο τέλος. Ο ιδιωτικός τομέας, που σε άλλες εποχές αποτελούσε τα θεμέλια και τις κολώνες της ελληνικής οικονομίας, καταρρέει από μέρα σε μέρα... Ναι, τόσο άσχημα είναι τα πράγματα...

Την ίδια στιγμή, οι κίνδυνοι για την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία είναι υπαρκτοί. Η Τουρκία, που....

Κοράκια «τρώνε» 413.000 σπίτια και 380.000 εταιρείες

Κοράκια «τρώνε» 413.000 σπίτια και 380.000 εταιρείες
Κινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι – Στο μάτι των κερδοσκόπων η ακτοπλοΐα, τα ξενοδοχεία, τα τρόφιμα, τα νοσοκομεία –  Οι δανειστές αφού καθάρισαν τους Ελληνες του ΤΧΣ καρατομούν και τους τραπεζίτες
Με σταθερά και καλά σχεδιασμένα βήματα κλιμακώνεται ο πόλεμος για τον έλεγχο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και των 16.473 κόκκινων δανείων μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει χάσει την κυριαρχία στις πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις και όλα δείχνουν ότι φτάνει η ώρα να χάσει και τον έλεγχο στις επιχειρήσεις της. Οι σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η ξαφνική εμπλοκή στην επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς είναι δύο μόνον επεισόδια της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη για να ελεγχθούν μέχρι το τέλος του χρόνου οι ελληνικές τράπεζες από ξένους παράγοντες και κερδοσκοπικά funds.
Η ύφεση που ξεκίνησε το 2009 και συνεχίζεται έχοντας....

Αντίσταση ή Εξαφάνιση, αυτές είναι οι επιλογές μας.

antistasi-h-exafanisi
Διαρκής επανάσταση

Η Φλογέρα του Βασιλιάτου Κωστή Παλαμά (Πρόλογος)

Στην εκκλησιά, στον κλίβανο, στο σπίτι, στ’ αργαστήρι,
παντού, στο κάστρο, στην καρδιά, τ’ αποκαΐδια, οι στάχτες.
Πάει κι ο ψωμάς, πάει κι ο χαλκιάς, πάει κ’ η γυναίκα, πάνε
τα παλληκάρια, οι λειτουργοί, και του ρυθμού οι τεχνίτες,
του Λόγου και οι προφήτες.
Τα χέρια είναι παράλυτα, και τα σφυριά παρμένα
και δε σφυροκοπά κάνεις τ’ άρματα και τ’ αλέτρια,
κ’ η φούχτα κάποιου ζυμωτή λίγο σιτάρι αν κλείση,
δε βρίσκει την πυρή ψυχή ψωμί για να το κάμη.
Κι από κατάκρυα χόβολη μεστή η γωνιά, κι ακόμα
και πιο πολύ απο τη γωνιά που του σπιτιού η καρδιά είναι,
κακοκατάντησε η καρδιά του άνθρωπου. Κρίμα. Κρίμα.
Σκοτεινό ρέπιο κ’ η εκκλησιά, και δίχως πολεμήστρες
το κάστρο, και χορτάριασε κ’ έγινε βοσκοτόπι.
Κι ο μέγας Έρωτας μακριά, και είν’ άβουλος ο άντρας
κι άπραχτος, και στο πλάι του χαμοσυρτή η γυναίκα
κυρά της έχει τη σκλαβιά και δούλο της το ψέμα.
Σβυσμένες όλες οι φωτιές οι πλάστρες μέσ’ στη Χώρα.

Η αποικία χρέους και το αντιστασιακό ήθος του Ελληνισμού*
Ο λαός μας έχει υποστεί ξένες κατακτήσεις εδώ και αιώνες, τόσο από την Ανατολή όσο και από τη Δύση. Τα τετρακόσια χρόνια της τουρκικής κατοχής, που έχομε μάθει να λέμε, δεν είναι ούτε τετρακόσια, ούτε μόνο τουρκικής. Ήδη από το 1071, το Βυζάντιο χάνει....

Τεκμηριώνεται πόσο ασύδοτες έχουν γίνει πλέον οι μεγάλες τράπεζες,

347
Αρκετοί φοβούνται πως το μαγικό τέχνασμα, με το οποίο αύξησε τα Ίδια Κεφάλαια της η Credit Suisse, οι εντιμότατοι Ελβετοί τραπεζίτες, δεν θα διστάσει να το χρησιμοποιήσει ούτε η Deutsche Bank – η γερμανική εγκληματική συμμορία με τις 6.000 δίκες και με τα 55 τρις € παράγωγα.

«Συνεχίζεται χωρίς σταματημό η προσπάθεια της πληρωμής παλαιών χρεών με νέα χρέη, σε παγκόσμιο επίπεδο – κάτι που αφενός μεν δεν είναι δυνατόν, αφετέρου δεν .....

ΚΑΖΑΚΗΣ : Οι ελίτ ξεσηκώνονται εναντίον των λαών μετά το Brexit.

europaiki-enosi
Υπό τη βαριά σκιά των τραπεζικών μεγαθηρίων τύπου Deutsche Bank, HSBC, CreditSuisse, JP Morgan, κοκ, που σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ συνιστούν «συστημικό κίνδυνο» για την παγκόσμια οικονομία και πρωτίστως για την ήδη ασθμαίνουσα οικονομία της ΕΕ, ο πανικός και η υστερία για τη ψήφο υπέρ του Brexit συνεχίζεται. 
Το άνοιγμα των συγκεκριμένων τραπεζικών κολοσσών ξεπερνά τα 77 τρις δολάρια, δηλαδή περίπου ίσο με το παγκόσμιο ΑΕΠ. Οι ανάγκες αναχρηματοδότησής τους για να μην καταρρεύσουν.....

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-ΗΠΑ για το Ιντσιρλίκ και νέα κυβίστηση Άγκυρας…

erdogan-obama

Πήρε πίσω τα περί παραχώρησης της βάσης στη Ρωσία!

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-ΗΠΑ είχαμε πριν από λίγο καθώς υπήρξε άμεση παρέμβαση από την Ουάσινγκτον προς την τουρκική κυβέρνηση και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου.
Οι ΗΠΑ του τόνισαν σε όλους τους τόνους ότι είναι αδιανόητο να προσφέρει ΝΑΤΟϊκή βάση στον μεγάλο εχθρό την Ρωσία και ότι διαταράσσει το ενιαίο ....

Αναμένονται Δολοφονίες από τη Νέα Τάξη προς ξένους ηγέτες που ακολουθούν το Brexit και τους αντιπάλους της Κλίντον;

Πρόκειται για τη χειρότερη Μαφία στο πρόσωπο της Γης. Κανείς δεν είναι ασφαλής από αυτή.

Οι άνθρωποι που αντιτίθενται στη Νέα Παγκόσμια Τάξη το κάνουν με κίνδυνο της ζωής τους. Δολοφονούν οποιοδήποτε ηγέτη και αλλάζουν ολόκληρες κυβερνήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό είναι το τίμημα που οι άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν για να εμποδίσουν τη Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Ας δούμε τι συνέβη με την πολωνική κυβέρνηση, το 2010, ως αφετηρία αναφοράς, όταν η πολωνική κυβέρνηση αρνήθηκε να υιοθετήσει το ευρώ.

Πώς να δολοφονήσεις μια ολόκληρη κυβέρνηση

Όταν πηγαίνετε ενάντια στην ελίτ, σε αυτή την περίπτωση η ηγεσία κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πληρώνετε σκληρό τίμημα.

Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Πολωνίας, Lech Kaczynski, και σχεδόν ολόκληρη η πολωνική κυβερνητική ηγεσία σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2010. 


Ο δίδυμος αδερφός του Κaczynski πίστευει ότι η κυβέρνηση δολοφονήθηκε και κάλεσε ....

Ἂρνοῦμαι νὰ πληρώσω ΚΑΙ τὰ χρέη τῆς Carrefour-Μαρινόπουλος!!!

Ἂρνοῦμαι νὰ πληρώσω ΚΑΙ τὰ χρέη τῆς Carrefour-Μαρινόπουλος!!!2
Πρότασις-Διαμαρτυρία πρὸς ὄλους τοὺς Ἕλληνες πολῖτες, ποὺ μὲ τὸ πρόσχημα τῆς …διασώσεως ἐπιχειρήσεων, καταντήσαμε δοῦλοι τῶν τραπεζῶν καὶ τῶν πολυεθνικῶν τους!!!
  

Ἰδοῦ πεδίον δόξης λαμπρόν!....

Έκτακτη είδηση..Η Τουρκία πρότεινε πριν λίγο στην Μόσχα,την μεταστάθμευση ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στην βάση του Ινσιρλίκ!!!Ολική επαναφορά των ρωσοτουρκικών σχέσεων,με ανατροπή της γεωπολιτικής ισορροπίας στην ανατολική Μεσόγειο!!!

1447772213_putin-erdogan
Έσκασε σαν βόμβα πριν λίγο η έκτακτη είδηση,πως ο Τούρκος υπεξ,αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου,πως η Τουρκία πρότεινε στην Μόσχα,την μεταστάθμευση ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στην βάση του Ινσιρλίκ,για να επιχειρούν κατά των ισλαμιστών!!!

Πρόκειται για βόμβα μεγατόνων άσχετα αν η Ρωσία αποδεχθεί την πρόταση ή όχι.


Η τουρκική ενέργεια δείχνει την ευελιξία της τουρκικής διπλωματίας,η οποία δεν διαστάζει να ανοίγει δρόμους,που κάποιοι ούτε ....

«Καμπανάκι» της Κομισιόν για τα ελλείμματα σε Ισπανία - Πορτογαλία.

«Καμπανάκι» της Κομισιόν για τα ελλείμματα σε Ισπανία - Πορτογαλία
Προθεσμία τριών εβδομάδων θα δώσει η Κομισιόν στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ώστε να λάβουν μέτρα περιορισμού των ελλειμμάτων τους και να αποφύγουν τις οικονομικές κυρώσεις.

Την ερχόμενη Τρίτη, σε συνάντηση στο Στρασβούργο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να τονίσει στην Ισπανία και την Πορτογαλία ότι δεν έχουν αναλάβει δράση για τη διόρθωση των υπερβολικών ελλειμμάτων τους και εξακολουθούν να αποφεύγουν τις κυρώσεις. 
Όπως είπε στο Reuters αξιωματούχος, οι δύο χώρες θα λάβουν διορία....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/07/juncker-685809.jpg?w=590&h=350

Τριγμοί και ρωγμές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την Άνγκελα Μέρκελ να μην μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό της για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Γερμμανίδα Καγκελάριος φανερά ενοχλημένη από την στάση του Προέδρου της Κομισιόν, μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, παρουσιάζεται έτοιμη να καρατομήσει τον Γιούνκερ, ο οποίος πιέζει για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από το Ευρωπαϊκό μπλοκ.

Υψηλοί αξιωματούχοι στο Βερολίνο, παρουσιάζονται σοκαρισμένοι από την προσέγγιση του κ. Γιούνκερ στη Βρετανία κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο και πλέον θεωρούν ότι....

Πριν έναν χρόνο, τέτοιο καιρό, νομίσαμε πως ζούσαμε ημέρες κοσμογονίας.

Πριν έναν χρόνο, τέτοιο καιρό, νομίσαμε πως ζούσαμε ημέρες κοσμογονίας.

Ημέρες που θα μπορούσαν να άλλαζαν την μοίρα μας.

Ημέρες που για πρώτη φορά θα παίρναμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

Σαν χθες ήταν η επική εκείνη συγκέντρωση στο Σύνταγμα,
..και σαν αύριο το
ιστορικό νέο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στον νέο ναζισμό που με πρόσχημα την οικονομία εξαπλώθηκε ήδη σε όλη την Ευρώπη.

Και μετά ήρθε το ξετσίπωτο και χυδαίο ανθρωπάκι και με ξετσίπωτο και χυδαίο τρόπο αγνόησε και πέταξε στα σκουπίδια την θέληση του ελληνικού λαού, που με τόση αυτοθυσία εκφράστηκε ανάμεσα σε ακραίους εκβιασμούς, και τεχνητή ....

Πυκνώνουν οι αντιδράσεις κατά της απόφασης Πούτιν να ξεπαγώσει τις σχέσεις της Ρωσίας με την Άγκυρα,μετά την »συγνώμη»Ερντογάν!Ο παλαίμαχος φιλέλληνας διπλωμάτης Vladimir Chizhov,καλεί το Κρεμλίνο να μην βιαστεί και δηλώνει »πως δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε την Τουρκία»!!!

_66639056_russianambo.jpg
Πυκνώνουν οι αντιδράσεις εντός της Ρωσίας,από στρατιωτικούς και διπλωμάτες,κατά της απόφασης του Β.Πούτιν να ξεπαγώσει τις σχέσεις με την Άγκυρα,μετά την »συγνώμη»Ερντογάν.

Ο παλαίμαχος διπλωμάτης και πρέσβης της Ρωσίας στην Ευρωπαική ένωση Vladimir Chizhov,σε δηλώσεις εξέφρασε την αντίθεση του στην απόφαση του Κρεμλίνου για το ξεπάγωμα των σχέσεων με την Τουρκία,δηλώνοντας πως »η Τουρκία προχώρησε σε αυτήν την κίνηση γιατί διπλωματικά είναι στριμωγμένη από παντού.


Έπρεπε να ....

ΦΩΤΟ: Τα Μνημόνια τσάκισαν την ιδιωτική κατανάλωση και κάποιοι ψάχνουν για νέες επενδύσεις

1.jpg
Αυτή η μεγάλη η κατηφόρα στο γράφημα απεικονίζει το τσάκισμα της ιδιωτικής κατανάλωσης στην Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα (και το 2015 πτώση είχαμε)

Το 2010 μπήκαμε στα Μνημόνια και παλαιομνημονιακοί και νεομνημονιακοί σήμερα μιλάνε για επενδύσεις που θα έρθουν....

Ποιος ...

Η πραγματική τραγωδία.

340
Οι ευθύνες για το δρόμο της καταστροφής που συνεχίζει να βαδίζει η Ελλάδα ανήκουν εν πρώτοις στους Πολίτες της, λόγω της παθητικής στάσης που έχουν υιοθετήσει – ενώ η χρεοκοπία και η δραχμή φαίνονται πλέον καθαρά στον ορίζοντα.

Οι βασικές υποχρεώσεις μίας κυβέρνησης είναι (α) η καλυτέρευση του εκάστοτε πλαισίου λειτουργίας της οικονομίας και η σωστή/αυστηρή επίβλεψη του από έναν αποτελεσματικό δημόσιο μηχανισμό, (β) η αποδοτικότητα και η συνεχής εξέλιξη των Θεσμών, (γ) η κερδοφόρα δραστηριοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων και η ορθολογική εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας (έτσι ώστε να προσθέτουν έσοδα στον προϋπολογισμό αντί να αφαιρούν), καθώς επίσης (δ) οι διαπραγματεύσεις με τα υπόλοιπα κράτη ή/και ενώσεις τους, προς όφελος της χώρας.
Το πόσο σημαντικό είναι....

Μία οικονομία που προσπαθεί ανόητα να διασωθεί με ασπιρίνες, όταν χρειάζεται επειγόντως χειρουργείο....

Οι κακές ειδήσεις από τον τομέα των επιχειρήσεων συσσωρεύονται, οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία, οι φόροι την ανοδική, ενώ δεν φαίνεται καμία προοπτική αλλαγής της τάσης –χωρίς να μπορεί να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει ο επιθανάτιος ρόγχος αρκούμενος μόνο στο ότι, ο θάνατος είναι αδύνατον πια να αποφευχθεί. 
Δυστυχώς για το κακό υπάρχει πάντοτε το χειρότερο – γεγονός που σημαίνει πως η κατάρρευση της χώρας δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος της.
Έχοντας αναλύσει στο παρελθόν ότι μπορεί να αναλυθεί, καταλήγουμε πάντοτε στο οδυνηρό συμπέρασμα ότι, ο μόνος τρόπος για να διασωθεί σήμερα η Ελλάδα είναι αυτός που υποχρεώνονται να....

Η συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης είναι απαράδεκτη – αφού αρνείται να προσφέρει αυτά που προσφέρθηκαν στη χώρα της, παρά το αιματοκύλισμα της Ευρώπης


343



















«Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα μεταπολεμικά που δεν πλήρωσε τα χρέη της – έχοντας ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό τη δεκαετία του 1950 από τη μεγαλύτερη διαγραφή χρεών όλων των εποχών. Η απόφαση τότε της διεθνούς κοινότητας ήταν έξυπνη και σωστή. Εκείνη την εποχή είχε ειπωθεί έμμεσα το εξής στους νέους Γερμανούς: «Οι γονείς σας μπορεί να έχουν κάνει λάθη, αλλά αυτό που μετράει σήμερα είναι οι μελλοντικές γενιές».  
Φαίνεται πως υποφέρουμε όλοι από ένα είδος ιστορικής αμνησίας. Οι νεαροί Έλληνες είναι τόσο λίγο υπεύθυνοι για τα χρέη της χώρας τους, όσο οι σημερινοί Ιταλοί, οι Γάλλοι ή η γερμανική νεολαία της μεταπολεμικής εποχής. Ως εκ τούτου, η συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης είναι απαράδεκτη –αφού αρνείται να προσφέρει αυτά που ....

Ξεκίνησε η άλωση της Ελλάδας: Αφού η κυβέρνηση παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας αμαχητί στους δανειστές, άρχισε η δεύτερη φάση αφελληνισμού της πατρίδας μας.

 
«Αλλάζει χέρια η Ελλάδα – το σχέδιο άλωσης τραπεζών και επιχειρήσεων από ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια: Σε μια περιδίνηση χωρίς προηγούμενο βρίσκονται τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς,έγινε αντιληπτό πως εξυφαίνεται ένα σχέδιο άλωσης και αφελληνισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων που εξυπηρετεί συγκεκριμένους στόχους.
Δηλαδή, την επικαρπία των «κόκκινων» δανείων και μέσω αυτής τον έλεγχο της εγχώριας οικονομίας, καθώς επίσης των ελληνικών επιχειρήσεων. Στόχος είναι συγκεκριμένες εταιρείες, μείζονος σημασίας για την Ελλάδα, να περιέλθουν στα χέρια κερδοσκοπικών κεφαλαίων.
Ύπουλο παιχνίδι για τον έλεγχο μεγάλου τμήματος της ελληνικής οικονομίας παίζουν ξένοι «επενδυτές». Το σχέδιο εξυφαίνεται, έτσι ώστε...

«Τρομακτικό πόλεμο κατά της Ελλάδας κήρυξε η Ευρωπαϊκή Ενωση»

 Angelo D'Orsi, Καθηγητής Ιστορίας της Πολιτικής Σκέψης στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο  

 «Η Ευρωπαϊκή Ένωση κήρυξε έναν πραγματικό πόλεμο στην Ελλάδα, έναν τρομακτικό πόλεμο. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι η Ευρώπη έχει αποτύχει». Αυτό τονίζει στην «ΗτΣ» ο Angelo D'Orsi, καθηγητής Ιστορίας της Πολιτικής Σκέψης στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο. 


 Η συνέντευξη δόθηκε μετά τη διάλεξη που έδωσε στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ στις 21 Ιουνίου 2016 στο πλαίσιο του Σεμιναρίου Ιταλικής Ιστορίας και Ιστοριογραφίας.  

Συνέντευξη στον Βασίλη Σ. Κανέλλη 

«Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των...
τεράτων». H φράση αυτή ...

Έπαψα Να Πιστεύω Πλέον Σε Εσένα ....

Εισαι παρτακιας ,βολεψακιας και οσφυοκαμπτης σε ολες τις φασεις της ζωης σου..
Έπαψα να πιστεύω στην δύναμή σου Έλληνα γιατί σε κάθε χαστούκι που τρώς εδώ και 8 χρόνια πέφτεις και δεν έχεις το κουράγιο όπως έκαναν οι πρόγονοί σου ...να σηκωθείς και να ρίξεις και εσύ ένα.
Έπαψα να πιστεύω στο πνεύμα σου γιατί κάθε φορά μου δείχνεις ότι είσαι τόσο ρηχός που το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι πως θα μπορέσεις να βολευτείς, να χωθείς κάπου στην πολιτική ή στο δήμοσιο με κάποιο ρουσφέτι αδιαφορώντας στο αν είσαι.....

Από παράγοντες της νύχτας μέχρι ΔΥ και πανεπιστημιακοί “κρυμμένοι” στη λίστα Παναμά.

Με μοναδικό στόχο την αποκάλυψη των πραγματικών δικαιούχων αλλά και των εταιρειών που κρύβονται πίσω από τα Panama Papers, οι οικονομικοί εισαγγελείς Π. Αθανασίου και Γ. Μπρης δεν σταματούν να στέλνουν αιτήματα δικαστικών..

συνδρομών από τον Παναμά μέχρι την Κύπρο και την Ελβετία, προκειμένου να φθάσουν στο ξεσκέπασμα εκείνων που ξέφυγαν από την τσιμπίδα της Εφορίας. Και αυτοί, όπως φαίνεται, δεν είναι λίγοι.

Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, και μάλιστα υπεράνω πάσης υποψίας, είναι οι Έλληνες που φιγουράρουν στις λίστες των Panama Papers ως δικαιούχοι μετοχών, εκατοντάδων, ακόμη και πολλών εκατομμυρίων ευρώ. 


Ήδη ...

Εφιαλτικά σενάρια για την οικονομία και την κοινωνία.

Εφιαλτικά σενάρια για την οικονομία και την κοινωνία
Του Βασίλη Σ. Κανέλλη
Σε νέο κύκλο εσωστρέφειας και φόβου εισέρχεται η ελληνική οικονομία, λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το «προσκλητήριο» από
τον Αλ. Τσίπρα για επιστροφή στην ανάπτυξη. Δεν είναι λίγοι οι οικονομολόγοι και οι παράγοντες της αγοράς που ανησυχούν ότι επιστρέφουν τα εφιαλτικά σενάρια, ένα χρόνο ακριβώς από το δημοψήφισμα και τις κλειστές τράπεζες.


Ο «χρόνος είναι χρήμα» λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας χάθηκαν 365 ημέρες από εκείνες τις «ώρες της οργής» με....

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ «ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ»

Υπάρχει ένα εκπληκτικά μεγάλο τμήμα της βρετανικής cuckservative Δεξιάς, που όταν σκέφτεται την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει πλακώσει τους Ευρωπαίους κάτω από ένα βουνό πλασματικού χρέους,εκατομμυρίων μουσουλμάνων και τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών, πληθώρας «αντιρατσιστικών» νόμων και τόνων προπαγάνδας πολυπολιτισμού, καταλήγει στο συμπέρασμα:

«Ναι, ναι, είμαι σίγουρος τώρα, οι ναζί κέρδισαν τον πόλεμο και διοικούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζούμε στο Τέταρτο Ράιχ!».

Στον δικό τους τρόπο αντίληψης οι Ναζί είναι το απόλυτο κακό, έτσι αφού διαπιστώνουν ότι η ΕΕ, η πολιτική ορθότητα και η μουσουλμανική μετανάστευση είναι κάτι «κακό» άρα, λογικά, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι σίγουρα ....

Εως 40% οι μειώσεις στις επικουρικές Συντάξεις: Ποιοι χάνουν μερίσματα και επίδομα τέκνων.

Χωρίς έλεος η επίθεση στους συνταξιούχους - Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο η παρακράτηση των αναδρομικών μειώσεων - 

Στη μέγγενη και 11.000 τραπεζικοί υπάλληλοι που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς ...

Η συντονισμένη επίθεση στα εισοδήματα των συνταξιούχων που μέσα σε λίγες ημέρες έχασαν ΕΚΑΣ, μερίσματα και είδαν και επιπλέον μειώσεις λόγω της παρακράτησης φόρου συνεχίζεται ακάθεκτη έως το τέλος Αυγούστου.

  Με τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου, έρχεται η «σφαγή» των επικουρικών ενώ μειώσεις στις κύριες συντάξεις θα υποστούν 6.000 υψηλοσυνταξιούχοι καθώς καταργούνται οι συντάξεις άνω των 2000 ευρώ. 


Μειώσεις θα δουν και 11.000 τραπεζικοί υπάλληλοι που βρίσκονται .....

ΓΑΠ -ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΣΑΜΑΡΑΣ -ΤΣΙΠΡΑΣ –ΚΟΥΛΗΣ -ΡΟΤΣΙΛΝΤ- ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ -Ν.Τ.Π. & ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Β! Έκδοση
 Οι Σιωνιστές «Έλληνες» πολιτικοί, σε συνεργασία με τη Σιωνιστική Παγκόσμια Δικτατορία, εφαρμόζουν επάνω στον Ελληνικό Λαό, το οικονομικό πρόγραμμα του Δόγματος ΣΟΚ!

Ο Καθηγητής Οικονομικών της Πανεπιστημιακής σχολής του Σικάγου, ο Εβραίος Milton Friedman, ήταν ο δημιουργός οικονομικών μεθόδων του αχαλίνωτου Καπιταλισμού, ή αλλιώς του Νεο-Φιλελευθερισμού. 


Η σχολή του Σικάγου διδάσκει, τι Καπιταλισμός, τι Σοσιαλισμός, τι Κομμουνισμός, όλες αυτές οι Κοσμοθεωρίες είναι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Σιωνισμού!!! 

Οι οικονομικές θεωρίες της σχολής του Σικάγου, και των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Ευρώπης, του Δόγματος του ΣΟΚ στους λαούς, είναι αυτές που εφαρμόζει σήμερα στην Ελλάδα η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του προέδρου λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και των δανειστών αυτού, συνεργία των «Ελλήνων» -Εβραίων πολιτικών. 

Προηγήθηκαν οι χώρες ...

Νέα βόμβα! Παραιτήθηκε από την ηγεσία του UKIP ο Νάιτζελ Φάρατζ!

Ο Βρετανός πολιτικός, Νάιτζελ Φάρατζ, δήλωσε ότι έκανε το χρέος του και διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το κόμμα και να βοηθά τα κινήματα ανεξαρτησίας στην υπόλοιπη ΕΕ.

Το Brexit φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας. Αλλά αυτό που έγινε τη Δευτέρα (04.07.2016) μάλλον κανείς .....

Μόνο ο Αλ Καπόνε δεν είναι υποψήφιος για τηλεοπτική άδεια

Mόνο ο Αλ Καπόνε λείπει από την λίστα των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες που μοιράζουν οι Τσίπρας, Παππάς και Καμμένος. 

Οι μπαγάσηδες παλαιοί και νέοι υποψήφιοι είναι όλοι ένας κι ένας. Του κατηχητικού. 

Είμεθα βέβαιοι πως η τηλεόραση στα χέρια τους θα επιτελέσει το καθήκον της απέναντι στους πολίτες. Οτι δηλαδή κάνει ως σήμερα. 

Απλά ο ΣΥΡΙΖΑ αντικαθιστά την παλαιά φαμίλια που όλα αυτά τα χρόνια ήταν εχθρική με τον ΣΥΡΙΖΑ με την νέα φαμίλια που δίνει όρκους πίστης στην Κουμουνδούρου. Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε πως θα ξεμπλέξουν στο τέλος με δαύτους. Ο Κοσκωτάς μπροστά τους, Αρσακειάς.

Ο Αλφόνσος Καπόνε, ο διαβόητος Αμερικανός γκάνγκστερ, γεννήθηκε ....

Γαλλική δημοκρατία εναντίον ισλαμισμού.

Γάλλοι διανοούμενοι σε ένα κοινό μανιφέστο ζητούν την υπεράσπιση της γαλλικής δημοκρατίας απέναντι στον ισλαμισμό. 

Ζητούν μια ανοιχτή κοινωνία που μπορεί να ασκεί κριτική χωρίς να χαρακτηρίζεται ρατσιστική.

Ήταν στο τέλος του περασμένου Μαρτίου όταν ο Πατρίκ Κανέρ, ένας μάλλον άγνωστος υπουργός Νεολαίας, Αθλητισμού και Υποδομών, γνωστοποίησε ότι στη Γαλλία υπάρχουν περίπου 100 περιοχές όπως αυτή του Μόλενμπεκ στο Βέλγιο. Να υπενθυμίσουμε, ότι το Μόλενμπεκ θεωρείται προπύργιο ισλαμιστών. 

Από εκεί κατάγονταν οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, όπου 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 350 τραυματίστηκαν.

Λίγες μέρες αργότερα και...

Πόσο "δημοκρατικό" είναι να αμφισβητείς τα δημοψηφίσματα;

Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το τελικό αποτέλεσμα αυτού, έχει ανακινήσει απόψεις και θεωρήσεις που είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, όχι μόνο από την οπτική μιας στενής πολιτικής αντίληψης, αλλά και υπό την έποψη της πολιτικής φιλοσοφικής θεώρησης.

Παρότι είναι αναμενόμενο τέτοιες σοβαρές πολιτικές αποφάσεις να χωρίζουν τους πολίτες σε στρατόπεδα, διαγράφηκε μια γενικότερη στάση από αυτούς που δεν συμφώνησαν με την απόφαση του περίφημου Brexit που, τουλάχιστον, για οποιονδήποτε ασχολείται με την πολιτική φιλοσοφία και επιστήμη, συνιστά ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, όσο και χρήσιμο, case study (Μελέτη Περίπτωσης στα ελληνικά).

Ποια ήταν αυτή η στάση; Ότι κακώς διενεργήθηκε το δημοψήφισμα, καθώς ο απλός λαός δεν είναι δυνατό να καταλάβει τη συνθετότητα και τη σπουδαιότητα τέτοιων ζητημάτων, ότι δεν μπορείς να παραπέμπεις και, εν γένει για τέτοια σπουδαία πολιτικά ζητήματα, να παραχωρείς τη δυνατότητα τελικής απόφασης στο λαό, ότι οι υπόλοιποι Βρετανοί που ψήφισαν την αντίθετη πλευρά θα πληρώσουν, χωρίς μάλιστα να φταίνε, πολύ ακριβά αυτή την απόφαση. 

Είναι, δε ενδεικτικό ότι ακούστηκε πως ....

Καλώς ήρθατε στον Μετά την Παγκοσμιοποίηση Κόσμο!

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη
Στον απόηχο του σοκ που προκάλεσε το BREXIT και του πολιτικού κουρνιαχτού που σήκωσε στην Γηραιά Ήπειρο, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο ένα σημαντικό γεγονός που έγινε δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, από
τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, συγκεντρώθηκαν μερικοί από τους ισχυρότερους ανθρώπους της παγκόσμιας ελίτ στην ετήσια Σύνοδο της Λέσχης Bilderberg.

Η φετινή συνάντησή τους, που έγινε στο Ξενοδοχείο Taschenbergpalais στην Δρέσδη της Γερμανίας και ασχολήθηκε με τις διεθνείς εξελίξεις, είχε, εκ των πραγμάτων, έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Η Δρέσδη θυμίζει την αποφασιστική επικράτηση των Συμμάχων επί των Γερμανών στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Τον Φεβρουάριο του 1945, λίγο μετά την Γιάλτα, ένας ανελέητος βομβαρδισμός από 1.400 αεροπλάνα της Βρετανίας και των ΗΠΑ μετέτρεψε σε ερείπια την ιστορική πόλη. 

Η ενέργεια αυτή έγινε, με εντολή του ίδιου του Τσώρτσιλ, για να τσακίσει το ηθικό των Γερμανών, που ....

Κατάντησαν την Ευρώπη “ένα πουκάμισο αδειανό”

Το Brexit επιβεβαιώνει την δεινή ήττα των ελίτ, του πολιτικού προσωπικού και της αποχαυνωμένης ευρωπαϊκής ιντελλιγκέντσιας.

Μικρομεσαίοι διαχειριστές μεγάλης εξουσίας καταρράκωσαν το όραμα των πατέρων της Ευρώπης για μια ισχυρή συμπολιτεία των λαών, των εθνών και των κρατών της ηπείρου.

Η παγκοσμιοποίηση επαίρονταν ότι εκμηδένισε τις εθνικές ταυτότητες, εξαφάνισε την αίσθηση του ανήκειν....
, τις παραδόσεις, την πολιτισμική ιδιοπροσωπεία των λαών.

Η ψήφος των Βρετανών την διέψευσε παταγωδώς. Οι μεγαλύτερες ηλικίες υπερψήφισαν την έξοδο. Οι νεώτεροι την παραμονή. Ορισμένη....