Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ένας μεγάλος και βαρύς χειμώνας ξεκινά...

Ξεχάστε το φθινόπωρο: ένας μεγάλος και πολλαπλά βαρύς χειμώνας ήδη ξεκινά. Τόσο ως προς το πρόγραμμα που παρά τις ρητορείες δεν εκπληρώνεται (απλώς και μόνον η γερμανική προεκλογική περίοδος έχει προκαλέσει μια προσωρινή σιγή για την πορεία των μεγεθών), όσο και ως προς την κοινωνία που αληθινά πια δεν αντέχει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις του.
Στην Αθήνα θριαμβολογούμε για τα πρωτογενή πλεονάσματα. 
Όμως αυτά είναι προιόν μίας μεσαιωνικού τύπου αλχημείας στο κοκτέιλ της οποίας συνυπάρχουν μεταξύ άλλων η εσωτερική πτώχευση, η προεξόφληση εσόδων που δεν θα έλθουν, ή οι περεταίρω καθυστερήσεις οφειλών του δημοσίου και ταυτόχρονα ο θάνατος των δημόσιων επενδύσεων. 
Ε, άμα νεκρώσουν τα πάντα, ναι, θα έχουμε πλεονάσματα σε… σφεντόνες.
Επίσης, μπορεί η κυβέρνηση να διαβεβαιώνει διαρκώς ότι τα «νέα μέτρα» έχουν τελειώσει, όμως κάτι τέτοιο έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές μέχρι τώρα και έτσι, δυστυχώς, αν πείθει κάποιον είναι μόνον τον εαυτό της – κι αυτό με πολλά ερωτηματικά. 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 19ΧΡΟΝΟΥ "Κύριε Σαμαρά ο πατέρας μου αυτοκτόνησε λόγω πρωτογενούς πλεονάσματος"

undefined
Επιστολή που έστειλε 19χρονος ορφανός μετά την αυτοκτονία του πατέρα του λόγω οικονομικήγς εξαθλίωσης στον Αντώνη Σαμαρά αποτελεί την κατάλληλη απάντηση για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί "πρωτογενούς πλεονάσματος".


 
Ο νεαρός, όπως υποστηρίζει, έχασε τον πατέρα του πριν από περίπου 18 μήνες, όταν αυτοπουροβολήθηκε για χρέη που είχε ύψους 145.000 ευρώ. Διαβάστε την επιστολή του νεαρού.
 
«Είμαι 19 χρονών, φοιτητής & ανασφάλιστος εργαζόμενος σε 2 δουλειές που μου πίνουν το αίμα. Δεν παραπονιέμαι.

Στην Ελλάδα της κρίσης τους, το να έχω δύο δουλειές, έστω και αν μαζί αθροίζουν 750€ μηνιαίως με καθιστούν προνομιούχο. Από αυτές τις δουλειές εξάλλου έχει φαγητό η μητέρα μου και η 12χρονη αδερφή μου.
 
Δεν έχω και πολλές επιλογές. Όντας ανασφάλιστος είμαι και φοροφυγάς. Ναι ναι, αυτός που ψάχνει όλη μέρα η κυβέρνηση. Έχω εισοδήματα και δεν τα δηλώνω. (Γιάννη Στουρνάρα, ακούς;)

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Τρόικα έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε δημοκρατία της Βαϊμάρης - Καλύτερα να φύγει από το ευρώ για να σωθεί..

Στα πακέτα διάσωσης τα οποία έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται η γερμανική οικονομική ιστοσελίδα finanz.de, η οποία επισημαίνει ότι η κατάσταση στη χώρα δεν είναι απλά «απογοητευτική», 
αλλά είναι και καταστροφική.

Η γερμανική ιστοσελίδα, χαρακτηρίζει «φιάσκο» το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και επισημαίνει ότι με το άθροισμα των πακέτων η χώρα παίρνει κάθε μήνα περίπου 4,5 δισ. ευρώ για την διάσωση της. 


«Ολες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με αυτά τα χρήματα, μπορούν πολύ απλά να περιγραφούν με τις λέξεις ''πολύ απογοητευτικές'', αλλά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ότι......

Ἡ μάχη γιὰ τὸ νερό στὴν Βολιβία… ποὺ μᾶς πλησιάζει!



Ἤ ἄλλως, ἡ μάχη γιὰ τὴν ἐπιβίωσι.

Ἤ ἄλλως, ὁ ἀπόλυτος ἐφαρμογὴ τοῦ σχεδίου «ἀποπληθυσμός», ἔτσι, γιατὶ γουστάρουν…


Νερό…
Τὸ μεγαλύτερο τμῆμα τοῦ σώματός μας, τὸ 70%, εἶναι νερό. Τί θά ἤμασταν ἐάν δέν εἴχαμε τό νερό μέσα μας; Μήπως νεκροί;
Τὸ 70% τοῦ πλανήτου μας ἀποτελεῖται ἀπὸ νερό ἐπίσης… Ἐὰν ἀποφασίσουν κάποιοι νὰ τὸ ἀφαιρέσουν, ὅλο αὐτὸ τὸ νερό, ἤ ἕνα σοβαρό του μέρος, πάει, ὁ πλανήτης νεκρώνει… Ἐάν μᾶς ὑποχρεώσουν σέ δίψα; Τί θά κάνουμε ἐμεῖς; Θά ἐπιβιώσουμε; Ἡ χλωρίδα; Ἡ πανίδα; Τί θά ἀπογίνῃ ἡ ζωή στόν πλανήτη;
Τί θέλουν λοιπόν τώρα οἱ «ἰσχυροί» τοῦ πλανήτου; Νά νεκρώσουν τόν πλανήτη ἤ νά νεκρώσουν αὐτούς πού τόν κατοικοῦν;

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;



Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, το ελληνικό κράτος; Και αν ναι, πώς;


Αμείλικτο, στο φως των αντικειμενικών στοιχείων, το ερώτημα έρχεται και ξανάρχεται, τρία χρόνια μετά την είσοδο της χώρας, διά της Δανειακής και των Μνημονίων, σε αυτό που ο Τζορτζ Σόρος (ορθώς) αποκάλεσε «σπείρα θανάτου». 


Το δεύτερο κράτος με Έλληνες τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού του, η Κύπρος, μπήκε στην ίδια και χειρότερη «σπείρα» εδώ και λίγους μήνες.

Το 2010, θυμίζουμε, υπέρ του Μνημονίου τάχθηκε φανατικά όλο σχεδόν το κατεστημένο της χώρας, πολιτικοί παράγοντες των δύο κομμάτων εξουσίας, οικονομικοί παράγοντες, οικονομολόγοι, εκδότες, δημοσιογράφοι κ.λπ. Η ΝΔ –είναι αλήθεια– τάχθηκε κατά. Αλλά στο φως όσων ακολούθησαν ελέγχεται η ειλικρίνειά της.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΔΝΤ – ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ – ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ..



Θα ανατριχιάσετε με αυτά που θα δείτε και με τις ομοιότητες με την χώρα μας!

Αφού ολοκληρώσει το έργο του, το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από την χώρα μας... πώς θα είναι η χώρα μας τότε;…