Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ικανή και Αναγκαία Συνθήκη, να Απαλλαγούμε από τους Αθλίους!

Στα λάθη, τις παραλείψεις, αλλά και τους πολιτικούς συμβιβασμούς του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας και άλλων χωρών από το 2010 έως σήμερα, εστιάζεται η έκθεση που συντάσσει αυτή την περίοδο το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ημερών -και αξίζει να το έχομε αυτό το στοιχείο κατά νου.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει βέβαια η συνθήκη του Μααστρίχτ που πολλοί την οικτίρουμε, αλλά από εκεί γεννήθηκε και μια άλλη  συνθήκη, αυτή του Άμστερνταμ,  και άλλες μετά από αυτήν, που όλες μαζί ορίζουν και διασφαλίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται στις αρχές της ελευθερίας, της...

Kι ο Σόιμπλε το…βιολί του – «Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί»

Ο Σόιμπλε κάλεσε την Ελλάδα, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Bild ότι «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να «σεβαστεί» τις δεσμεύσεις των προκατόχων της.

Από το 2009, η Ελλάδα έχει σημειώσει «τεράστια πρόοδο. 

Πρέπει να έχουμε περισσότερο σεβασμό για αυτό», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα στο δρόμο...

Όταν ο Σαμαράς ήταν...Αξιωματικη Αντιπολίτευση όπως ο Συριζα σήμερα...Βιντεο.

Την ώρα που ο Σαμαράς ζητάει απεγνωσμένα 12 ψήφους για να διατηρηθεί στην εξουσία η συγκυβέρνηση της λιτότητας και των μνημονίων, που οι απειλές για κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας επανήλθαν από ξενους και ντόπιους τρομολάγνους πολιτικούς και δημοσιογράφους, μια τοποθέτηση του νυν πρωθυπουργού και τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξαιρετικά επίκαιρη. 

Δείτε πώς ο Αντ. Σαμαράς... 

«Να αποπληρώσει η Ελλάδα το χρέος της σε έναν... αιώνα»

Αποπληρωμή χρέους σε διάστημα... ενός αιώνα, προτείνει Αμερικανός ακαδημαϊκός για την περίπτωση της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με το άρθρο του Ασόκα Μόντι του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, το Ινστιτούτο Μπρίγκελ καλεί τους τροικανούς να σταματήσουν να εθελοτυφλούν και να δώσουν λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Μάλιστα, επικρίνει τόσο τον Επίτροπο Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, όσο και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για την κοντόφθαλμη οπτική τους και την επιμονή....

«Οι κατασκευαστές του φόβου μετατρέπονται σε “προστάτες” του λαού».

«Η προπαγάνδα της "συνενοχής" ενοχοποιεί τον λαό και
δικαιολογεί στη συνείδησή του κάθε παραβίαση εργασιακών,
πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων», επισημαίνει
ο δρ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος.
«Φόβος και ντελίριο», «τρόμος στην Ελλάδα», «η πολιτική του φόβου ενεργοποιείται ξανά». 

Είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που επιστράτευσαν τα διεθνή ΜΜΕ για να αφηγηθούν τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα εν όψει προεδρικής εκλογής. 

Κι όχι απλώς να περιγράψουν, αλλά να κατασκευάσουν την εικόνα μιας χώρας, επηρεάζοντας -ει δυνατόν- τις εσωτερικές πολιτικές της εξελίξεις.

Ο δρ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος είναι κοινωνικός λειτουργός με ειδίκευση στις Εφαρμοσμένες Κοινωνικές Επιστήμες. 

Στο τελευταίο του βιβλίο, «Κρίση, φόβος και....

Σε επενδυτικά funds τα στεγαστικά.

                  
Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες αντιμέτωποι με τα «αρπακτικά των αγορών». Οι ελληνικές τράπεζες, ακολουθώντας τις αμφιλεγόμενες διεθνείς πρακτικές, παραδίδουν βορά σε επενδυτικές εταιρείες την είσπραξη των δανείων σε καθυστέρηση.

Αντιμέτωποι με μια εντελώς νέα πραγματικότητα θα βρεθούν από την Πρωτοχρονιά του 2015 εκατοντάδες χιλιάδες χρεωμένοι Έλληνες δανειολήπτες με απλήρωτα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια, καθώς πλέον η μία μετά την άλλη οι μεγάλες εμπορικές τράπεζες σπεύδουν να αναθέσουν σε ξένες επενδυτικές εταιρείες, γνωστές σαν «γύπες» ή «αρπακτικά» τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων τους με «κόκκινα» δάνεια.

Λίγο πριν σκάσει το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, με τις τιμές ακινήτων σε ιστορικά χαμηλά και χωρίς προστασία από πλειστηριασμούς, οι τράπεζες αναθέτουν στα «αρπακτικά» των αγορών τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων τους.
Από τη διαχείριση του προβλήματος θα κριθεί...

Μόσχα: Αν η Ουκρανία μπει στο ΝΑΤΟ θα λάβουμε τα «κατάλληλα μέτρα».

Οι προσπάθειες του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ είναι επικίνδυνες για την ίδια την Ουκρανία και για την ασφάλεια της Ευρώπης, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Υπάρχουν λίγες δυτικές χώρες που επιθυμούν να
διατηρηθεί....

Nέα τροπή στην κόντρα Αργεντινής -hedge funds.

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια αναζητούν περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, που ανήκουν σε αξιωματούχους του Μπουένος Άιρες. Αποδεικνύοντας ότι είναι προϊόν διαφθοράς ελπίζουν να τα δεσμεύσουν προς όφελός τους.

Σε νέα φάση περνά η αντιπαράθεση Αργεντινής και κερδοσκοπικών κεφαλαίων,
που απαιτούν από το Μπουένος Άιρες να τους αποζημιώσει για ομόλογα στα οποία είχαν επενδύσει. 

Και επειδή η δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ δεν είχε για τα hedge funds επιθυμητά αποτελέσματα οι κερδοσκόποι σκέφτηκαν ένα νέο τρόπο για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. 

Αναζητούν περιουσιακά στοιχεία, που ανήκουν σε άτομα προσκείμενα στην κυβέρνηση της Αργεντινής. 

Ελπίζουν ότι αν αποδείξουν ότι πρόκειται ....

Ο ελληνικός λαός και ο νταβατζής του....

Ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή είναι σαν μια κακοποιημένη γυναίκα, η οποία φοβάται να φύγει από τον βασανιστή – νταβατζή της που την εκδίδει και την εκμεταλλεύεται, γιατί την φοβίζει ότι θα υποστεί χειρότερα.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε σε μια τέτοια κατάσταση,
δεν είναι να σκοτώσουμε τον νταβατζή, γιατί αμέσως θα βρεθεί άλλος. 

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε εσωτερικά το δρόμο της ηθικής και της αρετής, ώστε να απεξαρτηθούμε από τους νταβατζήδες γενικά. 

Το μπορούμε; 

Φοβόμαστε ότι.....

νστιτούτο Μπρίγκελ: Η ΕΕ πρέπει να διαγράψει το χρέος της Ελλάδας -Δεν υπάρχει άλλη λύση.


br708

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ
Η διαγραφή χρέους ή διαιώνιση του προβλήματος σε λάθος βάση. Κάπως έτσι αποτιμά τα δεδομένα της Ελλάδας το φημισμένο Ινστιτούτο Μπρίγκελ.
Σε άρθρο που υπογράφει ο πανεπιστημιακός Ασόκα Μόντι του Πανεπιστημίου Princeton, γίνεται λόγος για την ασφυκτική πίεση που ασκείται στην Ελλάδα, να ακολουθήσει μια λανθασμένη πολιτική υπαγορευμένη από τους Ευρωπαίους – μια πολιτική που δεν οδηγεί (και δεν πρόκειται να οδηγήσει) στο επιθυμητό αποτέλεσμα, όσο το θέμα της διαγραφής χρέους μένει εκτός ημερήσιας διάταξης.
Ο κ. Μόντι σημειώνει πως η......

ΚΑΖΑΚΗΣ : Ένα βήμα πιο κοντά σε πολεμική αναμέτρηση Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

put
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε την Παρασκευή ένα νέο στρατιωτικό δόγμα που τα ονομάζει τη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ κοντά στα …
σύνορα της χώρας, στην Ανατολική Ευρώπη, ως κορυφαία εξωτερική απειλή της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Το νέο αμυντικό δόγμα της Ρωσίας αποτελεί απάντηση, αφενός, στο νέο αμυντικό δόγμα των ΗΠΑ περί ολοκληρωτικού πολέμου που παρουσιάστηκε στις αρχές του φετινού φθινοπώρου και, αφετέρου, της στρατιωτικής ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στις χώρες γύρω από την Ρωσία.
Το δόγμα, το οποίο υπέγραψε ο Πούτιν, διατηρεί πολλές από τις διατάξεις που έχουν θεσπιστεί στην προηγούμενη έκδοση του, η οποία ......

Τα ποντίκια πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει.

unnamed (4)
Ο Μπόμπολας έδιωξε το διευθυντή του «Έθνους» και έβαλε στη θέση του έναν αρχι-Συριζαίο για να την κάνει γυριστή!
Τόσο μυαλό έχουν τα λαμόγια και οι διαπλεκόμενοι που νομίζουν ότι θα συνεχίσουν το φαγοπότι τους, περνώντας για… χαζό τον Τσίπρα! 
Δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι τους περιμένει. 
Οι πρωτεργάτες των μνημονίων, της καταστροφής της χώρας και της δυστυχίας του λαού, τούτη τη φορά θα την πληρώσουν ακριβά.
Eνα – Eνα τα ποντίκια της διαπλοκής και οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες που αποτελούσαν την εμπροσθοφυλακή των δυνάμεων κρούσης της τρόικας και των ξένων τοκογλύφων, πηδάνε απ’ το καράβι που βουλιάζει, στην εναγώνια προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ασυλία από το νέο σύστημα που έρχεται και να αρπάξουν αν μπορούν καμιά νέα δουλειά.
Εργολάβοι, καναλάρχες, τραπεζίτες, κρατικοδίαιτοι προμηθευτές του δημοσίου και άλλες....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΙΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ;;;

Ο πρωθυπουργός της Κατοχής, μέχρι την τελευταία στιγμή θα προσθέτει «πινελιές» – δολώματα στο τελικό διάγγελμα της αποστασίας που προετοιμάζει, εν όψει της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας στο κατοχικό κοινοβούλιο…

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην αναζήτηση πιθανών προθύμων να «τσιμπήσουν» στην κεκαλυμμένη πλην πασιφανέστατη απόπειρα «δωροδοκίας» δια στόματος πρωθυπουργού, και να αποδράσουν – αποστατήσουν οριστικά και από την πολιτική εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων τους, αλλά και από το τελευταίο ίχνος της προσωπικής αξιοπρέπειας που ενδέχεται να διαθέτουν, και να συμπαραταχθούν με το δηλωσία πρωθυπουργό της χώρας που παίζει το τελευταίο του χαρτί προκειμένου να διατηρήσει τη ματαιοδοξία του στην πραγματικότητα και να παραμείνει στην πρωθυπουργία της χώρας, ολοκληρώνοντας το συμβόλαιο ντροπής που έχει προσυπογράψει με τη μαφία των δανειστών.

Ο βουλευτής όμως που θα κλέψει πραγματικά την παράσταση, και θα κερδίσει οριστικά τις εντυπώσεις και μαζί με αυτές την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, εγγράφοντας πολιτική υποθήκη για το μέλλον…

Δε θα ανήκει .....

Να καθίσουν στο σκαμνί όλοι εκείνοι που φταίνε!

Εάν πριν έξι χρόνια, υπήρχαν πραγματικοί ηγέτες - άντρες και είχαν εφαρμόσει τα παραπάνω, τώρα η χώρα θα ήταν σε ανοδική τροχιά.

Εκτός αυτών...

ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ…

Από την αρχή της μεθοδευμένης κρίσης στο πειραματόζωο «Ελλάς»,

·Η εντολή της Μέρκελ ήταν, όλες οι πολιτικές ή «πολιτικές» δυνάμεις μαζί να οδηγήσουν τον Ελληνισμό στον όλεθρο και τη δήμευση του πλούτου του.

· Και ζητούσαν συναίνεση στο τρομερό εθνοκτόνο αυτό έγκλημα.

· Πρόσφατο παράδειγμα αυτό....

Αρθρο-καταπέλτης της αυστριακής Ντερ Στάνταρντ για τους Γερμανούς: Χρωστάτε στους Ελληνες 1,5 τρισ. δραχμές!!!

Αρθρο-καταπέλτης της αυστριακής Ντερ Στάνταρντ για τους Γερμανούς: Χρωστάτε στους Ελληνες 1,5 τρισ. δραχμές!!!

Εκτενή αναφορά στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κυρίως από το αναγκαστικό δάνειο αλλά και από τις πολεμικές αποζημιώσεις, για την επί 3,5 χρόνια γερμανοναζιστική κατοχή, κάνει η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» στη χριστουγεννιάτικη έκδοσή της, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της σχετικής εμπιστευτικής έκθεσης, από την ειδική ομάδα εργασίας στον υπουργό Οικονομικών.

«Οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο του 1941 έως το Σεπτέμβριο του 1944 και πίσω τους δεν άφησαν τίποτε άλλο παρά καμένη γη και την μνήμη σε πείνα, σαδιστικές σφαγές και εκτοπίσεις, η προγιαγιά του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε την ημέρα κατά την οποία εισέβαλε στην Αθήνα η «Βέρμαχτ», σημειώνεται στο δημοσίευμα, με τίτλο «Η οργή της Αθήνας για το αναγκαστικό δάνειο με τα δεκαπέντε μηδενικά», στο οποίο φιλοξενείται συνομιλία με τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας, Παναγιώτη Καρακούση. 

Ο ίδιος, που, όπως σημειώνει η εφημερίδα «με την ομάδα εργασίας επί δύο χρόνια ερεύνησαν και υπολόγισαν τΙ οφείλει η Γερμανία στους Ελληνες μέχρι σήμερα», εκφράζει θλίψη βλέποντας, όπως λέει, μερικούς στη Γερμανία και αλλού να αμφισβητούν το προφανές, δηλαδή τις......

Ο πετρελαϊκός πόλεμος! Ανάλυση.

Ο πετρελαϊκός πόλεμος! Ανάλυση

Εάν ενταθούν οι κυρώσεις των Η.Π.Α. εναντίον της Ρωσίας, όπως έχει ήδη αποφασισθεί, τότε η «αυτοκρατορία» ίσως εξωθηθεί στα άκρα – πόσο μάλλον όταν η απομόνωση της θυμίζει τη Γερμανία, λίγο πριν το ξέσπασμα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο A. Einstein έλεγε πως ο Θεός δεν παίζει ζάρια – εννοώντας ότι όλα έχουν τη λογική τους και προβλέπονται, εάν έχει κανείς τις απαιτούμενες γνώσεις. 


Αργότερα όμως ο ισχυρισμός του .....

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ από το Bloomberg: "Η ΕΛΛΑΔΑ βρίσκεται στον...ΧΑΡΤΗ της ΚΟΛΑΣΗΣ για το 2015"!

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ από το Bloomberg: "Η ΕΛΛΑΔΑ βρίσκεται στον...ΧΑΡΤΗ της ΚΟΛΑΣΗΣ για το 2015"!
Εφιαλτικές οι προβλέψεις του έγκυρου Bloomberg, για το 2015...

Με το 2014 να μας αποχαιρετάει με κάμποσες εστίες «φωτιάς» (πολιτικές, πολεμικές, οικονομικές) στο παγκόσμιο «χωριό», αρχίζουν οι αναλύσεις για τα δεινά που μας περιμένουν το 2015. Μέσα σε αυτά υπάρχει και η Ελλάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Bloomberg.

Για τις ανάγκες των…

Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ!!! Διαβάστε και κοινοποιήστε το να ξυπνήσει κόσμος..!!!

Στο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" θα μπορούσα να απαντήσω μονολεκτικά λέγοντας: ΔΡΑΧΜΗ. Βέβαια, αμέσως μετά θα έγραφα σελίδες επί σελίδων για τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος, επικαλούμενος βιβλιογραφία, οικονομικά στοιχεία και παραδείγματα...

Αλλά θα μου επιτρέψετε να θέσω μια σειρά από άλλα ερωτήματα, που θεωρώ ότι αναδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που έχει στηθεί πίσω από αυτό το δίλημμα.


Ποιος είπε ότι το ευρώ δημιουργήθηκε για να υπάρχει για πάντα?


Ποιος είπε ότι το ίδιο το ευρώ δεν έχει ημερομηνία λήξης?


Ποιος είπε ότι το εφεύρημα του ευρώ δεν επιτέλεσε ήδη το καθήκον του και είναι η ώρα σιγά-σιγά 
να αποσυρθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας?

Ποιος είπε ότι μπήκαμε στο ευρώ για να ..

μείνουμε κιόλας?

Ποιος είπε ότι δεν πέτυχε η είσοδός μας στο ευρώ?


Εξηγούμαι:


1. Το ευρώ από τη φύση του ....

Καθ' οδόν: Με τον Διογένη......

Η αναφορά μας σήμερα στον κυνικό φιλόσοφο Διογένη - η κυνική φιλοσοφία λέγεται έτσι γιατί οι κυνικοί είχαν ως έμβλημά τους το σκύλο (κύων) και έλεγαν:

 «Εμείς διαφέρουμε από τους άλλους σκύλους διότι εμείς δεν δαγκώνουμε τους εχθρούς αλλά τους φίλους, για να τους διορθώσουμε».


Ο Διογένης ήταν το πρότυπο της λιτής ζωής. Πίστευε ότι οι άνθρωποι δημιουργούν πολλές τεχνητές ανάγκες γι' αυτό προσπαθούσε να είναι ανεξάρτητος από αυτές. 
Ιδιαίτερα επίκαιρος σήμερα που η ανάγκη γίνεται αναγκασμός. Παροιμιώδης έμεινε η απλότητα, η λιτότητα, το ελεγκτικό και χλευαστικό πνεύμα του απέναντι στους άλλους.
Κάποτε που ταξίδευε προς την Αίγινα, τον έπιασαν πειρατές κα.....

Ευφυολογήματα και Ανέκδοτα Αρχαίων Ελλήνων - Διογένης

Βλέποντας ο Διογένης το γιό μιας εταίρας να πετάει πέτρες στον κόσμο, του είπε: 
«Πρόσεχε μη χτυπήσεις τον ...πατέρα σου». 

Όταν κάποτε δραπέτευσε ο δούλος του Διογένη και κάποιοι του είπαν να ψάξει να τον βρει και να τον αναγκάσει να γυρίσει πάλι κοντά του, ο Διογένης είπε: 

«Είναι γελοίο ο δούλος μου να μπορεί να ζήσει χωρίς το Διογένη και ο Διογένης να μη μπορεί να ζήσει χωρίς το δούλο». 


Όταν ο Διογένης ρωτήθηκε ποια ....

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.....!!!!

"Καθαρόν αν τον νουν έχης, άπαν το σώμα καθαρός ει"
Δηλαδή ότι αν (μπορείς να) έχεις καθαρό νου τότε και όλο το σώμα σου καθαρό είναι.
Ο Επίχαρμος ήταν κωμωδιογράφος και φιλόσοφος από ...