Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Τουρκικό δημοσίευμα: "Βούλγαροι και Σέρβοι εθελοντές υπέρ των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία." Οι Τούρκοι της Βουλγαρίας υπέρ των Τατάρων της Κριμαίας.

Μάρτιος 8, 2014. 
Τουρκία. 


«Ακροδεξιές Ορθόδοξες ομάδες στη Βουλγαρία ζητούν εθελοντές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία με τις ρωσικές δυνάμεις», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει: 

Ακροδεξιοί Βούλγαροι έχουν χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυα να καλέσουν ομοϊδεάτες τους να πάνε στην Κριμαία, να υπερασπιστούν τους Βουλγάρους που ζουν εκεί από ....

Η Μόσχα έχει αφηνιάσει: Eμπάργκο φυσικού αερίου στην Ουκρανία λόγω χρεών ανακοίνωσε η Gazprom-Συνεχίζει απτόητη η Μόσχα για την Κριμαία. Δε χαμπαριάζει από κυρώσεις-«Κανείς δεν θα ακυρώσει το δημοψήφισμα στην Κριμαία»

H Ρωσία σε μία πρώτη απάντηση στις προκλήσεις της "κυβέρνησης" του Κιέβου και στην σύλληψη του επικεφαλής των ρωσόφωνων του Ντόνετσκ από ουκρανικές ειδικές δυνάμεις αλλά και άνδρς της Blackwater, σταματά την τακτική της πίστωσης και κόβει "εδώ και τώρα" το φυσικό αέριο στην Ουκρανία αν δεν πληρωθεί άμεσα ένα ποσό που πλησιάζει τα 2 δισ. δολ.!

Ο επικεφαλής του ομίλου Gazprom, Alexei Miller, δήλωσε πριν λίγο οτι "Η Ουκρανία έχει σταματήσει να πληρώνει για τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου και αυτό αναγκαστικά μας οδηγεί να .....

ΕΚΤΑΚΤΟ: Aντιαεροπορικά πυρά κατά ουκρανικού αεροσκάφους - Το έκαναν "κόσκινο" με βλήματα των 23 χλστ.


ΟΙ Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κριμαίας έβαλλαν αντιαεροπορικά πυρά πριν λίγο κατά ουκρανικό αεροσκάφος εναέριας παρατήρησης της συνοριοφρουράς, το οποίος είχε πλησιάσει σε ύψος περίπου 1000 μέτρων (3000 ποδών) κοντά στα διοικητικά όρια με την Αυτόνομη 
Δημοκρατία της Κριμαίας!

Δεν εκτοξεύθηκαν αντιαεροπορικά βλήματα, αλλά....

Βίντεο: Νεοκλής Σαρρής «τρέμουν τους Μπλόγκερς»


Ένα βίντεο αφιερωμένο σε όλους τους «Μπλόγκερς» που σε πείσμα των καιρών προσπαθούν να αφυπνήσουν τους «κοιμώμενους» Έλληνες.

«Ο κίνδυνος είναι οι Μπλόγκερς η ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω του διαδικτύου,τρέμουν τους Μπλόγκερς τα τρόμακτρα της κακής δημοσιογραφίας και

«Ασύμμετρος οικονομικός παγκόσμιος πόλεμος»

Βασίλης Γιαννακόπουλος
 Άρθρο του GeoStrategy στο ΠΟΝΤΙΚΙ
Δεν θα παρεκκλίναμε ιδιαίτερα από την πραγματικότητα, αν διακινδυνεύαμε να χαρακτηρίσουμε τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία ως «μια προσπάθεια διεξαγωγής ενός ασύμμετρου οικονομικού παγκόσμιου πολέμου», στον οποίο ενεργά έχουν εμπλακεί οι τρεις παγκόσμιες οικονομικές υπερδυνάμεις (Ρωσία, ΕΕ και ΗΠΑ). 
Από μια άλλη οπτική γωνία, θα μπορούσαμε να αποκωδικοποιήσουμε τις εξελίξεις ως ένα «στημένο οικονομικό παιχνίδι», που εκμεταλλεύεται την υφιστάμενη ουκρανική κρίση ταυτότητας.

Η γεωστρατηγική θέση ....

Πάνος Καμμένος : «Οι κερδοσκόποι που χτύπησαν την Ελλάδα, χτυπούν και την Ουκρανία»

«Οι κερδοσκόποι που χτύπησαν την Ελλάδα, χτυπούν και την Ουκρανία»
Την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κήρυξε απο την Καλαμάτα, όπου περιοδεύει, ο προεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Σήμερα, από εδώ, από την Καλαμάτα, αρχίζει η προεκλογική εκστρατεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις ...

Η Γεωστρατηγική αξία της Ελλάδος....

Η γεωπολιτική αξία της Ελλάδος είναι ο δεύτερος και κύριος ουσιαστικά θεμέλιος λίθος που καθορίζει σε συνδυασμό με την γεωοικονομία την αξία σε γεωστρατηγικό επίπεδο μιας χώρας. 
Αυτός ο συνδυασμός είναι εκείνος, που δείχνει τελικά αν μια χώρα μπορεί να επηρρεάσει στο παγκόσμιο στερέωμα, αλλά και αν μπορεί να έχει μια ικανή αντίσταση σε κάθε είδους προκλήσεις και προσπάθειες ενάντια στην ακεραιότητα της σε κάθε επίπεδο. 
Πολλοί θεωρούν οτι διατηρώντας μια ουδετερότητα σε συνδιασμό με καλές σχέσεις σε γεωοικονομικό επίπεδο με τις άλλες χώρες, είναι ικανό να διατηρήσει μια σταθερή αξία της χώρας σε γεωστρατηγικό επίπεδο.. όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.
Υπάρχει γενικότερα, μια διπλωματική τάση στην Ελλάδα ,από τα μεταπολεμικά χρόνια και ύστερα που ....

Χένρι Κίσινγκερ: Έτσι θα τελειώσει η κρίση στην Ουκρανία....

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και βέβαια οι Ουκρανοί ηγέτες. Ολοι έχουν μερίδιο ευθύνης στην κρίση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα σύμφωνα με τον Χένρι Κίσινγκερ. 
Με άρθρο του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ- που κατά πολλούς στα 90 του ακόμη επηρεάζει το Λευκό Οίκο- επισήμανε πως κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει την Ουκρανία από τη Ρωσία, αλλά ούτε και να επιτρέψει να την μετατρέψει το Κρεμλίνο σε «δορυφόρο» της. 
Και παρουσίασε τα τέσσερα βήματα για την έξοδο από την κρίση.
Αναλυτικά το άρθρο του Χένρι Κίσινγκερ στην Washington Post
«Στη δημόσια συζήτηση για την Ουκρανία, το όλο θέμα είναι η αντιπαράθεση. Αλλά ξέρουμε τι κάνουμε; Στη ζωή μου, έχω δει τέσσερις πολέμους να ξεκινούν με .....