Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Μια ημέρα από τη ζωή μιας αρχαίας Αθηναίας..

Τα παιδικά χρόνια ενός κοριτσιού δεν ήταν στερημένα από χαρά. 
Τα πρώτα χρόνια της ζωής η μάνα ή μια τροφός το κουνούσαν σ’ ένα κρεμαστό καλάθι ή το κρατούσαν στα χέρια και το λίκνιζαν τραγουδώντας του νανουρίσματα. 
Το παιδί τρεφόταν με χυλό στον οποίο έβαζαν μέλι για να γλυκάνει και το φύλαγαν από το κακό μάτι με πολλά φυλαχτά. 
Όλα θα πήγαιναν καλά αν δεν το τρόμαζαν συνεχώς με κάθε λογής ακάθαρτα και πονηρά πνεύματα, που παραφύλαγαν γύρω από το κρεβάτι του. 
Το κοριτσάκι δεν καταλάβαινε για τι λογής τέρατα γινόταν λόγος, παρ’ όλα αυτά όμως ο φόβος τρύπωνε στην ψυχή του. 
Όταν το κοριτσάκι άρχιζε να περπατάει, τα σύνορα του κόσμου του πλάταιναν αισθητά. Είχε έναν κηπάκο όπου μπορούσε να παίζει, είχε παιχνίδια και κατοικίδια ζώα. 
Τα παιχνίδια ήταν διάφορα: κούκλες πήλινες και κέρινες, βαμμένες ωραία, που μπορούσαν να κινούν τα χέρια και τα πόδια τους, σπιτάκια και βαρκούλες δερμάτινες, σχεδόν ίδιες με τις αληθινές, μαϊμουδάκια από άργιλο που κρατούσαν στα χέρια άψυχα πουλάκια. Αμαξάκια που κινούνταν με τροχούς και κουδουνίστρες που έκαναν φοβερό θόρυβο. 
Η κρεμαστή κούνια σηκωνόταν τόσο ψηλά που σου κοβόταν η αναπνοή. Στο κηπάκι υπήρχε αρκετός χώρος για να τρέχει .....

ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΡΩΣΙΑΣ-ΔΥΣΗΣ – Το έπαθλο της Ουκρανίας και το Βερολίνο.

Το έπαθλο της Ουκρανίας και το Βερολίνο
Γράφει ο Κάσσανδρος

Τη στιγμή που η Ουκρανία φλέγεται, ας δούμε την εξέλιξη των γεγονότων.
Αρχικά υπήρξε η κατόπιν πολυετών διαπραγματεύσεων μονογραφή πέρυσι της συμφωνίας εταιρικής σχέσης της Ουκρανίας με την Ε.Ε., η υπογραφή της οποίας είχε ορισθεί για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στο Βίλνιους πέρυσι τον Νοέμβριο.

Η διάσπαση του ουκρανικού «έθνους»

Με πιρουέτα που θα ζήλευε χορευτής των Μπαλσόι, ο πρόεδρος Γιαννουκόβιτς αρνήθηκε την τελευταία στιγμή να υπογράψει, επιλέγοντας προφανώς την προσχώρηση στην «Ευρωασιατική Ένωση», το μεγάλο όραμα του προέδρου Πούτιν, στην οποία θα μετέχει ακόμη και η Συρία και στην οποία η Ουκρανία θα είναι το μέγα τρόπαιο.
Οι δεσμοί της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ιστορικοί, πολιτικοί, εμπορο-οικονομικοί και πολιτιστικοί, είναι ιδιαίτερα ισχυροί και επηρεάζουν άμεσα την εσωτερική, αλλά και την εξωτερική της πολιτική. 
Για την κατανόηση του ισχυρισμού αυτού, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι οι πληθυσμοί των πέραν ...

Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ....ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ;;;;;


Τις προηγούμενες εβδομάδες έγιναν στην χώρα μας δύο δίκες

Η δίκη για την δολοφονία του Πακιστανού Λουκμαν από δύο Έλληνες, και η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και του βιασμού της νεαρής ελληνίδας Μυρτώς από έναν πακιστανό.

Δεν πρόκειται να αναφερθούμε στο δικαστικό μέρος των δύο υποθέσεων. 

Ούτε πρόκειται να αναδείξουμε το πώς η πρώτη περίπτωση χρησιμοποίηθηκε για πολιτικούς σκοπούς από την αριστερά για να...

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ...Γιώργος Κασιμάτης στον ΣΚΑΪ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΚΑΛΩ....ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ Ε.Δ ΑΚΟΥΝΕ ;;;;

ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ . 


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ . 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ .....

Σαν σήμερα ιδρύθηκε η πρώτη τράπεζα του νεοελληνικού κράτους...

Foinikas
Η πρώτη τράπεζα του νεοελληνικού κράτους, πρόδρομος της Εθνικής Τράπεζας. Ιδρύθηκε στην Αίγινα στις 2 Φεβρουαρίου 1828, με ψήφισμα του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.
Στα πρώτα του βήματα, το νέο κράτος είχε να αντιμετωπίσει μια χαοτική κατάσταση στον οικονομικό τομέα. Η χώρα ήταν ένας σωρός ερειπίων, τα ταμεία άδεια, οι δανειακές υποχρεώσεις έτρεχαν και η τραπεζική πίστη ήταν στα χέρια των σαράφηδων και των τοκογλύφων, που δάνειζαν με τόκο έως και 50%. Νόμισμα δεν υπήρχε και οι συναλλαγές γίνονταν με τα οθωμανικά γρόσια και τους παράδες.
Ένα μήνα κιόλας μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε έτοιμο το σχέδιό του για την ίδρυση τράπεζας, που θα αναλάμβανε την ανασυγκρότηση της χώρας...

Αρχίστε να μετράτε αντίστροφα…

Δε μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν ψυχή!... Έχουν πάθος… Είναι ψυχοπαθείς! 

Αλήτες, ρουφιάνοι, μεγαλοδημοσιογράφοι, αν νομίζετε ότι μία ζωή θα είστε στη σκιά και στο απυρόβλητο, πιστά σκυλιά των νταβατζήδων και των πολιτικών εγκληματιών, πλανάσθε πλάνην οικτράν…

 
Όπου να ‘ναι σκάνε τα «θαλασσοδάνεια» και τα σκανδαλώδη «pay roll» και τότε να δω τη «μαγκιά» και το μασκαριλίκι σας… 
Αρχίστε να μετράτε αντίστροφα καθίκια… 

Πρωτογενές πλεόνασμα: Επικοινωνιακό εργαλείο του κώλου! Σας πήραν χαμπάρι και σας κράζουνε ρεεεεεεε… 

Μην πετάξετε ως άχρηστο το ψυγείο σας, αν δεν έχετε να βάλετε τίποτε μέσα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άνετα και ως παπουτσοθήκη! 

Η πολυδιάστατη προσωπικότητα του Έλληνα είναι τόσο περίπλοκη ώστε και ο ίδιος ακόμα δυσκολεύεται να την αναγνωρίσει. 


Γι αυτόν, ακριβώς, τον λόγο ρωτάει .....

Ντοκιμαντέρ.."Η δίκη της Νυρεμβέργης"..

Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για την πιο μεγάλη δίκη της νεότερης ιστορίας του ανθρώπινου γένους.

Ποιος ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης και ποια συμμαχία είχαν κάνει με την φασιστική Γερμανία.


Δείτε ποιοι ήταν οι Γερμανοί σφαγείς του ολοκαυτώματος που δικάστηκαν....

ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ...ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ "ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ" ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ...

Σκέφτονται την τοποθέτηση GPS σε κάθε αυτοκίνητο!

Ριζικές αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τα Ι.Χ. Σύμφωνα με εισήγηση που έχει τεθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προωθείται σχέδιο που θα περιλαμβάνει λιγότερους φόρους από το 2015 για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. 

Στόχος είναι να υπάρξουν μειώσεις στους φόρους που θα οδηγήσουν στην σχεδόν ολοκληρωτική εξάλειψη του φαινομένου της κατάθεσης πινακίδων. 

Κεντρικά σημεία της εισήγησης αποτελούν η κατάργηση ....

Στα 1.000 δολάρια βλέπει το χρυσό η Credit Suisse - Ποιοι οι 5 λόγοι που θα οδηγήσουν το πολύτιμο μέταλλο στην ραγδαία πτώση;

Στα 1.000 δολάρια βλέπει το χρυσό η Credit Suisse - Ποιοι οι 5 λόγοι που θα οδηγήσουν το πολύτιμο μέταλλο στην ραγδαία πτώση;
Θα συνεχιστεί η μεγάλη διόρθωση που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο
Στα 1.000 δολάρια εκτιμούν οι αναλυτές της Credit Suisse ότι θα υποχωρήσει ο χρυσός, συνεχίζοντας την τραγική του πτώση κατά -20% που έχει σημειωθεί το τελευταίο 20μηνο. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ελβετικής τράπεζας υπάρχουν 5 λόγοι που θα οδηγήσουν το πολύτιμο μέταλλο στην ραγδαία πτώση του, αν και δε δίνεται χρονικός ορίζοντας για την πτώση. 

Αναλυτικά οι λόγοι:

1. Τα πραγματικά επιτόκια δανεισμού των ΗΠΑ κινούνται σε λάθος κατεύθυνση ....

Bild - Πληρώνουμε για τους φαλιρισμένους Έλληνες - Η Ελλάδα πρέπει να διασωθεί μόνη της, σύμφωνα με τη Bundesbank.

Bild - Πληρώνουμε για τους φαλιρισμένους Έλληνες - Η Ελλάδα πρέπει να διασωθεί μόνη της, σύμφωνα με τη Bundesbank
"Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς!"
Να διασωθεί μόνη της ζητά από την Ελλάδα η γερμανική κεντρική τράπεζα, Bundesbank, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild Zeitung, προτείνοντας μία άπαξ εισφορά περιουσίας για τους πολίτες των υπό κρίση χωρών.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του Michael Best, εκπροσώπου του γερμανικού ιδρύματος, ο οποίος υποστηρίζει: "Στην περίπτωση επαπειλούμενης κρατικής χρεοκοπίας μία εισφορά περιουσίας θα ήταν το μικρότερο κακό. Οι εύπορες ελίτ κατά κανόνα ασκούν πολιτική επιρροή και είναι συνυπεύθυνες για την κατάσταση μίας χώρας"

"Ως τώρα όλοι οι φορολογούμενοι της ευρωζώνης αναλαμβάνουν την ευθύνη. Με αυτό τον τρόπο πρέπει να λάβει τέλος", επισημαίνει η Bild, παραθετοντας μελέτη της ΕΚΤ, η οποία καταδεικνύει ότι ενώ ένα γερμανικό νοικοκυριό κατά μέσο όρο διαθέτει 51.400 ευρώ, οι Έλληνες εμφανίζονται με 101.900 ευρώ!

"Ήδη το συνηθίσαμε: Εδώ και χρόνια πρέπει εμείς οι Γερμανοί να πληρώνουμε για τους φαλιρισμένους Έλληνες. 

Η δικαιολογία: Προφανώς οι Έλληνες δεν μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους κι ότι είναι οικονομικά τελειωμένοι. 

Ωστόσο η αλήθεια μοιάζει να είναι διαφορετική. Στην πραγματικότητα ....

Ύποπτα και επικίνδυνα παιχνίδια από την Τρόικα - Θέλει να χρησιμοποιήσει τις τράπεζες ως «collaterals» για το νέο δάνειο.

Ύποπτα και επικίνδυνα παιχνίδια από την Τρόικα - Θέλει να χρησιμοποιήσει τις τράπεζες ως «collaterals» για το νέο δάνειο
Ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθυστερεί γιατί η Τρόικα….θέλει να επιβάλει το νέο δάνειο…δεσμεύοντας τις τράπεζες…
Ύποπτα, επικίνδυνα και προκλητικά παιχνίδια παίζει η Τρόικα με επίκεντρο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η Τρόικα «φέρεται να παγώνει τον νέο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όχι γιατί έχει καθυστερήσει η Blackrock, η έκθεση παραδόθηκε τέλη Δεκεμβρίου στην ΤτΕ αλλά κυρίως γιατί θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις ελληνικές τράπεζες ως ομήρους στο να επιβάλλουν ....

Αν ενταθεί η πολιτική κρίση, η Τρόικα θα σκληρύνει την στάση της για να οδηγήσει την Ελλάδα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Αν ενταθεί η πολιτική κρίση, η Τρόικα θα σκληρύνει την στάση της για να οδηγήσει την Ελλάδα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές
Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει σε αμφισβήτηση την κυβέρνηση καθώς θα έχει χάσει μέρος των κοινωνικών ερεισμάτων της….
Την πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα, μετά τις ευρωεκλογές σπεύδει να προλάβει η Τρόικα καθώς με βάση ελληνικές πηγές που συνομιλούν για πλειάδα θεμάτων με τους εκπροσώπους τις τριμερούς «μετά τις ευρωεκλογές θα υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση. Αυτή είναι η βασική ανησυχία της Τρόικα....».

Η Τρόικα κατανοεί ότι ακόμη και αν η ΝΔ καταφέρει να συγκρατήσει τις δυνάμεις της στις ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλάβει την πρώτη θέση με μικρή διαφορά, το ΠΑΣΟΚ που στηρίζει την κυβέρνηση στην Ελλάδα εκλογικά θα καταρρεύσει. 

Άρα το άθροισμα των πολιτικών δυνάμεων ως καταγεγραμμένο ποσοστό στις ευρωεκλογές, που στηρίζουν την κυβέρνηση θα είναι εμφανώς αποδυναμωμένο. 

Η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει ....

Ερευνες για πετρέλαιο σε 15 «οικόπεδα» στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

Δέκα ως δεκαπέντε θαλάσσια οικόπεδα θα περιλαμβάνει ο πρώτος γύρος παραχωρήσεων για τις έρευνες εντοπισμού πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, με προοπτική ο διαγωνισμός να ξεκινήσει μέχρι τον Ιούνιο, αν καρποφορήσουν οι προσπάθειες του υπουργείου για επιτάχυνση των διαδικασιών.
Τον Φεβρουάριο ανοίγει το «data room», η βάση δεδομένων με τα επεξεργασμένα σεισμικά στοιχεία από τις έρευνες στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης που δενήργησε η νορβηγική εταιρεία PGS. 
Η βάση δεδομένων με ....

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Βγάζουν τους ετεροδημότες εκτός εκλογών για να γλυτώσουν τη συντριβή.

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει την εκλογική συντριβή κατά την διάρκεια των ευρωεκλογών, και να μην πέσουν τα ποσοστά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αθροιστικά κάτω του 27%, η συγκυβέρνηση προχωράει σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα απαγορεύει στους ετεροδημότες να ψηφίζουν στους τόπους διαμονής τους.
 
Έτσι εξηγείται και γιατί επέμεναν να συμπέσουν οι ευρωεκλογές με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. 

Οι Έλληνες θα έχουν λεφτά, να πάνε να ψηφίσουν στους δήμους τους μόνο για ένα σαββατοκύριακο, στον δεύτερο γύρο οι περισσότεροι δεν θα πάνε, με αποτέλεσμα η αποχή να είναι αισθητά μεγαλύτερη. Με αυτή την ρύθμιση θέλουν να μεταφέρουν την αποχή και στις ευρωεκλογές.
 
Οι ευρωεκλογές έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους κυβερνώντες καθώς θα είναι μια μεγάλη πραγματική δημοσκόπηση και θα εκφράσει την βούληση του λαού, για το εάν νομιμοποιεί αυτή την συγκυβέρνηση στο να καταστρέφει την χώρα.
 
Στις δημοτικές πολύ δύσκολα θα μπορέσει καποιος να προσδιορίσει τους κομματικούς συσχετισμούς, καθώς θα υπάρχουν κοινοί υποψήφιοι, και οι κυβερνώντες δεν θα δίνουν ....

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ A. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ «Είπα ψέματα, ήξερα ότι τα Μνημόνια είναι καταστροφή» (vid)

O υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης γνωστός υποστηρικτής του Μνημονίου, ομολόγησε σε βραδινή "ελαφριά" εκπομπή του ΑΝΤ1 (τα πιο σπουδαία λέγονται πάντοτε ελαφρώς) ότι γνώριζε εξ'αρχής την καταστροφή που θα έφερνε το Μνημόνιο, και είπε "κατά συνθήκη ψέμματα" στον ελληνικό λαό για να τον "καθησυχάσει" και να το αποδεχτεί.
Όταν και ο πλέον φανατικός υποστηρικτής του μνημονίου και εξέχων μέλος μιας υποτακτικής συγκυβέρνησης του "ναι" σε όλα στη τρόικα αναζητά έμμεσο τρόπο ομολογίας γίνεται κατανοητό προς τα που οδεύει αυτή η χώρα με τα μνημόνια. 
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ομολόγησε στην κάμερα ότι είπε «κατά συνθήκη» ψέματα στον ελληνικό λαό για τα Μνημόνια!
Ο υπουργός Υγείας, καλεσμένος σε εκπομπή του ΑΝΤ1, παραδέχθηκε ότι όταν ξεκίνησε το θέμα με το Μνημόνιο, εμφανιζόταν αισιόδοξος και καθησυχαστικός, ενώ γνώριζε ...