Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

«Με την Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε να διερευνηθούν οι εκβιαστικές και παράνομες αποφάσεις της Τρόικας στις χώρες του Νότου και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι» ΒΙΝΤΕΟ.

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Σοφοκλής Σοφοκλέους σε συνέντευξη του στο Αχελωος tv μίλησε για το ρόλο που μπορεί να έχει η Ευρώπη στο ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης σε Eλλάδα-και Κύπρο, τονίζοντας ότι πρέπει να διερευνηθούν οι εκβιαστικές και παράνομες αποφάσεις της Τρόικα στις 
χώρες του Νότου και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους αναφέρθηκε στις πέντε ανοικτές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανάγκη να αλλάξει πορεία η ΕΕ καθώς η πολιτική της λιτότητας απέτυχε, αφού ενίσχυσε την ύφεση στην Ευρώπη.

Ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις και έργα υποδομής στον Ευρωπαϊκό Νότο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε περιοχές της Ελλάδας όπως η Ήπειρος που, όπως ανέφερε, είναι από τις φτωχότερες περιφέρειες στην Ευρώπη χωρίς καμιά ...

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΟΡΒΗΓΩΝ - Οι 5 περιοχές του Ιονίου που είναι γεμάτες πετρέλαιο..

-Τι δείχνει η επεξεργασία των τελικών στοιχείων-Εντείνεται η προώθηση της Ελλάδας στις πετρελαϊκές αγορές

Χαμόγελα έφερε η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των σεισμικών δεδομένων που έδωσε η Νορβηγική εταιρεία PGS από τις σεισμικές έρευνες που πραγματοποίησε στον θαλάσσιο χώρο που εκτείνεται νότια της Κρήτης και της Δυτικής Ελλάδας.

Η τελική έκθεση των Νορβηγών έδειξε ότι υπάρχουν πέντε κοιτάσματα πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, το πρώτο είναι Βορειοδυτικά του Αμβρακικού Κόλπου, το δεύτερο στα θαλάσσια σύνορα...

Τι στην ευχή περιμένουμε για να κουνήσουμε μαντήλι;

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ - Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ‏

Η πρόταση της Bundesbank πριν λίγες ημέρες οφείλει να μας ανησυχήσει πάρα πολύ. 

Ο επίσημος εκφραστής της γερμανικής οικονομικής πολιτικής δε μιλά από μόνος του. 


Η Γερμανία είναι ένα σοβαρό κράτος, με αρχή, μέση και τέλος. Με στόχους και στρατηγική για να τους πετύχει. Ότι 
δηλαδή δεν είμαστε εμείς.

του Στρατή Μαζίδη

Η Bundesbank λοιπόν προτείνει σε μελλοντικές περιπτώσεις διάσωσης - που λέει ο λόγος - κρατών να συνεισφέρουν πρώτα οι πολίτες. 


Μάλιστα η πρόταση που διατυπώθηκε, κάνει το κούρεμα καταθέσεων να μοιάζει με χάδι.

Ζητά λοιπόν ....

Υποδουλωμένοι και νεκροί ή ελεύθεροι και ζωντανοί;

Το σχέδιο εφαρμόστηκε από τη μεταπολίτευση και μετά και η άλωση της παιδείας και του Ελληνικού πολιτισμού ήταν ο στόχος.

Τα λαικά αιτήματα της εποχής εκείνης είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ,γιατί ποτέ δεν έγιναν πράξη,αφού όλοι οι "χαρισματικοί"ηγέτες και "εθνάρχες"ήσαν δοτοί εθνοπροδότες,μίσθαρνα όργανα των επικυρίαρχων!

Η "πολιτική τάξη" σήμερα είναι πιο χυδαία,πιο ευτελής και διεφθαρμένη από ποτέ,γι'αυτό η χώρα παραδόθηκε δόλια και στυγνά στα κοράκια των αγορών τους,στο ευρώ και τις τράπεζες!

Για να γλιτώσουν αυτοί ΟΛΟΙ τη φυλακή έπρεπε να μας παραδώσουν!Οι νέοι είναι θύματα μιας αφελληνισμένης ,ρηχής και ευτελούς παιδείας.


Δεν φταίνε τα παιδιά...

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΣΤΗ ''ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ" ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ ΚΑΙΝΑΡΤΖΗ ΤΟΥ 1774 ..!!!

Σχόλιο ΛΦ: Θα αφήσει η Ρωσία σε περίπτωση διάλυσης της Ουκρανίας, το μόνο λιμάνι στην Μάυρη Θάλασσα που ελέγχει για τους τούρκους; Απλά δεν γίνεται. Έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Όλοι διεκδικούν από όλους και οι Έλληνες τίποτα.

«Το χάος που επικρατεί στην Ουκρανία, έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της χερσονήσου της Κριμαίας, που βρίσκεται στη νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, στην Ουκρανία», γράφει το δημοσίευμα του Dunay Bulteni και συνεχίζει: 

Η χερσόνησος, που είναι πατρίδα των Τατάρων της Κριμαίας, ήταν ένα καυτό αμφισβητούμενο ζήτημα μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια των τουρκο-ρωσικών πολέμων των 18ου και του 19ουαιώνων.

Υπάρχουν, ήδη, ορισμένοι....

ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ...ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ …. ΕΚΠΟΙΗΣΗ;

ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ …ΣΠΙΤΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ) ? ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ …..ΠΑΤΗΣΕΣ !!!

ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 10 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ……ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΙΠΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΦΡΑΣΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ;

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ;

ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ;

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΒUNDESBANK


Σαν αρνιά για σφαγή: Εφ’άπαξ φόρος 10% στις καταθέσεις των Ελλήνων!

Το “κούρεμα” των τραπεζικών καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών έρχεται σαν …

Βάζουν συρματοπλέγματα στις Εφορίες ... για να προστατευθούν από την... αγάπη του λαού.

Άγνωστο γιατί, οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισαν την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων στην περίμετρο των εφοριών. 


Σε μια πρωτοφανή κίνηση φαίνεται να προχωρούν οι υπεύθυνοι του υπουργείου Οικονομικών θέλοντας να θωρακίσουν την ασφάλεια των κτιρίων στις κατά τόπους Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες. 

Σκέφτηκαν λοιπόν να βάλουν συρματοπλέγματα στην ....

Τα σημάδια πληθαίνουν ότι ετοιμάζουν τη μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία της ανθρωπότητας!

Σοκ προκάλεσε ακόμη και στην ίδια τη Γερμανία η πρόταση της Μπούντεσμπανκ, της κεντρικής τράπεζας της ηγεμονικής χώρας της ΕΕ, όταν μια χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση, αντί να τη δανείζουν (με το αζημίωτο, φυσικά) οι χώρες της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ, να επιβάλλει έναν έκτακτο φόρο 10% στις καταθέσεις όλων των πολιτών της, στην ακίνητη περιουσία τους και σε όλα τα ομόλογα ή μετοχές που κατέχουν.


Να αρπάζουν δηλαδή οι κυβερνήσεις της Ευρώπης ένα σοβαρό τμήμα της περιουσίας των πολιτών τους! Καλύτερα να καταληστεύει κάθε κυβέρνηση τον λαό της παρά να δανείζεται από τους Γερμανούς και την ΕΚΤ! 

Να κάνουν δηλαδή όλοι οι Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί που η χώρα τους βρίσκεται σε κρίση πολύ μεγαλύτερη κλοπή της περιουσίας των πολιτών τους από εκείνη που έκανε πέρυσι ο Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Κύπρου, σε όσους είχαν την ατυχή ιδέα να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στις τράπεζες του νησιού! Η Μπούντεσμπανκ προτείνει όχι μόνο αρπαγή του 10% των καταθέσεων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, αλλά ίδιο φόρο και στα ακίνητα! 

Εχεις δηλαδή ένα διαμέρισμα που κάνει 100.000 ευρώ, φέρε δέκα χιλιάρικα! Μιλάμε για κυβερνήσεις....

ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ BILDERBERG ΣΤΑ ΣΧΟΛEΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Νεοταξίτικες λογικές και παρατρεχάμενοι της Bilderberg, συνεχίζουν απτόητοι την άθλια επέμβαση με στόχο τον καθολικό αποχρωματισμό στο χώρο ης παιδείας...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Όχι μην περιμένετε η κυβέρνηση του πλασαριζόμενου ως ευπατρίδη να ενδιαφερθεί και να επανορθώσει την εθνική αποστέωση της Ελληνικής παιδείας, που χρόνια τώρα και με τρόπο συστηματικό προσαρμόζεται ώστε να διαμορφώσει όχι πολίτες στην αυριανή πατρίδα μας, αλλά ταπεινωμένους κωδικούς στα φορολογικά μητρώα της Κατοχής (άλλωστε η ιδιότητα του ευπατρίδη εγκαταλήφθηκε οριστικά με την υπογραφή του δηλωσία)...

Όχι μην περιμένετε οι ελεεινοί προσκυνημένοι, να νοιαστούν για τη διασφάλιση συνθηκών που ...

»ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» χωρίς …Γουδή (1909 ή ’22), για την Αξιοκρατία στην Εξουσία. ΑΝΑΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ: Πώς να επιβάλουν την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, οι ίδιοι οι πολίτες..

Του Στέφανου Ανδριάνη.

   Αναζητώντας διέξοδο στην πολύπλευρη κρίση και στη γενικευμένη παρακμή, σημαντικά κοινωνικά στρώματα παρασύρονται, στην καθαρά….ψυχοπολιτική φαντασίωση ότι τη λύση θα δώσει, είτε ο παραδοσιακός λαϊκίστικος κρατισμός, είτε ένας «σωτήρας» με ένα ολοκληρωτικό σύστημα. 

    Η ευρωπαϊκή ιστορία έχει δώσει καθαρή απάντηση γι’ αυτά τα πολιτικά καθεστώτα:

    Τον τελευταίο αιώνα όσες Ευρωπαϊκές χώρες, σε μεγάλες κρίσεις, κατέφυγαν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ή τα ανέχθηκαν, (δικτατορίες, φασιστικά καθεστώτα κα), σήμερα είναι όλες, λιγότερο ή περισσότερο,  προβληματικές. (Μοναδική εξαίρεση, η μεταπολεμική Γερμανία. λόγω γεωστρατηγικών και άλλων ιδιαιτεροτήτων).

    Συγκεκριμένα οι χώρες:    ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ:

    Κυβερνήθηκαν μέχρι πρόσφατα από καθεστώτα φασιστικά, δικτατορικά ή μονοκομματικές λαϊκές δημοκρατίες.  

Όλα, φεύγοντας, άφησαν κληρονομιά  πληγές στη μετέπειτα ...

TΩΡΑ...Ο Φράγκος σε δίκη για παράβαση καθήκοντος!

“Ποιο κόμμα.ποια υποψηφιότητα ,ποιος Φράγκος”; Ο επίτιμος Α/ΓΕΣ πριν αποφασίσει από ποιον κομματικό σχηματισμό θα αναλάβει την εθνική αποστολή σωτηρίας μας πρέπει να επιλύσει μια διακστική εκκρεμότητα που έχει στις 23 Ιουνίου. 
Κατηγορείται από αξιωματικό -απόστρατος κι αυτός σήμερα- για “παράβαση καθήκοντος”.
Ο αξιωματικός επί Αρχηγίας Φράγκου είχε ζητήσει δυο φορές τα στοιχεία από ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί εις βάρος του και είχε μπει στο αρχείο. 
Ο Φράγκος αδράνησε και αρνήθηκε και ο αξιωματικός έχασε σημαντικές δικαστικές διαμάχες που είχε και οι οποίες....

ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ''ΜΕΤΡΑ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ....ΑΠΟΙΚΙΑ: Μυστική σύσκεψη για το μέλλον της Ελλάδας χωρίς την Ελλάδα αν και προεδρεύσα της Ε.Ε ..

 "Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα" λέει ο ποιητής και αυτό ταιριάζει απόλυτα στο περιεχόμενο της μυστικής σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες για την Ελλάδα και τους Έλληνες χωρίς την παρουσία Ελλήνων (!) προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας και την οποία μυστική σύσκεψη  αποκαλύπτει με δημοσίευμα της πριν λίγο ηWall Street Journal.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα "ανώτατοι επίσημοι αποτραβήχτηκαν τη Δευτέρα το βράδυ από τους υπόλοιπους επισήμους της €ζώνης στις Βρυξέλες να συζητήσουν την επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας. 

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσημοι από το ΔΝΤ, την ευρωπαϊκή επιτροπή, την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ) αλλά και υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας; Και της Γερμανίας".

Όπως πιο συγκεκριμένα αναφέρει ....

Αν θέλουν να κάνουν Kατοχή, αντί Ευρώπη, να μας το πούν αντρίκια και ευθέως οι Γερμανοί ή Δευτσλάνδοι...

 Γράφει ο Νέστορας Νικηφορίδης
{" Δεύτσονες" αποκαλούνται πλέον οι τέως Γερμανοί, ήδη 1.500 χρόνια μετά τον ερχομό των βαρβάρων - τις επιπτώσεις του οποίου ερχομού τους επί των λαών και ηθών της δυτικής Ευρώπης, επιμένουμε στην Ελλάδα μας να κάνουμε ότι δεν τις αντιληφθήκαμε και τόσο. Αντικαταστήσατε τον όρο Γερμανοί με τον όρο "Δεύτσονες" και τον όρο Γερμανία με τον όρο "Δευτσλάνδη", και θα γίνει περισσότερο κατανοητή η πολιτική της Μέρκελ, η στοχοθεσία του Σόϊμπλε, η νομική απαιδευσία κάποιων οικονομολόγων του ήδη παγκοσμιοποιημένου "τετάρτου Ράϊχ"...}
Σε άρθρο του Του Χάρη Σαββίδη, στο Έθνος της 28-1-2014 που αναδημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο Ινφογνώμων Πολιτικά, αναφέρεται ότι :
 γερμανική κεντρική τράπεζα υποστηρίζει ότι ένας φόρος επί του "πλούτου" (καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, ακίνητα και γενικώς όλη την περιουσία) σε κράτη που αδυνατούν να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους, «ευθυγραμμίζεται με την αρχή της εθνικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν απαιτηθεί η αλληλεγγύη άλλων κρατών» (Η πρόταση έχει θεωρητικό υπόβαθρο θεωρίες οικονομολόγων σε διεθνείς οργανισμούς όπως το Δ.Ν.Τ.)

Επισημάνσεις:  Άς μας επιτραπεί να επισημάνουμε, ότι, κατά την γνώμη μας,ΠΡΩΤΟΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  καμία "αρχή της εθνικής ευθύνης", σύμφωνα με την οποία "οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για ....

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...Τα λεφτά μας πιάνουν τόπο... στη Γερμανία - Η Α.Μέρκελ μοιράζει αυξήσεις συντάξεων

Τα λεφτά μας και οι θυσίες του ελληνικού λαού από τα συνεχή μνημόνια πιάνουν τελικά τόπο. 

Όχι όμως στην Ελλάδα που συνεχώς βυθίζεται στα χρέη και στην καταστροφή αλλά στη Γερμανία. 

Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης για τους Γερμανούς και την αύξηση των συντάξεων τη στιγμή που οι Έλληνες δεν έχουν να φάνε και να πληρώσουν τα φάρμακα τους.

Η κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε ενέκρινε νομοσχέδιο βάσει του οποίου οι Γερμανοί μπορούν να πάρουν σύνταξη ακόμη και στο 63ο έτος της ηλικίας τους από το 65ο ή το 67ο έτος που είναι σήμερα.

Παράλληλα η κυβέρνηση του Βερολίνου αποφάσισε ....

Ο ρόλος των ανεύθυνων ηγετών της αγέλης.

 Το πολίτευμα που έχουμε δεν είναι φυσικά δημοκρατία. 

Μόνο λίγοι πολιτικά αφελείς πιστεύουν πλέον σήμερα το αντίθετο. 

Στην πραγματικότητα έχουμε ένα αγελαίο πολίτευμα με τον μανδύα του κοινοβουλευτισμού.

Το αγελαίο πολίτευμα δεν απευθύνεται στη λογική. Δεν θέλει μια οργανωμένη κοινωνία ελεύθερων και υπεύθυνων πολιτών που συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων. Θέλει...

Ο Γκιούλιβερ στη χώρα των νεοελλήνων.... Λιλιπούτειων

Αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι η πίκρα γιατί δεν είπαμε: “Σκάστε, ρε”. 

Θα μείνει μισοτελειωμένη η πρόταση που χρόνια το κεφάλι μας φτιάχνει και χωράει όλα αυτά που καταπίναμε και καταπίνουμε λεπτό το λεπτό, μέρα με την μέρα: “ Τι λες ρε, μαλ.....!”. 

Θα αποχωρήσουμε από το σανίδι της θεατρικής παράστασης “Η Ελλάδα που φεύγει” και δεν θα έχουμε δώσει το απόλυτο του ρόλου μας κλείνοντας το έργο με μία γροθιά στα μούτρα αυτών που φτύνουν σε τάφους, που απειλούν τις ζωές μας, που νομίζουν ότι το ύψος της θέσης τους είναι ψηλότερο από το βάθος της υπομονής μας.

Δώσαμε τόπο στην οργή σε εποχές που οι λέξεις που έβγαιναν από το στόμα των πολιτικάντηδων είναι ίδιες με αυτές που ξεστομίζουν τώρα. 


“Ένα κ@λόπανο” κατά τον Πάγκαλο που δεν το πήρε ο αέρας η ελληνική σημαία την νύχτα των Ιμίων κι εμείς απλά σιωπήσαμε

Ένα “ευχαριστούμε την Αμερική” του Σημίτη και εμείς απλά φάγαμε δύο μπουκιές απανωτές για να πνίξουμε το “άει σιχτίρ” που έβγαινε αυθόρμητα από τα σωθικά μας. 

Ακούσαμε από το στόμα .....

ΣΤΟ EUROGROUP ΑΠΟ ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ WSJ: Μυστική συνάντηση χωρίς Στουρνάρα για το ελληνικό χρέος.

Για μια μυστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο περιθώριο του Eurogroup σχετικά με τις ανησυχίες που υπάρχουν για την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα κάνει λόγο η Wall Street Journal σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της.
 
Στη συνάντηση δεν προσκλήθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος την ίδια ώρα ενημέρωνε τους δημοσιογράφους, αναφέρει η συντάκτης.
 
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ για το οποίο η WSJ επικαλείται ανθρώπους «με άμεση γνώση της κατάστασης», ανώτατοι αξιωματούχοι του .....

ΦΟΡΟΣ 10% ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ακονίζουν το ψαλίδι για τις καταθέσεις: Επιβεβαίωση από Ευρωβουλή και Γερμανία.

Bόμβα για επικείμενη δήμευση καταθέσεων (θέμα που αποκάλυψε πρώτο το defencenet.gr) του Γάλλου ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ, που επισκέπτεται την χώρα μαζί με τον Αυστροαικό Ο.Κάρας στο πλαίσιο του ελέγχου του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικα.
Συγκεκριμένα ο κ. Νγκόγκ, ανέφερε ότι "Δεν πρέπει να αποκλείεται ένα κούρεμα καταθέσεων σε εφόσον χρειαστεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε σχέδιο διάσωσης". 
Επισήμανε πάντως ότι κανένας δεν θα ήθελε να θιγούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.
Άλλο βέβαια το "δεν θα ηθελε" και άλλο το τι θα γίνει τελικά.

Ο ουκρανικός Στρατός, είναι αρκετά ισχυρός και δεν νιώθουν καθόλου καλά τώρα που η Γερμανία μέσω της ΕΕ επιχειρεί να καταλάβει και πάλι την χώρα.......

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ
Aνοικτή προειδοποίηση απηύθηναν πριν λίγο οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προς τον προεδρο Β.Γιανούκοβιτς "να λάβει επειγόντως μέτρα για τη "σταθεροποίηση" της κατάστασης στην Ουκρανία όπως αρμόζει στον ανώτατο αρχηγό των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας", αλλιώς ... "θα αναγκαστούν να αναλάβουν οι ίδιες να επιβάλουν την τάξη".
Είναι η πρώτη παρέμβαση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποίες φαίνεται δεν σκοπεύουν να επιτρέψουν στα ενεργούμενα της ΕΕ και του ΔΝΤ να κυλίσει η χώρα στο χάος και την αναρχία και προειδοποιούν πλέον με στρατιωτικό κίνημα.
Ήδη πρν από δέκα ημέρες, όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr μία ίλη αρμάτων μάχης του ουκρανικού Στρατού είχε σταθμεύσει στα περίχωρα του Κιέβου.
Ο ουκρανικός Στρατός, είναι αρκετά ισχυρός και κρατάει αρκετές παραδόσεις από τον παλαιό σοβιετικό Στρατό. 
Μην ξεχνάμε ότι οι ουκρανικές Στρατιές, κατά κύριο λόγο συνέτριψαν στην μάχη του Κουρσκ και στο Στάλινγκραντ της γερμανικές αντίστοιχες ομάδες Στρατιών και δεν νιώθουν καθόλου καλά τώρα που η Γερμανία μέσω της ΕΕ επιχειρεί να καταλάβει και πάλι την χώρα.......

Λ.Βατικιώτης : Βρισκόμαστε σε κρίσιμη η καμπή Μιλά με τον Γιώργο Σαχίνη στο ράδιο (984) ΗΧΗΤΙΚΟ)

Είναι πιθανόν, να βρισκόμαστε μπροστά στην έναρξη εξελίξεων που να οδηγούν ακόμη και σε εθνικές εκλογές. 


Όμως όλα τα δεδομένα με ή χωρίς εκλογές, αποκαλύπτουν, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα Γερμανική επιχείρηση γύρω από το ελληνικό δημόσιο χρέος, με στόχο ένα νέο δάνειο με νέους ακόμη πιο σκληρούς όρους και μνημόνια που αργά ή γρήγορα θα πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα . 

Ταυτόχρονα η Γερμανία ετοιμάζεται ....

Μήπως κ.κ.Θεοχάρη να κάναμε κι ένα παιδομάζωμα; Μπλόκο σε γονικές παροχές όσων έχουν ληξιπρόθεσμα...

Μπλόκο σε γονικές παροχές όσων έχουν ληξιπρόθεσμα
Τις αντοχές φορολογουμένων και εφοριακών κατά τις διαπροσωπικές τους επαφές, δοκιμάζουν οι νέες διατάξεις που ισχύουν για τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας.

Αν υπάρχει ληξιπρόθεσμο χρέος, ακόμα και αν εξυπηρετείται κανονικά, δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση ακινήτου με γονική παροχή ή δωρεά παρά μόνο αν γίνει εγγραφή υποθήκης.


Τα περιστατικά, όπως δηλώνουν φορολογούμενοι που επιχείρησαν να κάνουν μεταβίβαση ακινήτου με γονική παροχή στα παιδιά τους είναι καθημερινά, και ενισχύονται από το γεγονός ότι περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία.

Όπως είναι γνωστό, κατά τη μεταβίβαση ακινήτων...

Η εκποίηση του Αιγαίου...

Για δεκαετίεs ολόκληρες τώρα η Άγκυρα καλλιεργεί μύθουςπάνω σε δικαιώματά της στο Αιγαίο, και όλα αυτά με την σιωπηρή ανοχή εάν όχι και την ενθάρρυνση των κυβερνήσεων τηs Αθήνας. 

Ηταν στα τέλη τηs δεκαετίαs του ’90, όταν με την ευκαιρία μιαs συνάντησήs μου με τον τότε υπουργό Εθνικήs Άμυναs τηs ομοσπονδιακήs κυβέρνησηs του Καναδά, μου δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθώ στιs απαράδεκτεs "πρακτικέs στον τομέα των διεθνών σχέσεων" τηs Τουρκίαs με τουs γείτονέs τηs και να ζητήσω από τον συνομιλητή μου να εκφράσει τη γνώμη του.

Υπουργόs Εθνικήs Άμυναs του Καναδά την περίοδο εκείνη ήταν ο Ντέϊβιντ Κόλλονετ, έναs έντιμοs πολιτικόs, ιδιαίτερα ευαίσθητοs σε θέματα δικαιοσύνηs, γνωστόs φιλέλληναs, βαθύs γνώστηs των Ελληνικών προβλημάτων τηs εποχήs, με πολύ καλέs σχέσειs με την ομογενειακή παροικία και μακρόχρονη εμπειρία γύρω από τα προβλήματα που απασχολούσαν τη διεθνή κοινότητα.

Θυμάμαι ότι όταν κάποια στιγμή εκείνηs τηs συζήτησηs ήλθε η υπόθεση τηs εφαρμογήs τηs τελευταίαs απόφασηs περί ....