Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Aνεβαίνουν οι τιμές στην εξαγορά συνειδήσεων σε Βουλή, ΜΜΕ και δικαστές;

Του Καθ. Δρ. Γ. Ζουγανέλη

Ενδιαφέρον είναι το video που μου έστειλε ένας φίλος και το οποίο θα σας το επισυνάψω στη συνέχεια για να το δείτε. 


Το video παρουσιάζει τον γνωστό δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να καταγγέλει την εξαγορά βουλευτών και δημοσιογράφων απο επιχειρηματίες. 

Δεν είναι κάτι νέο αυτό που αναφέρει το video. Tη συνδιαλλαγή αυτή την έχει καταλάβει και πληρώνει ήδη η Ελληνική κοινωνία. 

Αυτό που δεν ήξερε ήταν σε τί επίπεδα είναι τα ποσά και πόσο ψηλά η διαπλοκή φτάνει...

Η οικογένεια που κυβερνάει (με μπουλντόζες) την Ελλάδα!

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, τον Μάρτιο του 2004, πολλοί στοιχημάτιζαν πως η πολυετής κυριαρχία της οικογένειας Μπόμπολα θα περιοριζόταν εντός λίγων μηνών. 

Ο Κ. Καραμανλής, που εμφανιζόταν ως σίγουρος νικητής των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, είχε προαναγγείλει παρεμβάσεις κατά της περίφημης «διαπλοκής». 

Κύριοι μοχλοί πίεσης ήταν ο νόμος για τον «βασικό μέτοχο», που στην ουσία απαγόρευε στους καναλάρχες να διεκδικούν κρατικές συμβάσεις, και η κατάργηση του «μαθηματικού τύπου», που επέτρεπε στους εργολάβους να στήνουν τους διαγωνισμούς δημοσίων έργων.

Δέκα χρόνια μετά, ο Κ. Καραμανλής και πολλά μέλη της κυβέρνησής του ιδιωτεύουν, αλλά ο Γ. Μπόμπολας και οι συνεργάτες του εξακολουθούν να «κυβερνούν». Μάλιστα κατά ....

Η επόμενη σύγκρουση θα είναι μεταξύ ολιγαρχίας και δημοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει μεγάλη και πολύπλευρη κρίση. Δεν μπορεί κανείς μας να αισθάνεται ήσυχος και ασφαλής όσο το κοινό μας σπίτι κινδυνεύει. 

Η αιτία αυτής της πολύπλευρης κρίσης της πατρίδας μας, είναι κυρίως η κρίση στους εγχώριους θεσμούς. 

Όμως, δεν μπορούμε τώρα πλέον να αντιμετωπίσουμε την κρίση...

στους εγχώριους θεσμούς, εντελώς αποστειρωμένοι από το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον. Δίχως δηλαδή πρόβλεψη για το που οδηγείται η δυναμική της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κοινότητας. 


Μόνο έτσι, με απόλυτη πρόβλεψη της δυναμικής του περιβάλλοντος, θα μπορέσουμε να καταστρώσουμε ένα μακρόπνοο σχέδιο για πρόοδο και ανάπτυξη. Ένα νέο ....

ΚΑΖΑΚΗΣ : Ένας νέος πόλεμος της Κριμαίας στα σκαριά...

Η φιλοναζιστική «προσωρινή κυβέρνηση» του Κιέβου που επιβλήθηκε μετά από αιματοβαμμένο πραξικόπημα στις 22-24 Φεβρουαρίου απειλεί με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ, με ευρεία σύρραξη την περιοχή της Κριμαίας. Ο λόγος είναι απλός. 

Οι ναζιστικές ομάδες κρούσεις που στάλθηκαν από το Κίεβο να καταλάβουν τα κυβερνητικά κτήρια στην Συμφερούπολη, πρωτεύουσα της Κριμαίας, απωθήθηκαν από τον εξεγερμένο ρωσικό πληθυσμό της περιοχής.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο πληθυσμός της Κριμαίας δεν είναι ούτε ρωσόφωνος, ούτε φιλορώσος, αλλά ρωσικός κατά 90%. Κι επομένως δικαίως ανησυχεί βαθύτατα για την ζωή του από τους ναζί και τα άλλα τσακάλια, οι οποίοι από την πρώτη ημέρα που κατέλαβαν την κυβέρνηση της Ουκρανίας τι έκαναν; 


Απαγόρεψαν να μιλούν την μητρική τους γλώσσα οι Ρώσοι, οι Ρουμάνοι και οι Έλληνες που κατοικούν στην Ουκρανία. Ενώ ταυτόχρονα η ιδεολογία του ναζισμού και του ρατσισμού ....

Επικίνδυνος για την εθνική μας ασφάλεια o E.Bενιζέλος: Κάνει δηλώσεις κατά Ρωσίας από την Ουκρανία!

Εκτός τόπου και χρόνου ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος αγνοεί εντελώς το γεγονός της ανακήρυξης ανεξαρτησίας της περιοχής της Κριμαίας και του κυρίαρχου λαϊκού αιτήματος της υπόλοιπης νοτιοανατολικής Ουκρανίας που από χθες καλεί σε επέμβαση την 
ομογενή και ομόδοξη Ρωσία.

Πέραν του γεγονότος ότι "παίζει με τη φωτιά" κινδυνεύοντας να "σύρει" την Ελλάδα σε μέτωπο κατά της Ρωσίας... 

Την στιγμή που δεν τολμούν να «πατήσουν πόδι» στην Ουκρανία ΥΠΕΞ πολύ ισχυρότερων δυτικών κρατών, ο άνθρωπος που στην Ελλάδα σιωπά σκανδαλωδώς σε κάθε τουρκική πρόκληση κατά της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας, «κόβει βόλτες» και κάνει απερίσκεπτες δηλώσεις στην πλέον επικίνδυνη, «εύφλεκτη» περιοχή του πλανήτη την...

Οι «δημοκράτες» της Δύσης παρενέβησαν με τον πλέον γνωστό υποχθόνιο τρόπο σε μία χώρα μέσω δημιουργίας χάους ..

του Κίμωνα Γεωργακάκη 

Η Ουκρανία είναι πλέον μια διαλυμένη χώρα. 

Οι «δημοκράτες» της Δύσης παρενέβησαν με τον πλέον γνωστό υποχθόνιο τρόπο σε μία χώρα που ξεκινούσε να βάλει σε μια σειρά τα του οίκου της, καταλύοντας την εκλεγμένη κυβέρνηση μέσω δημιουργίας χάους και δίνοντας την ευκαιρία σε νεοναζί να περάσουν στο προσκήνιο.

Δεν μπορώ βέβαια να είμαι απόλυτα δίκαιος, μη γνωρίζοντας επακριβώς τα εσωτερικά της Ουκρανίας. 


Ωστόσο οι εικόνες εισβολής οπλισμένων ακροδεξιών σε επίσημους χώρους και οι ξυλοδαρμοί απλών ανθρώπων ...

Βίντεο Σοκ: Ντοκιμαντέρ του BBC με τους Ουκρανούς Ναζί που μιλούν με τα περίστροφα στα χέρια.

Η Δύση αρχίζει να ξυπνάει; Αντιλαμβάνονται έστω και εκ των υστέρων ότι πήγαν χέρι- χέρι με τους πιο ακραίους ναζιστές της Ευρώπης;
Οι πολιτικοί της Ευρώπης δεν μας έχουν δείξει δείγματα.

Κάποιοι δημοσιογράφοι πάντως έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν.

Στο καταπληκτικό ρεπορτάζ του BBC (Newsnight) βλέπουμε τους Ουκρανούς Ναζί να μιλούν με τα περίστροφα στο χέρι και να απειλούν όλους τους ξένους που ....

«Η Ελλάδα ήταν πειραματόζωο»

Υπέρ ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και ενός «new deal» για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τάσσεται ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του προς την Süddeutsche Zeitung.  

«Θέλουμε να μπει τέλος στην ελληνική τραγωδία» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του προς την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του έχει μια διαφορετική φιλοσοφία από εκείνη του κ. Σαμαρά και της κ. Μέρκελ. 

«Από την αρχή πιστεύαμε ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν ρίχνουν νερό στη φωτιά, αλλά λάδι. 

Και είχαμε δίκιο », λέει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι το 2010, όταν εγκρίθηκε το πρώτο μνημόνιο, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ ήταν 120%, ενώ σήμερα έχει αυξηθεί στο 175%. 

«Η Ελλάδα ήταν ένα πειραματόζωο», επισημαίνει ,προσθέτοντας ότι με το «με το δόγμα του σοκ ήθελαν να δουν πόσα αντέχει ένας λαός». 

«Χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό New Deal» Στην ερώτηση της εφημερίδας πού θα βρει του πόρους για να εφαρμόσει την πολιτική εφόσον διακόψει το πρόγραμμα λιτότητας, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά ότι η Ελλάδα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος. 

«Επειδή η κρίση είναι ευρωπαϊκή, θα πρέπει και η λύση να είναι ευρωπαϊκή», υπογραμμίζει και ....

Διαμελισμός της Ουκρανίας, μετά Κύπρος και μετά... Ελλάδα;;;;

-Το αδίσταχτο σχέδιο ΗΠΑ - Γερμανίας για την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου -Ο ρόλος της Ρωσίας και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις
Είναι προφανές ότι οι δυτικοί (αμερικανογερμανοί) δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τα συμφέροντά τους.

Η ιστορία το έχει επιβεβαιώσει αυτό και μάλιστα στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.

Πριν από περίπου 20 χρόνια, στην τέως Γιουγκοσλαβία, οι Αμερικανοί σε συνεργασία με τους καλοθελητές Ευρωπαίους ενεργοποίησαν το φιλοναζιστικό καταπίστευμα που υπήρχε από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πετσόκοψαν το γιουγκοσλαβικό κρατικό μόρφωμα για να ρίξουν στην αγκαλιά της Γερμανίας τη Σλοβενία και την Κροατία.

Με τον τρόπο αυτό έμειναν τότε ....

Από την Κριμαία αρχίζει το μοίρασμα της τέως Ουκρανίας.

Οι άνθρωποι των Αμερικανών και των Γερμανών στην Ουκρανία, ακροδεξιών και ναζιστικών πολιτικών πεποιθήσεων, πήραν την εξουσία στο Κίεβο. 

Ο πρώτος νόμος που ψήφισε το νέο ουκρανικό κοινοβούλιο είναι να θέσει εκτός νόμου το κομμουνιστικό κόμμα της Ουκρανίας και να
απαγορεύσει τη χρήση της ρωσικής γλώσσας - όπως και της ελληνικής, της ρουμανικής και της ουγγρικής!

Κατάργησε επίσης τον νόμο που απαγόρευε τη ναζιστική προπαγάνδα, ενώ ταυτόχρονα ορίστηκε υπουργός Εσωτερικών γνωστός ακροδεξιός και νεοναζί διορίζονται κατά κόρον σε αυτό το υπουργείο που είναι επιφορτισμένο με την....

Συγκλονιστικές εξελίξεις: Παραδόθηκε στην Ρωσία ο ουκρανικός Στόλος και αυτομόλησε ο Ουκρανός Α/ΓΕΝ!

O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) της Ουκρανίας, Ντενίς Μπερεζόφσκι, αυτομόλησε υπέρ της Δημοκρατίας της Κριμαίας, πριν λίγο και σε δηλώσεις του "Ορκίστηκε πίστη στο λαό της Κριμαίας", καλώντας τα στελέχη του ουκρανικού Ναυτικού "Να μην υπακούσουν στην παράνομη ηγεσία του Κιέβου".

Αλλάζοντας ταυτόχρονα και τα δεδομένα στην υπό πολιορκία βάση της 36η Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας Επακτίου Αμυνης του ουκρανικού Ναυτικού στο χωριό Perevalnoye αφού είπε ότι "Δίνω εντολή υπακοής στην θέληση του λαού της Κριμαίας"!.

Ολόκληρος ο ουκρανικός Στόλος, όχι απλώς παραδόθηκε στην Ρωσία, αλλά σήκωσε το ιερό λάβαρο του Αγίου Ανδρέα, την σημαία του ρωσικού Ναυτικού, εντασσόμενο στις τάξεις του.

Συνολικά 15.000 Ουκρανοί αξιωματικού, υπαξιωματικοί και ναύτες, δήλωσαν πίστη στην Κριμαϊκό λαό και στην Ρωσία. 


Συνολικά 18 ουκρανικά πολεμικά πλοία ύψωσαν το ρωσικό λάβαρο του Αγίου Ανδρέα!

Πρόκειται ίσως για ....

Η απορία του αιώνα: Γιατί δεν κάνουν “δικοινοτική/διζωνική με πολιτική ισότητα” στην Ουκρανία;;

Η κρίση της Ουκρανίας είναι ιδανική περίπτωση για να θυμηθούμε και να υπογραμμίσουμε ότι η συμφορά που πλήττει την Ελλάδα και την Κύπρο δεν είναι τυχαία. 

Τα αίτια είναι η τύφλωση για τις προϋποθέσεις που συγκροτούν και συγκρατούν ένα κράτος, τύφλωση για τον ανελέητα ανταγωνιστικό χαρακτήρα του κρατοκεντρικού διεθνούς συστήματος, τύφλωση για τις στρατηγικές των ηγεμονικών δυνάμεων, τύφλωση όσων κομμουνιστών ή φιλελεύθερων πίστεψαν στην μια ή άλλη εκδοχή ένωσης του πλανήτη και σίγουρα τύφλωση για τον ρόλο του εθνικού συμφέροντος στο άναρχο διεθνές σύστημα και τύφλωση για τον εξαρτημένο χαρακτήρα των διεθνών θεσμών..

Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 μερικοί επισημαίναμε ότι ο
μεταψυχροπολεμικός διεθνής βίος δεν θα είναι ανθόσπαρτος. 


Με βάση την θεωρία-γρανίτης της Θουκυδίδειας επιστημονικής παράδοσης των διεθνών σχέσεων, μπορούσε κανείς να προβλέψει ότι η αλλαγή της πλανητικής κατανομής ισχύος μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ και η τροχιά προς αναζήτηση νέων ισορροπιών μαζί και η αναμενόμενη σταδιακή ανάδυση νέων περιφερειακών δυνάμεων που θα αναζητούσαν πλανητική προβολή ισχύος, διάνοιγε ένα μακρόχρονο πεδίο αστάθειας.

Ο 21ος αιώνας, υποστηρίξαμε μερικοί πριν δύο δεκαετίες, θα συνοδεύεται από αναμετρήσεις των ηγεμονικών δυνάμεων σε κάθε....

ΗΠΑ vs Ρωσίας. Ένας πόλεμος που εκκρεμεί.

Ένας πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας είναι μια εκκρεμότητα μεταξύ τους που έχουν αφήσει από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η υδρόγειος χωρίστηκε...μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ σε ζώνες αποκλειστικής επιρροής. 


Μέχρι την κατάρρευση της ΕΣΣΔ επικρατούσε ο Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ των δύο παγκόσμιων στρατοπέδων και η συνεχής απειλή ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος. 

Μια συνεχώς υποβόσκουσα σύγκρουση για το ποια από τις δύο υπερδυνάμεις θα είναι ο τελικός εξουσιαστής του κόσμου. 

Η σύγκρουση αυτή τελικά δεν έγινε, λόγω ...

Συλλαμβάνονται πολίτες κάθε ηλικίας με νόμο του υπόδικου Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Του Κώστα Βουκελάτου

Παρακολουθήσαμε και διαβάσαμε για την απίστευτη σύλληψη κυρίας 90 χρονών για χρέη στο δημόσιο 5.000€ η οποία έπασχε κι από Αλτσχάιμερ.

Αυτή την απίστευτη περιπέτεια σκληρότητας που δεν αρμόζει να ασκείται ουτε απο αστυνομικούς αλλα ουτε απο δικαστές έζησε μια 90χρονη που αντι να σεβαστούν τα χρονια της, αντιμετώπισε τον νομο 3943/2011 που δημιούργησε ο υπόδικος πρώην ΥΠ.ΟΙΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και διατηρεί ακομα η σημερινή κυβερνηση.

Μια γιαγιά 90 χρονων που δεν ξέρει ουτε το ονομα της βρέθηκε να περιπλανιέται χαμένη και αντι η αστυνομια να βρει τους συγγενείς της ώστε να λάβει τέλος η περιπέτεια της, βρηκε οτι χρωστάει 5.000€ ο εγκληματίας και την συνέλαβε.

Η αστυνομια έκανε την δουλεια της αλλα έπρεπε να την κανει σωστα γιατι δεν αντιμετώπιζε τον αρχιληστη αλλα μια γιαγιά που ειχε προβλημα υγειας και έπρεπε να....

Με τη Ρωσία ή με την Δύση η Ελλάδα στην ουκρανική κρίση; Ποια είναι η θέση της ...


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Θεμιτές οι ανησυχίες του Ευάγγελου Βενιζέλου για το μέλλον της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και την τύχη του εγχειρήματος των 58, το οποίο κάνει ότι μπορεί για να το “φρενάρει”. 


Αλλά καλό θα ήταν αυτή τη περίοδο να ρίξει όλο το βάρος στον τίτλο του ΥΠΕΞ, που έχει μαζί μ΄ αυτόν του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βεβαίως. 

Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ σοβαρή και μας αφορά άμεσα. 

Όχι μόνο επειδή εκεί ζουν Έλληνες ,αλλά κυρίως επειδή ενδέχεται να επηρεάσει....

Η ιστορία και η εθνολογική σύνθεση της Κριμαίας..


Η Κριμαία κατοικείται από πάρα πολύ παλιά, αλλά η σύνθεση του πληθυσμού και η κρατική της ταυτότητα άλλαξαν αρκετές φορές. Το 1441 η Κριμαία έγινε ανεξάρτητο Χανάτο, αλλά η αυτοδιάθεσή του δεν κράτησε πολύ, καθώς το 1475 αναγνώρισε την εξουσία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Επί τρεις αιώνες οι Τάταροι της Κριμαίας ήταν υπήκοοι του σουλτάνου με ευρεία αυτονομία, προστατεύοντας την αυτοκρατορία από απειλές από το βορρά και παρέχοντας σε αυτή μια διαρκή τροφοδοσία σε δούλους.
 Το 1774, μετά τον νέο ρωσοτουρκικό πόλεμο, δήλωσε πλέον υποτέλεια όχι στην Οθωμανική, αλλά στη Ρωσική αυτοκρατορία. Ως το 1944 η Κριμαία παρέμενε ρωσοταταρική. 
Την κατέλαβαν δυο φορές ...

H Ουκρανία καλεί το ΝΑΤΟ να μπει σε πόλεμο – Ρωσικά υποβρύχια στη Σεβαστούπολη ...

Την συνδρομή του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. αλλά και των ΗΠΑ ζήτησε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Andrii Deshchytsia (τοποθετήθηκε στη θέση στις 27 Φεβρουαρίου) όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα τηλεγράφηματα «Η Ουκρανία ζήτησε από την Ε.Ε. τις ΗΠΑ αλλά και το ΝΑΤΟ, να εξετάσουν όλους τους πιθανούς μηχανισμούς που θα διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας», αναφέρει ανακοίνωση του Ουκρανικού υπουργείου.
Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ δύο ρωσικά υποβρύχια  εντοπίστηκαν να πλέουν ανοιχτά των ουκρανικών ακτών κοντά στη Σεβαστούπολη, παραβιάζοντας τη συνθήκη της ναυτικής βάσης. 
Αυτό αναφέρει το ....

..Αυτομόλησε η φρεγάτα «Hetman Sahaidachny» του Ουκρανικού Ναυτικού!

Η ναυαρχίδα της Ουκρανίας, η φρεγάτα Hetman Sahaidachny, φέρεται να έχει αρνηθεί να ακολουθήσει τις διαταγές από το Κίεβο, και να επιστρέψει στο λιμάνι της μετά από συμμετοχή σε επιχείρηση του ΝΑΤΟ στον Κόλπο του Άντεν όπου το σκάφος φέρει τη Ρωσική ναυτική σημαία.

Υπήρξε αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το πού ακριβώς βρίσκεται το σκάφος , αλλά ....

Ντροπή: Συνέλαβαν 90χρονη με Αλτσχάιμερ για χρέη στο Δημόσιο !!!!!

Δραματικές ώρες έζησε μία 90χρονη γυναίκα με Αλτσχάιμερ όταν την συνέλαβαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ επειδή όφειλε 5.000 ευρώ στο Δημόσιο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε χαθεί και όταν την εντόπισαν άνδρες της αστυνομίας να περιπλανιέται στους δρόμους την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Έπειτα  από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπίστωσαν ότι η 90χρονη χρωστούσε .......5.000 ευρώ στο Δημόσιο και την οδήγησαν στο κρατητήριο.