Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ..!!

 Την Κυριακή που μας πέρασε, ήταν προσκεκλημένος σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Πάγκαλος. Εκεί λοιπόν ο κ. Πάγκαλος είπε κάτι που, κατά την άποψή μας, είναι σημαντικό και δεν πρέπει να το προσπεράσουμε ασχολίαστο.

Είπε περίπου (σε ελεύθερη απόδοση) πως υπάρχει ο τύπος του πολιτικού που...υπόσχεται πράγματα ανέφικτα ή λαϊκίζει ασύστολα, αλλά το κάνει απλά για να μαζέψει ψηφαλάκια, ενώ γνωρίζει την πραγματικότητα και τι θα πρέπει πραγματικά να εφαρμόσει όταν έλθει στην εξουσία. 

Αυτός ο πολιτικός είναι μεν πολιτικό «κάθαρμα», αλλά όμως είναι προτιμητέος γιατί έχει επαφή με την πραγματικότητα και θα κάνει εκείνο που πρέπει όταν αναλάβει την εξουσία.

Αντίθετα, εκείνος που ...

Το ‘κέντρο του κόσμου’ που λέγεται ‘Ελλάδα’ και η κρίση στην Ουκρανία.

Πριν από περίπου μία δεκαετία, το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) που ήταν η «δεξαμενή σκέψης» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και κατά καιρούς προσπάθησε και πέτυχε να κάνει καλή δουλειά με τα στελέχη του, παρά τη συνήθη φημολογία και σκανδαλολογία που το συνόδευε, 
φιλοξένησε μια κλειστή ενημέρωση – από τις πολλές που είχαν οργανωθεί κατά τα πρότυπα αντίστοιχων think tank του εξωτερικού – με καλεσμένο τον τότε πρεσβευτή του Ισραήλ στην Αθήνα.

Του Ζαχαρία Μίχα


(Διευθυντής Μελετών του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας, ΙΑΑΑ-ISDA)

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής είχε ξεκινήσει την παρουσίασή του, με έναν τρόπο που έχει μείνει αξέχαστος σε όλους τους παριστάμενους. Έβαλε μια μαύρη τελεία πάνω στον χάρτη στο σημείο που βρίσκεται το κράτος του Ισραήλ και είπε στους παριστάμενους: «Αυτό το σημείο το ονομάζω ‘κέντρο του κόσμου’». 


Στη συνέχεια, σχηματίζοντας ομόκεντρους κύκλους προχώρησε στο να αναπτύξει τη στρατηγική στα θέματα ασφαλείας του κράτους που αντιπροσώπευε, αναφερόμενος σε ....

Ουρά του Σαμαρά ο Σύριζα - Υπέγραψε την πολιτική του καταδίκη ΒΙΝΤΕΟ‏

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε για την απόφαση της Κ.Ο. του Σύριζα να ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής:

Σήμερα ο Σύριζα υπέγραψε και επίσημα την πολιτική του καταδίκη. Έγινε και επίσημα ουρά της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά στις παράνομες μεθοδεύσεις κατά της Χρυσής Αυγής.

Μεθοδεύσεις που πηγάζουν από ξένα κέντρα. Δεν είναι τυχαίες οι συναντήσεις προ ημερών του ...

Η Άγκυρα δεν σταματά την στρατιωτική - ναυτική “πίεση” στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τουρκικές φρεγάτες και υποβρύχια “εναντίον” αμερικανικών και ρωσικών αεροπλανοφόρων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η Άγκυρα δεν σταματά την στρατιωτική - ναυτική “πίεση” στην κυπριακή ΑΟΖ. Η φρεγάτα Ίμβρος και δύο υποβρύχια πλέουν στην περιοχή ως δύναμη “προστασίας” του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός», που διεξάγει παρανόμως έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της ΑΟΖ Κύπρου. 

Την ίδια στιγμή και στην ίδια περίπου περιοχή έπλευσε....

Τα βήματα που οδηγούν σε ένα νέο Πόλεμο...

Όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε σε ένα νέο Πόλεμο στην Βόρεια Γειτονιά μας. 

Ένα ακόμα πόλεμο που προετοιμάστηκε και μεθοδεύτηκε για να γίνει. 

Με λογικές Παρανοϊκών που οδηγούν την Ανθρωπότητα στο κατώφλι της τρέλας.

Όσοι γνωρίζουν τις στρατηγικές θεωρίες των Αμερικάνικων Πανεπιστημίων και των Δεξαμενών Σκέψεων (Think Tanks), είναι απολύτως βέβαιοι ότι οι ΗΠΑ, Αγγλία και οι μεγάλες δυνάμεις που απαρτίζουν το ΝΑΤΟ, γνώριζαν ότι η κίνηση που θα τρελάνει τους Ρώσους είναι η απώλεια της Ουκρανίας. 

Γνώριζαν ότι θα .....

Συντελείται «μεθοδευμένα» η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου.

Αν στα τέλη του 20ου αιώνα έγινε, μέσω του χρηματιστηρίου, η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από την κοινωνία προς την ολιγαρχία (ντόπια και ξένη), με όπλο την καλλιέργεια της ευφορίας και της προσδοκίας κέρδους, τώρα στις αρχές του 21ου αιώνα, ξαναγίνεται, μέσω του κρατικού μηχανισμού 
αυτή τη φορά, η ακόμα μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου προς την ίδια κατεύθυνση, με όπλο την τρομοκρατία και την απειλή της χρεοκοπίας που έχει παγώσει την κοινωνία και την έχει σπρώξει στην αδράνεια.

Ας δούμε τον τρόπο που γίνεται αυτή η μεταφορά. 


Για παράδειγμα,...

ενώ το ελληνικό κράτος απαιτεί ...

Τώρα αρχίζει ο εφιάλτης τους ! Η βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία: ΔΝΤ - Α.Γιατσένιουκ αποφάσισαν 50% μείωση συντάξεων.

Η παράνομη κυβέρνηση του Κιέβου, αφού ανέλαβε καθήκοντα μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου στην Ουκρανία. 

Και δεν πρόκειται μόνο για διχοτόμηση της χώρας, αφού οι Ρώσοι δεν πρόκειται να αφήσουν τη νοτιοανατολική Ουκρανία επ’ ουδενί στον έλεγχο της Δύσης, αλλά και για την «εισβολή» του ΔΝΤ.

Το Κίεβο προχωρά μέσα στο Μάρτιο σε μείωση των συντάξεων των Ουκρανών κατά 50%, ως μέρος ενός σχεδίου καθολικής και μαζικής λιτότητας. 


Τι άλλο σημαίνει αυτό; Όπως από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει το ΔΝΤ αύξηση κατά 40% της τιμής του φυσικού αερίου και ...

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ

 Προεκλογικά :

Αναβάθμιση απο αδερφές αγορών

Εξοδο σε αγορες με 5,7-5,8% για 4-5δις πεντε χρόνια.

Χαζοπλεονασμα.

Υποσχέσεις αναδιάρθρωσης χρέους γτπ

Όλες οι δόσεις κανονικά για να πληρωθούν και τα ομόλογα Μαιου.

Μετεκλογικα:

Βεβαίωση χαρατσιου ακινήτων 3,2δις......