Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ο πόλεμος που έρχεται και η Ελλάδα - Ποια είναι η θέση της, τι ζήτησαν οι ΗΠΑ - BIΝΤΕΟ.


Όλα δείχνουν τα τελευταία 24ωρα ότι η υπόθεση της Συρίας και της αιματοχυσίας που η διεθνής κοινότητα παρακολουθούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα από απόσταση ,μπαίνει σε άλλη φάση. Και φέρνει όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης, η οποία κανείς δεν μπορεί να.....

Το μεγάλο "ταρακούνημα" που ίσως πυροδοτήσει την μεγάλη αφύπνιση.


Έστω και οριακά η Κύπρος πέρασε κι αυτή στο σοβιετικής απόχρωσης Μνημόνιο, ακολουθώντας την Ελλάδα. 

Με όπλο τα Μνημόνια και δέλεαρ την...αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, η Δύση θα πιέσει περαιτέρω τον Ελληνισμό να αποδεχθεί τις άθλιες επιταγές της, όπως π.χ. την επιβολή του σχεδίου ΑΝΑΝ στην Κύπρο.

Ο Αναστασιάδης εγχώρησε την εθνική κυριαρχία της Κύπρου στους τοκογλύφους δανειστές!.

Ψήφισε το Μνημόνιο κι έριξε τους Κυπρίους στην άβυσσο!

Η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη ενέκρινε το μνημόνιο και ταυτόχρονα υπέγραψε την καταδίκη των Κυπρίων, αλλά και την εκχώρηση κυριαρχίας στην τρόικα. Από σήμερα η Μεγαλόνησος μπήκε στο τούνελ της αβύσσου. 

Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, παρόμοιες και χειρότερες μ' αυτές που υφίσταται η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια απ' όταν ο....

Η σαρία εξαπλώνεται στη Δύση και απειλεί την δημοκρατία.....


Καθώς το Ισλάμ μετακινείται στη Δύση (και έχει μία μικρή αυξητική αριθμητική τάση στον γηγενή πληθυσμό της Ευρώπης), ίσως θα έπρεπε να προσεγγίσουμε με ιδιαίτερη προσοχή το "φαινόμενο" αυτό. 

Κι αυτό...

Τι σημαίνει Φεντεραλισμός (Ομοσπονδιοποίηση) της ΕΕ.


Με αφορμή τις δηλώσεις Πάγκαλου και Γεωργιάδη για τον Φεντεραλισμό, θα ήθελα να επισημάνω μερικά πράματα σε ότι αφορά τον όρο αλλά και τα υπέρ ή και τα κατά του. 

Καταρχήν Φεντεραλισμός σημαίνει...

την πολιτική θεωρία που υποστηρίζει το ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης του κράτους (Λεξικό Τριανταφυλλίδη). 
Αυτός είναι ο τυπικός ορισμός.

Ο Πάγκαλος υποστηρίζει ότι “έπρεπε να κουκουλώσουν” την ρεμούλα στο ΠΑΣΟΚ και θέτει το κορυφαίο επιχείρημα…

…Τι είπε ο άνθρωπος για να δικαιολογήσει την θέση του;

“Δηλαδή τι; Θέλετε να δείτε τον Παπανδρέου με χειροπέδες στο Σύνταγμα”;;;

Τώρα ρωτάς σοβαρά βρε Θόδωρα;



O Bορράς δεν έχει ξοδέψει ούτε σεντ για το Νότο.

ΤΟ REUTERS KATAΡΡΙΠΤΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΘΟ

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σε οικονομική ανάλυση που δημοσιεύει σήμερα, καταρρίπτει τον μύθο που έχουν περάσει οι εγχώριοι πολιτικάντηδες στην κοινωνία, αλλά και τα καθεστωτικά-πουλημένα ΜΜΕ, ότι ο φορολογούμενος του Βορρά πληρώνει τη διάσωση χωρών του Νότου, λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη! 

Είναι μία ανάλυση, χαστούκι στους μνημονιολάγνους προδοταράδες, και θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. 

Όπως αναφέρει...

Συζητήσαμε για «GREXIT» όταν ο Παπανδρέου ήθελε δημοψήφισμα.

Βόμβα-μεγατόνων «έριξε» σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο Σόιμπλε αποκάλυψε ότι επί Παπανδρέου είχε συζητηθεί στους κόλπους της Ευρώπης το ενδεχόμενο «GREXIT» από το ευρώ, όταν είχε εκφράσει την πρόθεσή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην χώρα μας.

Υποστήριξε δε ότι το ευρώ...

Χαράτσι και στα αγροτεμάχια....

Δεν εξαιρούνται από το εισπρακτικό αμόκ

Από τη μύγα ξίγκι πάνε να βγάλουν οι φορομπήχτες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι ετοιμάζουν επέλαση ακόμα και σε αγροτεμάχια εκτός σχεδίου. 

Το εισπρακτικό αμόκ που έχει καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών δεν....

O Economist "βλέπει" ... ανάκαμψη στην Ελλάδα!

Τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια για την ελληνική οικονομία εντοπίζει ο Economist στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλώσεις είναι πια λιγότερες, η Ερμού είναι γεμάτη κόσμο και κάποια νέα μαγαζιά άνοιξαν στο Κολωνάκι.
Η εμπιστοσύνη ανακάμπτει και οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν είναι υψηλές. Τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους άρχισαν και πάλι και η ρευστότητα επιστρέφει σε μία οικονομία που διψά για πιστώσεις, προσθέτει.
Όμως, η δοκιμασία δεν τελείωσε ακόμα για την Ελλάδα, αφού για φέτος προβλέπεται ύφεση 4,4%.
Το εάν η ανάπτυξη θα επιστρέψει το 2014, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις τράπεζες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ "Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν της λιτότητας"!.

H γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε σήμερα ότι «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση πέρα από τη λιτότητα» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική τηλεόραση.
Η Λαγκάρντ συμμετέχει σε ένα συμπόσιο στο Ζανκτ Γκάλεν, ένα είδος μίνι-Νταβός που φιλοξενείται κάθε χρόνο στο πανεπιστήμιο της πόλης αυτής, στη βορειοανατολική Ελβετία. Στη συνέντευξή της, που διαρκεί 15 λεπτά και προβάλλεται από την ιστοσελίδα της ελβετικής ραδιοτηλεόρασης RTS, τόνισε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται σήμερα θα πρέπει να συνεχιστούν γιατί «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέρα από τη λιτότητα».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ...ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ! Η κυβέρνηση ενέκρινε τη χρήση της Σούδας από τις δυνάμεις των ΗΠΑ για επέμβαση στην Συρία.

Το υπουργείο Εξωτερικών με σχετική απόφαση του υπουργού Δ.Αβραμόπουλου (που προήλθε κατόπιν διαβούλευσής του με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά), ενημέρωσε άτυπα το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ότι εγκρίνεται το αίτημα για μεταστάθμευση αμερικανικών αεροναυτικών δυνάμεων στη ναυτική και αροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη ανταποκρινόενο σε σχετικό αίτημα.
Επίσημα θα δοθεί  απάντηση εντός των προσεχών ημερών.
Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από το ΥΠΕΞ έγκριση για μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών F-15C/D, αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού (KC-135) και αεροσκαφών ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών. 
Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ελλάδα, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την "ανθρωπιστική κρίση στην Συρία". Tα παραπάνω αποτελούν μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη ....

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΛΑΟΥΣ Οι εμπνευστές του δόγματος λιτότητας στην Ευρώπη προτείνουν τώρα "κούρεμα" χρέους.


Οι οικονομολόγοι που συνέταξαν τη διάσημη μελέτη πάνω στην οποία βασίσθηκε σε μεγάλο βαθμό το δόγμα της λιτότητας που εφαρμόζουν οι Γερμανοί και οι Βρυξέλλες για να στραγγαλίσουν τις χώρες κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου, με πρώτη βέβαια την Ελλάδα, αναγνωρίζουν την αποτυχία τους και προτείνουν τώρα ως έξοδο από την κρίση τη διαγραφή χρεών των χωρών που αντιμετωπίζουν

O ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΓΚΙΝΤΕΡ ΓΚΡΑΣ "Ντρέπομαι για την υπεροψία της διεφθαρμένης Γερμανίας που εξοντώνει άλλες χώρες"!

"Ντρέπομαι όταν η Γερμανία ως υπερχρεωμένη χώρα αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας", δήλωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Γερμανός συγγραφές Γκίντερ Γκρας.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, τόνισε πως πρόκειται για περικοπές μέχρι τελικής πτώσης για χώρες ..

Ο Γ.ΓΕΡΜΕΝΗΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΤΟΝ Γ.ΚΑΜΙΝΗ! "Αν ήσουν άντρας θα σε χτυπούσα με γροθιά αλλά ούτε αυτό δεν αξίζεις"!

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε κατά την διατύπωση ενστάσεων από την πλευρά του βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου της Χρυσής Αυγής Γ.Γερμενή προς τον δήμαρχο της Αθήνας Γ. Καμίνη, όταν ο τελευταίος απαγόρευσε την διανομή τροφίμων στους άπορους πολίτες της Αθήνας που πραγματοποιούσαν στελέχη του κόμματος.


Συγκεκριμένα ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου εξυβρίστηκε σκαιότατα από το Γ.Καμίνη με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αντιδράσει ρίχνοντας μια ανάποδη στο πρόσωπο του δημάρχου και να του πει ότι "αν σε θεωρούσα άντρα θα σε χτυπούσα.

Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Στον εισαγγελέα για κατάχρηση ο Γ.Παπανδρέου; Κήρυγμα μίσους από το "πουλέν" του, Γ. Καμίνη.

Την ώρα που το πουλέν του Γ.Παπανδρέου, ο Γ.Καμίνης με ένα πρωτοφανές κήρυγμα μίσους, στερεί από τους άπορους πολίτες της Αθήνας τη δωρεάν σίτιση που τους παρέχει ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, το "εναπομείναν" ΠΑΣΟΚ στέλενει στον εισαγγελέα τον  ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου για κατάχρηση 110 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμία του κόμματος.
Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλου είναι οριστική.
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, θα ζητήσει ο ίδιος τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας κάτι που αναμένεται να ανοίξει ...

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ, 2 ΜΑΪΟΥ 1941 Όταν αυτοκτόνησε η προγιαγιά του Α.Σαμαρά.


Είναι η συγγραφέας που μας κράτησε από το χέρι και μας οδήγησε στη μαγεία στα παιδικά μας χρόνια: Παραμύθι χωρίς όνομα, Τον Καιρό του Βουλγαροκτόνου, Τα μυστικά του Βάλτου. Ομως η Πηνελόπη Δέλτα, αδελφή του Αντώνη Μπενάκη και προγιαγιά του σημερινού πρωθυπουργού, είχε μια ζωή γοητευτική και δεμένη με την ιστορία του τόπου.
Βαθιά πατριώτισσα έβαλε τέλος στη ζωή της στις 2 Μαϊου του 1941, μια