Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ψιτ κόπανε δεν θα γίνει της Κορέας… αλλά της Ελλάδας.

Χτύπησε πάλι ο μέγας κινδυνολόγος. Μόνο ότι θα μας βομβαρδίσουν δεν είπε.

Ο διοικητής της γερμανοκρατούμενης Τραπέζης δηθεν της Ελλάδος εκλήθη να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών της επιτροπής για το Grexit, τη δραχμή αλλά και την εκτίμηση του ΔΝΤ ότι ενδεχομένως απαιτηθούν πρόσθετα κεφάλαια 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η έξοδος από το ευρώ θα είναι η απόλυτη καταστροφή

Κάνουν λάθος όσοι επαναφέρουν θέμα ....

Ένα άρθρο κόλαφος για τους ηγετίσκους του Ελληνισμού που θα πρέπει να διαβάσει κάθε Έλληνας.

Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν κλασσική περίπτωση φθινουσών χωρών. Δυστυχώς όπως έχω επανειλημμένως γράψει, στους Λαούς της Ελλάδας και Κύπρου είναι εξόφθαλμη η έλλειψη της φιλοπατρίας και της επαναστατικής ορμής. Αποχαυνομένοι και απαθείς, παρακολουθούμε ανήμποροι να σταματήσουμε τον καταστροφικό κατήφορο στον οποίο μας οδηγούν οι θλιβερές μας ηγεσίες.

Όμηρος Αλεξάνδρου

‘’Δέσμια η δημοκρατία;’’

Του Χρίστου Γιανναρά

Ο ​​διεθνής ορίζοντας ανησυχητικά θολός, οι παράγοντες των εξελίξεων αστάθμητοι. Η συνοχή.....

Μαθήματα Πατριδογνωσίας: «Τ΄ Αντρούτσου η μάνα χαίρεται του Διάκου καμαρώνει…»


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.

«Άνοιξε μάνα μας γλυκειά, την άφθαρτη καρδιά σου
κι αγκάλιασέ τα τα φτωχά, τα μαύρα τα παιδιά σου»

Αριστοτέλης Βαλαωρίτης

Τούτη την εποχή, που μας «εκύκλωσαν αι του βίου ζάλαι» και μας περικύκλωσαν οι σάπιοι και οι υπέρμαχοι του αφελληνισμού, καταφύγιο και παρηγορία είναι η εθνική μας ιστορία. Ξεφεύγεις από τις αναθυμιάσεις, τα πνιγηρά «κατορθώματα» των ποικιλώνυμων γραικύλων.

Έχω το συνήθειο, όταν εντοπίζω κάτι ωραίο και διδακτικό, να το δίνω στους μαθητές μου. «Κλέβω» τα κείμενα των σπουδαίων ....

Βιντεο.ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ…ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.


ΟΙ ΕΥΡΩΕΛΙΤ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΟ BREXIT, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ GREXIT!!!

ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


Εάν μείνουμε στο ευρώ, είδαμε, βλέπουμε και ξέρουμε πως καταντήσαμε  και πως πάμε στην ολοκληρωτική διάλυση μας. 


Εάν πάμε στη δραχμή μπορεί να μην ξέρουμε ακριβώς τι μας περιμένει, αλλά κάτι δημοσιογράφοι και πολιτικοί της ακρονεοφιλελεύθερης πτέρυγας  χαλάνε τον κόσμο προκαταβολικά πως θα έρθει ο Αρμαγεδδώνας…

Μπαμπούλας η δραχμή !


Διάσημοι ξένοι οικονομολόγοι καθηγητές, αλλά και ....

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Βρετανία επιβεβαιώνει σχέδιο Ελλάδας-ΗΠΑ για έξοδο από το ευρώ και σύνδεση με το δολάριο – Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις (βίντεο)

H Ελλάδα είναι έτοιμη να ταπεινώσει τις Βρυξέλλες με υπονόμευση του ευρώ καθώς θα υιοθετήσει το Αμερικανικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ και σύνδεσης με το αμερικανικό δολάριο. 

Αυτό αποκαλύπτουν βρετανικές πηγές με πολύ καλή γνώση της Αμερικανικής στρατηγικής ταπείνωσης και ανάσχεσης του οικονομικού Τέταρτου Ράιχ του Βερολίνου. Άλλωστε και το Brexit ήταν μέρος αυτής της στρατηγικής.

Όπως σημειώσαμε και χτες έρχεται “Ταπείνωση του ευρώ» καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει ότι εξελέγη για να ηγηθεί ενός .....

«Τορπίλη» Τραμπ στο ΔΝΤ.

Δυσοίωνες τις προοπτικές για την Ελλάδα βλέπει ο αρθρογράφος των FT αν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα ενώ εκτιμά πως το Ταμείο θα γίνει πιο εχθρικό μόλις στείλει ο Ντόναλντ Τραμπ τους αντιπροσώπους.

Ενας παράγοντας στο τι συμβαίνει με
το ελληνικό ζήτημα είναι η αδυναμία να ειπωθεί η αλήθεια, αναφέρει το δημοσίευμα, φέρνοντας ως παράδειγμα την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, που ανέφερε ότι το χρέος είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο. 

Οι Ευρωπαίοι....

Μητσοτάκης προς Μέρκελ: Θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις πέραν του μνημονίου.

Tην ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων πέραν του μνημονίου, όπως στην Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη εξέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή τους που διήρκεσε μια ώρα. 

Το κατ’ ιδίαν τετ α τετ που
είχαν οι κ. Μέρκελ και Μητσοτάκης διήρκεσε 20 λεπτά, ενώ στη συνέχεια στη συνάντηση μετέσχαν και αντιπροσωπείες των δυο κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στην γερμανίδα καγκελάριο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ και εξήγησε γιατί...

Το Grexit “βόμβα”για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Ο Βέλγος πολιτικός και επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γκι Φερχόφστατ (της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Die Welt",εξέφρασε τον φόβο του ότι ενδεχόμενο  Grexit θα έβαζε σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωζώνη.

Παράλληλα, τόνισε πως η κρίση στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ με τον σωστό τρόπο, ούτε από τις ελληνικές κυβερνήσεις, ούτε...

ΕΥΡΩΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΙΣΤΕΣ.

Οι φίλοι του ευρώ και γενικά οι γερμανόφιλοι, βάζουν την ταμπέλα «δραχμιστής» σε όλους εμάς που θέλουμε επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και ταυτόχρονα τρομοκρατούν τον κόσμο λέγοντας ότι θα επέλθει η καταστροφή με το εθνικό νόμισμα.

Καλούμε λοιπόν κι εμείς τους ..

Η Ελλάδα οφείλει να ρισκάρει ένα οδυνηρό τέλος, αντί να σκύβει το κεφάλι με δουλοπρέπεια .

308

Στο ίδιο οδυνηρό έργο ξανά θεατές

Η Ελλάδα οφείλει να ρισκάρει ένα οδυνηρό τέλος, αντί να σκύβει το κεφάλι με δουλοπρέπεια και να ανέχεται μία οδύνη δίχως τέλος – επιλέγοντας μία ριζική λύση των προβλήμάτων της ή τη στάση πληρωμών.

.Άρθρο

Πρακτικά την τελευταία στιγμή απεφεύχθη η σύγκρουση των πιστωτών της Ελλάδας, οι οποίοι ουσιαστικά διαπραγματεύονται το μέλλον της χώρας μας, ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης – η οποία απλά προσποιείται θεατρικά πως ...

Η σκιώδης οικονομική δικτατορία.

263
Όταν η εξουσία είναι ανώνυμη, αόρατη, ασαφής και απομακρυσμένη όπως, για παράδειγμα, η Τρόικα, οι Βρυξέλλες, η Γερμανία, οι αγορές κοκ., τότε τόσο το άτομο, όσο και η κοινωνία δεν έχουν επίγνωση της υποταγής τους ή της ήττας τους – οπότε δεν εξεγείρονται και δεν αντιδρούν.  
.«Μόνο μία δημοκρατική, υγιής κοινωνία αναπτύσσει την ικανότητα του ατόμου να σέβεται τους συνανθρώπους του, να εργάζεται δημιουργικά, να παράγει, να μην υπερχρεώνεται, να εξελίσσει τη λογική και την αντικειμενικότητα του, καθώς επίσης να έχει εκείνη την αίσθηση του εγώ, η οποία βασίζεται στην εμπειρία των ...

Η ένοχη ανοχή

314
Μία ριζική λύση για την Ελλάδα χρειάζεται την ενεργητική συμμετοχή όλων των Πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων – αφού μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν το μήνυμα στους δανειστές πως «ως εδώ και μη παρέκει», νομιμοποιούμενοι από την τεράστια υπομονή και καρτερικότητα που έδειξαν τα τελευταία επτά χρόνια.

«Ας μην ξεχνάμε πως η Ρωσία εξυγιάνθηκε και εξελίχθηκε σε μία μεγάλη δύναμη, διατηρώντας τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά της στοιχεία ανέπαφα, μετά τη χρεοκοπία της το 1998 – όπως συνέβη και με τη Γερμανία το 1953.
Φυσικά η πτώχευση, καθώς επίσης η επάνοδος τους στην ομαλότητα, ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη και επώδυνη διαδικασία. Προτιμότερη όμως από αυτήν της Ουρουγουάης, η οποία επέλεξε άλλο δρόμο, καταλήγοντας να χάσει το 40% των εδαφών της – τα οποία ανήκουν πλέον σε....