Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Το πλεόνασμα ρεκόρ και ο οικονομικός αναλφαβητισμός

279
H Ελλάδα θα αναπτυχθεί μεν, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες της θα θελήσουν να κάνουν κερδοφόρες τις επενδύσεις τους, αλλά χωρίς καμία ωφέλεια για την πλειοψηφία των Ελλήνων – οι οποίοι θα παραμείνουν σκλάβοι χρέους στο διηνεκές και εργαζόμενοι χαμηλού κόστους στην αποικία.   
.Ανάλυση         
Η Ελλάδα εμφάνισε ένα πρωτογενές πλεόνασμα ρεκόρ (3,9% του ΑΕΠ ή 6,9 δις €) για μία υπερχρεωμένη χώρα με χρεοκοπημένες τράπεζες, με μηδενικές επενδύσεις, με μείωση του πληθυσμού της και γενικότερα με θλιβερά οικονομικά μεγέθη – δίνοντας ανόητα την ευκαιρία στον κ.Σόιμπλε να ισχυρισθεί πως δεν υπάρχει ανάγκη διαγραφής χρέους. 

Δεν αμφισβητούμε βέβαια τα νούμερα, αφού αυτά ανακοίνωσαν οι ...

Ο μονόδρομος της ρήξης.

2
Εάν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις περί μείωσης του δημοσίου χρέους παρά τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα που πέτυχε η Ελλάδα, εντός του 2017, θα υπάρχει πλέον μόνο μία επιλογή στη διάθεση μας: η στάση πληρωμών.

Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν (άρθρο), καλώς ή κακώς οι μοναδικές επιλογές της Ελλάδας ήταν οι εξής:
(α) είτε η νέα χρεοκοπία της, καθαρή αυτή τη φορά, για να ξεκινήσει από την αρχή χωρίς τα βάρη του παρελθόντος (χρέη) – όπου οφείλει...

Ο ΛΑΟΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ....23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010: ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ - ΟΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010: Οκτώ χρόνια από το «έγκλημα του Καστελλόριζου»

Πέρασαν ήδη οκτώ χρόνια από εκείνη αποφράδα ημέρα για την Ελλάδα - Οκτώ χρόνια από το «έγκλημα του Καστελλόριζου», από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές - Το κεντρικό ερώτημα που παραμένει ακόμα και τώρα αναπάντητο: Ήταν άγνοια ή συνειδητή επιλογή;

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Απριλίου 2010 όταν ξεκινούσε ο «γολγοθάς» της Ελλάδας.

Με φόντο το πανέμορφο Καστελλόριζο, ο τότε πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου όντας κατά πολλούς σε «εντεταλμένη υπηρεσία» για τη σωτηρία (;) της Ελλάδος, παρέδιδε τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ, αν και τις προηγούμενες ημέρες διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν υπήρχε καμία συννενόηση για υπαγωγή της χώρας ...

Τα «Αγορασμένα Ρεπορτάζ» των «Αγορασμένων Δημοσιογράφων» που πουλάνε τη γνώμη τους.

του Σπύρου Χατζάρα

Ο μακαρίτης Ούντο Ουλφκότε έκανε το καθήκον του και μας το είπε. Τους τίτλους και το ρεπορτάζ το παίρνουν έτοιμο από τα αφεντικά. Μόνο την υπογραφή τους βάζουν. Οι δημοιογραφάρες. Οι έγκυροι. Οι ρουφιάνοι.

Οι «πηγές» των ρεπορτάζ των ρουφιάνων παπαγάλων και πρακτορίσκων είναι .....

Χρεωκοπεῖ καί ἡ «ΑΒ Βασιλόπουλος»;

Συῤῥικνώνεται ἡ ΑΒ Βασιλόπουλος;;;;;
Στὰ π@πάρια μας!!!!!!

Να πᾶνε ὅπου στα τσακίδια θέλουν!!!

Ἡ κήρυξις δέ, πτωχεύσεως, ἔχει ἐξελιχθεῖ σὲ μία ἄκρως ἐπικερδὴς «μπίζνα», γιὰ κάθε καραχαρία.
Δεῖτε τζίρο τῶν τεσσάρων τελευταίων ἐτῶν, κατ΄ ἔτος, γιὰ νὰ καταλάβετε, ποιὸς δουλεύει ποιόν!!! 

Νὰ πᾶνε ....

Δεν είναι μαύρος, δεν τον λένε Αντεντοκουμπο (Τον ετοιμάζουν ως μέλλοντα πρωθυπουργό της πολυπολιτισμικης πατρίδας μας για αργοτερα) ούτε Αχμέτ και έτσι δεν έχει τεράστια προβολή..!

Τον λένε Γιώργο Παπαγιάννη!

Ο Γιώργος έγραψε ιστορία, αφού επιλέχθηκε στο Νο13 από τους Sacramento Kings!


Προσφέροντάς μία σπουδαία διάκριση στο Ελληνικό μπάσκετ, έγινε το ψηλότερο pick στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ, ξεπερνώντας τον Αντετοκούνμπο.


Παράλληλα, έδωσε συνέχεια στην παράδοση που χτίζει το Ελληνικό μπάσκετ!

Όμως το …

Ο στρατιώτης Αγιος Γεωργιος ο Απελευθερωτής.

Ως των αιχμαλώτων της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης ελευθερωτής και των πτωχών Ελλήνων, (ανέργων, συνταξιούχων, μικρομεσαίων), υπερασπιστής!

Ένα “λάθος” του Ευαγγελάτου αποκαλύπτει πως λειτουργεί το ειδησεογραφικό σύστημα.

ΜΜΕ καθοδηγούμενα, δημοσιογράφοι ελεγχόμενοι και μιντιακός πόλεμος για το ποιος πλασάρει “ψευδείς ειδήσεις”. Στη μέση, ο μέσος αναγνώστης που καλείται να… κόψει φλέβες!

Ως “σούπερ γκάφα του Eυαγγελάτου” χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι έπαιξε σκηνή απ’ την κωμική ταινία The Ιnterview ως αληθινή. 
Οι ειδήσεις του Έψιλον έπαιξαν ένα απόσπασμα από την αμερικάνικη ταινία ως “είδηση”, ο δε τρόπος σχολιασμού της από τον Ευαγγελάτο, αν μη τι άλλο, πάει επίσης για Χόλιγουντ. Μπορεί και Επίδαυρο ως ...

Πετρέλαιο-αέριο και της ημιμάθειας το …κακό συναπάντημα

Δεν έχει τέλος το θέατρο του παραλόγου στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Σε μια χώρα καθυστερημένη… γενικώς, που ακολουθεί τις εξελίξεις με μια-δυο δεκαετίες καθυστέρηση στην καλυτέρα των περιπτώσεων, όπως άλλωστε και στην αξιοποίηση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων της και δε χρειάζεται να επαναλάβουμε σε ποιο στάδιο βρίσκονται Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος, σε σχέση με μας.
Το νέο παραμυθάκι που διακινείται πλέον και σε επίπεδο αξιωματούχων, τοπικών και μη, είναι ότι θα σημειωθεί έξαρση των .....

Η Β.Κορέα απείλησε πριν λίγο να βυθίσει την Αμερικανική αρμάδα αν πλησιάσει και άλλο – Θέμα ωρών η νέα πυρηνική δοκιμή

Σε ετοιμότητα τέθηκαν τα βομβαρδιστικά Β-2 Spirit των ΗΠΑ – Τρόμος σε Ν.Κορέα-Αυστραλία-Ιαπωνία

Κρίσιμες πλέον οι ώρες στη Κορεατική Χερσόνησο καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν απείλησε πριν λίγο να βυθίσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο αν πλησιάσει και άλλο τη χώρα του.
 Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι είναι θέμα ωρών ο Κιμ Γιονγκ Ουν να «πατήσει το κουμπί» για μια νέα πυρηνική δοκιμή. 
Σε συναγερμό βρίσκονται οι ΗΠΑ οι οποίες μετασταθμεύουν  βομβαρδιστικά Β-2 Spirit υπό το πρόσχημα άσκησης.
Στην Αυστραλία για πρώτη φορά εθεάθησαν...