Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η συνταγή των ιδιωτικοποιήσεων...

58
 Τις τελευταίες δεκαετίες υποχρεωνόμαστε όλοι μας να σκύβουμε το κεφάλι σε ένα νέο «υψηλότερο ον»: στις παντοδύναμες αγορές που από χρήσιμα αντικείμενα της πραγματικής οικονομίας μετατράπηκαν σε υποκείμενα, απέναντι στα οποία πρέπει όλοι μας να υποκλινόμαστε.
«Επιβάρυνση της τάξης των 13 € θα υπάρχει στα αεροπορικά εισιτήρια από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια – τα οποία ιδιωτικοποιούνται και περνούν στον έλεγχο της κρατικής γερμανικής εταιρείας Fraport.
Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Μεταφορών και ....

Θανατηφόρος συνδυασμός

49
Τυχόν ανεξέλεγκτη κατάρρευση της Deutsche Bank, θα μπορούσε να οδηγήσει στο σπάσιμο της φούσκας των υποχρεώσεων σε παράγωγα όλων των τραπεζών παγκοσμίως – ενώ η ελπίδα να εμποδιστεί ένα τέτοιο κραχ από τις εταιρείες συμψηφισμού είναι καθαρή ουτοπία.
.Η κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών, η BIS, κατόπιν ειδικής αίτησης της Κίνας δημοσίευσε στις 16 Αυγούστου μία μελέτη, με την οποία προειδοποιεί μεταξύ άλλων πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός, ο οποίος θα μπορούσε να ...

Η αυτοκτονία της Ελλάδας

47
Επειδή δεν βλέπουμε πλέον καμία δυνατότητα επιβίωσης του σημαντικότερου οικονομικού εγχειρήματος στην παγκόσμια ιστορία, της Ευρωζώνης, με ένοχο του εγκλήματος τη Γερμανία, δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν διαλύεται – πόσο μάλλον όταν διαφορετικά κινδυνεύει τόσο η ΕΕ, όσο και η ειρήνη.
«Το ΑΕΠ εξακολουθεί να βυθίζεται σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα, αφού θα διαμορφωθεί στα 175 δις € (χάθηκαν σωρευτικά 62,4 δις €), στην ιδανική περίπτωση που η ύφεση θα .....

Έρχεται “φουρτούνα κοινωνικού αυτοματισμού” κατά των στρατιωτικών για το μισθολόγιο.

Οι στρατιωτικοί σίγουρα δεν έχουν καμία αγωνία για το ποιος θα πάρει ή δεν θα πάρει τηλεοπτική άδεια…
Έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν και πολύ μεγαλύτερες αγωνίες να
ασχοληθούν. Όσο όλοι σήμερα και ίσως και τις επόμενες ημέρες, να ασχολούνται με τα τηλεοπτικά κανάλια, στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται ακόμη σχέδια για το νέο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών.

Οι αντιδράσεις από το ΥΠΕΘΑ αναμενόμενες και ....

Θα ξυπνησει καποια στιγμη και η ΕΛΛΑΔΑ? Σημαντική συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου: Υπέγραψαν την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου.

Μία πολύ σημαντική συμφωνία, που ανεβάζει την Κύπρο ακόμη πιο ψηλά στον ενεργειακό χάρτη υπεγράφη σήμερα το πρωί στη Λευκωσία. Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Τάρεκ ελ Μόλα υπέγραψαν τηνμεταφορά φυσικού αερίου, μέσω απευθείας υποθαλάσσιου αγωγού, από την κυπριακή ΑΟΖ στην Αίγυπτο.
Το γεγονός αυτό ανοίγει σημαντικές προοπτικές για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου της Κύπρου και σφραγίζει έναν ακόμη ισχυρό άξονα της Λευκωσίας, μετά την άριστη συνεργασία της με το Ισραήλ. 
Οι τρείς χώρες, Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος, μαζί με την Ελλάδα, συνεργάζονται στην .....

ΣΚΛΗΡΗ ανακοινωση κατά της Κομισόν απο την Ένωση Δικαστών.....Τώρα μας πείσατε......


Αποτέλεσμα εικόνας για ελστατ γεωργιου
Με ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την πρόσφατη παρέμβαση της Κομισιόν στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, αποκαλώντας «ανεπίτρεπτες» τις απαιτήσεις που εξέφρασε η Κομισιόν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Στην πολιτικο-οικονομική διελκυστίνδα των τελευταίων ημερών σχετικά με εκκρεμή στη Δικαιοσύνη υπόθεση (ΕΛΣΤΑΤ) σειρά εξωθεσμικής παρέμβασης είχε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μεταξύ άλλων απαίτησε, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, «από τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση» της...

ΕΙΔΕΣ οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ αρχισαν τα χαρατσια!!!13 ευρώ «αεροδρομιόσημο» από τη Fraport σε κάθε ταξιδιώτη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Κατά 13 ευρώ θα επιβαρύνει από το 2017 τα αεροπορικά εισιτήρια η γερμανική Fraport για τους επιβάτες που θα μετακινούνται από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που λειτουργεί.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», η επιβάρυνση αυτή προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και ...

«Γκρεμίζονται» οι εξαγωγές- Σήμα κινδύνου για την οικονομία από τις επιχειρήσεις.

Σήμα κινδύνου για την οικονομία εξαιτίας της αρνητικής πορείας των εξαγωγών στο εξάμηνο εκπέμπει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων προειδοποιώντας ότι αν δεν υπάρξει Εθνική Στρατηγική Εξωστρέφειας οι προοπτικές εξόδου από την κρίση απομακρύνονται.
Επικράτηση αρνητικών προσήμων για το εξωτερικό εμπόριο στο πρώτο 6μηνο του 2016, δείχνει η ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ.
Οι μειώσεις αφορούν τόσο το ....

Μ.Ντράγκι: «Πρώτα το χρέος και μετά η συζήτηση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να πάρει καμία άμεση απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων καθώς περιμένει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Όπως είπε δεν υπάρχει «ακριβές χρονοδιάγραμμα» για την απόφαση υπαγωγής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ΕΚΤ που ξεκίνησε ....

Ποιος αύξησε & πόσο το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα (1974 - 2015).

Και ο πρωταθλητής είναι....

«Να μπει ένα τέλος στα εισαγώμενα αγροτικά προϊόντα»

Αποτέλεσμα εικόνας για «Να μπει ένα τέλος στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα»
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων,  τη στιγμή που η χώρα μας μπορεί να τα παράγει και μάλιστα σε καλύτερη ποιότητα  λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών και εδαφολογικών συνθηκών,  κρούει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.

Σύμφωνα με τα καταγεγραμμένμα στοιχεία, μέσα στο 2015 αυξήθηκαν οι εισαγωγές σε όλα τα είδη, αλλά κυρίως στα οπωροκηπευτικά, με αποτέλεσμα η αγορά να έχει κατακλυστεί από ...

ΩΡΕ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...!!......ΑΚΟΥ...ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΤΑΧΥ....;;;;;

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ......

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ.....

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ...

Είναι κατ ουσίαν στο ίδιο κόμμα των τοκογλύφων και θα είναι μαζί στην επόμενη κυβέρνηση....

Ευχαριστούμε Ευρώπη! Μας έσωσες...!!!

Είναι μια ακόμα απάτη....

Συγγνώμη, έχουμε αντιληφθεί πως κάποιοι καναλάρχες-ολιγάρχες νέμονται δημόσιες συχνότητες χωρίς άδεια εδώ και 25 χρόνια;

Ωραία σκοτωνόμαστε για τα «προνόμια» των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά για τους ολιγάρχες -τους πραγματικά προνομιούχους και ζάπλουτους- δεν αντιδρά κανείς.

Κάποιοι νομίζουν πως το πρόβλημα της Ελλάδας ξεκίνησε με την χρεοκοπία της, το 2010.

Δηλαδή, όταν το 1989 η οικουμενική κυβέρνηση -στην οποία συμμετείχαν και αριστεροί σαν τον Δραγασάκη και τον Κουβέλη- έδινε προσωρινές άδειες σε κάποιους ολιγάρχες ήταν....

ΟΚ έτσι είναι, αν έτσι πιστεύετε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ
Η Ελλάδα κάθεται πάνω σε έναν τεράστιο πλούτο υδρογονανθράκων, φυσικού αερίου και πολύτιμων μετάλλων. Ταυτόχρονα η Ελλάδα διαθέτει έναν φυσικό παράδεισο τουρισμού μέσα στο τρίγωνο Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.


Διαθέτουμε δηλαδή έναν τεράστιο πλούτο και όμως
είμαστε ανίκανοι να τον αξιοποιήσουμε. Όπως ήμασταν ανίκανοι να αναπτύξουμε βιομηχανία και παραγωγή. 

Σήμερα δε, μας έχουν φορτώσει ένα τεράστιο χρέος, από το οποίο εμείς ατομικά δεν έχουμε κερδίσει τίποτα, ούτε το ελέγξαμε ποτέ και ταυτόχρονα μας έχουν ..