Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Η τριπλή δική μας...απειλή .


Είναι, πλέον, εμφανές ότι η χώρα μας έχει απολέσει πλήρως τη δυνατότητα να διαφεντεύει το μέλλον της. 

Όταν την περασμένη εβδομάδα, μετά από συνάντηση των υπουργών Oικονομικών της Ευρωζώνης, οι υπουργοί των «κραταιών» χωρών αποσύρθηκαν κατ’ ιδίαν για να συσκεφτούν για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς το ελληνικό δημόσιο χρέος, χωρίς καν να...
προσκαλέσουν τον έλληνα υπουργό Oικονομικών, όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα... τετέλεσται. 

Ότι οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις (Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά) έχουν εκχωρήσει τις τύχες της χώρας στους δήθεν «ισχυρούς» της ΕΕ, ελπίζοντας ότι κάτι καλό θα ελεήσουν και για εμάς, ενώ κατά βάθος γνωρίζουν ότι το μόνο που, σε τελική ανάλυση, τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα επιμηκύνουν την...... Κρίση μας ώστε να μη χρειαστεί να παραδεχθούν ότι έσφαλαν το 2010, το 2011, το 2012, πέρσι – ότι η ιδέα να δώσουν, υπό τον όρο της δραστικής συρρίκνωσης του εθνικού της εισοδήματος, το μεγαλύτερο δάνειο στην πιο πτωχευμένη χώρα του κόσμου, και κατόπιν να της δώσουν κι άλλα δάνεια για να καλύψουν την αποτυχία των προηγούμενων, ήταν ....

Ιγνατίου: Μαγειρεύουν λύση-ντροπή στην Κύπρο.

Το 2004, όταν το Κυπριακό βρέθηκε στα πρόθυρα μιας ιστορικής ντροπής, με την προώθηση του Σχεδίου Ανάν, ο Μιχάλης Ιγνατίου ήταν από εκείνους που έδωσαν τη μάχη για να αποτραπεί ένας συμβιβασμός ο οποίος κάθε άλλο παρά τιμητικός ήταν για την Ιστορία της μαρτυρικής νήσου, και τις θυσίες των πολιτών της.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, με τον Νίκο Αναστασιάδη να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για...
την επίτευξη μιας λύσης που επίσης κάθε άλλο παρά αξιοπρεπής φαντάζει, ο έγκυρος δημοσιογράφος αρθρογραφεί με τη γλώσσα της αλήθειας στο “Έθνος της Κυριακής”. 

Και γίνεται σκληρός, στην προσπάθειά του να αφυπνίσει συνειδήσεις, έστω και την τελευταία στιγμή.

“Η αποδοχή εκ μέρους

Η ατομική ιδιοκτησία προστατεύεται μόνο όταν υπάρχει εθνική κυριαρχία....

Μην κοροϊδευόμαστε. Το ατομικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας σε κάθε κράτος, ρυθμίζεται από το δίκαιο του αντίστοιχου κράτους, που απορρέει από την εθνική του κυριαρχία.

Όταν για παράδειγμα ένα κράτος χάνει την εθνική του κυριαρχία, επειδή νικήθηκε σε πόλεμο και κατακτάται από τον νικητή, δηλαδή...
βρίσκεται υπό κατοχή, τότε ισχύει το δίκαιο που επιβάλει ο νικητής. 

Μπορεί κανείς σκλάβος να ισχυριστεί πλέον σε ένα καταλυμένο κράτος ότι έχει ατομική ιδιοκτησία; 

Με ποιο δίκαιο άραγε, όταν το δίκαιο που ρυθμίζει την ιδιοκτησία έχει καταλυθεί και ισχύει πλέον το δίκαιο ....

Οι ΗΠΑ καθορίζουν τη νέα κυβέρνηση της... Ουκρανίας!!!

Ανεπανόρθωτη είναι η πολιτική ζημιά που προκάλεσε στις ΗΠΑ η ανάρτηση στο διαδίκτυο του ηχητικού ντοκουμέντου της υποκλαπείσας τηλεφωνικής συνομιλίας της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών, Βικτόριας Νούλαντ, με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ. 

Οι δύο Αμερικανοί ακούγονται να καθορίζουν εν ψυχρώ τη σύνθεση της κυβέρνησης της...Ουκρανίας (!), αν φυσικά οι φιλοδυτικοί διαδηλωτές κατορθώσουν να ανατρέψουν τον ρωσόφιλο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Η Νούλαντ και ο Πάιατ αποφασίζουν από τώρα ποιοι από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση της νέας, φιλοδυτικής Ουκρανίας και ποιοι πρέπει να αποκλειστούν. 

Μέσα από τη διαδικασία αυτής της συζήτησης ...

Πάρε ότι θέλεις παλιατζή...!!!

 
Αυτή η φωτογραφία τα λέει όλα: 

Τα εναπομείναντα λείψανα του πασοκικού δωσιλογισμού έχουν ήδη πεταχτεί στα σκουπίδια της ιστορίας… 

Βεβαίως αυτά τα παράσιτα, τα περισσότερα, δεν θέλουν να διακρίνουν τον τελεσίδικο θάνατό τους. 

Το μυαλό τους είναι τόσο χαλασμένο που εξακολουθούν να πιστεύουν στα θαύματα, παρά το γεγονός ότι ....

Ζ-Κ Τρισέ: Ελλάδα... όπως Lehman Brothers

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΡΗΣ
“Η κατάσταση της Ελλάδας υπήρξε αντίστοιχη, ως ένα βαθμό, της Lehman Βrothers. 

Ωστόσο, αποφύγαμε τις επιπτώσεις του σοκ", παραδέχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, διαλύοντας τους μύθους για μεμονωμένο “ελληνικό φαινόμενο” όταν ξέσπαγε η μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση από το 1930 και βρισκόταν στο τιμόνι της ΕΚΤ. Η αβεβαιότητα όμως παραμένει.
"Τα μέτρα που λάβαμε μας επέτρεψαν να αποφύγουμε το κραχ", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ σε εκδήλωση με θέμα «Μαθήματα από την κρίση: Βελτιώνοντας την οικονομική και δημοσιονομική διακυβέρνηση της ζώνης του Ευρώ» που διοργανώνει η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. στο Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το Γραφείο Ελληνικής Προεδρίας.

Ο Ζ-Κ Τρισέ επίσης εξήγησε πως εάν οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών δεν είχαν λάβει γενναίες αποφάσεις "θα είχαμε βρεθεί σε μία απύθμενη ύφεση, λόγω ....

Πέρασε από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής η άρση ασυλίας της Τρόικας - Απείχαν από την κρίσιμη ψηφοφορία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...καταλάβατε ;;;;;;

 Αντιμέτωποι με ποινικές και αστικές ευθύνες πλέον οι Τροικανοί! 

Μία τεράστιας σημασίας απόφαση για την Ελλάδα και τον λαό της κατάφερε να αποσπάσει πριν από λίγο από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Ύστερα από επικοινωνία που είχε το SpiroSpero.gr μαζί του, μας ενημέρωσε πως και η Ολομέλεια έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για άρση ασυλίας των εκπροσώπων της Τρόικας σε όλες τις χώρες που έχουν επιβληθεί μνημόνια. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ....

Γεωλόγοι, Σεισμολόγοι, υδρογονάνθρακες και κρυφές αμαρτίες...

του Καθ. Δρ.Γ. Ζουγανέλη
Πολλές φορές αναγκάζομαι να παίρνω ακραίες θέσεις στην Ελληνική πολιτική και επιστημονική σκηνή, γιατί στη ζυγαριά λείπει το αντίπαλο δέος ή γιατί είναι σε ανεπάρκεια ή  γιατί είναι σε αφασία.
Στη παρούσα περίοδο η Ελληνική επιστημονική κοινότητα των ΑΕΙ υποχρεούται να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα. 
Χρησιμοποιώ τη λέξη “υποχρεούται” γιατί για αυτό πληρώνεται. 
Είναι κρατικοί υπάλληλοι και πρέπει να αντιλαμβάνονται το ρόλο τους με πολύ σοβαρότητα. Έχουν και αυτοί ευθύνη για την κατάντεια της χώρας.
Στην απάντηση “κάνουμε καλή δουλειά” και στην απάντηση “είμαστε αναγνωρισμένοι διεθνώς” ανταπαντώ ότι αποδείχτηκαν “άχρηστοι για το ρόλο που το κράτος τους παρέδωσε”. 
Η απόδοση μετράει στο ....

Πρωτογενές πλεόνασμα βλακείας και αλητείας...

«Όταν ήµουν νέοs, οι άνθρωποι µε αποκαλούσαν ριψοκίνδυνο παίκτη. Όταν οι δουλειές µου ...µεγάλωσαν, µε είπαν κερδοσκόπο. 

Τώρα µε αποκαλούν τραπεζίτη. 

Αλλά εγώ πάντα το ίδιο πράγµα έκανα»

Σερ Έρνεστ Κάστελ, τραπεζίτηs του βασιλιά Εδουάρδου VII τns Αγγλίαs.


Είναι φανερό εδώ και μήνες, ότι εσμός της πιο σιχαμένης, της πιο χυδαίας και της πιο επικίνδυνης πολιτικής συμμορίας (Σαμαρά-Βενιζέλου), που’ χει γνωρίσει η σύγχρονη Ελλάδα έχει χάσει κάθε κοινωνικό στήριγμα, διότι έγινε γρήγορα αντιληπτός, ο τρόπος με τον οποίον ανέλαβε και διατηρεί την εξουσία. 

Ακόμα και τ’αφεντικά τους, έχουν αποφασίσει ότι είναι ξεγραμμένοι.

Είναι επίσης φανερό, ότι τα μόνα εναπομείναντα στηρίγματά τους είναι η Αστυνομία, οι τραπεζίτες και τα ΜΜΕ, ιδίως τα τελευταία.....

Βενιζέλος: Υποχρέωσή μας να εκβιάσουμε όσο περισσότερους μπορούμε για συναίνεση στην εθνική προδοσία

Στην υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων να διαμορφώσουν και να διαφυλάξουν τις προϋποθέσεις "εθνικής ενότητας" και μέγιστης συναίνεσης για την "επίλυση" του Κυπριακού αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δήλωσή του με αφορμή την πρώτη συνάντηση των....

ΗΧΗΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Απορρίπτει το 60% των Ελλήνων τα σχέδια εκλογικής απαγόρευσης για Χρυσή Αυγή

Ο ελληνικός λαός «αδειάζει» την κυβέρνηση και το σχέδιο της να απαγορεύσει στη Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές με το κατασκευασμένο «επιχείρημα» πώς συνιστά εγκληματική οργάνωση. 
Έξι πολίτες στους δέκα δηλώνουν ότι δεν συμφωνούν με μία τέτοια ενέργεια.
Αποκτά μάλιστα ιδιαίτερη σημασία το υψηλό ποσοστό του 59,5% που θεωρούν πώς δεν πρέπει να απαγορευτεί η συμμετοχή της Χ.Α. στις εκλογές, καθώς αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για το συστημικό Mega. 
Το κανάλι που υποστηρίζει την κυβέρνηση και το μνημόνιο που δίνουν δώρο στον μεγαλοεργολάβο τις αυξήσεις στα διόδια.  
Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πώς....

"ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ" ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑ Παρέμβαση του τ.προέδρου του Αρείου Πάγου Β.Κόκκινου κατά των προφυλακίσεων.

Με ένα άρθρο στα ΝΕΑ από αυτά που έχουν αξία  γιατί συντάσσονται από "βαριά" ονόματα πρώην δικαστικών ή εισαγγελικών στελεχών, αλλά και δυνατότητα να γραφούν χωρίς να κινδυνεύει να διωχθεί ο συντάκτης γιατί "σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης" ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Β. Κόκκινος επικαλούμενος συγκεκριμένες διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, παρεμβαίνει στο επίμαχο θέμα των προφυλακίσεων όπως αυτές των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.
 
Χωρίς να κατονομάζει την περίπτωση των προσωρινών κρατήσεων των βουλευτών και τα στελεχών που κρίθηκαν προφυλακιστέτοι ως "ύποπτοι φυγής και διάπραξης νέων εγκλημάτων",κατηγορούμενοι για αδικήματα όπως "σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση"σημειώνει ότι:

ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS ΟΜΩΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ 270.000 απούλητα σπίτια - Τα "σκοτώνουν" οι ιδιοκτήτες .

Στον απίστευτο αριθμό των 270.000 έφτασαν τα απούλητα σπίτια στη χώρα μας παρά το γεγονός ότι οι τιμές ακόμη και στα λεγόμενα ακριβά προάστια έχουν υποχωρήσει ακόμη και 50% σε σχέση με τις αντικειμενικές αξίες.

Τα ξένα funds όμως που εξυπηρετούν κυβέρνηση και τρόικα θέλουν να τα πάρουν τζάμπα και συνεχίζουν να υπαγορεύουν φόρους και χαράτσια προκειμένου να καταρρεύσει η αγορά των ακινήτων και να έρθουν να τα σαρώσουν όλα.

Αυτό ακριβώς εξυπηρετεί και το....

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ!!! ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ» ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να κρύψει τη σκοτεινή πλευρά της.
Εχει εκτεθεί πολλές φορές. 


Το ίδιο συμβαίνει και πάλι. 

Η υφυπουργός Εξωτερικών των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Victoria Nuland πιάστηκε επ 'αυτοφώρω. 

Εχει κάνει καριέρα ως αξιωματούχος της υπηρεσίας εξωτερικών υποθέσεων. 

Έχει δουλέψει με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς.

Η Πρωτοβουλία Εξωτερικής Πολιτικής (FPI) είναι η τρέχουσα ενσάρκωση του PNAC. 


Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Εκπροσωπεί τη χειρότερη σκοτεινή πλευρά της Αμερικής. Αυτό κάνει η Nuland.

Υποστηρίζει την αλλαγή καθεστώτος. Υποστηρίζει...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES "Έρχονται αποτελέσματα-σοκ για Ε.Ε. στις Ευρωεκλογές"

Τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών τον Μάιο πιθανότατα θα προκαλέσουν σοκ, με
αντιευρωπαϊκά κόμματα όπως το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο να κερδίζουν ή να πλησιάζουν τη νίκη στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στην Ελλάδα, στη Βρετανία και στην Αυστρία.

Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times και επισημαίνουν πώς αν έλθουν αυτά τα αποτελέσματα θα αποσταθεροποιηθούν οι αγορές και θα δυσκολευτούν οι κεντρώοι πολιτικοί να κάνουν τους συμβιβασμούς που πάντα είναι απαραίτητοι για να συνεχίσει να δουλεύει η Ευρώπη.

Απαντώντας σε αυτό το καταστροφολογικό σενάριο, ένας αισιόδοξος φιλοευρωπαϊστής θα σημείωνε....

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ – ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ… ΚΛΙΚ!!! ΜΑΘΕ ΠΩΣ…

Τέλος εποχής για τις ουρές και την ταλαιπωρία στην εφορία.
Τα ταμεία στις Δ.Ο.Υ. «κατέβασαν» ρολά και οι συναλλαγές γίνονται πλέον ηλεκτρονικά ενώ όλοι οι φόροι εξοφλούνται στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ.

Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται καν να επισκεφθούν την εφορία τους για να πληρώσουν τους φόρους, να υποβάλλουν δηλώσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους ή να λάβουν φορολογική ενημερότητα. 


Όλα αυτά γίνονται με λίγα μόνο κλικ .....

Ο Τρίσε και ο αέρας κοπανιστός.....

«Ο κ. Τρισέ δεν είπε τίποτα για την ταμπακέρα»
  
Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνο Καμμένο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τομεάρχης Οικονομικών και μέλος του Προεδρείου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών - Δημοκρατών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς παρακολούθησε τη διάλεξη του πρώην Προέδρου της ΕΚΤ κ. Ζ. Κ. Τρισέ που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Αθήνα.

Μετά τη διάλεξη Τρισέ ο Νότης Μαριάς δήλωσε: