Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Και τώρα τι γίνεται; – Κολοσσιαίο κοίτασμα φ.α. περί τα 19 τρισ. κυβικά πόδια «χτύπησε» το Barbaros!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ..... ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ … ΤΟΥΡΚΟΙ

Περιπλέκεται η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά τον εντοπισμό, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αγκυρα που ήδη ξεκίνησε να … πανηγυρίζει, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros εντόπισε μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων εντός του Οικοπέδου 3!

Το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει εκχωρηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία στην ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI/KOGAS, αλλά η πειρατική ενέργεια της Αγκυρας αποδίδει καρπούς και κανένας δεν φαίνεται ικανός να διώξει το Barbaros και τον τουρκικό στολίσκο φρεγατών και υποβρυχίων που το συνοδεύει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεσαίας «χωρητικότητας» κοίτασμα στην περιοχή «Ονασαγόρας» που εντόπισε η ENI/KOGAS είναι μόλις το 1/5 από αυτό που «κτύπησε» το Barbaros!

Είναι γεγονός ότι το Barbaros είναι πλοίο ανώτερων ερευνητικών δυνατοτήτων από αυτό που χρησιμοποιούν οι Ιταλοκορεάτες.

Και εδώ αναδεικνύονται και όλα τα....

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ....ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ....ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Πρώτη νίκη των δικαστών για τα αναδρομικά τουςΗ πρώτη διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου, που αφορά στα αναδρομικά των δικαστικών λειτουργών εκδόθηκε την Τετάρτη από το Ειρηνοδικείο Αθηνών.
Η δικαστική απόφαση έρχεται μετά την προσφυγή που κατέθεσε ο Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών και Μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στηριζόμενος στην πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου και του Μισθοδικείου.
Με βάση τη διαταγή πληρωμής του, επιδικάζεται το…

Περικοπές στις συντάξεις εννέα επικουρικών ταμείων…

Υπό την απειλή των περικοπών των συντάξεων θα βρεθούν από την 1η Ιανουαρίου 2015 άλλα εννέα επικουρικά ταμεία (εκτός από το ΕΤΕΑ), εξαιτίας της εφαρμογής του συντελεστή βιωσιμότητας.
Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο (Ν. 4052/2012) με οδηγίες για την προετοιμασία των Ταμείων, τα οποία στο εξής θα λειτουργούν με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση προκειμένου να επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμα η αναλογιστική ισορροπία του συστήματος. …

ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ! Αυτή είναι η 23χρονη Θεοδώρα από τη Νομική Αθηνών, που έκανε το Χάρβαρντ να ΠΑΡΑΜΙΛΑ!

ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ! Αυτή είναι η 23χρονη Θεοδώρα από τη Νομική Αθηνών, που έκανε το Χάρβαρντ να ΠΑΡΑΜΙΛΑ!
Είναι τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών...

Είναι 23 ετών και μαζί με άλλους συμφοιτητές της έλαβε μέρος στον Παγκόσμιο Γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης.

Εκεί, Θεοδώρα Κουτεντάκη, από το Ηράκλειο της Κρήτης, αφού με όλη την ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεπέρασε τον «σκόπελο» των προκριματικών, τον περασμένο Αύγουστο, όπου πήραν μέρος 79 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από όλο τον κόσμο, έφτασε στον τελικό γύρο -που διεξήχθη από τις 24 ως τις 26 Οκτωβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες- με άλλα 40 Πανεπιστήμια και .....

Φιλότιμο: Βίντεο εξηγεί στο διεθνές κοινό τι σημαίνει! ΚΟΙΝΟΙΠΟΙΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ....

Είκοσι εννιά Έλληνες που διαπρέπουν στους τομείς της Φιλανθρωπίας, της Πολιτικής, της Επιχειρηματικότητας, της Εκπαίδευσης και της Ενημέρωσης εξηγούν στο διεθνές κοινό τι σημαίνει η λέξη «Φιλότιμο». 

Οι διεθνούς φήμης Έλληνες συμμετέχουν σε βίντεο με κεντρικό θέμα «Φιλότιμο. Το ελληνικό μυστικό», που δημιούργησε και ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Washington Oxi Day Foundation». 

Μέσω του συγκεκριμένου βίντεο, το «Washington Oxi Day Foundation» στοχεύει να ενημερώσει το διεθνές κοινό για ....

Το ΝΑΤΟ κλιμακώνει την ένταση: Προ των πυλών ο πόλεμος με τη Ρωσία (βίντεο).

νατο

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε την ανάπτυξη της «Αιχμής του Δόρατος» ως απάντηση στη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα που σημειώνεται«γύρω και μέσα στην Ουκρανία, αλλά και πέριξ αυτής».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, το ΝΑΤΟ με την ανάπτυξη της συγκεκριμένης δύναμης απαντά στις «επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία»

«Προστατεύουμε τους συμμάχους μας και υποστηρίζουμε τους......

Το ταξίδι – αστραπή του Πούτιν στην Αγκυρα και ο ρόλος – κλειδί της Τουρκίας ως ενεργειακός κόμβος.

Πούτιν και Ερντογάν, εκτός της κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου, συμφώνησαν σε μια νέα εκδοχή του αγωγού φυσικού αερίου, «South Stream». 

Πλέον, η ΕΕ έχει να κάνει με μια νέα χώρα - τράνζιτ ενεργειακών πόρων, πολύ φιλόδοξη και σαφώς ισχυρότερη της Ουκρανίας. 
 Το ταξίδι – αστραπή του Πούτιν στην Αγκυρα και ο ρόλος – κλειδί της Τουρκίας ως ενεργειακός κόμβος 
Πηγή: Konstantin Zavrazhin / RG
Την 1η Δεκεμβρίου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε επίσημα την Τουρκία. Αυτο το ταξίδι του ήταν το μικρότερο σε διάρκεια στην ιστορία των ρωσο-τουρκικών σχέσεων (κράτησε μόνο λίγες ώρες), αλλά αποδείχθηκε εξαιρετικά σημαντικό ως προς τα αποτελέσματά του. 

Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν στην κατασκευή ενός.....

Ας γίνουμε έστω και τώρα απρόβλεπτοι!

Μην τους φοβάσαι, στο φόβο σου ποντάρουν… (Γιάννης Ρίτσος)

Της Μαρίνας Σολδάτου

Μόνο τυχαία δεν είναι η αντοχή του ελληνικού στοιχείου δια μέσου των αιώνων. 


Η δίψα για επιβίωση μας έφτασε στο σήμερα. 

Οι πρόγονοί μας έδειξαν αξιοθαύμαστες αντοχές, αντιστεκόμενοι σθεναρά σε κατακτητικούς πολέμους κι έγιναν παράδειγμα πατριωτισμού σε όλο τον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά από το τέλος της τουρκοκρατίας (της εθνικής κληρονομιάς τεσσάρων αιώνων από τους Τούρκους σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης Ε.Βενιζέλου σε Τουρκάλα δημοσιογράφο ) είχαν μπει οι βάσεις για το καλούπωμα της χώρας. 


Η οικονομία της ανύπαρκτη, άρα....