Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Είναι πλέον επίσημο! Οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες υποθήκη στο «ταμείο Σόϊμπλε»

Image
Αυτό που γράφαμε από την παραμονή της συμφωνίας των Βρυξελλών ανακοινώθηκε επί της ουσίας επίσημα. Τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας μπαίνουν στο ταμείο υποθηκών που επέβαλλε ο Σόϊμπλε! Μόνο έτσι προφανώς συγκεντρώνονται τα 50 δις “εγγυήσεων”.
Σύμφωνα με  αξιόπιστες πηγές του υπουργείου Οικονομικών τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο, με ορίζοντα 30ετίας, θα δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ, ως αξία των περιουσιακών του στοιχείων (ακίνητα, μετοχές, κ.λπ.).

Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα.....

Η στάση των Αρχαίων Ελλήνων έναντι των προδοτών..

Η στάση των Αρχαίων Ελλήνων έναντι των προδοτών
Η ΑΝΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Παίρνοντας για βάση το έντονο πολιτειακό αίσθημα των Αρχαίων Ελλήνων και τις ιεροπραξίες τους, καταλαβαίνουμε, γιατί ή προδοσία χαρακτηριζόταν σαν το πιο βαρύ έγκλημα. 
Κι αν εμβαθύνουμε στο γεγονός, ότι όλοι οι προδότες, μετά την ατιμωτική εκτέλεση τους, δεν επιτρεπόταν να ταφούν, θα καταλάβουμε πόσο μεγάλη, πόσο συντριπτική ήταν η ποινή πού τους επιβαλλόταν.

Με την προδοσία στην αρχαία Ελλάδα προσβαλλόταν, ανίερα κι ανεπανόρθωτα, η βαθύτατη ηθική αντίληψη για την πολιτειακή ευδαιμονία και σταθερότητα. Ακόμα κι αν δεν είχε έμπρακτα αποτελέσματα η προδοσία. 
Έφτανε η πρόθεση, η απλή διάθεση. Έτσι, ό προδότης δεν είχε θέση ούτε στη ζωή ούτε στο θάνατο. Δεν τον.....

New York Times: Η Ευρώπη θα έπρεπε να ντρέπεται που αφήνει την Ελλάδα αβοήθητη.

New York Times: Η Ευρώπη θα έπρεπε να ντρέπεται που αφήνει την Ελλάδα αβοήθητη
Το ζήτημα της κρίσης που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η Ελλάδα σε συνδυασμό με τους τεράστιους αριθμούς μεταναστών που φτάνουν κάθε μέρα στη χώρα, εστιάζει η εφημερίδαNew York Times σε δημοσίευμα με τίτλο «Η κρίση των προσφύγων στην Ελλάδα και η αποτυχία της Ευρώπης».
«Η ζοφερή εικόνα που επικρατεί σε πολλά ελληνικά νησιά, όπως η Λέσβος, απαιτεί την άμεση επέμβαση των ευρωπαϊκών κρατών, που ωστόσο καθυστερεί για τυπικούς λόγους, αφήνοντας την χρεωμένη Ελλάδα να επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος», τονίζει το δημοσίευμα.
«Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα της Ελλάδας μετά την επιζήμια συμφωνία διάσωσης που εξαναγκάστηκε τον περασμένο μήνα να αποδεχθεί από τους Ευρωπαίους πιστωτές της, τώρα η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των προσφύγων που καταφθάνουν στις ακτές της διασχίζοντας τη μεσόγειο και είναι περισσότεροι από αυτούς που δέχεται οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης», λέει και χαρακτηρίζει άδικο να περιμένει η Ευρώπη από την Ελλάδα να επωμιστεί αυτό το βάρος.
Στη συνέχεια του άρθρου γράφει: «Πάνω....

Ο καλύτερος εταίρος των εκβιαστών...

Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ενδοτισμού, ιδιωτέλειας και εμπαιγμού. Δίκαια η Die Welt έγραφε με πηχαίους τίτλους την επομένη της ψήφισης του πρώτου μέρους της συμφωνίας θανάτου για την Ελλάδα, ότι για Ευρώπη δεν υπάρχει κανένας καλύτερος εταίρος από τον Τσίπρα. Ποιός άλλος στην Ελλάδα θα μπορούσε να περάσει μια τόσο επωνείδηστη συμφωνία με τόσο λίγες αντιδράσεις; Ειλικρινά ποιός άλλος; Μόνο η αριστερά του Τσίπρα.

Στο μυαλό μας ήρθε η παλιά ρήση του βαρώνου της Fiat Ανιέλι που κάποτε είχε πει: Ό,τι δεν μπορείς να περάσεις με τη δεξιά, βάζεις την αριστερά να το περάσει. Η δήλωση αυτή αφορούσε ....

Παγκόσμια οικονομική καταιγίδα στον ορίζοντα…

krisi
Έχουμε μπει στον Αύγουστο, τον μήνα που απειλεί να γίνει το σημείο καμπής του οικονομικού συστήματος που μέχρι τώρα γνωρίζαμε.
Απολαύστε το καλοκαίρι όσο μπορείτε! Κάντε τα μπάνια σας και βγείτε έξω με τους φίλους σας…διασκεδάστε και γελάστε όσο περισσότερο μπορείτε. Ότι και να γίνει μέσα σε αυτό τον μήνα δεν θα είναι τίποτε μπροστά σε αυτό που έρχεται στην συνέχεια.
Τον περασμένο μήνα είδαμε ότι η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά κατέρρευσε εντελώς, πρέπει να έχασε 13,5 τρις! Η τιμή των πρώτων υλών έπεσε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τα χρέη των κρατών αυξάνονται καθημερινά σε τιμές που πριν 10 χρόνια κανείς δεν είχε ξανακούσει.
Ο Αύγουστος θα είναι ένας ......