Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ "ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ" ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Πόρισμα-βόμβα: "Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 300 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις" - Ολόκληρο το ελληνικό χρέος!

Όλο το χρέος της χώρας χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα που έχει το θράσος να της κουνάει το "δάχτυλο" καθώς το ύψος αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου φτάνει τα 300 δισ.ευρώ!
Εάν αναλογιστεί κανείς ότι το χρέος της χώρας είναι 340 δισ. ευρώ μιλάμε για μια σχεδόν ολική διαγραφή του. Έχει βάση λοιπόν η ελληνική απαίτηση για διαγραφή του χρέους και καιρός είναι να καταλάβουν στις Βρυξέλλες ότι το εννοούμε.
Η Ρωσία προσανατολίζεται να ζητήσει τις δικές της αποζημιώσεις μαζί με την Ελλάδα σε κοινό αίτημα. Οι αποζημιώσεις προς την Ρωσία ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 4 τρισ.ευρώ μετά τα .....

"ΒΑΡΙΕΣ" ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Β.Πούτιν: "Με κάθε τρόπο θα αποτρέψουμε την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ"

Σε συνέχεια των πρωινών δηλώσεων με του Α.Μέρκελ και Φ.Ολάντ ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας καταφέρθηκε κατά του πραγματικού κινδύνου για την παγκόσμια τάξη.
Οι δηλώσεις ήταν βαρύνουσες και αποκαλύπτουν όχι μόνο τους στόχους της αμερικανικής ηγεσίας για την διεθνή ασφάλεια αλλά και την αποφασιστικότητα του Ρώσου προέδρου να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο.
«Υπάρχει ξεκάθαρα μία προσπάθεια να αναχαιτισθεί η ανάπτυξή μας με διαφορετικά μέσα. Υπάρχει μία προσπάθεια να διαταραχθεί η υπάρχουσα παγκόσμια τάξη… με έναν αδιαφιλονίκητο ηγέτη που θέλει να .......

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ H άγνωστη έκθεση της UBS που αλλάζει το σκηνικό: "Θα έρθουν σε συμφωνία Ελλάδα και δανειστές γιατί ..."

Ως "βέβαιη" και "αναπόφευκτη" χαρακτηρίζει την "συμφωνία-γέφυρα" Ελλάδος και δανειστών έκθεση της ελβετικής τράπεζας UBS η οποία σπάνα πέφτει έξω στις αναλύσεις της και οι εκθέσεις της οποίας τις περιόδους που όλοι οι αμερικανικοί οίκοι προέβλεπαν έξοδο από το ευρώ διακρίνονταν για την επιμονή τους στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την ευρωζώνη, κάτι στο οποίο επιβεβαιώθηκαν.
Η έκθεση της UBS εμφανίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου, αλλά στην Ελλάδα σχεδόν ουδείς την δημοσίευσε, αφού τα συστημικά ΜΜΕ έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα να πείσουν τους αναγνώστες/επισκέπτες/τηλεθεατές/ακροατές ότι "η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής επειδή οι πολίτες δεν ψήφισαν ... Αντώνη Σαμαρά και Ε.Βενιζέλο για να τους σώσουν"!
Σύμφωνα με......

Ξεκάθαρη θέση της Μόσχας: «Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε σχέσεις με την Ελλάδα, χωρίς αντιπαράθεση με την Ε.Ε.»


Η Ρωσία θα συνεχίζει να αναπτύσσει «τις πλέον στενές σχέσεις με την Ελλάδα», όπως και με όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης, χωρίς να τις φέρνει σε αντιπαράθεση με εκείνες που ήδη έχει με την ΕΕ, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο ΝΑΤΟ Αλεξάντρ Γκρουσκό.

«Δεν αντιπαραθέτουμε τις σχέσεις μας με.....

Ο Σόιμπλε και ο Γκαίτε !!!

Μα ποιος  είναι αυτός ο γέρος  ;;;; 
Όταν ρωτήθηκε ο Σόιμπλε για τις γερμανικές επιχειρήσεις, τη Ζίμενς, τη Χόκτιφ, τη Μαν, που συμμετέχουν στο 90% των ελληνικών σκανδάλων, για τον Χριστοφοράκο, που, ενώ καταζητείται στην Ελλάδα, σουλατσάρει στους Αγγλικούς Κήπους του Μονάχου, όταν τα άκουσε αυτά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ στραβομουτσούνιασε μέχρι εκεί που δεν πάει παραπέρα.
 Στραβομουτσούνιασε και μετά κατέφυγε στον Γερμανό φιλόσοφο και λογοτέχνη Βόλφγκανγκ Φον Γκαίτε, ο οποίος είχε πει ότι ο «καθένας πρέπει να καθαρίζει πρώτα την αυλή του».

Να την καθαρίζει ο καθένας την αυλή του, κ. Σόιμπλε. Τι γίνεται, όμως, όταν την αυλή την έχει λερώσει μαζί μ' εμάς κι ο διπλανός μας, ο οποίος έριχνε τα λύματά του στο γκαζόν και κάποιοι από εμάς τα απορροφούσαν ευχαρίστως; 

Να καθαρίσουν, λοιπόν, την αυλή οι απορροφητήρες, να βάλουν όμως το χεράκι τους και οι παραγωγοί των λυμάτων, γιατί αλλιώς θα στενοχωρηθεί μέχρι και ο Γκαίτε, που ήταν άνθρωπος σοφός και δίκαιος. 

Σοφός, δίκαιος και φιλέλληνας, ήξερε απ' έξω κι ανακατωτά τους αρχαίους και στα εβδομήντα πέντε του έμαθε νέα ελληνικά για να ......

Απαραίτητη για την ανθρωπότητα η “Γιάλτα Νο2”;

Απαραίτητη για την ανθρωπότητα η “Γιάλτα Νο2”;
Στη Διάσκεψη της Γιάλτας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4-11 Φεβρουαρίου 1945, οι αρχηγοί των τριών κρατών -ο σοβιετικός ηγέτης, Ιωσήφ Στάλιν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Φράνκλιν Ρούζβελτ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ουίνστον Τσόρτσιλ- επιχείρησαν να φέρουν εις πέρας τον φιλόδοξο στόχο της δημιουργίας ενός συστήματος που θα απάλλασσε τον κόσμο από μεγάλες πολεμικές συρράξεις. 
Όπως και πριν από 70 χρόνια, ο στόχος αυτός παραμένει επίκαιρος.
Σύμφωνα με τον καθηγητή του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, Μιχαήλ Μιαχκόφ, στις μέρες μας για την επίλυση ζητημάτων παγκόσμιας ασφάλειας, για την αναζήτηση των τρόπων διευθέτησης των......

Ο άνθρωπος που προέβλεψε την κατάρρευση του ευρώ έναντι του φράγκου αποκαλύπτει: «Η Ελλάδα προκαλεί Παγκόσμιο Χάος»

«Τα γεγονότα που που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα θα δημιουργήσουν χάος σε όλο τον κόσμο»
Σήμερα ο άνθρωπος, που πριν από 66 ημέρες εντυπωσιακά προέβλεψε την κατάρρευση του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου, προειδοποίησε στο «kingworldnews» πως τα γεγονότα που… τρέχουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα δημιουργούν σε όλο τον κόσμο χάος και τεράστια προβλήματα για την ανθρωπότητα.
Egon von Greyerz
Πιο συγκεκριμένα ο Egon von Greyerz αναφέρει πως: «Σήμερα βρισκόμαστε στα πρόθυρα συγκλονιστικών γεγονότων, τα οποία εκτυλίσσονται σε όλο τον κόσμο και αλλάζουν τη ζωή μας. 
Είναι ειρωνικό πως.......

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ«Μάχη για τη δημοκρατία» βλέπουν και έγκριτοι Αμερικανοί αναλυτές.

Η τελευταία αναίσχυντη ενέργεια του κ. Μάριο Ντράγκι, τέως τη Γκόλντμαν Σάκς, νυν Διοικητή της ΕΚΤ, εναντίον της Ελλάδος επισύρει σχόλια ισοδύναμα εμπτυσμού από Αμερικανούς και Ευρωπαίους οικονομολόγους και ακαδημαϊκές προσωπικότητες, που κυριολεκτικά σαρρώνουν το διαδίκτυο -ιστότοποι του οποίου επιζητούν τώρα να πυροδοτήσουν ένα διεθνές κίνημα αλληλεγγύης προς τον πολιορκημένο ελληνικό λαό, με σύνθημα «Και οι ζωές των Ελλήνων Εχουν Αξία».

Αντιπροσωπευτικό των αντιδράσεων αγανάκτησης που προκαλεί το εξελισσόμενο θέαμα της συμπεριφοράς των ευρωκρατόρων απέναντι σε μια ρημαγμένη, εξ αιτίας τους, χώρα-μέλος τής ΄Ενωσης είναι το πιο κάτω άρθρο προσωπικότητος υψηλού κύρους στον κόσμο της οιιονομίας στις ΗΠΑ, του Διευθυντού του Κέντρου Ερεύνης Οικονομίας και.......

Ελλάδα-Γερμανία: ποιος χρωστάει σε ποιον;

Από το 2010, στις ισχυρότερες χώρες της ζώνης του ευρώ, οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες, με την υποστήριξη και των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκθειάζουν με πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) την δήθεν γενναιοδωρία τους προς τον ελληνικό λαό και τις άλλες ευάλωτες χώρες στη ζώνη του ευρώ.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αποκαλούν «σχέδιο διάσωσης» μια σειρά μέτρων που βουλιάζουν ακόμη περισσότερο τις οικονομίες των χωρών που τα δέχονται και τις οδηγούν σε μια άνευ προηγουμένου κοινωνική οπισθοδρόμηση, επιστρέφοντας 65 χρόνια πριν.
Του Ερίκ Τουσέν

Το σχέδιο μείωσης του χρέους της Ελλάδος που υιοθετήθηκε το Μάρτιο 2012 και που προβλέπει τη μείωση των οφειλών της Ελλάδας στις ιδιωτικές τράπεζες κατά 50%, ήταν μια απάτη (1) αφού αυτές οι απαιτήσεις είχαν ήδη χάσει το 65 με 75% της αξίας τους στη δευτερογενή αγορά.

Η μείωση των χρεών των ιδιωτικών τραπεζών αντισταθμίστηκε με την αύξηση του δημόσιου χρέους στα χέρια της Τρόικας και οδηγεί σε νέα μέτρα πρωτοφανούς βαρβαρότητας και αδικίας.
Αυτή η συμφωνία μείωσης του χρέους, που στόχο έχει να αλυσοδέσει τον ελληνικό λαό σε μόνιμη λιτότητα, αποτελεί προσβολή και απειλή για όλους τους λαούς της Ευρώπης και αλλού.
Σύμφωνα με......

ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΙΑ – Ο Δούρειος Ίππος της Τρόικα: Θα συνθηκολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα;


Η ελληνικη τραγωδία του 2015 είναι ένα θλιβερό (οικονομικό) remix του Τρωικού Πολέμου. Αλλά τώρα, η τρόικα (ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ) έχει αντικαταστήσε την Ελλάδα και η Ελλάδα είναι η νέα Τροία. 
Είναι τώρα ξεκάθαρο, ότι η ΕΚΤ δεν θα βγάλει τις γροθιές της για να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα ευρωπαϊκό αποτυχημένο κράτος. 
Το σκεπτικό: άλλοι – από την Ισπανία μέχρι, στο εγγύς μέλλον, τη Γαλλία – δεν πρέπει να έχουν παρόμοιες αστείες ιδέες. Ακολουθήστε τη γραμμή λιτότητας, ή θα γίνουμε μεσαιωνικοί εναντίον σας.
Ήταν τόσο προβλέψιμο ότι το πεπρωμένο.....

ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΡΕΜΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Έχουμε πλέον αναφερθεί άπειρες φορές από το 2009 μέχρι και σήμερα, στην ανάγκη της άμεσης διενέργειας Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους !!! 
Και μάλιστα χρεώνουμε στη νέα Κυβέρνηση την ολιγωρία στη σύσταση της ειδικής για το σκοπό αυτό επιτροπής, αφού πιστεύουμε ότι αν Τσίπρας και Βαρουφάκης ξεκίναγαν τα ταξίδια των επαφών τους στην Ευρώπη, με την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους να έχει ήδη συγκροτηθεί, τότε θα είχαν ενισχύσει κατά πολύ τη διαπραγματευτική τους θέση.
Σε κάθε όμως περίπτωση, πιστεύουμε ότι η επιτροπή πρέπει να έχει οριστεί το αργότερο μέχρι την 11η Φεβρουαρίου, ημερομηνία διεξαγωγής του Eurogroup που θα συζητήσει τα της Ελλάδος, προκειμένου να ......

'Βόμβα' Ολάντ: Υπάρχει λύση και λέγεται... πόλεμος!

Άκαρπη αποδείχτηκε η συνάντηση του Προέδρου της γαλλικής δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, της Καγκελαρίου Γερμανίας Άνγκελ Μέρκελ και του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
"Σκέπτομαι πως είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες (...).

«ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΘΕ ΑΛΛΟΙ»

ΝΟΜΙΖΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙΚΟΝ, ΤΟΥΣ ΔΕ ΠΟΛΙΤΑΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
(Ξενοφών)


Πριν εκατό χρόνια ο Περικλής Γιαννόπουλος εξέφρασε την εξής διαπίστωση.


«Διά να είναι η Φυλή εις το χάλι που είναι, φανερόν οτι οι
τωρινοί Έλληνες είσθε οι χειρότεροι που υπήρξαν ποτέ». 


Περικλής Γιαννόπουλος (1870-1910)
 «Νέον Πνεῦμα«

Μετά από έναν αιώνα η κατάσταση είναι τρεις χειρότερη και τα λόγια του, επίκαιρα όσο ποτέ. Λόγια που, και πάλι απευθύνονται σε......

Ο Βαρουφάκης σε ρόλο… Ρούσβελτ, “προκαλεί” τη Μέρκελ!

Συνέντευξη στην εκπομπή Presa Diretta του Rai Tre παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης...
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως η Ελλάδα σε… ρόλο Ρούσβελτ προτείνει ένα “new deal” για την Ευρώπη, το οποίο είναι ευνοϊκό για κάθε Ευρωπαίο πολίτη. 


Παράλληλα, καλεί τη Γερμανία να σταματήσει να “φοβερίζει” τους λαούς και “προκαλεί” την Άνγκελα Μέρκελ να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εξηγήσει για ποιο λόγο διαφωνεί με.....

Τσίπρας: «Δεν υποχωρώ με τέτοιες τακτικές, αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μου»

Ποιος είδε τον Αλέξη Τσίπρα και δεν τον φοβήθηκε κατά τη διάρκεια οργισμένου τηλεφωνήματός του στον Μάριο Ντράγκι με το οποίο τον προειδοποίησε «δεν
υποχωρώ με τέτοιες τακτικές».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Realnews», ο πρωθυπουργός μίλησε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για απαράδεκτο .....

Θα στείλει κόσμο στη Δικαιοσύνη η Ζωή και πολύ καλά θα κάνει...

Κωνσταντοπούλου: Θεμελιώδες καθήκον η διερεύνηση των υποθέσεων που διαβιβάστηκαν από τη Δικαιοσύνη...

Η ανάκληση και διερεύνηση των υποθέσεων που διαβιβάστηκαν από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή και «αραχνιάζουν» στα συρτάρια, αποτελεί την προτεραιότητα -ως στοιχειώδες και θεμελιώδες δημοκρατικό καθήκον- της Βουλής υπό την προεδρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως και η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το κατέστησε σαφές η νέα πρόεδρος της ......