Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

megali-alvania-1-315x236
Κόμμα της Αλβανίας, με την επωνυμία «Φυσική Αλβανία» και ηγέτη τον Koco Danaj, που έχει για έμβλημα την «Μεγάλη Αλβανία», θεωρεί αλβανικό έδαφος ολόκληρη τη βορειοδυτική....

Κύπρος προς κατεχόμενα: Πληρώστε το «φέσι» και μετά ζητήστε μερίδιο…

Attilas
Μπορεί οι Τουρκοκύπριοι να διαμαρτύρονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου για την «απομόνωση» στην οποία υποτίθεται τους έχει οδηγήσει η κυπριακή κυβέρνηση, αντί να αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός διεθνούς εγκλήματος που συντελέστηκε το 1974, το οποίο η Τουρκία προσπαθεί εδώ και δεκαετίες να νομιμοποιήσει, αυτό που αποκρύπτουν όμως είναι ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν τους πιέζουν να κάνουν ούτε τα βασικά, με αποτέλεσμα τα «φέσια» έχουν γίνει βουνό…

FT: Χρυσός της Τουρκίας: $115 δισ. κάτω από το στρώμα...

By Daniel Dombey (Κωνσταντινούπολη) Funja Guler (Άγκυρα)
Καθισμένος στο μικροσκοπικό μαγαζάκι του στην καρδιά του Μεγάλου Παζαριού της Κωνσταντινούπολης, ο Mehmet Ali Yildirimturk εξηγεί γιατί, παρά την μεγάλη πτώση στην τιμή του χρυσού φέτος, ο ενθουσιασμός για το κίτρινο μέταλλο στην Τουρκία παραμένει μεγάλος.

«Στην Τουρκία, όταν γεννιέται ένα παιδί τού δωρίζεις χρυσό, στους γάμους προσφέρεις χρυσό σε κάθε περίσταση, δίνεις χρυσό…

Μετά τη Μέρκελ και ο Ομπάμα πιστεύει ότι η Κύπρος είναι ...οικόπεδό του!

Σε νέα ωμή παρέμβαση προχώρησαν οι ΗΠΑ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Ζήτησαν από τη Λευκωσία να μην προχωρήσει στην αδειοδότηση νέων οικοπέδων εξόρυξης φυσικού αερίου για να μην προκληθούν αντιδράσεις από την Τουρκία. 

Πρόκειται λοιπόν για ένα ξεδιάντροπο παιχνίδι υπέρ της Άγκυρας που απειλεί με διχοτόμηση την Κύπρο σε περίπτωση που δεν μοιρασθεί το φυσικό αέριο.

Τα χαμένα αριστουργήματα του Φειδία.


Ο Φειδίας (περ. 490 π.Χ. – 430 π.Χ.) ήταν Έλληνας γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας, ο οποίος έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες της Κλασικής εποχής. 

Ποιός είναι ο "σπάταλος" Υπουργός που θα ακολουθήσει τον Ακη στον Κορυδαλλό;

Ο σπάταλος Υπουργός που έκανε υπερπολυτελή ζωή με κρατικό χρήμα -Αγωνία στην οικογένεια πρώην κορυφαίου «γαλάζιου» Υπουργού
Η εικόνα του άλλοτε κραταιού πρώην Υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου σήμερα στο δικαστήριο, σόκαρε πολλούς. Κάποιους άλλους όμως τους πανικόβαλε, καθώς φοβούνται ότι εκεί που βρίσκεται σήμερα ο Άκης, είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν οι ίδιοι μετά από μερικούς μήνες... 

Αυτήν την στιγμή στους εισαγγελικούς κύκλους, υπάρχει διάχυτη η φημολογία ότι πρώην κορυφαίος γαλάζιος Υπουργός βρίσκεται για τα καλά στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών.

Μόνο αν υπάρχει ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου (Plan B) θα μας πάρουν στα σοβαρά η Γερμανία και τα τσιράκια της.Μια ηρωική έξοδος η μόνη λύση!


Γράφει ο Αθηναίος Πολίτης

Έλληνες...

Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η Ελλάδα είναι να προετοιμαστεί για να φύγει από το Ευρώ. Μόνο αν υπάρχει ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου (Plan B) θα μας πάρουν στα σοβαρά η Γερμανία και τα τσιράκια της. 


Μόνο τότε θα αποδεχτούν πραγματική μείωση του χρέους και δημοσιονομική πολιτική με προοπτικές ανάπτυξης.

Αβραμόπουλος: Το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων άνοιξε για να κλείσει. ΒΙΝΤΕΑΚΙ

“Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, άνοιξε για να κλείσει”, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Βουλή.

Είπε ακόμα ότι απαιτείται εθνική συνενόηση και πως υπάρχει πολιτική βούληση.

“Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έκλεισε με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.




Όταν οι πολιτικοί έχουν αφήσει τις τράπεζες να κλέβουν χρήματα από τους
πολίτες, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση και όλα εξαρτώνται από πολυεθνικές / Τράπεζες που δεν θα διστάσουν στην έναρξη των πολέμων, για να γεμίσει τα ταμεία τους.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΑ ΤΟΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Να τονίσουμε προκαταβολικά ότι τα ελεεινά παιχνίδια εντυπώσεων με τα νούμερα του παοϋπολογισμού, δεν έχουν στόχο να εξαπατήσουν και φυσικά δεν εξαπατούν την τρόϊκα και τις συμμορίες που την πληρώνουν...

Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι συνενοχής, για μια ελεεινή συμπαινία της τρόϊκα και της κυβερνητικής συμμορίας που αποσκοπεί στη μαζική κοινωνική

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΩΣΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ...(ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΜΙΚΡΟ)


Τρία χρόνια, με τρία Μνημόνια και ο απολογισμός είναι τραγικός για τον Ελληνικό λαό. Στα «απάνεμα λιμάνια» που έλεγε ότι θα καταλήξουμε ο ανεκδιήγητος Γ. Παπανδρέου, μετατράπηκαν σε κόλαση για τον ελληνικό λαό... 

Μην αρχίσουμε να αναφέρουμε τι μας έλεγε το αστικό πολιτικό υπηρετικό προσωπικό των αστών, για την ανάπτυξη που θα ερχόταν στο τέλος του 2010, για την Ελλάδα που θα ήταν στις αγορές το 2012 και θα έμπαινε σε τροχιά ανάπτυξης κλπ. 


Θα αρκεστούμε –στο βίντεο που παραθέτουμε- να παραθέσουμε αριθμούς που... 

ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΒΡΩΜΙΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΒΡΩΜΙΑ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ...


Βήμα πρώτο: Μέσα από μια πρωτοφανή και ανελέητη φορολογική επίθεση (έκτακτες εισφορές, χαράτσια κλπ) κατέστησαν εν μια νυκτί, ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία οφειλέτη του δημοσίου. Δηλαδή ενός κράτους δυνάστη μέσα από το οποίο δεκάδες τζακια αναδείχτηκαν και κατασπατάλησαν όσο και κατέκλεψαν τη συνολική κοινωνικη αποταμίευση και όχι μόνο που οικοδομήθηκε από τη λήξη του εμφυλίου και μετά...


ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΟΙ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ???

Ενώ συνεχίζεται ο καβγάς μέσα στην τρικομματική κυβέρνηση, γύρω από την προσωπική κόντρα του Υπουργού Εργασίας με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ... 

Oυδείς ασχολείται με το γεγονός ότι, ενώ από 1/1/2011 είχε επιβληθεί έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 2%, στους μισθούς όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου (ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ, κλπ), δήθεν για την καταπολέμηση της ανεργίας, τα περισσότερα από τα τεράστια κονδύλια

Απίστευτο! Το Υπ. Παιδείας Προσλαμβάνει Ισλαμιστές Ιεροδιδασκάλους!

Στην πρόσληψη ιεροδιδασκάλων ισλαμικής θρησκείας, με συμβάσεις εννέα μηνών, αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας. 

Η μισθοδοσία πρόκειται να αγγίξει το 1.130.000 ευρώ σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ενώ του χρόνου αναμένεται να προσληφθούν 240 ιεροδιδάσκαλοι ισλαμικής θρησκείας

Οι Τράπεζες Μηνύουν Πολίτες.


Πληθαίνουν οι μηνύσεις τραπεζών προς πολίτες για απλήρωτα καταναλωτικά προϊόντα τραπεζών, όπως στεγαστικά δάνεια, συμβάσεις leasing ή δάνεια αγοράς αυτοκινήτων, όπως καταγγέλλει το Ινστιτούτο Καταναλωτών – Νέο ΙΝΚΑ. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση των καταναλωτών, οι τράπεζες καταθέτουν μηνύσεις ως εξαπατηθείσες από τους πολίτες-καταναλωτές, κατά την σύναψη δανείων, τα οποία εν τέλει δεν μπόρεσαν οι τελευταίοι να αποπληρώσουν. 

Αντίστοιχες συμπεριφορές επιδεικνύουν οι τράπεζες σε στεγαστικά δάνεια που δεν πληρώνονται. 

Οι νέοι «Εφιάλτες» που βλέπουμε να «εκκολάπτονται»

Man-Machine
Του Βασίλη Βιλιάρδου. 
Οι νέοι «Εφιάλτες» που βλέπουμε να «εκκολάπτονται», ορισμένοι μέσα από τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, είναι πολύ πιο επικίνδυνοι – αφού αυτοί «καλούνται» να ολοκληρώσουν ενδοτικά, τη μετατροπή της χώρας μας σε άβουλο προτεκτοράτο.

Σαν σήμερα πριν 9 χρόνια: «Παρέλαβα κράτος, δε θα παραδώσω κοινότητα» ΒΙΝΤΕΟ Με μικρό απόσπασμα του διαγγέλματος..


Συμπληρώνονται σήμερα εννέα χρόνια από δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, με το οποίο το 76% των Ελληνοκυπρίων απέρριψαν το σχέδιο του τότε Γ.Γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για επίλυση του Κυπριακού.
Πρόκειται για την κορυφαία στιγμή στην μακρόχρονη ιστορία της εκκρεμότητας του Κυπριακού, αφού

Γιατί δεν καλεί ο εισαγγελέας τον κ. Πάγκαλο για να αποκαλύψει πως θα “θάψει» τον Ακη;

Akis-Pagkalos01
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, που “διευθέτησε” και το καθεστώς των Ιμίων με τρόπο που έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να αμφισβητεί την ελληνικότητα των βραχονησίδων, υπενόησε ότι γνωρίζει στοιχεία τα οποία εάν κληθεί να τα καταθέσει θα “θάψει” τον πρώην σύντροφό του Ακη Τσοχατζόπουλο.

Φοβερός ο Γιώργος Νταβρής - "Kαταστρέφουν τη μεσαία τάξη και ότι έρχεται προς ψήφιση έρχεται απ'έξω" -Τι ανέφερε για αριστερά και δεξιά.

ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛ

"Παντού καταστροφή στην ελληνική κοινωνία. 


Η τρόικα εσωτερικού δεν έχει την ικανότητα διαπραγμάτευσης,
ότι έρχεται για ψήφιση έρχεται απ'έξω. "  είπεστο ΚΟΝΤΡΑ ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Γιώργος Νταβρής.

"Θα πρέπει να σταματήσει η ροή τους χρήματος από τη μεσαία τάξη προς τα

Μάλτα και Λουξεμβούργο οι επόμενοι στη λίστα;

money tornado
Για τους αρχιτεκτόνες της διάσωσης της Κύπρου - τη γερμανική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο κεντρικός στόχος της προτεινόμενης σοκαριστικής θεραπείας ήταν να ελέγξουν έναν τραπεζικό τομέα που κατέρρεε. 

Αυτό εφαρμόστηκε κυρίως στην Τράπεζα Κύπρου, τη μεγαλύτερη τράπεζα του νησιού και στη Λαϊκή, τη δεύερη μεγαλύτερη.

Γιατί η επόμενη μέρα στις τράπεζες θα είναι επώδυνη.

 Γιώργος Χ. Παπαγεωργίου

Πολύς λόγος έχει γίνει για την εξυγίανση των τραπεζών, την περίφημη ανακεφαλαίωση και την προσδοκία ότι οι τράπεζες θα “χορηγήσουν ρευστότητα” για να γίνει η περίφημη επανεκκίνηση της οικονομίας.
Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική, γιατί μέχρι να φτάσουμε εκεί, υπάρχουν πολλά "ενδιάμεσα επεισόδια".

Οι στενές σχέσεις του Μαρξ με τους Τραπεζίτες του ...Θεού Ρότσιλντ !.

Τι κοινό θα μπορούσε να υπάρχει μεταξύ του Κουμουνισμού και της υψηλής διαχείρησης χρημάτων; Ω! Ο Κουμουνισμός του Μάρξ ζητεί ένα συγκεντρωτικό κράτος και όπου αυτό υφίσταται , πρέπει αναπόφευκτα να υπάρχει μια κεντρική τράπεζα, και όταν αυτό υφίσταται , εκεί το παρασιτικό Εβραικό έθνος , το οποίο κερδοσκοπεί πάνω στο μόχθο του λαού, θα βρίσκει πάντοτε τα μέσα για την υπαρξή του.

IKA: Tο 40,5% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι.

Το ΙΚΑ οδηγείται σε κατάρρευση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος.

  Οπως επισημάνθηκε η δανειοδότηση του ΙΚΑ προκειμένου να αντεπεξέλθει στη μηνιαία καταβολή των συντάξεων αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς ενώ:
  -το 2012 σε σύγκριση με το 2011 οι έλεγχοι που διενήργησε το ΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΣΩΣΟΥΝ" "Πόσο μας στοιχίζει η Τask Force";

Στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραπέμπει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ για απαντήσεις αναφορικά με το κόστος της παρουσίας της Task Force στην Ελλάδα και το κόστος των σεμιναρίων από μέλη της.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Πάρι Μουτσινά, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί η Βουλή ποιος ελέγχει την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, πόσο κοστίζει η παρουσία της και πώς αποτιμάται το έργο της. Ειδικότερα....

ΕΕΕΛΑ ΤΩΡΑΑΑ !!! ΣΟΒΑΡΑ ....;;;;;ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : "Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις".

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό και κανείς δεν έχει παραιτηθεί από αυτές τις αξιώσεις δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. 
«Το θέμα το άνοιξε αυτή η κυβέρνηση και δεν σκοπεύει να το αφήσει ανοιχτό, αλλά θα το κλείσει και η Δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής επίκαιρης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ.


Στην Πολιτεία του Πλάτωνος, ο Σωκράτης και άλλοι εξέχοντες Αθηναίοι και ξένοι συζητούν την σημασία της δικαιοσύνης και εξετάζουν κατά πόσο είναι πιο ευτυχισμένος ένας δίκαιος άνθρωπος από έναν άδικο, κατασκευάζοντας μια φανταστική πολιτεία, την Καλλίπολη, με φιλοσόφους-βασιλείς.
Ο Πλάτωνας χαρακτηριστικά υποστήριζε ότι «όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί».

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η Ελλάδα να γίνει Μεγάλη Δύναμη» – Τίποτα δεν έγινε τυχαία…


Σχόλιο: Και το έχουν αποδείξει πολλές φορές τα τελευταία  200 χρόνια. Βάζουμε και τον χάρτη της Ελλάδας των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών για να μην ξεχνάμε ποιοί έδιναν όπλα στους Τούρκους και μας έλεγαν προχωρήστε.Το παρόν αποτελεί συνέχεια της σειράς ερωτηματικών με τα οποία τελείωνε το προηγούμενο άρθρο μου.

Έχουμε φθάσει στο τέλος μιας μακράς διαδικασίας που έχει αρχίσει από το 1973 και φθάνει σήμερα να πλησιάζει τον τελικό της σκοπό. Δεν θα σταματήσω να το τονίζω, όπως ο Κάτων: Delenda Carthago και Delenda η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος.

ΣΕ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ 26 δισ. ευρώ θέλει η κυβέρνηση από τους Ελληνες εφοπλιστές.


Τους στόχους της κυβέρνησης για την συνεισφορά της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας στην εθνική οικονομία παρουσίασαν χθες το απόγευμα ο Γιάννης Στουρνάρας, το ΙΟΒΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης και ο υπουργός ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης.


Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης του ΙΟΒΕ η δυνητική συνεισφορά της ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας σε όρους εγχώριας προστιθέμενης αξίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 26 δισ. ευρώ, ....

Θάρρος και Θράσος.


 Διαβάζοντας τα άρθρα, τα σχόλια, αρνητικά και θετικά, βλέποντας τα αποσπάσματα εικόνων στη τηλεόραση που αφορούσαν τα επιτεύγματα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, θα μπορούσε κάποιος/α στο μυαλό του, να σχηματίσει δυο εικόνες λέξεων : Θάρρος και Θράσος.

   Αυτά τα παλληκάρια, μέρα νύκτα αγωνίζονται, για να αναπνέουμε καθαρό και ελεύθερο αέρα. Κάθε δευτερόλεπτο ελεύθερης ζωής που διανύουμε ( για πόσο ακόμα ? )

Handelsblatt: Η Γερμανία κρύβει χρέος 5 τρις €! ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ( ΚΑΙ ΑΝΟΧΗΣ ) ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ;;;;



  • Στο 260% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Γερμανίας;
  • Τμήμα του διεθνούς τύπου κάνει λόγο για αμφισβητούμενη μέθοδο...
Σε μια απίστευτη καταγγελία, προέβη ο γερμανός καθηγητής Οικονομικών Bernd Raffelhueschen στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Freiburg, υποστηρίζει πως η Γερμανία "κρύβει" χρέος συνολικού ύψους €5τρις, το οποίο έχει συσσωρευτεί λόγω των ελλειμμάτων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και ...

OI "ΦΛΟΓΕΣ" ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ H Moody's υποβαθμίζει δυο γερμανικές τράπεζες.

Η "φωτιά" πλησιάζει απειλητικά και την γερμανική οικονομία, μετά την υποβάθμιση δύο μεγάλων τραπεζών απόπ την Moody's.
Την αξιολόγηση της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Commerzbank σε Baa1 από A3-, και της Hypothekenbank Frankfurt σε Baa3/P-3 από Baa2/P-2 αρνητικό, με σταθερή προοπτική (outlook) υποβάθμισε ο οίκος Moody's.
Σημειώνεται ότι η Moody's διατηρεί ...

Ο Καραϊσκάκης και η μάχη του Αναλάτου - 24 Απριλίου του 1827.

Μάχη του Αναλάτου: Καταστροφική πολεμική επιχείρηση των Ελλήνων κατά των Οθωμανών, σε μια δύσκολη περίοδο του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Διεξήχθη στις 24 Απριλίου 1827, την επομένη του θανάτου του Γεώργιου Καραϊσκάκη, στην περιοχή Ανάλατος (σημερινή Νέα Σμύρνη), με σκοπό τη διάσπαση της πολιορκίας της ....

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ : ΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΗΠΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ 7 τρισ. δολ. απειλούν να ανατρέψουν την παγκόσμια γεωστρατηγική ισορροπία.

Eπίθεση σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Βρετανία που "πολέμησαν" την κρίση με τύπωμα χρήματος εξαπέλυσε η Γερμανία με έκθεση της Deutsche Bank στην οποία αποκαλύπτει ότι τυπώθηκαν από τo τέλος του 2007 ούτε λίγο-ούτε πολύ επτά (7) τρισεκατομμύρια δολάρια για να ανταπεξέλθουν στην ανάγκη ρευστότητας!
Τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής (ουσιαστικά τυπώματος χρήματος) που ακολουθούνται σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ιαπωνία, (σε αντίθεση με την Γερμανία που προτιμά να "ξεζουμίζει" τους ανθρώπους που βρέθηκαν κάτω από την μπότα της....

ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ωμή παρέμβαση ΗΠΑ για τα Κυπριακά κοιτάσματα - Ζητούν να μη δοθούν νέες άδειες ερευνών.


Σε νέα ωμή παρέμβαση προχώρησαν οι ΗΠΑ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Ζήτησαν από τη Λευκωσία να μην προχωρήσει στην αδειοδότηση νέων οικοπέδων εξόρυξης φυσικού αερίου για να μην προκληθούν αντιδράσεις από την Τουρκία. 
Πρόκειται λοιπόν για ένα ξεδιάντροπο παιχνίδι υπέρ της Άγκυρας που απειλεί με διχοτόμηση την Κύπρο σε περίπτωση που δεν μοιρασθεί το φυσικό αέριο.
Ο νέος αυτός αμερικανικός εκβιασμός σε βάρος της Κύπρου ήρθε εν είδει διπλωματικής παρότρυνσης και εκφράστηκε από τον........

Η Ελλάδα ή θα είναι Μεγάλη και Ισχυρή ή δεν θα είναι Ελλάδα.


Η θεωρία της γεωπολιτικής είναι πολύ παλιά και αναλύθηκε από τον Αριστοτέλη, αλλά και τον Πλάτωνα, και  εφαρμόστηκε στη πράξη πολύ έξυπνα από τον Βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο τον Β’.

Η γεωγραφική θέση ενός κράτους ...

προσδιορίζει και τον τρόπο διακυβέρνησης...

Ιδιωτικές φυλακές οσονούπω...


Της φυλακής το... κάγκελο γίνεται εσχάτως, ως απότοκο ενός μπαράζ αποδράσεων, ομηρειών, σπασμωδικών μέτρων καταστολής και περαιτέρω περιστολής των όποιων ελευθεριών και δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα οι φυλακές να μετατρέπονται η μία μετά την άλλη σε πυριτιδαποθήκες.
Από την άλλη....

ΤΟ Δ΄ ΡΑΪΧ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟ....Η Μέρκελ το ξεκαθάρισε: «Οι χώρες της ευρωζώνης παραδίδουν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας»


Οριστικό τέλος στην εθνική και δημοσιονομική ελευθερία 


Για όσους πιστεύουν ή για όσους παραμυθιάζονται από το καθεστώς, ότι η Μέρκελ θα γίνει δήθεν φιλεύσπλαχνη μετά τις γερμανικές εκλογές και γι΄ αυτό πρέπει τώρα να κάνουμε υπομονή μέχρι τότε, δεν έχουμε παρά να λάβουμε τα μηνύματα που εξέπεμψε η ίδια.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Deutsche Bank στο Βερολίνο..