Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Frankfurter Allgemeine: Απλή επιθυμία της Αθήνας οι φήμες για ....αποχώρηση της τρόικας.


Τίποτε περισσότερο από μια απλή επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης δεν αποτυπώνουν σύμφωνα με την «Frankfurter Allgemeine» οι φήμες για αποχώρηση της τρόικας. 

Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ακόμη ότι οι πιστωτές της χώρας διαρκώς αναβάλλουν την εξεύρεση μίας αποτελεσματικής λύσης για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. 

Παράλληλα, αμφισβητεί την....

Κασιμάτης: Παραβιάζεται το Σύνταγμα με τις εφόδους της Εφορίας στα σπίτια πολιτών.


Ο διακεκριμένος Συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης ,μιλώντας στον Real FM ξεκαθάρισε ,ότι οι έφοδοι της Εφορίας στα σπίτια των πολιτών είναι παραβίαση του Συντάγματος ενώ την ίδια ώρα επισημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν να αντιδράσουν προσφεύγοντας στα δικαστήρια.

«Είναι παραβίαση του ....

Άγριες εξελίξεις από το φθινόπωρο για τις συντάξεις....

Την πλήρη ανατροπή των προϋποθέσεων πρόωρης συνταξιοδότησης που αφορούν κυρίως τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, άνδρες και γυναίκες, με στόχο να μη βγαίνει κανείς στη σύνταξη κάτω από τα 60 έτη, προτείνει στη μελέτη του για το Ασφαλιστικό το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), τινάζοντας έτσι «στον αέρα» τα σχέδια ζωής για περίπου 150.000 πολίτες, καθώς τόσοι υπολογίζεται ότι μπορούν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων τους επόμενους μήνες. 

Στο στόχαστρο της μελέτης του ΚΕΠΕ...μπαίνουν όλες οι περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης (π.χ. γυναίκες με ανήλικο), καθώς και το όριο για τη χορήγηση της κατώτατης σύνταξης, που προτείνεται να αυξηθεί από τις 4.500 ημέρες ασφάλισης (15 έτη) στις 6.000 ημέρες ασφάλισης (20 έτη).

Οι κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να βγουν με πρόωρη συνταξιοδότηση και θίγονται είναι:

Και πάλι χρειάζεται ένας Παύλος Μελάς... και πάλι χρειάζεται μια Φιλική Εταιρεία!

Γράφει ο αξέχαστος Ίων Δραγούμης, ο γίγαντας της σκέψης που δολοφόνησαν .... στις 31 Ιουλίου του 1920, στο αθάνατο έργο του «Μαρτύρων και ηρώων αίμα» και τα εξής πολυσήμαντα:



«Ο Παύλος Μελάς σκοτώθηκε στη Στάτιτσα της Μακεδονίας ένα βράδυ το φθινόπωρο του 1904. Και οι Έλληνες ξύπνησαν. Γιατί ξύπνησαν τώρα μόνο;Επειδή είναι τυφλοί οι άνθρωποι· και οι περισσότεροι γεννήθηκαν για να είναι και μικροί».
Και σε άλλο σημείο του

Kάποια στιγμή κάποιου το μάτι θα γυρίσει ανάποδα ....δε θέλει πολύ πλέον...!!!

 Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ποιου κράτους;), μερικοί δηλαδή καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από όλους εμάς, αποφάσισαν πως οι υπάλληλοι της Εφορίας μπορούν να μπουκάρουν στα σπίτια των πολιτών όποτε θέλουν αν υπάρχει χρέος στην εφορία ή ένδειξη φοροδιαφυγής.

Μάλιστα! 
Χρέος; Τι χρέος; 

ΤΟN ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΤΑΦΟΥ Μέγας Αλέξανδρος: Ο θάνατος-μυστήριο του Έλληνα βασιλέα των βασιλέων - Τι λένε οι θρύλοι για την ταφή του.

Έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει το γύρο του κόσμου η είδηση της πιθανής εύρεσης του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην αρχαία Αμφίπολη Σερρών.
 
Ήδη αποτελεί κύρια είδηση στο BBC, και στο newsobserver, και έπεται συνέχεια. Αλλά ποιες είναι στ’ αλήθεια οι πιθανότητες ο τύμβος στην Αμφίπολη να είναι πράγματι ο τάφος του μεγάλου στρατηλάτη που το όνομα του έχει γίνει συνώνυμο της Δόξας και της Αθανασίας παγκοσμίως;
 
Πώς πέθανε, και πού και υπό ποιες συνθήκες θάφτηκε πραγματικά; Πώς και γιατί έχουν σήμερα χαθεί τα ίχνη της σορού του Αλεξάνδρου, την οποία σύμφωνα με αναφορές αρχαίων ιστορικών επισκέφθηκαν και «προσκύνησαν» προσωπικότητες όπως ο Ιούλιος Καίσαρας, επομένως μέχρι και τότε, δηλαδή τέλη του 1ου αιώνα π.Χ ήταν γνωστό το μέρος της ταφής του;
 
Τι λένε οι θρύλοι και τι υποστηρίζουν οι αρχαίοι ιστορικοί; 

Ποιες οι πιθανότητες ο μαθητής του ....