Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

172 χρόνια μας κυβερνάει κάποιος Ράϊχενμπαχ.

Αποτέλεσμα εικόνας για 172 χρόνια μας κυβερνάει κάποιος Ράϊχενμπαχ.
Το 1839 λοιπόν, ο Χρηστόφορος Ράϊχενμπαχ, που ήταν υπολοχαγός του πυροβολικού, ρύθμιζε την έκδοση και κυκλοφορία των χρημάτων στην χώρα μας, αφού ήταν ο διευθυντής του….

Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΥΠΕΡ ΤΟΥ «ΕΘΝΟΥΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ» ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ».

ΤΡΑΜΠ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ Ε.Ε.
Γράφει ο Νότης Μαριάς

Η μεγάλη επίθεση κατά της Ε.Ε. έχει ξεκινήσει. ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία συντονίζουν τις ενέργειές τους

Η στροφή του Τραμπ προς την ανάδειξη εκ νέου του «έθνους-κράτους» ως βασικού παίκτη στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και η συνακόλουθη απαξίωση κάθε αντίληψης περί πολυμερών διεθνών διευθετήσεων και συγκροτημάτων, αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στον τρόπο αντιμετώπισης της Ε.Ε. από τις ΗΠΑ. 


Έχει σημασία δηλαδή η .....

«η Αθήνα είναι το καναρίνι μέσα στο ορυχείο.

Μόνο με τις συνέπειες ενός πολέμου μπορεί κανείς να παρομοιάσει την οικονομική καταστροφή που έχει αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρά τα συνεχή μνημόνια και τα δάνεια από την ΕΕ,σύμφωνα με σημερινό ιταλικό δημοσίευμα.

Ο αρθρογράφος και σχολιαστής της Il Sole 24 Ore, Βιτόριο Ντα Ρολντ, αναλυτικά επισημαίνει τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες, τις εξωφρενικές απαιτήσεις των δανειστών καθώς και τον κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρώπης σε ....

Gillian Rothschild: Βίαιο κούρεμα καταθέσεων κάτω από τις 100.000 ευρώ δημιουργεί η απόφαση του Eurogroup.

Γράφει η Gillian Rothschild
Ρείχνει έξω» όλους τους σχεδιασμούς των τραπεζών η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης και τα δεδομένα ενάμιση μήνα από
την αρχή του έτους είναι αποθαρρυντικά: εκροή καταθέσεων της τάξης του 1,5 δις.ευρώ και άνοδος των κόκκινων δανείων κατά τουλάχιστον 1 δις ευρώ.

Η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο ακόμη μια φορά τις τράπεζες και άρα, την ίδια την οικονομία αφού με εγκλωβισμένο τον τραπεζικό κλάδο, δεν μπορεί να ....

Γερμανία: Η ελληνική κυβέρνηση μετακινήθηκε προς τις θέσεις της Ευρωζώνης.

"Η ελληνική κυβέρνηση έχει μετακινηθεί προς τις θέσεις της Ευρωζώνης και δεσμεύθηκε για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις", αναφέρει η γερμανική καγκελαρία στην ιστοσελίδα της σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του προχθεσινού Eurogroup.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ταυτόχρονα ότι η αξιολόγηση ...

Economist: Πώς η Ελλάδα έγινε θεατής στη δική της τραγωδία.

«Αν η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά ως τραγωδία και στη συνέχεια ως φάρσα, στην περίπτωση του δράματος του ελληνικού χρέους προχωράει ακόμη περισσότερο. 

Το σενάριο είναι κουραστικά γνωστό», αναφέρει δημοσίευμα του Economist που φέρει τον τίτλο «Πώς η Ελλάδα έγινε θεατής στη δική της τραγωδία».

Στο δημοσίευμα περιγράφεται εκτενώς το σκηνικό εντός του οποίου έλαβε χώρα το κρίσιμο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, καθώς και το πλαίσιο επιστροφής των δανειστών στην Αθήνα για......... την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.