Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Πριν επιλέξουμε ΝΟΜΙΣΜΑ, επιβάλλεται να διαλέξουμε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με γοργούς ρυθμούς και η σημαντική αύξηση σε αρκετά 
υπολογίσιμα ποσοστά τμήματος της κοινωνίας που επιθυμεί την επάνοδο στο εθνικό μας νόμισμα, λογικά θα επαναφέρουν το δίλημμα.

Ευρώ ή Δραχμή;


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πλέον η πλειοψηφία του κόσμου, μέχρι και φανατικοί οπαδοί του ευρωμονόδρομου, αποδέχονται πως κακώς η χώρα μας εισήλθε στην ευρωζώνη. 


Ενώ τα επερχόμενα νέα μνημόνια και οι “ακόμη χειρότερες μέρες” παραφράζοντας το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ το 1985, μόνο πόντους θα προσθέτουν στην επιλογή της επιστροφής στη Δραχμή.

Όμως, όπως κάθε τι στη ζωή, πριν διαλέξεις το εργαλείο ή τον τρόπο, χρειάζεται να καθορίσεις τι επιδιώκεις και τι ζητάς.

Πολύ λοιπόν τεθεί το ερώτημα “ευρώ ή δραχμή” χρειάζεται να αποφασίσουμε τι οικονομία θέλουμε και γενικά αν επιθυμούμε οικονομία καθώς τώρα δεν έχουμε. Όχι ότι είχαμε παλιά.

Νομίζω ότι όσοι ξορκίζουν το σενάριο “Δραχμή” ως προς τα καύσιμα, τις προμήθειες, τις επενδύσεις και το δανεισμό, θα πρέπει να αναρωτηθούν αν τώρα η χώρα θεωρείται αξιόπιστη και αν μπορεί ...

Στην ΖΟΥΓΚΛΑ, θάμπωσαν και έλειωσαν οι ... εικόνες (βιντεο) ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΗ ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ !!

Πόπη Σουφλή
Στην εκπομπή ΖΟΥΓΚΛΑ, του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (12-12-13), γκρεμίστηκαν πολλές Αξίες, πολλά πρότυπα που μέχρι χθες θεωρούσαμε "έντιμα". 

Πρόσωπα που ενώ έδειχαν πως ξεχωρίζουν από το πλήθος των ανέντιμων, των πουλημένων, των διεφθαρμένων, των σάπιων, δυστυχώς οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις, ανέδειξαν πως  δεν ήταν και τόσο.... άσπιλοι, αμόλυντοι και άχραντοι...

Σ' αυτή την εκπομπή, στην οποία συμμετείχα, είδα να θαμπώνει, και να λειώνει η ....

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ....

Όταν ο ελεεινός ολετήρας – αυτό το περιφερόμενο υποκείμενο με την ανύπαρκτη εθνική συνείδηση – προθυμοποιήθηκε ν αποτελέσει το Δούρειο Ίππο σε βάρος της χώρας που μίσησε… 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Στην οποία όμως έγινε πρωθυπουργός ελέω των πράσινων αυστραλοπιθήκων… Όταν αυτός ο ανεκδιήγητος πολιτικός γκαζοτενεκές, αναφωνούσε το περίφημο: «Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία», πολλοί γέλασαν περιοριζόμενοι να σχολιάσουν μόνο την ηλιθιότητα του ανδρός…

Ελάχιστοι συνειδητοποίησαν πως αυτό το περιφερόμενο ανδρείκελο, χρησιμοποιήθηκε ως εκφωνητής υπαγορευμένων συνθημάτων από αυτούς που υπηρέτησε, με στόχο .....

Άποροι επτά μήνες το χρόνο και τους υπόλοιπους... ανύπαρκτοι...

Στο τελευταίο σκαλοπάτι της οικονομικής δυσπραγίας, χιλιάδες Έλληνες που έχουν να 
ελπίζουν για την επιβίωσή τους μόνο στοβιβλιάριο Πρόνοιας, υποχρεώνονται να περιμένουν ακόμη και πέντε μήνες για την έκδοσή του από τον δήμο Αθηναίων.

Η γραφειοκρατία, που χτυπάει «κόκκινο» έχει ως αποτέλεσμα, ορδές συμπολιτών μας να στερούνται θεμελιώδη δικαιώματά τους στην νοσοκομειακή, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, έως ότου ο δήμος και οι λοιπές κρατικές υπηρεσίες… δεήσουν να τους πιστοποιήσουν ως άπορους.


«Οι αιτήσεις που διεκπεραιώνονται σήμερα, έχουν κατατεθεί από τον Ιούλιο – Αύγουστο. 


Έχουν γηραιούς ανθρώπους, ανάπηρους και φτωχούς να περιμένουν 4 και 5 μήνες και στο μεταξύ δε δικαιούνται ούτε ένα παυσίπονο να πάρουν», υποστηρίζει  o υπεύθυνος του εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου του Βύρωνα,Δημήτρης Σουλιώτης.

Η ευθύνη των βιβλιαρίων Πρόνοιας 9 δήμων της Αττικής, συγκεντρώθηκε στο δήμο Αθηναίων, όταν το 2011 οι τότε .....

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ SPD: "Θα υπάρξει νέο Μνημόνιο στην Ελλάδα" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ SUCCESS STORY OEOOO??

Για όσους έλπιζαν ότι θα υπήρχε κάποια διαφορά εάν επικρατούσαν οι Σοσιαλδημοκράτες στην 
Γερμανία, ιδού και η διάψευση. 


Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ, ο οποίος δήλωσε πως «είναι σαφές ότι θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα στήριξης με προϋποθέσεις (Μνημόνιο δηλ.)».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD, ξεκαθάρισε στους Financial Times πως.....

"Οι Γερμανοί έχουν δεύτερη ιδιοκτησία - Λέγεται Ελλάδα"! Διαφήμιση πρόκληση στο Λονδίνο.

Μια διαφήμιση πρόκληση για την Ελλάδα και τους Έλληνες στο μετρό του Λονδίνου. “Οι περισσότεροι Γερμανοί έχουν δεύτερη ιδιοκτησία . Λέγεται Ελλάδα”!

Η “διαφήμιση” είναι αναρτημένη σε βαγόνια του μετρό και την “εντόπισε” ο συνάδελφος δημοσιογράφος Γιάννης Πιτταράς, ο οποίος και “σήκωσε” τη φωτογραφία στο facebook.

Σημειώνουμε οτι η συγκεκριμένη διαφήμιση προκάλεσε σάλο πέρυσι, ωστόσο ποτέ δεν φανταστήκαμε οτι η διαφήμιση θα υπάρχει ενα χρόνο μετά. 


Η διαφήμιση ειναι....

Ο Στουρνάρας σε ανυποψίαστο χρόνο είχε πει “ τα χρήματα τα έχετε στα σεντούκια, το ξέρουμε”....Κάποτε θα 'ρθουν

Αφού πρώτα μας έχωσαν μέσα στα σπίτια μας στερώντας μας την εργασία, αφού μετά μας 
έβαλαν ενοίκιο προς το κράτος για τα σπίτια-καταφύγια μας, αφού μας άφησαν μέσα να παγώσουμε και να κοιτάμε τα μετρητές της ΔΕΗ σαν τον χρόνο που μας απομένει, τώρα θα κάνουν ντου από τις πόρτες και παράθυρα των σπιτιών μας τα όργανα του Κράτους. 

Ο Στουρνάρας σε ανυποψίαστο χρόνο είχε πει “ τα χρήματα τα έχετε στα σεντούκια, το ξέρουμε”. 


Ήρθε λοιπόν η ώρα να τα ανοίξει από μόνος του αφού εμείς δεν ήμαστε οι καλοί ραγιάδες να πάμε οικειοθελώς να του τα ακουμπήσουμε δίπλα στον θρόνο του. 

Το θέμα όμως είναι ότι το ντου των εφοριακών δεν είναι μόνο για να βρει το κράτος τα κρυμμένα χρήματα που ίσως τυχόν έχουμε αρνούμενοι να μάς τα φυλάξουν οι συνέταιροι του κράτους, τράπεζες. 

Το θέμα είναι ότι ....

Ο Τόμσεν φοβήθηκε μήπως τον... δηλητηριάσει ο Στούρνος!...

Έγινε και "δοκιμαστής" φρούτων!...


Τελικά, κάτι παραπάνω ήξερε ο Τόμας Βίζερ όταν δήλωνε ότι πρώτα θα πάει για σκι και στη συνέχεια θα τα βρει με τους Έλληνες.

 Στα λόγια του ...προέδρου του Euro-Working Group έρχεται και ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον “Μικροπολιτικό”, το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών έλεγε σε συνεργάτες του κάτι του τύπου "θα καλέσω τον Βίζερ στον Παρνασσό μήπως και τελειώσουμε πιο γρήγορα". 

Εν τω μεταξύ, στη συνάντηση που είχε προχθές ο υπουργός Οικονομικών με τους τροϊκανούς είπε να μην τους αφήσει με σκέτο καφέ και τους τρατάρισε φρούτα.....

Προσοχή στη νέα παγίδα της τράπεζας στους δανειολήπτες που έκαναν αίτηση για το νόμο Κατσέλη πριν την τροποποίηση του!

Το σχέδιο της να συγκεντρώσει όσο περισσότερο ρευστό γίνεται και να παγιδεύσει τους 
υπερχρεωμένους δανειολήπτες έχει βάλει σε πλήρη εφαρμογή μια εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Με επιστολή που αποστέλλεται σε όλους τους δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση για υπαγωγή στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κι οι αιτήσεις τους εκκρεμούν, η τράπεζα καλεί τους οφειλέτες να καταβάλλουν το 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης του δανείου τους. 


Υπενθυμίζεται οτι η.....

Ελληνίδα δημοσιογράφος απειλείται από Εβραίο ραβίνο....

Ίσως νομίζουν πως θα τους φοβηθώ.. 

Ίσως νομίζουν πως η κυριαρχία τους θα είναι παντοτεινή...


Ίσως νομίζουν πως δεν υπάρχει ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ!

Ο ΘΕΟΣ του ΦΩΤΟΣ και της ΚΑΘΑΡΣΗΣ!


Ξεσάλωσαν και απειλούν και επώνυμα πλέον 
στα σχόλιά τους.

Ένα δυο παραδείγματα και τα υπόλοιπα στο παραπάνω λινκ:

Μορντεχάϊ Φριζής 9 Δεκεμβρίου 2013 - 7:02 μ.μ......

Ισλάμ... Αποχαιρετήστε την Ελλάδα που ξέρατε! ΒΙΝΤΕΟ.

Τι δείχνουν οι επιστημονικές έρευνες για την υπογεννητικότητα και σε πόσο βάθος χρόνου μπορεί να εξαφανίσει σε ένα κυρίαρχο κράτος τα ήθη και τα έθιμα του.

Νομπελίστας Χ.Πισσαρίδης: "Αμεσα κατάργηση του ευρώ"!

Σε μια δήλωση-βόμβα προχωρά ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος και 
καθηγητής οικονομικών του LSE Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος σε ομιλία του σήμερα στο London School of Economics αποκηρύσσει το ευρώ (αν και πρώην βασικός υποστηρικτές του κοινού νομίσματος) με το σκεπτικό 
πως «διχάζει την Ευρώπη» και ζητώντας ευθέως την διάλυσή του.


Στην σημερινή του ομιλία παραδέχθηκε ευθαρσώς ότι έκανε λάθος όταν υποστήριξε τη δημιουργία του ευρώ και πλέον .....

«Επεισόδιο» Σαμαρά-Βενιζέλου λόγω σεναρίων για πρόωρες εκλογές!

Αν υπάρχουν δυο λέξεις που βγάζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο απ' τα ρούχα του όλη αυτή την περίοδο, αυτές είναι οι «πρόωρες εκλογές».

Απολύτως κατανοητό φυσικά, αφού όλες οι έρευνες δείχνουν το ΠΑΣΟΚ στα δημοσκοπικά τάρταρα και μάλιστα με τάσεις ακόμα πιο πτωτικές!

Σε κάποιες έρευνες το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα εμφανίζεται στην έκτη θέση, πίσω απ' το ΚΚΕ (που φαίνεται δημοσκοπικά ενισχυμένο) και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν ο Βενιζέλος θέλει να δεσμεύσει τις εξελίξεις για εκλογές το 2016 ή έστω το 2015, εφόσον δεν καταστεί δυνατή η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και ως ένα βαθμό έχει πετύχει να δεσμεύσει τον Αντώνη Σαμαρά σε διακηρύξεις περί εξάντλησης της τετραετίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημερώθηκε από μέλος της κυβέρνησης που βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό, ότι:

• Έχουν γίνει εισηγήσεις στον Αντώνη Σαμαρά για «τριπλές εκλογές» το Μάη, ώστε να μην υποστεί εκλογική συντριβή αλλά μια ελεγχόμενη εκλογική ήττα με μικρή διαφορά, μέσω της διοχέτευσης της οργής του λαού στην κάλπη των ευρωεκλογών και να έχει έτσι την προσδοκία ......

Αίσχος!!! Βέλγιο: «Ναι» στην ευθανασία ανηλίκων που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.

Η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή για να τεθεί σε ισχύ-
Ενας ανήλικος θα μπορεί να ζητήσει να του γίνει ευθανασία εάν βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο μιας ανίατης ασθένειας και υποφέρει από επίμονους, αφόρητους σωματικούς πόνους

Η Γερουσία του Βελγίου ενέκρινε σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία, την πρόταση να επεκταθεί η ισχύς του νόμου για την ευθανασία και στους ανηλίκους που πάσχουν από ανίατη ασθένεια στο τελευταίο στάδιο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εφαρμογή του μέτρου στη χώρα.

Η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή για να τεθεί σε ισχύ.

Οι γερουσιαστές ενέκριναν την πρόταση με ψήφους 50 υπέρ έναντι 17 κατά. 


Οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι, που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, ψήφισαν υπέρ, όπως .....

Κάθε μετανάστης αλλά και πρώην Βουλευτής δικαιούνται «περίθαλψη απορίας». Ο άνεργος έμπορος που οφείλει στον ΟΑΕΕ όχι!

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το πως μπορεί ο έρμος ανασφάλιστος έμπορος να 
βρει μια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη/λύτρωση τόσο για τον εαυτό του όσο και για την οικογένειά του ώστε να μην πεθαίνουν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, πέφτουμε στο παρακάτω:

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ
ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Εν πρώτοις, ο δόλιος χαίρεται...αυτή δεν θα ήταν η φυσιολογική αντίδραση του οποιουδήποτε φυσιολογικού ανθρώπου;


Αμ δε...κακώς χαίρεται...


Όσο προχωράει την μελέτη του πράγματος τόσο πείθεται πως για να γίνει πραγματικότητα τούτο, θα πρέπει να .... μεταναστεύσει, να αλλάξει υπηκοότητα και να ξαναμπεί στη χώρα...


Και να μεταναστεύσει όχι σε όποια όποια χώρα...
Κυρίως, μακριά από Βορρά...πρέπει να διαλέξει την Αφρική ή την Ασία...κάπως έτσι...
Αλλά δείτε όμως μόνοι σας την... ενοχλητική συνέχεια...

Χάρρυ Κλυνν: Αν δεν αντισταθούμε, σε λίγο δε θα υπάρχουμε ούτε εμείς...

Τελικά, στην Ευρώπη μπήκαμε. 

Μπήκαμε, μας μπάσανε...

Γεγονός πάντως, είναι, ότι είμαστε μέσα με τα τίμπερλαντ. 


Τα τσαρούχια ξεχάστε τα… 

Σε λίγο θα περπατάμε ξυπόλητοι!

Αυτό, όμως, που με απασχολεί είναι αν και κατά πόσο θα κατορθώσει η Ευρώπη να μπει στην Ευρώπη!

Κάτι μου λέει, πως θα περάσουνε αρκετά χρόνια για συμβεί κάτι τέτοιο, αν ποτέ συμβεί... 


Γιατί όλα δείχνουν ότι μάλλον πολύ δύσκολα θα μπει, τελικά, η Ευρώπη στην Ευρώπη!

Και πως να μπει άλλωστε; Είναι δυνατόν να επιτρέψει κάτι τέτοιο ο Big Brother που μας έβαλε στο γκεζί και μας έχει από κοντά με 50 κάμερες κι άλλα τόσα μικρόφωνα πάνω από το κεφάλι μας και ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά πότε φάγαμε, πότε....

Είναι χέστηδες, κουτοπόνηροι, θρασύδειλοι και φοβούνται τον ίσκιο τους.....

Aπό ότι φαίνεται δεν θα προχωρήσουν λέει στην άρση των πλειστηριασμών της Α’ κατοικίας. 

Είναι χέστηδες και πολύ μεγάλοι μάλιστα για αυτό δεν θα τολμήσουν κάτι τέτοιο. Εάν παρεμπιπτόντως προχωρήσουν, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη. 


Δέν θα τολμήσουν γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι εάν
γίνει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση δεν θα αντέξει. 


Ξέρουν ότι αυτό θα είναι πολύ επικίνδυνο για την ίδια τους την ύπαρξη. Στην κατάσταση που είναι τώρα η κυβέρνηση με 153-154 βουλευτές η κυβέρνηση θα πέσει. 

Ο κόσμος και πολλοί βουλευτές τους ήδη τους έχουν προειδοποιήσει ....

Έδωσε ο Γ. Στουρνάρας εντολή να παραβιαστεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ;;

Λένε ότι με δύο υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψαν 
ο Γ. Στουρνάρας και ο Γ. Μαυραγάνης, η κυβέρνηση προχωρά σε κατασχέσεις – εξπρές τραπεζικών λογαριασμών σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλετών. 


Μάλιστα οι κατασχέσεις θα γίνονται εντός 24 ωρών από την στιγμή που
θα δοθεί η εντολή και θα πατηθεί το κουμπί του ηλεκτρονικού υπολογιστή του αεροελεγκτή. 


Το ίδιο θα ισχύσει και για περιπτώσεις ελέγχων περιπτώσεων φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Για να καταλάβετε τον τίτλο, δείτε τι λέει το Συμβούλιο Επικρατείας: (1032/2013) : Αντισυνταγματική η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων από το Σ.Δ.Ο.Ε

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον ....

Αν προχωρήσετε στο θέμα των πλειστηριασμών το "καλό κουράγιο" θα χρειαστεί σ' εσάς!

Ο ευρωπαίος επίτροπος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν είναι ευρωπαικό το κόμμα του ή όχι.

 Ο κ.Τσίπρας παρέδωσε στον Όλι Ρεν τη Μαύρη Βίβλο του Μνημονίου.


 Όλος έντονος ο διάλογος μεταξύ των δυο ανδρών.


Δεν ήταν και το καλύτερο κλίμα στην συνάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών, Όλι Ρεν με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα των πλειστηριασμών στον κ. Ρεν προειδοποιώντας τον μάλιστα ότι "Τις κόκκινες γραμμές, τις βάζει η κοινωνία, όχι η κυβέρνηση Σαμαρά. 

Κι αν τις υπερβούν, το «καλό κουράγιο», θα είναι μια φράση χρήσιμη και για τον ίδιο και .....

Ως πότε θα αντέξουμε το γκρίζο;

 Αλήθεια τι έχει απομείνει από τα τρία χρόνια της «σωτήριας» επέμβασης τους ; 

Κατέστρεψαν την οικονομία, διέλυσαν την κοινωνία και την μετέτρεψαν σε αγέλη πληγωμένων προβάτων που ψάχνουν μάταια κάποιο καλό ποιμένα για να τα δώσει κάποιο ξεροκόμματο να επιβιώσουν όπως όπως. 

Και τώρα προχωρούν στο γενικό ξεπούλημα αυτής της προνομιακής χώρας με ένα από τα καλύτερα οικόπεδα παγκοσμίως, στους πατροπαράδοτους εχθρούς της και φτάνουν στο σημείο να δηλώνουν....

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ...ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ...!!!

Στη φυσική είχε έμπνευση…

αν και δεν είχε γνώσεις! 

Δείτε τι έγραψε ένας μαθητής στο μάθημα της Φυσικής...

Καραγκιόζη αποκάλεσαν τον αβάπτιστο Γ.Α.Π στο Μάντσεστερ...ΒΙΝΤΕΟ.

Καραγκιόζη αποκάλεσαν τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μάντσεστερ σε σχετικό βίντεο ενώ με βάση τους σχολιαστές η αποδοκιμασία ήταν πολύ εντονότερη όταν η κουβέντα πήγε στα CDS.



Οι πολυεθνικές θα μπορούν να μηνύουν τις κυβερνήσεις μας όταν πιστεύουν πως οι νόμοι μας θίγουν και τα κέρδη τους‏.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,


Η Monsanto ετοιμάζεται να γιορτάσει το νέο, μεγάλο πραξικόπημά των πολυεθνικών. 

Μας μένουν μόνο 48 ώρες για να τους σταματήσουμε.

Η Trans-Pacific Partnership (TPP) είναι μια τεράστια, μυστική συμφωνία μεταξύ 12 χωρών η οποία σκοπεύει να δώσει πρωτοφανή ισχύ και προνόμια στις πολυεθνικές. 


Με βάση αυτή τη συμφωνία, οι πολυεθνικές θα μπορούν να καταφεύγουν σε ειδικά, διεθνή δικαστήρια και να μηνύουν τις κυβερνήσεις μας όταν πιστεύουν πως οι νόμοι μας θίγουν και τα κέρδη τους! 

Ουσιαστικά θα τους δοθεί η δύναμη να εμποδίζουν την εφαρμογή οποιουδήποτε νόμου έρχεται σε κόντρα με τα συμφέροντά τους, όπως για παράδειγμα ......

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ...ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ...!!!

Οι Γερμανοί ετοιμάζονται να βάλουν διόδια στους Έλληνες και στους 
υπόλοιπους Ευρωπαίους που διέρχονται από τους αυτοκινητόδρομους (Autobahn), σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. 

Οι δρόμοι αυτοί αποτελούν τον «παράδεισο» για τους οδηγούς, αφού σε πάρα πολλά σημεία τους και ανάλογα με την κίνηση το όριο ταχύτητας είναι ελεύθερο.

Πολλοί πιστεύουν ωστόσο πώς πρόκειται για ένα "ρατσιστικό" μέτρο, ενώ σημειώνεται πως στη Γερμανία.....

Ειρωνική η Λαγκάρντ λέει σε Ελληνα: Από ελληνικά μιλώ μόνο αρχαία και δεν θα συνεννοηθούμε .

Με σαρκαστική διάθεση και περισσή βεβαιότητα η γενική διευθύντρια του
ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, απευθύνθηκε σε Έλληνα που της έθεσε ερώτημα διευκρινίζοντας ότι η ίδια μιλά αρχαία Ελληνικά αλλά τα αποφεύγει γιατί «δεν θα συνεννοηθούμε».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο στα Νέα, το περιστατικό συνέβη κατά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία .....

ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Θέλουν να περάσουν αντιλαικά μέτρα μέσα στα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρατείνει τις εργασίες της Βουλής μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του 
Δεκεμβρίου προκειμένου να περάσει και άλλα αντιλαϊκά μέτρα που θέλει να επιβάλει η τρόικα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει δώσει το «πράσινο φως» στο Προεδρείο της Βουλής αλλά και στους αρμόδιους υπουργούς να αξιοποιήσουν ακόμη και το τελευταίο δεκαήμερο του έτους σε περίπτωση ....

Διάλογος με ένα οργισμένο βλέμμα....!!

“Πες μου ένα λόγο για να συνεχίσω να υπομένω αγόγγυστα. 

Πες μου ένα λόγο για να ημερέψω την οργή μου. 

Πες μου ένα λόγο για να μην τα σπάω. 

Πες μου ένα λόγο για να συνεχίσω να ζω εδώ. 

Πες μου ένα λόγο να ελπίζω. 

Πες μου ένα τρόπο να ονειρεύομαι.Βρες μου μια λύση για σήμερα και όχι για μετά από μερικές δεκαετίες ...”

Λόγια -μαχαίρια από το στόμα του νεαρού συνομιλητή μου με τα τρία πτυχία. 


Του νεαρού συνομιλητή μου που δεν υπάρχει καν σε κάποια κατάσταση του ΟΑΕΔ ή σε κάποια άλλη που .....

ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ....Ο ΤΟΥΡΚΟΜΠΕΝΥ/ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ...

Και που είναι το παράξενο.... σε ομοεθνή του θα την έδινε... σιγά μην την παντρεψει με.
.. ΕΛΛΗΝΑ!


Κάπως έτσι περνάνε οι ημέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες και τα χρόνια, στην κατεχόμενη Ελλάδα. Ποιος ξέρει! Ίσως την άλλη εβδομάδα να γίνει η εξέγερση....!!

Κοντεύει στο τέλος του κι αυτός ο χρόνος. 

Ήταν χειρότερος από τον προηγούμενο και θα είναι καλύτερος από τον επόμενο.


Κυλάνε οι μέρες, κυλάνε οι μήνες και τα χρόνια. 

Και η κατάσταση δεν αλλάζει. 
Και πώς να αλλάξει, όταν είναι γνωστό πως για να μετακινηθούν και να μας αδειάσουν την γωνιά οι γύπες και οι οικονομικοί δολοφόνοι που μας εξοντώνουν, θα πρέπει να αντιδράσουμε εμείς…

Και είναι δύσκολο, αλήθεια να αντιδράσουμε, αφού είμαστε θύματα ενός πρωτοφανούς -στα παγκόσμια χρονικά- ψυχολογικού και οικονομικού βομβαρδισμού, συνεχώς εκβιασμών και πιέσεων… 


Είναι δύσκολο να ορθώσουμε το ανάστημα και να πούμε «τέρμα, ως εδώ»…

Πέρασε η Κυριακή, επανάσταση δεν έγινε, γιατί είναι γνωστό ....

Θα μπαίνουν στα σπίτια και με το νόμο! Οι «κρυφές» διατάξεις του πολυνομοσχεδίου κι η εισβολή ΣΔΟΕ σε σπίτια κι επαγγελματικούς χώρους για ελέγχους.

- Έλεγχοι της εφορίας όλο το 24ωρο
- "Εισβολή" στα σπίτια φορολογούμενων, θα γίνεται παρουσία εισαγγελέα
- Τι προβλέπεται αν έχει δηλωθεί ως επαγγελματική έδρα

- Θα βάζουν λουκέτο σε επιχειρήσεις και οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εκτός από το ΣΔΟΕ
- Τι θα ισχύει για όσους αμείβονται με "μπλοκάκι"

- Παρατείνεται για ένα χρόνο η απόσυρση αυτοκινήτων
- Μέχρι 30 Απριλίου οι φορολογικές δηλώσεις, σε 3 διμηνιαίες δόσεις ο φόρος.
«Κρυφές» φορολογικές διατάξεις περιλαμβάνονται στα 54 άρθρα του πολυνομοσχέδιου του υπουργείου Οικονομικών.


Ανάμεσά τους ακόμη και η πρόβλεψη για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων ακόμη και στα σπίτια των φορολογουμένων και μάλιστα επί 24ωρης βάσης! 
Θα γίνεται μόνο κατόπιν εισαγγελικής εντολής και αν....

Ντροπή και ξεφτίλα! Παραιτήσου τώρα Μπουτάρη που μου φωτογραφίζεσαι και στο επιμελητήριο της Macedonia.

Ντροπή και ξεφτίλα!

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, της πρωτεύουσας της Μακεδονίας να δίνει το παρόν σε πρωτοβουλία του οικονομικού επιμελητηρίου της ...Μακεδονίας.


Καλέ; Τι είναι αυτό εκεί πίσω; 


Σαν ένα γνώριμο σηματάκι να βλέπω πάνω από την πόρτα. 

Είναι μια από αυτές .....

Πάλι με χρόνια και καιρούς. Πάλι δικά μας δεν θα ξαναγίνουν ποτέ...και όποια πέτρα και αν σηκώσεις ένας ..Μητσοτάκης θα κρύβεται.

 Ο Αστέρας ανήκε στην Εθνική τράπεζα, κλειδοκράτορα μέχρι πρόσφατα της
ελληνικής οικονομίας και με σημαντικότατες τοποθετήσεις όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και την Τουρκία μετά την εξαγορά μεριδίου της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική το 2006, εξαγορά την οποία το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ αναγόρευσε σε σκάνδαλο στο βρώμικο της πόλεμο κατά της κυβέρνησης Καραμανλή και της αυτοδιάθεσης της χώρας. 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Εθνική έκανε τοποθετήσεις στην Τουρκία. 

Για την ακρίβεια το 2000 και επί «εκσυγχρονιστικής» κυβέρνησης Σημίτη που προκάλεσε τεχνητή γήρανση της ελληνικής οικονομίας κατά πολλές δεκαετίες, η Εθνική έκανε τοποθέτηση στην Τουρκία μέσω της δημιουργίας fund με μοναδικό γνώμονα και στόχο την προσέλκυση και τη χρηματοδότηση επενδύσεων .....

Απίστευτη εφαρμογή: Γράψε το επίθετό σου και βρες από που κρατά η σκούφια σου!

Τη δυνατότητα να εντοπίσουμε από που κρατά η σκούφια μας βάσει του που εμφανίζονται να μένουν οι περισσότεροι συνεπώνυμοί μας, προσφέρει μια νέα εφαρμογή....

Το μόνο που έχει να κάνει όποιος ενδιαφέρεται να μάθει από που κρατά η σκούφια του είναι να πληκτρολογήσει το επώνυμο του στο σχετικό πεδίο της εφαρμογής .....

Δικαστικοί Λειτουργοί: «Παραβιάζονται συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών».

Αυστηρό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι δικαστές στην πολιτική εξουσία, καταγγέλλοντας για πρώτη φορά δημόσια ότι με την μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται με "άλλοθι" την οικονομική κρίση, θίγονται πολλά συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, όπως αυτά της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και το ατομικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας, τα οποία «βρίσκονται σε υποχώρηση».

Μάλιστα οι δικαστές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας  ότι η υπολειτουργία του κοινωνικού κράτους δικαίου «απειλεί την κοινωνική συνοχή, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία στον τόπο μας».

Οι εν λόγω σοβαρότατες διαπιστώσεις που διατυπώνονται από τα πλέον επίσημα και αρμόδια χείλη καταγράφονται σε ανακοίνωση της Εταιρίας Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ΜΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ!

 Κυρίες και Κύριοι της Βολής, σας καταγγέλλω για ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ της λαικής εξουσίας, την
οποία χρησιμοποιείτε σε βάρος του λαού και του έθνους επί σειράν ετών και πρόσφατα, για να παραδώσετε αμαχητί εμάς και τη χώρα σε ξένους τοκογλύφους. 

Καταλύσατε την κοινοβουλευτική δημοκρατία πραξικοπηματικά, δεχόμενοι και ανεχόμενοι το σφαγιασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας, των στοιχειωδέστερων ελευθεριών μας, προσυπογράφοντας την λεηλασία της χώρας και την εξόντωσή μας !

ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ,ΓΙΑΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ!

Δεχτήκατε ένα χρέος παράνομο, που μόνο τα αφεντικά σας κι εσείς επωφεληθήκατε από αυτό, μπάζοντάς μας στο σύγχρονο κρεματόριο των χρηματαγορών σας, που λέγεται ευρώ, χωρίς ποτέ να μας ρωτήσετε! 


Το χρέος σας και το ευρώ σας έγιναν η αγχόνη για τη σφαγή μας. 

Όλοι εσείς και τα αφεντικά σας τραφήκατε ...