Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Σεισμολόγοι: Αυτές είναι οι περιοχές που μπορεί να "δώσουν" μεγάλο σεισμό...

Σε οκτώ περιοχές της χώρας εκτιμούν οι σεισμολόγοι ότι θα εκδηλωθούν ισχυροί σεισμοί άνω 
των έξι βαθμών της κλίμακας  Ρίχτερ, «με ορίζοντα δεκαετίας», και πρωτίστως σε αυτές τονίζουν ότι θα πρέπει να εστιασθούν τα αντισεισμικά μέτρα της Πολιτείας για τη θωράκισή τους.

Οπως γράφει η "Καθημερινή" οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς είναι ενήμεροι για τις «κόκκινες ζώνες», οι οποίες καθορίστηκαν από τους ειδικούς επιστήμονες με βάση το «γεωλογικό» ιστορικό τους αλλά και την ιστορική γνώση που επιτρέπει στους ειδικούς να προβούν σε μεσοπρόθεσμης διάρκειας πρόγνωση εκδήλωσης σεισμών.

Οι «σεισμογόνες πηγές», όπως είναι η επιστημονική τους ονομασία, εκτείνονται σχεδόν σε όλο τον ελλαδικό χώρο, θαλάσσιο και χερσαίο, «διασχίζονται» από μεγάλα σεισμικά ρήγματα, τα οποία δίνουν....

Φωτογραφικός διαγωνισμός και απόλυτο μονοπώλιο.....Ευτελές το τίμημα: θα πληρώσουν 18 εκ., θα εισπράξουν 600 .

Σας μεταφέρουμε την καταγγελία, όπως ακριβώς τη διαβάσαμε
Σε σκανδαλώδες μονοπώλιο με ευτελές τίμημα και με φωτογραφικό διαγωνισμό οδηγείται η διαχείριση των ψηφιακών συχνοτήτων στην κοινοπραξία των μεγάλων καναλιών, η οποία παραλαμβάνει τις πανελλαδικές, τις περιφερειακές συχνότητες αλλά και ενδεχομένως και τις δημόσιες, με δικαίωμα να ελέγχει και το περιεχόμενο του προγράμματος. 


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στις 30 Ιανουαρίου, η ΕΕΤΤ γνωστοποίησε ότι μόνο η εταιρία με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων» και τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.» κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής.

«Ως επόμενο βήμα, η ΕΕΤΤ θα προχωρήσει σε έλεγχο των κριτηρίων προεπιλογής και εφόσον η εταιρία πληροί τις προϋποθέσεις θα ανακηρυχθεί υπερθεματιστής για το σύνολο των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων εθνικής και περιφερειακής κάλυψης.» σημειώνει η ΕΕΤΤ.

Φωτογραφικός διαγωνισμός και απόλυτο μονοπώλιο

Για το θέμα μίλησε ο πρώην .....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Λαγός για πρόωρες εκλογές ο “αντιστασιακός” Στουρνάρας!

Η “ρήξη με την Τρόικα” ως αιτια πρόωρων εκλογών!
Βγήκε ο κύριος Στουρνάρας στο βουνό, για να έλθει σε ρήξη με την Τρόικα. 


Ποιός; Ο Στουρνάρας που έχει την ίδια “ανεξάρτητη βούληση” με cyborg της ταινίας “Εξολοθρευτής”.

Πως κάνει την αντίσταση; 


Με τερατολογίες πέρι 2 δις πρωτογενούς πλεονάσματος “υποχρεώνοντας” την Τρόικα και την Eurostat να διαφωνήσουν τραβώντας τα μαλλιά τους. 

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Μα φυσικά αυτό που σας έχουμε....

Σε κατάσταση εκλογικού πανικού οι δυο προδότες....

"Τρόμος και φόβος στο Μαξίμου για την κρίσιμη μάχη του Μαΐου.

Όχι τόσο για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μπροστά, και πόσο μπροστά, στις ευρωεκλογές. Άλλη είναι η μεγάλη ανησυχία, που μπορεί να σφραγίσει το διαβατήριο της εξόδου της κυβέρνησης από τη Βουλή. 

Αυτό που κάνει το Μαξίμου να νιώθει ότι περπατάει σε τεντωμένο σχοινί είναι το ποσοστό που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ. 

Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, που κατέχει υψηλό αξίωμα, σε συζήτηση που είχαμε μαζί του μας επισήμανε ότι, αν στην κάλπη των ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ πάρει 3% με 4%, η κυβέρνηση ΘΑ ΠΕΣΕΙ την άλλη στιγμή. 

Την ίδια ακριβώς άποψη έχει και εξ απορρήτων συνεργάτης του πρωθυπουργού. 

Και η εξήγηση που δίνουν είναι ....

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ KATI ;;;;; Ο Εισαγγελέας Διαφθοράς καταγγέλλει Στουρνάρα και Αθανασίου – Αφορμή η κατάργηση της Οικονομικής Επιθεώρησης του Δημοσίου...

"Οι σχεδιαστές της κατάργησης της Οικονομικής Επιθεώρησης εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα"
Τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, καταγγέλλει ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργ. Δημόπουλος καθώς με τις πράξεις ή τις ενέργειες που κάποιοι σύμβουλοί τους σχεδιάζουν, η εκτεταμένη και ανέλεγκτη ήδη διαφθορά στο δημόσιο τομέα θα αποθρασυνθεί ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, αφορμή για την επιστολή στους δύο κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης είναι η προωθούμενη κατάργηση της Οικονομικής Επιθεώρησης του Δημοσίου και η αντικατάσταση της μοναδικής υπηρεσίας ελέγχου των φαινομένων κακοδιαχείρισης και διασπάθισης ...

Η μόνη καθαρή και βιώσιμη λύση για το χρέος είναι το haircut 50%, τίποτε άλλο...

Η μόνη καθαρή και βιώσιμη λύση για το χρέος είναι το haircut 50%, τίποτε άλλο - Εμείς δεν θα εμπαίξουμε τους αναγνώστες μας
Οι ντεμί λύσεις στην αναδιάρθρωση του χρέους δεν διασφαλίζουν το μέλλον
Εμείς δεν εμπαίξουμε τους αναγνώστες μας όσον αφορά το μοντέλο λύση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 

Το αναφέρουμε αυτό γιατί ήδη πολλοί σπεύδουν με στόμφο να παρουσιάσουν ως νίκη της Ελλάδος τα σενάρια – μοντέλα που παρουσιάζονται για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 

Ξεπερνώντας το επιχείρημα ότι haircut προτείνει το ΔΝΤ, haircut έχουν προτείνει διεθνείς επενδυτικοί οίκοι, haircut έχει υπονοήσει ως βέλτιστη λύση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας θα εστιαστούμε στους λόγους για τους οποίους το haircut είναι η μόνη καθαρή και βιώσιμη λύση για το χρέος.
Έως τώρα οι λύσεις που έχουν παρουσιαστεί είναι οι εξής 

1)Επιμήκυνση 50 έτη και μείωση επιτοκίων κατά 0,5% στα δάνεια που έχουν χορηγηθεί δηλαδή στα 245 δισεκ. 

Επενδυτικοί οίκοι αγοράζουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου μόλις το 11% της αρχικής τους αξίας. Γιατί όχι και εμείς η το κράτος;;; Aπό την άλλη ο εθνοκτόνος ΓΑΠ...κυκλοφορεί ελεύθερα ΑΚΟΜΗ...

Του Σπύρου Μαρίνη

Σήμερα, μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι αγοράζουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου καταβάλλοντας μόλις το 11% της αρχικής τους αξίας. 


Γιατί λοιπόν να μην μπορεί ένα ολόκληρο κράτος να αγοράσει τα χρέη του υποτιμημένα ανάλογα; 


Αν και αυτό απαγορεύεται από τους ευρω-δανειστές μας, είναι μαχητό και δυνατό να γίνει άμεσα ή έμμεσα.

Οι ρήτρες δανεισμού που έχουμε υπογράψει σε Αγγλικό δίκαιο
, υπόκεινται σε πολιτικού τύπου διαπραγμάτευση, όπως έχει γίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις, με πιο χαρακτηριστική αυτή της....

Μοιράζουν το πλεόνασμα πριν ανακοινωθεί! «Λαγοί με πετραχήλια» εν όψει εκλογών..

Με στόχο την ανατροπή του κλίματος στην κοινωνία, το κυβερνητικό επιτελείο βάζει μπροστά την παροχολογία προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού υποσχόμενο την αναδιανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος. 
Πόσα από αυτά που υπόσχεται η κυβέρνηση θα γίνουν πραγματικότητα;

Εκλογικός πυρετός επικρατεί στην κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει το κλίμα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου και των Ευρωεκλογών.

Πριν καλά καλά μάθουμε πόσο είναι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, έχει ήδη αρχίσει η μοιρασιά του. Το σπουδαίο δεν είναι μόνο το γεγονός ότι τάζουν οι υπουργοί, αλλά ακόμα και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες βγαίνουν με τη σημαία του πρωτογενούς πλεονάσματος και τάζουν «λαγούς με πετραχήλια».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ποντάρει πολλά ....

ΝΑ ΠΩΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.....ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.500.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή.

Με όλα αυτά που μας πλασάρουν τα «Ιδιωτικά Κρατικά ΜΜΕ» τα οποία έχουν «επιδοτηθεί»  με αρκετά εκατομμύρια Ευρώ για το λειτούργημα το οποίο επιτελούν, τον τελευταίο χρόνο ξεχάστηκε ολοσχερώς το θέμα της ύπαρξης περίπου 2.500.000 λαθρομεταναστών στη Ελλάδα.

Αυτό που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο μετά  την ισοπέδωση των εργασιακών συνθηκών στην Ελλάδα, είναι ότι, μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες διαχείρισης προσωπικού ενοικιάζουν  αρκετές χιλιάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν « εφοδιαστεί» με κάρτα διαμονής σε αλυσίδες πολυεθνικών οι οποίες λειτουργούν στην χώρα μας.

Σε ότι αφορά τις εργασιακές συνθήκες,  ενώ στα χαρτιά εμφανίζεται 4ωρη απασχόληση, τους κρατούν ακόμα 8 και 10 ώρες για 400 ευρώ τον μήνα και μάλιστα με μηνιαίες ανανεώσιμες συμβάσεις για να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι.

Το σημαντικό είναι ότι φροντίζουν να τους διαχειρίζονται με τέτοιο τρόπο  ώστε να μην υπερβαίνουν τους 20, πράγμα που θα τους έδινε το δικαίωμα να δημιουργήσουν.....

"ΧΑΝΕΤΑΙ" Η ΚΥΠΡΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ... Η Κύπρος παραδίδεται στο έλεος του Ισλάμ με τις "ευλογίες" των ΗΠΑ

Τι θα σημαίνει για την νοτιοανατολική Μεσόγειο ένα κυπριακό κράτος με τουρκική «συνιστώσα»; Πώς θα επηρεάσει την σχέση Κύπρου-Ισράηλ αλλά ακόμα και τον πόλεμο στην Συρία; 
 
Έχει υπολογίσει κανείς από τους Έλληνες ιθύνοντες τον κίνδυνο του ισλαμικού επεκτατισμού στην Κύπρο;
 
Αυτά είναι τρία καίρια ερωτήματα που αναδεικνύονται υπό το φως των νέων εξελίξεων με το δεύτερο «σχέδιο Ανάν» που οι Αμερικανοί προωθούν άκρως πιεστικά.
 
Φέρει μεγάλη ευθύνη η σημερινή κυπριακή πολιτική ηγεσία. Φέρει μεγάλη ευθύνη και η ελληνική κυβέρνηση. Η επικείμενη εθνική καταστροφή που είναι πλέον θέμα ολίγων μηνών, θα έχει ανυπολόγιστες διαστάσεις.
 
Το «f@ck the EU» της Αμερικανής υφυπουργού εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ για την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και όλη η υπόλοιπη υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία, όπου, με «χολυγουντιανό» ταμπεραμέντο ξεδιπλώνεται όλη η προσπάθεια της αμερικανικής παρέμβασης δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρεξηγήσεις και....

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Οι Βλάχοι και η ελληνική καταγωγή και ταυτότητά τους

Οι Βλάχοι συνιστούν ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού, παρόλο που η καταγωγή τους αμφισβητείται πανταχόθεν. Οι ίδιοι οι Βλάχοι, όμως, καθώς και μία μεγάλη μερίδα επιστημόνων, διατρανώνουν την ελληνική τους καταγωγή.
Αλλά ας δούμε από πού προέρχεται το όνομά τους.
Κατ’ αρχάς η λέξη «βλάχος» επιδέχεται διάφορες ερμηνείες, όπως ορεσίβιος, νομάς, άξεστος, βοσκός, κλπ.
Η πρώτη, ωστόσο, ερμηνεία της λέξης είναι ο κάτοικος της Βλαχίας. Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την ετυμολογία του ονόματός τους, μεταξύ των οποίων και οι ακόλουθες:

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ... ΚΥΡΩΣΕΙΣ! Γιατί η Eurostat "σταύρωσε" τον Α.Σαμαρά για το "πρωτογενές πλεόνασμα".

"Στον αέρα τινάχθηκε" ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές που είχε βασιστεί επάνω στον μύθο του πρωτογενούς πλεονάσματος ("μύθος" απ'όλες τις πλευρές όπως θα δούμε) μετά την "σφαλιάρα" που έριξε στην Αθήνα ο Γερμανός επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ σχετικά με τα στοιχεία της κυβέρνησης για το έλλειμμα και το χρέος του 2013. 

 Αλλά δεν περιορίστηκε εκεί: Τόνισε σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung υπό τον τίτλο «Ωραίοι Λογαριασμοί από την Αθήνα» ότι "οι δηλώσεις Σαμαρά οφείλονται στην δύσκολη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται" και του συστήνει "να μάθει να υπολογίζει τους αριθμούς"! 

 Οχι, αυτά δεν τα είπε ο Α.Τσίπρας, ούτε ο κάποιος αντιπολιτευόμενος. 

Τα είπε ο σκληρός πυρήνας της τρόικα, ο επικεφαλής της Eutostat, ο οποίος μάλιστα απείλησε τον Α.Σαμαρά και με ....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ Η Κύπρος σε κίνδυνο!

     Οι Αναστασιάδης και Σαμαράς συνωμοτούν για την ολοκληρωτική εκποίηση της Κύπρου. 

Μετά την καταστροφή που υπέστη η Κυπριακή δημοκρατία από την ευρωζώνη, μια καταστροφή πολύ χειρότερη από εκείνη του Αττίλα, σέρνεται σε μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα αποικιοκρατικά συμφέροντα Ευρωπαίων και Αμερικανών.

Το κράτος της ελεύθερης Κύπρου καλείται να αυτοκαταλυθεί προς όφελος της Τουρκικής επικυριαρχίας υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Με την οικονομία παραδομένη κυριολεκτικά στους αποικιοκράτες της ευρωζώνης, η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αντί να σταθεί στο ύψος του πατριωτικού καθήκοντος και να ευθυγραμμιστεί με την θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του κυπριακού λαού που ζητά την έξοδο από το ευρώ, νοιάζεται μόνο....

Ζητούνται νέοι και άφθαρτοι.....


Θα έχετε παρατηρήσει πως, ενόψει των διπλών εκλογών, τα κόμματα αναζητούν «νέους και άφθαρτους». 

Έτσι υποστηρίζουν τουλάχιστον. Κανένα κόμμα δεν διευκρινίζει τι τους θέλει τους νέους και άφθαρτους. 

Μάλλον για να κρύψουν πίσω από τους νέους και άφθαρτους τους γέρους και τους διεφθαρμένους.

Και ο Κώστας Μπακογιάννης, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δήλωσε πως αναζητεί νέους ανθρώπους και άφθαρτους. Σαν τον ίδιο.....

Είναι ντροπή.....

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ....

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα , το Μέγαρο Μαξίμου έχει εξετάζει μετά τις εκλογές, την υιοθέτηση του μέτρου των επονομαζόμενων «κοινωνικών κατοικιών», με τη δημιουργία ειδικών καταλυμάτων στα οποία θα φιλοξενούνται οι χιλιάδες άστεγοι λόγω της οικονομικής κρίσης, με πολύ χαμηλό ή και μηδαμινό ενοίκιο, αλλά και όσοι θα χάσουν τις κατοικίες τους λόγω πλειστηριασμών.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, που αναμένεται να οδηγήσει στην εξαθλίωση και να πετάξει στο δρόμο κι άλλους συμπολίτες μας.

Σημειώνεται ότι σύσταση .....

ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ: ΑΠΛΑ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΣΕ ΟΛΑ

Αφού έχει δρομολογηθεί επιτυχημένα η διαχείριση της κρίσης, που ισοδυναμεί με την καλλιέργεια κλίματος έκτακτης ανάγκης και τον εκφοβισμό της περαιτέρω εξαθλίωσης στις μεγαλύτερες ηλικίες, αφού έχουν κοπεί μισθοί, αφού χάθηκαν εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αφού διαλύθηκαν οικογένειες, αφού εξανεμίστηκαν οι προσπάθειες δεκαετιών εκείνων που είχαν την αφέλεια να προγραμματίσουν την ζωή τους σύμφωνα με τις παραισθήσεις της οικονομικής φούσκας που προηγήθηκε της παταγώδους έκρηξης, έχει έρθει η ώρα της επόμενης γενιάς να πειθαρχήσει και να εξασκηθεί στον εξευτελισμό, τη αδικία, την εκμετάλλευση, την φτώχεια.

Οι νεότεροι Έλληνες, χοντρικά εκείνοι που είναι κάτω της ηλικίας των 30, είναι και οι πλέον βαρύτατα πληγωμένοι από τις καταστροφικές επιλογές της πολιτικής ηγεσίας που επέλεξαν οι προγενέστεροι τους. Απλά δεν το γνωρίζουν.


Είναι εκείνοι που όχι μόνο κληρονόμησαν το αδιεξοδικό παρόν που έχτισε η αλαζονεία της γενιάς της Μεταπολίτευσης, αλλά και εκείνοι που καλούνται να πληρώσουν και τον λογαριασμό στο μέλλον, αφού ...

Περιμένοντας τους βαρβάρους...

Ο Χρήστος Τσάγκας διαβάζει Καβάφη

Περιμένοντας τους βαρβάρους

-Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

-Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.

-Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο....

Ὁ Γκρεμιστὴς..... (ΠΑΛΑΜΑΣ)


Για να είσαι ο κτίστης, πρέπει να είσαι και ο γκρεμιστής και αυτό βέβαια θέλει τόλμη.

Ο Γκρεμιστής είναι ένα ποίημα φλογερό, γενναίο, τολμηρό… ένας ύμνος στην κάθαρση, μια ωδή για αναγέννηση. 

Ο ποιητής πιθανώς ξαφνιάζει με την ίσως γεμάτη πάθος προσταγή: «Γκρεμίστε! » αλλά αυτή η προσταγή δεν είναι παρά η ανάγκη του ποιητή για δημιουργία.

Ήδη από τον πρώτο στίχο ο ποιητής τονίζει ότι η ιδιότητα του «γκρεμιστή» είναι συνυφασμένη με αυτήν του «κτίστη», το γκρέμισμα είναι η προϋπόθεση της δημιουργίας, αλλά και η πρόθεση για δημιουργία είναι η προϋπόθεση για τον γκρεμιστή.......

Κυβέρνηση και Media αυστηρώς ακατάλληλα για το λαό ... «Κάπου αυτή η αρρώστια πρέπει να σταματήσει και το σύστημα να εξυγιανθεί για το καλό όλων»

 “ Τα συστημικά ΜΜΕ, έχοντας στη συντριπτική τους πλειονότητα χάσει κάθε ψήγμα αξιοπιστίας, και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν, αποφάσισαν να λειτουργούν, απροκάλυπτα πια, προπαγανδιστικά υπέρ της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά και να υποστηρίζουν
τα Μνημόνια και την τρόικα ως έναν μονόδρομο, τον οποίο η χώρα θα πρέπει να ακολουθήσει και μάλιστα χωρίς πολλές αντιρρήσεις ”

Του Κώστα Καπνίση

Κάθε ημέρα που περνάει στην Ελλάδα των Μνημονίων και της ανθρωπιστικής καταστροφής για τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, ξεμπροστιάζεται σε όλο του το «μεγαλείο» το παρασιτικό σύστημα, το οποίο κυριάρχησε και κατέστρεψε τη χώρα τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια. 

Η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας βρίσκεται υπό το καθεστώς νοσηρής κατάστασης. Είναι πλέον ξεκάθαρα αντιληπτό ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες τη χώρα ήταν απλά η «βιτρίνα» ενός συστήματος μαύρης και σκοτεινής εξουσίας μιας χούφτας ολιγαρχών, η οποία πάντα διαφέντευε ....

Πως έσκασε μύτη ο DAF.ατσίδας Μηταράκης: Από την Fidelity (Eldorado Gold)… στην Νέα Δημοκρατία!!!

— Την θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας στην Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει ο κ. Νότης Μηταράκης στέλεχος της Fidelity…

— Όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία με απόφαση του Προέδρου κ. Αντώνη Σαμαρά τοποθετείται ως .....

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΥΡΡΟΥ.

Ο βασιλιάς της Ηπείρου Πύρρος αποτελεί μια από τις πιο εξέχουσες μορφές της Ελληνικής Ιστορίας και η ταραχώδης ζωή του περιγράφεται γλαφυρά από τον Πλούταρχο. Με την εμφάνιση του Μολοσσού βασιλιά, η αρχαία Ήπειρος απέκτησε για πρώτη φορά ακτινοβολία, πολύ, πέρα από τα σύνορα της. Ο Πύρρος, έγινε γνωστός για την εκστρατεία του στη Νότιο Ιταλία, προς ενίσχυση των Ελλήνων της Μεγάλης Ελλάδος. 
Οι νίκες που επέτυχε, μετά από μεγάλες απώλειες, έγιναν αφορμή να γεννηθεί η έκφραση «Πύρρειος νίκη». Η εκστρατεία όμως του Πύρρου στην Ιταλία και η αποδυνάμωση της πατρίδος του από μάχιμο πληθυσμό κατέστη αργότερα αιτία μεγάλων καταστροφών σε αυτήν, όταν εισέβαλαν οι
Ρωμαίοι, νικητές μετά την αιματηρή Μάχη της Πύδνας. 
Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να περιγραφεί η εν πολλοίς άγνωστη πολεμική του μηχανή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πύρρος ευτύχησε να κληρονομήσει την στρατιωτική οργάνωση του Αλεξάνδρου των Μολοσσών που για την Ήπειρο αποτελεί το αντίστοιχο του Φιλίππου Β. 
Ο Αλέξανδρος αναδιοργάνωσε ....