Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;

Σε 10 τρις δολλάρια υπολογίζουν οι ΗΠΑ το πετρέλαιο και το αέριο της Ελλάδας. 38 δις μόνο ο χρυσός της Θράκης!

Από τον Νίκο Μαρινάκη

Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο…..

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης.

Με εντολές της ΕΕ κόψανε στην μέση τα καΐκια-Σε μια δεκαετία δεν θα τρώμε φρέσκο ελληνικό ψάρι.

undefined
Και μετά χρεοκοπήσαμε…

Έρευνα των αιτιών της χρεοκοπίας

Με εντολές της ΕΕ κόψανε στην μέση τα καίκια και με επιδοτήσεις σπάσανε τα τρεχαντήρια διαλύοντας τις δυνατότητες και τις εναλακτικες πηγές δημιουργίας εισοδήματος στις τοπικές οικονομίες!

Οικονομίες και μικρές επιχειρήσεις θύματα του γνωστού μεταρρυθμιστικού παραλογισμού.

Σήμερα το μόνο που έμεινε στους νησιώτες για να ζήσουν είναι ο τουρισμός.

Την ίδια στιγμή όλα τα χρήματα που αφήνει ο τουρισμός στο νησί φεύγουν προς τα αστικά κέντρα για να γίνουν εισαγωγές τροφίμων και ίσως και ψαριών από γειτονικές χώρες εκτός ΕΕ όπου το ψάρεμα επιτρέπεται.

O TΡΟΜΟΣ TOY ABAΦΤΙΣΤΟY JEFFREY...για τη «λίστα Λαγκάρντ» και τα «άφαντα» 110.000.000€.

undefined
Οι ασταθείς ισορροπίες στη σημερινή κυβέρνηση δεν επηρεάζονται μόνο από τις αντιδράσεις στα νομοσχέδια και στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. 

Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά και τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται
αντιμέτωπος με δύο πολύ σοβαρούς κινδύνους. 

Ο πρώτος ακούει στο όνομα Γ. Παπακωνσταντίνου και ο δεύτερος έχει σχέση με το πόρισμα για τη «μαύρη τρύπα» στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει στα χέρια του ο Ευ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», μάλιστα, το προ ημερών ταξίδι του πρώην πρωθυπουργού στη Σέριφο είχε, μόνο φαινομενικά, τουριστικό περιεχόμενο. 

Το “Μνημόνιο” της Ελλάδας πολύ χειρότερο από τα “Μνημόνια” των χωρών της Λατινικής Αμερικής.


άρθρο του Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου .

Επαίρονται οι κυβερνώντες και συγκυβερνώντες της κατοχικής κυβέρνησης ότι ψήφισαν και υπέγραψαν το εθνοκτόνο και πατριδοκτόνο “Μνημόνιο” “για να σώσουν την Πατρίδα”!

Η αλήθεια όμως είναι ότι το κοινωνιοκτόνο “Μνημόνιό” τους και τα όσα θέσπισαν κατά του φαύλου λαού και της εκποιούμενης Πατρίδας, περιέχει όρους και επιταγές που είναι πολύ δυσμενέστεροι από ανάλογα δάνεια των χωρών της Αφρικής! 

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! Ποιους απειλεί πρώτα η διαθεσιμότητα...

undefined
Δυσάρεστες ανατροπές για δεκάδες χιλιάδες διοριστέους που προσελήφθησαν την τελευταία 20ετία μέσω του ΑΣΕΠ...
κυρίως σε δήμους, πανεπιστήμια και ΝΠΙΔ,με προκηρύξεις όμως που εξέδωσαν οι ίδιοι οι φορείς τους και όχι το ίδιο το ΑΣΕΠ, φέρνει σχετική διάταξη που προστέθηκε την τελευταία στιγμή στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών, από τον Κ. Μητσοτάκη.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ......

«Ξηλώνουν» τα εθνικά μας σύνορα με αρχιεργολάβο τον Βενιζέλο...

undefined
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος (Τούρκογλου)
Τα δωσίλογα ανδρείκελα της κυβέρνησης προωθούν την εκτέλεση των τελευταίων «συμβολαίων θανάτου»: Την ισοπέδωση των εθνικών μας συνόρων και τον περιορισμό και την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Την «εργολαβία» ανέλαβε ο αρχιμαφιόζος του δωσιλογισμού: Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΙΣΑΑΚ ΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ...Τζακ Λιου: "Τεράστια η προσπάθεια της Ελλάδας"

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, αμέσως μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να επιστρέψει η Ελλάδα σε διατηρήσιμη ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως η ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας και της απασχόλησης είναι κεντρικό ζήτημα παγκοσμίως και αποτελεί προϋπόθεση για την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας.
Επί της ουσίας ο Αμερικανός υπουργός έστειλε με τη δήλωσή του αυτή μήνυμα πως οι ΗΠΑ προσεγγίζουν από εντελώς διαφορετική οπτική – σε σχέση με την προσέγγιση της γερμανικής πλευράς – την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο στην ευρωζώνη και τον δρόμο προς την έξοδο από την κρίση.
Ο κ. Λιου, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής», όπως είπε και ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά για τη φιλοξενία. 
Παράλληλα αναγνώρισε ότι η Ελλάδα διανύει μία δύσκολη περίοδο, με δύσκολες αποφάσεις και προκλήσεις.

Άλλωστε, εγώ ούτε περιμένω… ούτε ελπίζω σε τίποτα…

τζαμια 2Της Ζέζας Ζήκου
Όταν αιμορραγείς ανεξέλεγκτα από ανοιχτές πληγές, χρειάζεσαι γιατρούς που αμέσως θα τις επουλώσουν και όχι γιατρούς που θα σου κάνουν μνημονιακό κήρυγμα επί τρία χρόνια. 
Και, όταν εκατομμύρια πρόθυμοι και ικανοί εργαζόμενοι παραμένουν άνεργοι, και όλο αυτό το τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό πετιέται στα σκουπίδια, δεν έχεις ανάγκη από ανθρώπους που κάνουν κηρύγματα… 
Δυστυχώς, αυτό που παρακολουθούμε ακόμη και σήμερα είναι αυτό που συμβαίνει όταν οι πολιτικοί, που διαθέτουν επιρροή εξουσίας, προσπαθούν να την επιλύσουν όπως συμφέρει τους ίδιους και όχι τον άρρωστο. 
Αλλωστε, εγώ ούτε περιμένω… ούτε ελπίζω τίποτα…

Το Πολίτευμα αυτής της Πατρίδας.... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Το Πολίτευμα αυτής της χώρας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!



Πολλοί από εμάς μπερδεύουν τη Δημοκρατία με την Αστική Δημοκρατία. 


Άλλοι πάλι μπερδεύουν την Αστικοδημοκρατία με την Αστακομακαρονάδα. 


Για το λόγο αυτό, ας κάνουμε σαφές πως οι παραπάνω έννοιες (;) δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους.



Παρακάτω παρατίθενται μερικά από τα Άρθρα του Συντάγματος της "χώρας όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία", όχι όμως και ο Κοινοβουλευτισμός που συνηθίζουμε λανθασμένα να αποκαλούμε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία! 

Τα άρθρα αυτά παραβιάζονται καταφανώς ή, για να το θέσω λίγο διαφορετικά, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.


Μερικά από αυτά είναι απλώς αλληλοαναιρούμενα, όπως για παράδειγμα..

Επενδυτικό ταμείο με δικά μας λεφτά θα διοικείται από τους δανειστές μας…

 Ρε πολιτικό λαμόγιο, Χατζηδάκη, από που σε κρατάνε οι Γερμαναράδες και τους κάνεις όλα τα χαϊρια;
Τι έχουν στα χέρια τους;
Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα..Το κουφάρι KfW..οι τοκογλύφοι που μας ρουφάνε το αίμα, θα αναλάβουν με δικά μας λεφτά το Ελληνικό επενδυτικό ταμείο…  

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο
πρόεδρος της KfW dr. Ulrich Schroeder υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο για το
Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

Σκοπός του Ταμείου, που επιδιώκεται να συσταθεί ως το τέλος του 2013, είναι η χρηματοδότηση περιφερειακών έργων υποδομής και επιχειρήσεων, κυρίως μικρομεσαίων, η συμβολή στην αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού
κενού που αντιμετωπίζει η χώρα και η προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της καινοτομίας.

ΔΝΤ: Ο κεντρικός στόχος του είναι ασφαλώς η εγκατάσταση της δικτατορίας της ελίτ και του χρηματοπιστωτικού τέρατος στην ήπειρο μας – με την Ελλάδα να έχει διαδραματίσει το ρόλο του πολιορκητικού κριού, του Δούρειου Ίππου καλύτερα, όσον αφορά την Ευρωζώνη.

 Με βάση αρκετά γεγονότα, συμπεράναμε πως η πλειοψηφία των Πολιτών δεν διαμαρτύρεται τελικά για τα «δεσμά» που της στερούν την ελευθερία, αλλά για το «περιλαίμιο».


Ειδικότερα, παραπονιέται στον υπηρέτη της σκιώδους εξουσίας ότι, το περιλαίμιο της είναι πολύ στενό – ενώ θεωρεί ως κορυφαία πράξη αντίστασης την αλλαγή του υπηρέτη με κάποιον άλλο, ο οποίος ενδεχομένως θα περιορίσει το σφίξιμο του περιλαίμιου.

Μεταφορικά, θα ήταν σαν να ζητούσαμε εκλογές το 1940, την εποχή της κατοχής της χώρας μας από τη ναζιστική Γερμανία - θεωρώντας ότι, η αντικατάσταση της τότε «ενδοτικής» κυβέρνησης θα αποτελούσε τη λύση των προβλημάτων μας.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΝΤ.

Είναι οδυνηρό, απολύτως εξευτελιστικό καλύτερα το να ακούει κανείς δηλώσεις «τύπου διαγγέλματος» από τον πρωθυπουργό της χώρας του, σύμφωνα με τις οποίες κατάφερε, με μεγάλο κόπο και προσπάθεια, να πείσει την Τρόικα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση!

Επίσης πως η έγκριση είναι χρονικά περιορισμένη, για ένα μικρό δοκιμαστικό διάστημα – στο τέλος του οποίου, εάν δεν «συμμορφωθούν» οι Πολίτες, θα πάψει να ισχύει (μία γερμανική παγίδα κατά την άποψη μας, η οποία «θα σφίξει ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας», όταν τελικά αποδειχθεί ότι δεν βοήθησε η μείωση του ΦΠΑ στην αύξηση των εσόδων).
Εκείνη τη στιγμή γίνεται απολύτως κατανοητό ότι, δεν έχει ψηφισθεί ουσιαστικά αυτός που διοικεί την πατρίδα του, αλλά ο εκπρόσωπος της απέναντι στην Τρόικα – η οποία βέβαια, εφόσον δεν έχει εκλεγεί δημοκρατικά, κυβερνάει απολυταρχικά τη χώρα.

"ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπουργοί κωλόπαιδα, άχρηστοι... πούστηδες πως αφήνετε τον παππού χωρίς πετρέλαιο;...


Ο Νίκος Καλογερόπουλος τα χώνει στους πολιτικούς...

Ξέσπασε ο γνωστός σε όλους Νίκος Καλογερόπουλος στην σημερινή εκπομπή Χωρίς Μάσκες μιλώντας στον Παναγιώτη Χριστοδούλου και τον Νίκο Τριάντο.

Δεν άφησε εκτός «ρεπερτορίου» τους πολιτικούς που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση στολίζοντάς τους με «κοσμητικά» επίθετα, αλλά καλύτερα να ακούσετε τον ίδιο στο παρακάτω ακουστικό απόσπασμα που ετοιμάσαμε για εσάς... το τι τους έσουρε!

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ ... !!!

"Πάμε σε αλλαγή των γεωγραφικών δεδομένων της Ελλάδας με την Τουρκία"!

Τη σύγκληση, του τρίτου "Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας", στις αρχές της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν η Αθήνα και η Άγκυρα κατά την διάρκεια της συνάντηση διάρκειας περίπου μιάς ώρας στην τουρκική πρωτεύουσα, των υπουργών Εξωτερικών, Ελλάδος και
Τουρκίας, Ευ. Βενιζέλου και Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού, στις δηλώσεις του Ε.Βενιζέλου: 


Μίλησε για "αλλαγή γεωγραφικών δεδομένων" και είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πλευρά αναφέρεται σε αλλαγή γεωγραφικών δεδομένων" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Της συνομιλίας των δύο υπουργών ακολούθησε συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων και στη συνέχεια οι υπουργοί έδωσαν συνέντευξη Τύπου, όπου οι Έλληνες δημοσιογράφοι για πρώτη φορά άκουσαν Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να παραδέχεται ότι "πάμε σε αλλαγή γεωγραφικών δεδομένων.

Η ρίζα του κακού. Η ελληνική ολιγαρχία δορυφόρος του γερμανικού οικονομικού εθνικισμού.

undefined
Ο γερμανικός οικονομικός εθνικισμός καλά κρατεί.

Του Σταύρου Λυγερού


ΤΟ ΕΡΓΟ είναι πλέον πολυπαιγμένο και θα έπρεπε να μας έχει διδάξει. Κάθε φορά που η τρόικα
έρχεται για έλεγχο στην Αθήνα διαπιστώνει αποκλίσεις. 


Με βάση αυτές τις αποκλίσεις προβάλλει νέες απαιτήσεις, οι οποίες (συνήθως έπειτα από μάχες οπισθοφυλακών της κυβέρνησης) μετατρέπονται σε συμφωνίες. Ακριβώς αυτές τις δεσμευτικές για την Αθήνα συμφωνίες επικαλούνται...σε επόμενο χρόνο οι δανειστές για να επιβάλλουν την πολιτική τους.

Οι υποστηρικτές του μνημονίου αποδίδουν το ναυάγιο στην ανικανότητα των διαδοχικών κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά να το εφαρμόσουν. Ετσι εξηγούν και τις αποκλίσεις. 


Αναμφίβολα, και οι τρεις κυβερνήσεις που ψήφισαν και εφαρμόζουν το μνημόνιο έχουν αποτύχει να υλοποιήσουν ορισμένες πτυχές του. 

Δεν είναι αυτή, όμως, η κύρια αιτία των αποκλίσεων. Οι αποκλίσεις πηγάζουν από την ύφεση.

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ : '' ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤA ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ , ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ''‏

undefined
ΕΠΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ.

“Εάν δεν σαπίσουν στην φυλακή τα καθάρματα του μνημονίου, μην περιμένετε έξοδο από την κρίση”

Πώς αισθάνεστε που επιστρέφετε στο stand up comedy; Είστε ο πρώτος, και ο μόνος ίσως, στην Ελλάδα που σταδιοδρόμησε σε αυτό.

Θα επέστρεφα αν είχα φύγει ή αν είχα εγκαταλείψει το είδος. Όντας μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης τα πέντε τελευταία χρόνια και παρά το γεγονός ότι έδωσα πάνω από 300 συναυλίες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Β. Αμερική, θεωρείται ότι, εφόσον έλειψα από την Αθήνα, έλειψα και από το είδος που αγάπησα και υπηρέτησα με πάθος από την δεκαετία της παραμονής μου στη Β. Αμερική (ΗΠΑ και Καναδά)


Η δεκαετία εκείνη ήταν που διαμόρφωσε τον σατιρικό μου χαρακτήρα. Ήταν η εποχή που μπόρεσα και είπα τα μεγάλα «ΟΧΙ» και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό. 


Είπα όχι στην απορρόφησή μου από το σύστημα, πιστέψτε με δεν ήταν εύκολο, και παρέμεινα στο underground χώρο όπου δειλά-δειλά άρχισε να παίρνει μορφή αυτό που εμείς ονομάζαμε τότε «Θέατρο των φτωχών» και που αργότερα βαφτίστηκε ως stand up comedy. 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ - Αμβρόσιος: "Τα μνημόνια φέρνουν πόλεμο με την Τουρκία και κοινωνική εξέργεση"

Μία πολεμική σύρραξη με την Τουρκία ή μία κοινωνική εξέγερση στο εσωτερικό δεν είναι πλέον απίθανες, όπως εκτιμά ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Ο ιεράρχης ο οποίος χαρακτηρίζεται για τις εθνικές του θέσεις και το
θάρρος των λόγων του, είναι καταγγελτικός κατά των μνημονιακών κυβερνήσεων τονίζοντας ότι "εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή την πορεία οδεύει προς μια καινούρια εθνική καταστροφή".

Αφορμώμενος από την επίσκεψη Σόιμπλε ο Μητροπολίτης κάνει λόγο για "υποταγή", στη "γερμανική μπότα" επικρίνει την κυβέρνηση Σαμαρά που όχι μόνο απομυζεί οικονομικά τους Έλληνες πολίτες αλλά κιόλας τους καταστρέφει το όποιο ηθικό,καθότι προσκυνά μετ'ευκολίας τους Γερμανούς χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση, για να προσδώσει στους πολίτες τουλάχιστον μια κάποια αξιοπρέπεια.

Θεωρεί ότι αυτή η κατάπτωση του ηθικού οδηγεί χιλιάδες Ελλήνων στην αυτοχειρία, και οι επόμενοι μήνες με τα ραβασάκια της Εφορίας θα φέρουν νέες αυτοκτονίες με την κυβέρνηση απλό παρατηρητή.

Καταλήγει ότι δεν πρόκειται περί προφητειών αλλά περί κοινής λογικής, με βάση την οποία ο Σεβασμιώτατος βλέπει να επέρχεται μια μεγάλη καταστροφή εθνικών διαστάσεων, είτε έξωθεν από την πλευρά της Τουρκίας, είτε έσωθεν από μια μεγάλη κοινωνική εξέγερση, με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Αναλυτικά αναφέρει: