Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Για την ελληνική κρίση φταίνε αποκλειστικά η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, υποστηρίζει διάσημος οικονομολόγος.

Τ
ην Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφκαγκ Σόιμπλε δείχνει ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για την Ελλάδα ένας διάσημος Βρετανός οικονομολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Ο Φιλίπ Λεγκρέν, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Αυστρίας υποστηρίζει ότι η γερμανίδα Καγκελάριος και ο υπουργός της επί των Οικονομιών φέρουν την ευθύνη για...

Ο Mr BULDERBERG ......τα 'χει μπερδέψει ... "Nομίζει ότι είναι υπουργός της Μέρκελ"


αλήθεια είναι ότι τον Γκίκα (Χαρδούβελη) δεν πρέπει να τον παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά. Πρώτον, διότι έχει παρελθόν - και τι παρελθόν! Δεύτερον, διότι από την αρχή της κρίσης έχει πει και προφητέψει πολλά και διάφορα, που καλύτερα να τα ξεχάσουμε κι εμείς κι αυτός. Και τρίτον, διότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ίδιου ανθρώπου ο οποίος εμπιστεύεται τον Μπαλτάκο, τον Χρύσανθο, τον Σταμάτη, τον Άδωνι. Και τον Στουρνάρα επίσης.


Εντούτοις δεν είναι σωστό...

Ξεπερασμένοι, επικίνδυνοι, καταδικασμένοι!

Στο έλεος της ακραίας λιτότητας και του αποπληθωρισμού, μπροστά στο ενδεχόμενο νέου κύματος ύφεσης, η Ευρώπη επιπλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με ριζικές ανατροπές στον παγκόσμιο χάρτη, όπως αυτές σηματοδοτούνται από το τέλος της επεκτατικής πολιτικής Ομπάμα, την υποχώρηση της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου και την ανάδυση πολεμικών συγκρούσεων στην περιφέρειά της. 

Όλα αυτά συνηγορούν στην ανάγκη η Ε.Ε. να απεγκλωβιστεί από τον νεοφιλελευθερισμό και να αναζητήσει πιο ευέλικτο "μετα-νεοφιλελεύθερο παράδειγμα"...

ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πουλάνε πληροφορίες του «Τειρεσία» για έλεγχο πελατών - προμηθευτών! Γι' αυτό όσοι χρωστάνε να τους δώσουν τ' αμελέτητά.. τους!

Πόσο νόμιμο και τίμιο είναι;
Υπάρχει Εισαγγελέας,υπάρχει υπουργός ή υπεράνω όλων είναι οι τράπεζες;
Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι ενήμερη και προφανώς συμφωνεί! 
Του Θάνου Τσίρου

Απευθείας ηλεκτρονική πρόσβαση στη λεγόμενη «μαύρη λίστα» -και μάλιστα έναντι σχετικά χαμηλού τιμήματος- προσφέρει πλέον η θυγατρική εταιρεία των τραπεζών «Τειρεσίας Α.Ε.». Μέσω της νέας υπηρεσίας, η οποία απέκτησε την εμπορική ονομασία «τσεκ», εκπρόσωποι επιχειρήσεων ή επιτηδευματίες μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να συλλέξουν πληροφορίες για μια σειρά «αρνητικών στοιχείων» που ενδεχομένως βαρύνουν τους....

OΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ...

Θα παρακαλούσαμε τους κ.κ. υπουργούς, τραπεζίτες, οικονομολόγους και λοιπούς περί την οικονομία ειδήμονες να μην μάς ζαλίζουν με στομφώδεις πομφόλυγες περί αναπτύξεως. 

Η χώρα αυτή και οι κάτοικοί της δεν θέλουν ούτε επενδύσεις, ούτε ανάπτυξη, ούτε πρόοδο –τίποτε που να κλονίζει τον περίφημο «ελληνικό καπιταλισμό», ο οποίος δήθεν θα ανατραπεί από τις δυνάμεις της «προόδου». 
Η χώρα αυτή βρίσκεται μεν στην 31η θέση των πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου, αλλά το πώς βρέθηκε εκεί και ποιες είναι οι προοπτικές της για το μέλλον είναι μια άλλη ιστορία.

Το ελληνικό μεταπολεμικό «θαύμα» οφείλεται πρωτίστως σε τρεις βασικούς παράγοντες: στην .....

ΕΠΤΑ ΦΑΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ “ΡΙΖΕΣ” ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ -ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜ.ΚΟΥΚΟΥΝΑ

Από την πρώτη γερμανική κατοχή μέχρι το 2014

Του Δημοσθένη Κούκουνα


Όπως ακριβώς τονίζω στο νέο βιβλίο μου “Τα ένοχα μυστικά της Κατοχής” (βλ. και το ιστολόγιο aera2012.blogspot.gr), που θα κυκλοφορήσει σύντομα, στα τελευταία χρόνια βιώνουμε ένα ιδιότυπο κατοχικό καθεστώς, που αν προχείρως συγκριθεί με την τελευταία ιστορική περίοδο κατά την οποία η χώρα μας τελούσε υπό ξενική κατοχή, μεταξύ 1941 και 1944, θα διαπιστώσουμε πολλές ομοιότητες. 


Ίσως η πιο σημαντική ομοιότητα είναι ότι ...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ.ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Τα 42 δις κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια βρίσκονται στο εξωτερικό σαν καταθέσεις!

Ανεπίδεκτα εισπράξεων τα 23 από τα περίπου 42 δισ. των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, σύμφωνα με τον ΓΓ Διαφάνειας κ. Γ. Σούρλα.
 
Σοβαρές καταγγελίες πως μεγάλα ποσά που σήμερα εντάσσονται στα ...

Ηλίας Κασιδιάρης: Θα συνεχίσουμε να λέμε την Αλήθεια παρά τις παράνομες διώξεις του καταρρέοντος καθεστώτος - ΒΙΝΤΕΟ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, σε μια ιδιαίτερα δυναμική συνέντευξη μίλησε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Metropolis 95.5 fm και στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαζαφειρίου σε ζωντανή τηλεφωνική επικοινωνία μέσα απο τα κελιά της Τιμής.

"Κάθε άνθρωπος που στερείται την ελευθερία του άδικα και παράνομα είναι λογικό να είναι εξοργισμένος, αλλά ....

ΕΝΦΙΑ: Παγίδα για τους φορολογούμενους τα τεκμήρια διαβίωσης...

Πώς αποκλείονται από τις εκπτώσεις του φόρου πολίτες με χαμηλά εισοδήματα
“Παραθυράκια” για να βάλουν ξανά οι φορολογούμενοι βαθιά το χέρι στην τσέπη φαίνεται πως έχει και η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.

Ο τρόπος με τον οποίο “σχεδιάσθηκαν” οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ ουσιαστικά αποκλείουν....

Η ΚΟΛΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ Kατώτατη σύνταξη στα 392,70 ευρώ από τα 486!!!

Kατώτατη σύνταξη στα 392,70 ευρώ (-19,20% σε σχέση με την καταβαλλόμενη έως και τα τέλη του 2014 σύνταξη που είναι 486 ευρώ), χαμηλότερη από τα 360 ευρώ η βασική -εγγυημένη από το κράτος- σύνταξη και μειώσεις σε όλες τις νέες συντάξεις, φέρνει η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όσους και όσες πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από την 1/1/2015 και μετά.

Oι μειώσεις, τις οποίες ...

Αποκαλύφθηκαν προκαλώντας παγκόσμιο θαυμασμό οι ολόσωμες καρυάτιδες στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης video

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ - ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ
Άναυδοι έχουν μείνει οι αρχαιολόγοι από τις ολόσωμες καρυάτιδες. 

Παγκόσμιο θαυμασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις από τις ανασκαφές στον τύμβο της Αμφίπολης. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να ....

Θα καθίσουν Παπούλια στο σκαμνί, η θα προλάβει να πεθάνει;

Tις ποινικές ευθύνες του ναι σε όλα Παπούλια, ο οποίος υπέγραφε τις εκτελεστικές πράξεις των δανειακών συμβάσεων εξετάζουν ενδελεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό σε ...

Δεν ξέρω σε ποια Ελλάδα ανήκω.

Στην πουλημένη ή στην απούλητη;
Δεν γνωρίζω πια.
Κουστουμαρισμένους ηλίθιους τοκογλύφους βλέπω να διαχειρίζονται ό,τι μου κληρονόμησαν σκοτωμένοι, προδομένοι, νικημένοι.
Δεν κατάφερα να ....