Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ.


Γράφει ο  Ελευθέριος  Αναστασιάδης

Η υποβόσκουσα σύγκρουση Ρωσίας - Τουρκίας, Ρωσίας –ΗΠΑ, η κάθοδος του ΝΑΤΟ στο αιγαίο, οι μεταναστευτικές ροές και ο αποικισμός της Ευρώπης από μουσουλμανικούς πληθυσμούς, τα τρομοκρατικά κτυπήματα στις ευρωπαϊκές χώρες. Ταυτόχρονα, σοβαρές μεταβολές στα  κοινωνικά ήθη των δυτικών χωρών δημιουργούν νέα μοντέλα οικογενειακού δικαίου, καταργώντας έτσι την έννοια του παραβατικού.

Όλα δείχνουν ότι η ανθρωπότητα βαδίζει  προς  κάποιο  μεγάλο γεγονός, είτε σε σημαντικές ανακατατάξεις και μεταβολές σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Οι γεωπολιτικές , ιστορικές και ...

“Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - Ή αυτοί ή εμείς"

egypt-revolutions__article.jpg
Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες….

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν…


Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.

Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού.

Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μίας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος.

Στην Ελλάδα έγινε......

Σε πούλησαν για 99 χρόνια. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

Του Άγη Βερούτη

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε διάρκεια ζωής 4 χρόνια και με το δεύτερο μνημόνιο επεκτάθηκε άλλα 4, σύνολο 8.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του 4ου μνημονίου θα δημιουργηθεί ένα Υπερταμείο διάρκειας 99 ετών που θα συλλέξει στο σύνολό τους τις ιδιοκτησίες του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή του ελληνικού λαού. 

Αυτό θα περιέχει αρχικά 4 υποταμεία:

 1) του ΤΧΣ (με τα €6 δισ. των μετοχών των ελληνικών τραπεζών), 

2) του ΤΑΙΠΕΔ, 

3) των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ) και 

4) της ΕΤΑΔ που κατέχει όλα τα ακίνητα του ελληνικού κράτους.

Σκοπός του ταμείου αυτού θα είναι η πώληση της κρατικής περιουσίας των Ελλήνων, με σκοπό την αποπληρωμή μέρους του χρέους της χώρας με τα μισά εκ των εσόδων της εκποίησης, ενώ το άλλο ...

Ο Πούτιν δημιουργεί προσωπικό υπέρ-στρατό με «άδεια» να κάνει ό,τι θέλει!

http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2016/05/PUTIN_WAR-630x400.jpg
Η ρωσική Βουλή, η Δούμα, έδωσε την άδεια στον Βλάντιμιρ Πούτιν να δημιουργήσει έναν υπέρ-στρατό, ο οποίος θα τελεί υπό τις προσωπικές του εντολές, με κύρια αποστολή να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος τόσο στο ρωσικό έδαφος όσο και στο εξωτερικό.

Η συγκεκριμένη στρατιωτική δύναμη θα έχει επιπλέον εξουσίες, όπως την άδεια να ανοίγει πυρ μέσα σε πλήθη και να συλλαμβάνει και να κρατά υπόπτους για ανακρίσεις πριν τους παραδώσει στην Αστυνομία.

Ειδικοί σχολιάζουν ότι αυτή η πανίσχυρη στρατιωτική δύναμη θα είναι στην ουσία μια «προέκταση» του ίδιου του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Διοικητής αυτού του στρατού θα είναι ο Βίκτορ Ζολότοφ, ένας από τους σωματοφύλακες του Ρώσου Προέδρου.

Η έγκριση για τη συγκρότηση του υπέρ-στρατού ψηφίστηκε από 345 βουλευτές ενώ μόνο 14 ψήφισαν κατά.

Ο Βίκτορ Ζολότοφ θα αναφέρεται....

Ο χαζοχαρούμενος πολιτικός κρετινισμός και η θλίψη στο βλέμμα της κοπέλας που κλείνει στην ψυχή της την Ελλάδα.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Αν όλοι αυτοί οι αρλεκίνοι της πολιτικής, οι περισσότεροι ανεπάγγελτοι, βολεμένοι εν πολλοίς με παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς και "οικότροφοι" της πολιτικής βλακείας, ένιωθαν τον ευτελισμό της ύπαρξής τους στην ατελείωτη ουρά έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ ή το σωρευμένο κοινωνικό πόνο στα βαγόνια του Μετρό, στον τόπο μας δεν θα ευδοκιμούσαν αλαζονεία και πολιτική γαιδουροσύνη!

Και όσοι από εμάς, εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμό μας και στην ελαφρότητα των εθιστικών λειτουργιών μας ή ακόμη και στα προβλήματά μας, κοιτάξουμε το βλέμμα της διάχυτης θλίψης της εικονιζόμενης κοπέλας, θα συνειδητοποιήσουμε ίσως ότι όλοι μαζί υφαίνουμε το δράμα της μεγάλης....

Η Γενοκτονία των Ποντίων σε χάρτη: Τα χωριά του Πόντου, μεταξύ αυτών χωριά που κάηκαν και χάθηκαν

Γενοκτονία των Ποντίων. 353.000 Έλληνες του Πόντου εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο κατά τη διάρκεια των διωγμών που στόχο είχαν τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Μ. Ασίας. 

Εκατοντάδες χωριά, που για αιώνες κατοικούνταν από Έλληνες Πόντιους και άλλους Μικρασιάτες, κάηκαν ολοσχερώς, ερήμωσαν, καταστράφηκαν. 

Άλλαξαν ονόματα, μα δεν σβήστηκαν. Δεν διαγράφηκαν ούτε από το νου των απογόνων των εκδιωχθέντων, μα ούτε και από τον χάρτη. 

Η αλήθεια είναι τόσο δυνατή που.....

" ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ Μ ΕΧΑΣΑ" ΒΙΝΤΕΟ.


Την πατρίδαμ’ έχασα, 

άκλαψα και πόνεσα.

Λύουμαι κι αρόθυμο, όι όι

ν’ ανασπάλω κι επορώ.

Ρεφραίν:
σο πεγάδι μ’ σην αυλή μ’ .

Μίαν κι άλλο `σην ζωή μ’ 
Νέροπον ας έπινα, όι όι
ντ’ έθαψα κι ενέσπαλα.
και τ’ ομμάτα μ’ έπλυνα.  Τά ταφία .....

Μέντορας Πούτιν: Η ορθόδοξη Ελλάδα είναι υπό κατοχή

Oι ελληνικές αρχές στην Θεσσαλονίκη απαγόρεψαν την είσοδο στον Αλεξάντρ Ντούγκιν, γεωπολιτικό μέντορα του Πούτιν, με συνέπεια ο Ρώσος θεωρητικός να καταγγείλει «αμερικανικές προβοκάτσιες».

Τόνισε ότι δε η «Ορθόδοξη Ελλάδα είναι υπό κατοχή από εχθρικές δυνάμεις», κάτι που αν μη τι άλλο είναι η αλήθεια.

Συγκεκριμένα, ο Ντούγκιν πήγαινε στο Άγιο όρος για μια σειρά προετοιμασιών σε σχέση με την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Πούτιν και ....

Η Μονσάντο Των «Μεταλλαγμένων» Μπαίνει Στην Ευρώπη Από Την Πόρτα!

Του Κωνσταντίνου Βέργου*


Αν ως τώρα η ποιότητα των τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε διασφαλιστεί, χάρη στις σθεναρές προσπάθειες των κρατών μελών, ίσως αυτό από αύριο να μην συμβαίνει, καθώς αλλάζουν πολλά! 

Η Ευρώπη, είτε το θέλουμε, είτε όχι, γίνεται το κέντρο των εταιριών μεταλλαγμένων τροφίμων! Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην συμφωνία TTIP, αλλά σε κάτι πολύ διαφορετικό! 

Αναφερόμαστε στην είσοδο, από την πόρτα (!), της μεγαλύτερης εταιρίας μεταλλαγμένων τροφίμων του κόσμου στην Ευρώπη, της Αμερικάνικης Μονσάντο!
Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί πώς θα γίνει η εταιρία Μονσάντο να έρθει από τις ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η απάντηση είναι απλή, με την μέθοδο του «Δούρειου Ίππου», δηλαδή ....

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.

1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

§ Το άρθρο 3 της Συνθήκης γιας την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκαθαρίζει ότι «Η Ένωση έχει αποκλειστική αρμοδιότητα στην τελωνειακή ένωση, θέσπιση των κανόνων ανταγωνισμού που……..
είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς, νομισματική πολιτική για τα κράτη μέλη με νόμισμα το ευρώ, κοινή αλιευτική πολιτική και κοινή εμπορική πολιτική».Το άρθρο 4 απαριθμεί όλες τις υπόλοιπες πολιτικές στις οποίες η Ένωση έχει «συντρέχουσα με τα κράτη αρμοδιότητα».

§ Είναι όμως εφικτή μια κοινή πολιτική;


Μαθηματικό πρόβλημα: αν υποθέσουμε ότι 1 ανεξάρτητο κράτος ασκεί πολιτική με συνοχή, δηλ. είτε μόνο δεξιά είτε μόνο, τότε οι πιθανότητες 27 κράτη να έχουν κοινή πολιτική είναι 6 ώρες και 30 λεπτά κάθε 100.000 χρόνια !


Κι αυτό υπό την υπεραπλουστευμένη προυπόθεση ότι:

Συνελήφθη στον αερολιμένα Μακεδονία ο στενός σύμβουλος του Πούτιν, Αλεξάντρ Ντούγκιν!!

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ; Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Φαίνεται μάλλον περίεργο στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, υπάρχουν όμως ακόμα ορισμένοι ‘Ελληνες με επιρροή, μυαλό και κυρίως πατριώτες να σώζουν τη χώρα από τις κυβερνήσεις της!

‘Ενας από αυτούς είναι ο Πόντιος επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης από το Ροστόφ επί του Ντον. ‘Ενας από τους λίγους ‘Ελληνες που έφερε λεφτά στην Ελλάδα της κρίσης, σώζοντας, μεταξύ άλλων, και την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ στη Θράκη.

Ορισμένοι ομογενείς διατηρούν στο μυαλό τους μια αγάπη για την Ελλάδα, που δεν μοιάζει να χαρακτηρίζει ιδιαίτερα πολλούς “ιθύνοντες” της χώρας. 


Χρειάστηκε η αποτελεσματική παρέμβαση του κ. Σαββίδη για να αποφευχθεί, την τελευταία στιγμή, μια απολύτως βλαπτική για τα ελληνικά συμφέροντα μείζων ελληνο-ρωσική διπλωματική κρίση, άνευ (ελληνικού) λόγου και αιτίας. 

Πολύ περισσότερο βλαπτική στη ....

Αυτά είναι ΝΕΑ!! «Ξεκλειδώνουν» 400.000 πάπυρους από την αρχαία Ελλάδα! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων!

Βρέθηκαν 400.000 κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους προγόνους μας και που με μια καινούργια μέθοδο μπορούν να διαβαστούν.

H έγκυρη βρετανική εφημερίδα Independent σε ένα άρθρο της έγραψε… «Eureka! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων».


Χιλιάδες χειρόγραφα που έως τώρα δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε και που περιέχουν σπουδαία κείμενα της κλασσικής φιλολογίας τώρα μπορούν να διαβαστούν για πρώτη φορά με μια τεχνολογία που πιστεύεται ότι θα ξεκλειδώσει τα μυστικά ....

Ποιοί τρέμουν λοιπόν το βαθύ λαρύγγι του Μαρτίνη;

image

Έχουν βάλει λυτούς και δεμένους για να πέσει ο Μαρτίνης στα μαλακά.


Άχνα για την σύλληψη οι εφημεριδες των νταβατζήδων. 


Γαργάρα κάτι μεγαλοδημοσιογράφοι, παρότι το σκανδαλο αυτό θα έπαιζε επι εβδομάδες πρωτοσελιδο σε οποία πολιτισμένη χώρα. 


Και στην οικονομική αλλά και την ηθική του διάσταση.

 Φανταστείτε, ....

Phoenix Capital: Το επόμενο βήμα να επιβληθεί φόρος στην χρήση φυσικού χρήματος.

Η ΕΚΤ δεν αποσύρει τα 500ευρα γιατί ανησυχεί για το ξέπλυμα χρήματος αναφέρει σε ανάλυση της η Phoenix Capital. 

Ισχυρίζονται στην Ευρώπη ότι τα μεγάλα χαρτονομίσματα όπως των 500 ευρώ χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα χρήματος και για  ναρκωτικά. Και αν πιστεύετε ότι αυτή είναι η ανησυχία τους είστε γελασμένοι, θα ήταν σαν να πιστεύετε ότι η γη είναι επίπεδη.

Η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο για τον μη συνετό
Κεντρικό Σχεδιασμό για τη νομισματική πολιτική της. 

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi έχει μειώσει τα επιτόκια όχι μία, όχι δύο, ούτε καν τρεις φορές, αλλά τέσσερις φορές με τα επιτόκια καταθέσεων να είναι αρνητικά. 

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν:

1) Μια στιγμιαία ...

Οταν η ΝΔ ταυτίζεται... με τη BUNDESBANK.


ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ .....


δείτε...

Η παράνομη και εξωσυζυγική σχέση του Αλέξη...

tsipras1
Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έχει γαντζωθεί στην εξουσία και δεν αποχωρεί, αφού έκανε χιλιάδες κωλοτούμπες και δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα από αυτά που έλεγε πριν γίνει πρωθυπουργός.
Θα σας εξηγήσω με πολύ απλά λόγια γιατί ο Τσίπρας δεν αποχωρεί.
Ναι, η εξουσία είναι γλυκιά και ελάχιστοι είναι οι πολιτικοί που άφησαν την καρέκλα με την θέλησή τους.

Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποχωρεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραιτείται και θα μείνει καρφωμένος στο Μαξίμου με νύχια και με δόντια, για ερωτικούς λόγους...

Η συμμορία των συνταξιούχων...

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίτση, ο οποίος ως υπουργός εργασίας το 2001 δεν κατάφερε να αναδιαρθρώσει το ασφαλιστικό, ούτε βέβαια ως υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, το 80% του δημοσίου χρέους αντιστοιχεί στα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος. 

Κατά τον κ. Φλωρίδη δε, δικηγόρο και υφυπουργό οικονομικών το 2001, «η πρώτη σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης του ασφαλιστικού έγινε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δέκα χρόνια πριν – δυστυχώς όμως ο σοσιαλισμός αναίρεσε τα σχέδια της και άλλαξε τα βασικά σημεία του νόμου!»

Τα συμπεράσματα τώρα μίας μερίδας του τύπου που αναπαρήγαγε κατά το δοκούν τα παραπάνω είναι ότι, η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω του ασφαλιστικού της συστήματος – πώς ληστεύθηκε επομένως από τη συμμορία των συνταξιούχων, στους οποίους οι πολιτικοί του παρελθόντος, ιδίως οι σοσιαλιστές, μοίραζαν συντάξεις, ακόμη και σε πολύ νεαρές ηλικίες, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. 

Φυσικά δεν αναφέρουν ποιό ακριβώς ποσόν αντιπροσωπεύουν αυτές οι άδικες συντάξεις ή/και πόσο μεγαλύτερη ήταν η συνταξιοδοτική δαπάνη, εάν ήταν, συγκριτικά με άλλες ομοειδείς χώρες της Δύσης.

Σε κάθε περίπτωση, συμπεραίνουν πως ..

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ..!!

Η χώρα μας δέχεται επίθεση από Γερμανία και Τουρκία.

Ο Σόϊμπλε δήλωσε ότι όσο αυτός είναι υπουργός οικονομικών, πάγωμα των ελληνικών χρεών (όπως προτείνει το ΔΝΤ) δεν πρόκειται να γίνει, επιδιώκοντας προφανώς
την εξόντωση της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα οι Τούρκοι θεωρούν περίπου δικό τους...

Moscow Times: Το ΝΑΤΟ «παίζει» με το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου - Πιέζουν τον Πούτιν να «πατήσει το κουμπί» .

Το ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσει τις δυνάμεις του στις χώρες της Βαλτικής ή να ρισκάρει ένα πυρηνικό πόλεμο, προειδοποίησε πρώην αξιωματούχος της συμμαχίας. 
Ο σερ Richard Shirreff, σε μία συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC είπε ότι σε περιόδους έντασης μία επίθεση στις χώρες της Βαλτικής ήταν απολύτως αληθοφανής. «Πρέπει να κρίνουμε τον πρόεδρο Πούτιν από τις πράξεις του και όχι από αυτά που λέει» είπε ο Shirrff και πρόσθεσε ότι ....

Εντυπωσιακή αλλαγή φρουράς με Πόντιους Εύζωνες (Video).

Η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων γιορτάστηκε όπως κάθε χρόνο από τη φρουρά των Ευζώνων στο Σύνταγμα. 
Οι Εύζωνες ντύθηκαν με παραδοσιακές Ποντιακές φορεσιές, αποτίνοντας έτσι φόρο τιμής στον πληθυσμό των Ποντίων.
Σε άλλο σημείο, μπροστά από το μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη», μια ομάδα Ποντίων χορευτών χόρεψε τον παραδοσιακό χορό ....

Τα ανδρείκελα δε τα λυπάσαι - Τα μισείς μέχρι να οδηγηθούν σε παραδειγματική τιμωρία.

Στα όρια της «απελπισίας» και με ομολογούμενη, σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις, προσωπική και πολιτική κατήφεια, βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της ψήφισης του «τερατογόνου» και «τερατογενούς» νομοσχεδίου...
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει επιστροφή, δώστε μας προοπτική
Το μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να τους διατηρεί συντεταγμένους, πεπεισμένους και πειθήνιους, έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα τρία διαφορετικά αφηγήματα:...

1. «Και οι άλλοι τα ίδια έκαναν»

Εν αρχή δικαιολογούσε τα νομοθετήματα που απέρρεαν από το αριστερό μνημόνιο, λέγοντάς τους ότι το μνημόνιο το ψήφισαν και τα άλλα κόμματα, άρα βρίσκονται τουλάχιστον στο ίδιο μήκος πολιτικής ευθύνης, και αυτό τους απάλλασσε από τη χρεία να απολογηθούν σε όποιον βουλευτή, των πρώην κυβερνητικών .....

Όχι... Δεν τιμωρούν την ιδιοκτησία... Παραδίδουν τη χώρα στην κατοχή.

Επιβαρύνσεις, που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν και το 300%, φέρνει ο νέος ΕΝΦΙΑ 2016, που σε λίγους μήνες θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων... 
Τιμωρούν την ιδιοκτησία!
Είναι δε αξιοσημείωτο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για να πιάσει περισσότερους φορολογούμενους στα «δίχτυα» του...συμπληρωματικού φόρου ΕΝΦΙΑ, με στόχο υψηλότερες εισπράξεις, χαμήλωσε από φέτος ακόμη περισσότερο το αφορολόγητο όριο από τις 300.000 ευρώ στις 200.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της «τιμωρίας» των «εχόντων» ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ, αυξάνει όλους τους συντελεστές υπολογισμού του φόρου, με αποτέλεσμα οι επιβαρύνσεις να ξεκινούν από τα 50 ευρώ και να φθάνουν μέχρι και τις 2.675 ευρώ.

Με βάση τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ....

Το Σύνταγμα έχει καταλυθεί... Το άρθρο 120 όμως δε μπορούν να το καταλύσουν. Μας υποχρεώνει να αντισταθούμε και πρέπει να το κάνουμε τώρα.

Όχι… Δε τιμωρούν την ιδιοκτησία… Παραδίδουν τη χώρα στην κατοχή ΠΡΟΣΤΥΧΑ και ΥΠΟΥΛΑ χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά…
Αποτέλεσμα εικόνας για κυβερνηση συριζα

Όχι… Δε τιμωρούν την ιδιοκτησία. Ποινικοποιούν τη δυστυχία και την ανέχεια που οι ίδιοι δημιουργούν. 

Δολοφονούν την Ελληνική κοινωνία. Η κατάργηση του ΕΚΑΣ δε συνιστά τιμωρία της ιδιοκτησίας. Είναι έγκλημα κατά...
της ζωής των πολιτών.

Όχι… Δεν ασκούν πολιτική που πρέπει να μπαίνει στη βάσανο της πολιτικής διαφωνίας. 

Δίνουν ιθαγένεια στο κατοχικό δίκαιο… Εκτελούν εντολές…

Όταν 500 Έλληνες σταμάτησαν 6.000 Τούρκους.

«Και ο χειρότερος Έλλην έκαμε με ανδρείαν το χρέος του». 


Μια επική μάχη, που έδωσε χρόνο στην ελληνική επανάσταση να εδραιωθεί


Στις 15 Μαΐου του 1821 μαζεύονται στο Μοναστήρι του Αη-Γιώργη στο χωριό Βουργαρέλι Άρτας οι οπλαρχηγοί Γ. Καραϊσκάκης, Γιαννάκης και Μήτρος Κουτελίδας, Γώγος Μπακόλας, Αντρέας Ίσκος, Γιαννάκης Ράγκος, Μάρκος Μπότσαρης, Κουτσονίκας και πολλοί άλλοι αγωνιστές και κηρύσσουν την επανάσταση στα Τζουμέρκα και στο Ραδοβύζι, υπό τις ευλογίες του ηγούμενου του μοναστηριού Χριστόφορου. Τα Θεοδώριανα, κεφαλοχώρι στα Τζουμέρκα Άρτας, καθώς ήταν απομακρυσμένα και προστατεύονταν από τα φυσικά οχυρά των απόκρημνων βουνών, πρόσφεραν μεγάλες υπηρεσίες στην Επανάσταση του 1821. 
Οι τσελιγκάδες ενισχύουν την προσπάθεια και oι Θεοδωριανίτες πυκνώνουν τις τάξεις των ενόπλων.
Ακολουθούν τους καπεταναίους και ...

H λεηλασία των αρχαιοτήτων στην Κρήτη από τους Γερμανούς και Ιταλούς.

Γράφει ο Γιώργος Τζωράκης, αρχαιολόγος
Στους απολογισμούς των δεινών που επέφεραν οι ξένοι κατακτητές στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κατοχής, οι καταστροφές της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι αυτές που έχουν απασχολήσει σε μικρότερη έκταση έως σήμερα τους ερευνητές. Το ίδιο άγνωστες είναι οι καταστροφές των αρχαιολογικών θησαυρών της Κρήτης, παρά τις συνοπτικές αλλά έγκαιρες καταγραφές από τον αρμόδιο Έφορο αρχαιοτήτων Νικόλαο Πλάτωνα, μετά το τέλος του Πολέμου και τις αναφορές στην περίφημη Έκθεση Ωμοτήτων που συνέταξε ο Καζαντζάκης με τον Κακριδή και τον Καλιτσουνάκη.
Η παρούσα εργασία βασίζεται κυρίως σε αδημοσίευτα έγγραφα της κρητικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και αφορά σε μεγαλύτερο βαθμό στην τύχη των αρχαιοτήτων της ανατολικής και κεντρικής Κρήτης.
Μια κατηγοριοποίηση των καταστροφών εις βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, θα κατέληγε στο διαχωρισμό τεσσάρων βασικών κατηγοριών:
1) τις μεγάλες ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο, 2) τις καταστροφές στις επαρχιακές Αρχαιολογικές Συλλογές, 3) τις καταστρεπτικές επεμβάσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, και τέλος στις παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρο το νησί. 
Γεγονός πάντως είναι ότι οι καταστροφές αυτές υπήρξαν τεράστιες, παρά την ...

Η συμβολή του Βυζαντινού πνεύματος στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής κουλτούρας.

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Παναγιώτη Κ. Κανελλόπουλου*
  1. Ο 8ος αιώνας ήταν αποφασιστικός για την τύχη της Ευρώπης, που μόλις είχε αρχίσει να σχηματίζεται. Σημειώθηκαν, τότε, γεγονότα που, αν δεν είχαν σημειωθεί, δεν θα μπορούσε ο Κάρολος ο Μέγας να κάμει το πρώτο μεγάλο βήμα για την αποκρυστάλλωση της Ευρώπης ως ενιαίου πολιτιστικού χώρου. Αν επικρατούσαν οι ‘Aραβες, μπορεί η Ευρώπη να γινόταν μια θαυμάσια επαρχία του δυναμικού Ισλάμ της εποχής εκείνης, αλλά δεν θάταν η Ευρώπη, όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Θα έχανε ίσως και το όνομα της, που ήταν ελληνικό.
Δεκαπέντε χρόνια πριν αποκρούσει ο Κάρολος Μάρτελος, ο πάππος του Καρόλου του Μεγάλου, τους ‘Aραβες εισβολείς, που είχαν διαβεί τα Πυρηναία, κατόρθωσε ο αυτοκράτορας Λέων ο Γ’ να συντρίψει τους....