Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Αλήθεια, τι θα γίνει αν οι δανειστές ζητήσουν νέα επώδυνα μέτρα;

ekthesi-troika-triti-dosi-625x469
Και τι θα πράξουν οι βουλευτές; 

Αν ισχύουν οι διαρροές πουθέλουν την τρόικα να ζητά νέα επώδυνα μέτρα μέσα στον Φεβρουάριο, τότε ανοίγει για μια ακόμα φορά το ζήτημα του τι θα πράξει η Βουλή.

Αρχικά, γιατί μας είχαν πεί όχι νέα μέτρα (που μετά έγιναν όχι οριζόντια μέτρα) και έπειτα γιατί η κυβέρνηση διαθέτει οριακή πλειοψηφία. 


Ή μήπως όχι;


Κι όμως όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν. Οι βουλευτές έχουν αποδείξει ότι ψηφίζουν όποιο νομοσχέδιο έρθει ....

Μας δουλεύουν όλοι μαζί αντάμα. Πολιτικοί, εξουσιαστές, δικαστές, ξέκωλα, τεμπέληδες, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και όσοι έχουν πάρε-δώσε με αυτό το σύστημα.

 Εκεί που νομίζεις ότι δεν πάει παρακάτω, έχει κι άλλο παρακάτω. 

Δεν κάνουν ούτε ένα λεπτό ησυχίας, δεν αφήνουν ούτε ένα χιλιοστό κυβικό αέρα καθαρό να πάρουμε ανάσα. 

Ό,τι μάς έκανε να γελάμε μέχρι δακρύων, κάποιες άλλες εποχές, έγινε…κατεστημένο που ορίζει τις ζωές μας με μία ελαφρότητα λες και δεν έχει από κάτω να κάνει με ανθρώπους αλλά με σουρεαλιστικά playmobile.
Από τον Γιάννη Λαζάρου
Περάσαμε χαριτωμένα το Σαββατοκύριακο ακούγοντας την καλλίπυγο Αφροδίτη Αχ Σαλέχ να μάς απειλεί ότι θα αυτοεξοριστεί αν οι Έλληνες δώσουν ψήφο στον Σύριζα και τον καταστήσουν κυβέρνηση. 

Όλοι γελάσαμε με το ωραίο αστείο αλλά ....

Σας θυμίζει κάτι η ιστορία αυτή και σήμερα;Πάσα ομοιότης είναι ΟΡΘΗ...

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα κατά την ιταλική κατοχή, σε κάποιο νησί του Ιονίου η ομάδα κατοχής των Ιταλών είχε επιτάξει το δημαρχείο, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του νησιού και το είχε μετατρέψει σε αρχηγείο της.

Ο επικεφαλής της ομάδας κατοχής, Ιταλός αξιωματικός είχε θρονιαστεί στο γραφείο του δημάρχου και από το παράθυρό του απολάμβανε τη θέα προς την πλατεία του νησιού. 


Στο κέντρο της πλατείας υπήρχε μια όμορφη εκκλησία και δίπλα ακριβώς ένα πανύψηλο καμπαναριό με ένα περίτεχνο ρολόι στη μέση. 

Μάταια περίμενε ο Ιταλός αξιωματικός να το ακούσει να χτυπάει γιατί το ρολόι αυτό είχε εδώ και καιρό σταματήσει λόγω βλάβης.

Ο Ιταλός αισθάνθηκε χρέος του να αποκαταστήσει τη βλάβη και έτσι φρόντισε και έμαθε από τον δήμαρχο του νησιού ότι το ρολόι είχε σταματήσει γιατί δεν υπήρχε λάδι για να λαδώσουν τα γρανάζια του. 


Τότε ο αξιωματικός χωρίς δεύτερη σκέψη πρόσφερε.....

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ: Μην ανησυχείτε για το ΤΤ, την Eurobank θέλουμε να σώσουμε!

Συκοφάντες όσοι αποκαλούν άθεο τον κύριο Τατσόπουλο. Ο Αλλάχ να τους κάψει.ΠΩΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΤΤ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ.

Ποιοί εγγυήθηκαν στους εγκληματίες ατιμωρησία, με αντάλλαγμα να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

Οι συνεχείς πραξικοπηματικές αποφυλακίσεις για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η απόπειρα φυγάδευσης του Προβόπουλου δεν ήταν απλώς παρακρατικά αλισβερίσια με την διαπλοκή και την κυβέρνηση. 

Τις τελευταίες ώρες εξυφαίνεται ένα ολέθριο σχέδιο αντιστροφής των εξελίξεων ώστε να εξασφαλισθεί η ατιμωρησία των απατεώνων, αλλά το κυριότερο, να ολοκληρωθεί η πορεία συγκάλυψης με την σκανδαλώδη απορρόφηση του ισχυρότερου Ελληνικού ιδρύματος από την μουμιοποιημένη Eurobank!

Στο Ολυμπία το γράφουμε εδώ και μήνες: Το απίστευτο φιάσκο “απορρόφησης” ενός γίγαντα από έναν κλώνο, είχε ως μοναδική σκοπιμότητα την συγκάλυψη του πλιάτσικου των Κοντομηνάδων και των Γριβέων. 

Μία σκανδαλωδώς .....

ΚΑΖΑΚΗΣ : Θα δώσεις ξανά την λευκή επιταγή που σου ζητούν;

Φαντάσου να σου χτυπά την πόρτα κάποιος και να σου ζητά να του δώσεις μια λευκή επιταγή στο όνομά σου, ώστε να την χρησιμοποιήσει όπως αυτός κρίνει καλύτερα. Θα το έκανες ποτέ; Θα έδινες μια τέτοια λευκή επιταγή στο όνομά σου χωρίς κανενός είδους εγγύηση; Και πώς θα σου φαινόταν αν
αυτός που σου ζητά την λευκή επιταγή, απαιτεί τη δική σου ζωή και της οικογένειά σου ως ενέχυρο; Δηλαδή αν αυτός αποδειχθεί απατεώνας, εσύ θα πρέπει να πληρώσεις τις ζημιές, όχι μόνο από την τσέπη σου, αλλά και με τη ζωή της οικογένειάς σου.

Κάτσε και σκέψου το λίγο. Θα το έκανες ποτέ; Και μάλιστα θα έδινες μια τέτοια λευκή επιταγή σε κάποιον για να ξεφορτωθεί τον προηγούμενο που σου ζήτησε μια ανάλογη λευκή επιταγή και αποδείχτηκε απατεώνας; Αλήθεια, πώς θα χαρακτήριζες αυτόν που το κάνει και μάλιστα κατ’ επανάληψη;

Το ίδιο δεν γίνεται επί δεκαετίες σε τούτη την χώρα;

Η κάθε επίδοξη κομματική φάρα δεν έρχεται να σου ζητήσει μια λευκή επιταγή, την ψήφο σου; Και κάθε φορά τι αποδεικνύεται; Ότι πρόκειται για απατεώνες, ληστές και επιεικώς ανεπρόκοπους. Ποιος όμως καλείται να πληρώσει τα σπασμένα; Εσύ! Ποιος πληρώνει με την ζωή τη δική του και της οικογένειάς του; Εσύ! Σε ποιον ρίχνουν .....

Απάντηση αρχαιολόγων στο TIME: «Τα μνημεία δεν πωλούνται»

Απάντηση σε αυστηρό ύφος στα δημοσιεύματα που «για άλλη μια φορά ανακινούνται» και «προτείνουν ιδιωτικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα» έδωσε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

«Αυτή τη φορά είναι το περιοδικό Time, στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, που προτείνει την ιδιωτικοποίηση μνημείων για να "σωθούν", με αφορμή (και πάλι) τις απόψεις του Αμερικανού καθηγητή Stephen Miller. 


Δεν ξεχνάμε επίσης ότι τον Οκτώβριο 2012, σε εκδήλωση για παρουσίαση επενδυτικών προτάσεων (road show) που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη Νέα Υόρκη, διατυπώθηκε από Αμερικάνικη εταιρεία "επενδυτική πρόταση" για τους ....

Εκεί που συναντιέται ο λαός..

Όπου κι αν πας, όπου κι αν γυρίσεις, ακούς πιά ένα μόνιμο ερώτημα, μιά αγωνία: ''Τί θα απογίνουμε;''..

Η απόγνωση στην πρώτη γραμμή. Οι άνθρωποι πιά συννενοούνται με τα μάτια..
Ξέρουν.
Δεν χρειάζεται να μιλήσεις..
Σε ρωτούν, τί κάνεις; πώς πας; και δεν περιμένουν απάντηση.
Κουνούν το κεφάλι: ''και μη χειρότερα..''
Και τα χειρότερα κάθε μέρα έρχονται. Κάθε μέρα. Και έρχονται..

Ένας λαός που συναντήθηκε πάνω απ' την θλίψη και την απελπισία.

Και τα σκουλήκια την δουλειά τους..


Να ροκανίζουν συνέχεια την χώρα, την κοινωνία, την ζωή των πολιτών.
Να μειώνονται τα έσοδα του κόσμου, και να αυξάνονται οι φόροι,
..να πεθαίνουν άνθρωποι από αδυναμία προμήθειας φαρμάκων,

Ξεκίνησε η πιο βρώμικη προεκλογική περίοδος της μεταπολίτευσης. Ας την απολαύσουμε...

Είμαστε έτοιμοι και κανείς από σας δεν έχει το δικαίωμα να μας το στερήσει.

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να παρακολουθήσουμε και να πάρουμε μέρος στην πιο βρώμικη προεκλογική εκστρατεία που γνώρισε η Ελλάδα από την πτώση της χούντας. Ότι λιγότερο από αυτό θα μας απογοητεύσει οικτρά. Υπάρχουν άλλωστε όλες οι προδιαγραφές για την πιο βρώμικη, την πιο αιματηρή, την πιο βίαιη προεκλογική εκστρατεία των τελευταίων δεκαετιών.

Άλλωστε το στοργικό κράτος μας έχει φροντίσει γι' αυτό.

Από την μία οι παράγκες της δικαισύνης που συντηρούν την ατιμωρησία των μεγαλονταβατζήδων της διαπλοκής, που απελευθερώνουν τα βαριά ονόματα και φυλακίζουν τα λιμά, και από την άλλη τρομοκράτες εντός και εκτός εισαγωγικών που ετοιμάζονται να μετατρέψουν την Αθήνα σε Καμπούλ.

Μέσα σ΄αυτό το εκρηκτικό κοκτέηλ έρχονται οι ....

ΟΙ "ΕΦΙΑΛΤΕΣ" ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ Οι ξένοι μηχανισμοί που θα διαδεχθούν το Μνημόνιο

Αρκετές φορές έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης το πώς θα πορευόταν η χώρα μας, ανεξάρτητη και εντελώς απελευθερωμένη από ξένες επικυριαρχίες, σε ενδεχόμενη έξοδο από το Μνημόνιο, αλλά τα εντός Ελλάδας φερέφωνα της Δύσης συνεχώς απειλούν ότι η χώρα θα οδηγηθεί στην καταστροφή και μόνο με την... ιδέα απελευθέρωσής της.

Τώρα όμως δεν στέκονται μόνο εκεί, αλλά πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, προετοιμάζοντας οι ίδιοι το ξένο καθεστώς που θα συνεχίσει να κυβερνά την Ελλάδα, ακόμα και όταν η τρόικα εκ των πραγμάτων, όπως δείχνουν και οι φωνές των Σβόμποντα και των λοιπών Ευρωπαίων, θα φύγει.

Τους μηχανισμούς που θα είναι επιφορτισμένοι με τον δημοσιονομικό έλεγχο της χώρας, μετά την έξοδο της από το Μνημόνιο, παρουσιάζει έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Δευτέρα.

Η έκθεση με τίτλο: «Η νέα οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ και η Ελλάδα.

ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Η τρόικα θεωρεί τελειωμένη την κυβέρνηση & τη στέλνει στο "απόσπασμα" των εκλογών.

Η τρόικα στέλνει στο… απόσπασμα των εκλογών την κυβέρνηση που πίστεψε πώς κάνοντας το «καλό παιδί» και ψηφίζοντας μέτρα κατά των Ελλήνων πολιτών θα έχει καλύτερη τύχη από αυτή της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. 
Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει ωστόσο και από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις είναι αν τον Μάιο η κατάρρευση της κυβέρνησης θα έρθει μέσω Ευροεκλογών ή και Εθνικών εκλογών.
Οι δανειστές ζητούσαν συνεχώς το «αίμα» των Ελλήνων και η κυβέρνηση τους το προσέφερε, κόβοντας μισθούς και συντάξεις, επιβάλλοντας νέους φόρους, προχωρώντας σε απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, μοιράζοντας δημόσια «φιλέτα» σε συμφέροντα που υποδείκνυε η τρόικα, περνώντας ρυθμίσεις για να βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια των πολιτών κ.α.
Η κυβέρνηση πίστευε πώς από υποτακτικός και εκτελεστικό όργανο, αφού στην ουσία αυτός ήταν ο ρόλος που αποδέχθηκε ενάμιση χρόνο τώρα πως θα μπορέσει να....

ΒΙΝΤΕΟ. ΤΟΥΣ "ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ" ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ Χ.Ξηρός: "Όταν γυρίσω θα σας γαμ@σ@" - Μια επιστολή με αλήθειες...

Επιστολή δύο σελίδων ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Χριστόδουλος Ξηρός, υπογράφοντας ως «Χριστόδουλος Ξηρός: Ελεύθερο μέλος της 17 Ν».
Στην επιστολή ο ίδιος ανέβασε και μια φωτογραφία του αλλά και ένα βίντεο, προφανώς κάνοντας πλάκα στο σύστημα το οποίο τον απελευθέρωσε δίνοντάς του άδεια, όχι μία αλλά εννέα φορές!
Και αυτά που λένε οι Αμερικανοί περί "Αδιανόητο να δίνονται άδειες σε τρομοκράτες" και ότι "Διαφεύγουν μέλη της 17Ν" να ρωτήσουν τους πράκτορές τους της εποχής των συλλήψεων της 17Ν, γιατί "δέχθηκαν" να σταματήσουν εκεί οι συλλήψεις και να μην αναζητηθούν οι άλλοι που βρίσκονταν ιεραρχικά επάνω από την ομάδα των εκτελεστών...
Εν πάση περιπτώσει δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνισή του ο Χριστόδουλος Ξηρός, νιώθει αρκετά ασφαλής για να στέλνει επιστολές στο διαδίκτυο.
Η συγκεκριμένη έχει τίτλο «Θ. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» και το κακό είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να διαφωνήσει με τα περισσότερα από αυτά που περιέχει.
Αλλά τα γράφει κάποιος που έχει σηκώσει όπλο και πυροβολήσει "επί δικαίων και αδίκων" και αυτό του αφαιρεί τη "νομιμοποίηση" της κριτικής...

Καιρός εμείς να οργανώσουμε Γενική πολιτική απεργία!

Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χωρίς αρχηγούς και μέντορες και φροντίζουμε όλοι για την ενημέρωση και των διπλανών μας για τη μόνη λύση που έχουμε πια σαν λαός!Λαός όμως σημαίνει συνειδητοποιημένο πολιτικό υποκείμενο που ξέρει πού βαδίζει και τι θέλει!

Αν στ'αλήθεια θέλουμε την ανατροπή όλου του δοσιλογικού καθεστώτος,που χρόνια τώρα εμπορεύεται "αυταπάτες",φαντασιώσεις,ιδεοληψίες,αν θέλουμε- πλειοψηφικά τουλάχιστον-να βγούμε από την ευρωζώνη του θανάτου και του ευρώ,κατακτώντας -μέσω και του εθνικού νομίσματος-την εθνική μας ανεξαρτησία ,τη λαική κυριαρχία,την κοινωνική δικαιοσύνη και μέσω ψηφισμένης Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης ένα νέο ...

Πρωτοφανής δήλωση της Ελλάδας στους δανειστές: «Παραιτούμαστε από τα δικαιώματα κυριαρχίας και επαναδιαπραγμάτευσης του δανείου»!

12Από κάθε δικαίωμα έναντι των δανειστών παραιτήθηκε το ελληνικό κράτος, ακόμη και αυτού της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης! 
Η παραίτηση έγινε με νόμους που ψηφίστηκαν από την ελληνική βουλή, αλλά και με γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι οποίες μάλιστα έγιναν γνωστές στους δανειστές μόλις την περασμένη Παρασκευή, με την αποστολή τους από την ελληνική κυβέρνηση! Εκείνη την ημέρα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απέστειλε δύο Γνωμοδοτήσεις και ένα (1) Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης («Certificate of Compliance») στην αγγλική γλώσσα, που έχουν ήδη παραλάβει οι δανειστές.
Σύμφωνα με αυτές, δηλώνεται ότι το .....

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ!

Οταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε το «κούρεμα» στον Ντομινίκ Στρος Καν

PAPANDREOU-EGGRAFO-IMF01-19JANUARY2014

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προφανώς ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του καταστροφέα της Ελλάδας, Όλι Ρεν και αισθάνθηκε την ανάγκη να δικαιολογήσει με ανακρίβειες και «σενάρια καταστροφής» την ανύπαρκτη διαπραγματευτική του τακτική τους κρίσιμους μήνες πριν την υπογραφή του Πρώτου Μνημονίου, αλλά και μετά, για το μείζον θέμα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Η τοποθέτησή του έγινε μέσω «πύρινης» ανακοίνωσης του στενού του συνεργάτη κ. Γιώργου Ελενόπουλου.
Την απόλυτη ευθύνη για το συγκεκριμένο θέμα, έχει μόνο ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, και ουδείς άλλος. Διότι την απόφαση για να μην ζητηθεί το «κούρεμα», όπως απαιτούσε ο τότε γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, την έλαβε ο κ. Παπανδρέου, που δεν άκουσε καν την επιχειρηματολογία των στενών συνεργατών του, οι οποίοι γνώριζαν καλύτερα τα θέματα της οικονομίας και είχαν ήδη κάνει ....

Η μαστεκτομή της Δημοκρατίας !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

jolie

Θηλάζοντας δήθεν δικαιώματα

Κάποιος είπε ότι η Δημοκρατία είναι η μάνα των αδυνάτων. Ότι είναι το μόνο πολίτευμα που θα φροντίσει τους φτωχούς, τους μη ευνοημένους, όπως η γυναίκα που μόλις έχει φέρει στο φως μια νέα ζωή καισφιχταγκαλιάζει το βρέφος και το τοποθετεί προσεκτικά πάνω της, για να του προσφέρει τροφή από το σώμα της το ίδιο.

by…democrasy4all

Ότι, όταν της γης οι αδικημένοι πληθύνουν, θα τους περιβάλλει όλους με αγάπη και θαλπωρή, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι θα είναι ανά πάσα στιγμή δίπλα τους, για να τους προστατεύσει από τις διάφορες απειλές, όπως ακριβώς θα έκανε και η μητέρα εκείνη, με το που αντιλαμβανόταν ότι τα παιδιά της παρασύρθηκαν και εκτέθηκαν σε κινδύνους, τους οποίους ακόμα αγνοούν.

Ότι θα δει τους ανθρώπους σαν να πρόκειται για τα δάκτυλα στα χέρια της τα ίδια, όλα όμοια και διαφορετικά την ίδια στιγμή. Θα κόψει και θα μοιράσει την ελπίδα σε κομμάτια ίσα, κανένας να μη νιώσει παραπονεμένος. Ότι αυτό το γάλα το μητρικό δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ....