Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ (11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912)

Α) Το χρονικό της απελευθέρωσης της Χίου
freexios1912
Ήταν  Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 1912. Η Χίος γιόρταζε τους πολιούχους της, Αγίους Μηνά, Βίκτωρα και Βικέντιο. Τα ξημερώματα εκείνης της μεγάλης μέρας εμφανίστηκε στο στενό μεταξύ Οινουσσών και Μικράς Ασίας και πλησίαζε σιγά–σιγά ο ελληνικός στόλος που ερχόταν να απελευθερώσει το νησί.
Στις 9 το πρωί κατέφθασε στο λιμάνι λέμβος με λευκή σημαία μεταφέροντας τον υποπλοίαρχο Αλεξ. Χατζηκυριάκο επικεφαλής αντιπροσωπείας του ελληνικού στόλου που είχε ήδη αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι. Οι τουρκικές Αρχές αρνήθηκαν να δεχθούν την ελληνική αντιπροσωπεία και δήλωσαν ότι θα στείλουν οι ίδιοι επιτροπή στα ελληνικά πλοία, κάτι που έγινε λίγο αργότερα. 
Εκεί ο επικεφαλής της μοίρας του στόλου πλοίαρχος Ιωάννης Δαμιανός, ο επικεφαλής του στρατού συνταγματάρχης, Νικ. Δελαγραμμάτικας, και ο απεσταλμένος του Ελ-ληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, Δ. Καρατζάς, ενημέρωσαν την επιτροπή που πήγε να τους συναντήσει ότι ήρθαν να καταλάβουν το νησί εξ ονόματος της ελληνικής κυβέρνησης και θέτουν προθεσμία αναίμακτης παράδοσης μέχρι τη 1 το μεσημέρι.
Ο Τούρκος στρατιωτικός....

ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ (ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ).

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Μια δραματική επιδείνωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, στο αμέσως επόμενο διάστημα, με άγνωστες διεθνείς συνέπειες, πρέπει να θεωρείται η πιθανότερη εξέλιξη σύμφωνα με αρκετούς διεθνείς παρατηρητές, αν και φυσικά πρέπει πάντα, σε μια τέτοια κατάσταση να αποφεύγει κανείς τις βεβαιότητες.

Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι η πτώση του ρωσικού αεροπλάνου πάνω από το Σινά οφείλεται σε τρομοκρατική επιχείρηση, η αντίδραση της Μόσχας πιθανολογείται ότι θα είναι εξαιρετικά σκληρή. Για το Κρεμλίνο έχει ζωτική σημασία να αποδείξει ότι δεν μπορεί κανείς να .....

BOMBA!! Απίστευτο Νόμο Φέρνει η Κυβέρνηση!! Θα Πουλάμε τα Όργανά μας για να Ξεχρεώσουμε....

Το υπουργείο οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας βρίσκονται σε συνεννοήσεις για την θέσπιση νόμου ώστε να μειωθούν οι οφειλές των μικροεπιχειρηματιών και εμπόρων  προς το δημόσιο με αντάλλαγμα την δωρεά οργάνων τους. .
Με δεδομένο ότι η χώρα μας είναι η τελευταία χώρα στην δωρεά οργάνων στην Ευρώπη σήμερα, το υπουργείο   υγείας θέλει να δημιουργήσει μία ειδική δημόσια υπηρεσία.....

Μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε, διαφορετικά θα εξαφανιστούμε.

Το ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα, ως η κατά το Σύνταγμα ηγεσία του κράτους, αφού χρεοκόπησε το ίδιο το κράτος επί του οποίου ηγείται, τώρα προσπαθεί να χρεοκοπήσει και την κοινωνία, την οποία μέχρι τώρα είχε στο περιθώριο, αρκεί να παραμείνει το ίδιο γαντζωμένο στην εξουσία.

Όπως είναι φυσικό, αναγκαστικά και η κοινωνία, κάποια στιγμή θα
συνέλθει από τον προπαγανδιστικό λήθαργο, στον οποίο την....

ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ....ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ...

Οι δανειστές έχουν μια απλή λογική, η οποία μέχρι στιγμής αποδίδει τέλεια. 

Η λογική τους λέει: Πιέστε οικονομικά τους Έλληνες μέχρι να αντιδράσουν μαζικά. 

Όσο δεν αντιδρούν, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λίπος και παραοικονομία που δουλεύει κανονικά.

Όταν αντιδράσουν, προφανώς θα έχουν
φτάσει στο τέλος. Τότε θα σταματήσει αυτόματα και η κρίση, για όσους έχουν καταφέρει να αντέξουν.

Οι δανειστές ξέρουν ότι μόνο, λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα και μέχρι τα capital controls, σηκώθηκαν....

Οι Τούρκοι βάζουν πόδι στο Αιγαίο με πρόσχημα την διάσωση των προσφύγων.

Αντιμέτωπη όχι μόνο με την αγωνία σωτηρίας των χιλιάδων προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν με κάθε τρόπο στα ελληνικά νησιά, αλλά και με έναν καθημερινό ακήρυχτο πόλεμο αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων από την Τουρκία είναι η Αθήνα.

Η Αγκυρα αντί να προσπαθήσει να ανακόψει το ρεύμα των προσφύγων, που φθάνουν μέσω
γνωστών κυκλωμάτων κατά χιλιάδες στα μικρασιατικά παράλια, επιχειρεί με αφορμή την αρμοδιότητα και τη ζώνη ευθύνης Ερευνας και Διάσωσης (Search and Rescue - SAR) να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Τις τελευταίες εβδομάδες και ενώ το ελληνικό Λιμενικό δίνει τιτάνιο αγώνα για τη σωτηρία χιλιάδων προσφύγων, οι αρμόδιες αρχές είναι υποχρεωμένες να απαντούν καθημερινά σε ΝΟΤΑΜs (Notice to Airman - Αναγγελίες Aεροναυτιλίας) που εκδίδει η Τουρκία, διεκδικώντας επέκταση.....

Γερμανοί επί πτωμάτων...

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Συγκρούονται ανοιχτά πλέον διάφορες τάσεις και ομάδες στη Γερμανία και το κάνουν επί πτωμάτων: όχι μόνον των προσφύγων, αλλά και επί του πτώματος της Ελλάδας. Σουλτς, Γκάμπριελ και Σόιμπλε, με τη Μέρκελ να κοιτάει τη δική της πτώση και να ασχολείται μόνον με αυτή, ενώ η ξενοφοβία πάει στα ύψη κοινωνικά και πολιτικά στη Γερμανία – κι αυτό την ίδια ακριβώς ώρα που η γερμανική κυβέρνηση δια Σόιμπλε θέτει εκ νέου προβλήματα για την εκταμίευση της δόσης. Με άλλα λόγια, η γερμανική πολιτική σε όλο της το μικρομεγαλείο… 

Η κρίση του προσφυγικού έδειξε τα όρια του γερμανικού ηγεμονισμού και .....

Ανεξάρτητη ισλαμική ζώνη θέλουν την Θράκη οι Γερμανοί!

Η πτώση του φράχτη και 
τα σκοτεινά γερμανικά σχέδια για τον Έβρο

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης 

Όσο εθνικώς «ύποπτη» είναι η ανακίνηση του ζητήματος της Γενοκτονίας των Ποντίων, εβδομάδες πριν από μια πιθανή επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, άλλο τόσο σκοτεινή -μην πω και περισσότερο- είναι η φιλολογία για την αναγκαιότητα πτώσης του φράχτη του Εβρου. «Γιαλαντζί» αριστερές φωνές, τεθλιμμένες κυβερνητικές οργανώσεις, ανησυχούσες ενώσεις δικαιωμάτων και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που διεκδικούν το μονοπώλιο της ευαισθησίας στην πατρίδα μας, πιέζουν υπέρ της πτώσης δήθεν....

Αυτές είναι οι 100 υπηρεσίες, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που μπορείτε να βγάλετε απ’ τον υπολογιστή σας.


Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη ακόμη και στο επίπεδο της σχέσης που έχουμε ως πολίτες και με τη δημόσια διοίκηση.
Συγκεκριμένα, για τη διεκπεραίωση 100 υπηρεσιών και την έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών, η διαδικασία μπορεί να γίνεται από το σπίτι μας μέσα από μια σειρά τυποποιημένων διαδικασιών του ΕΡΜΗ.
Αυτές οι διαδικασίες βρίσκονται .....στην αρχική σελίδα του ΕΡΜΗ http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis κάτω από τον τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».
http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/elServices?p_type=2
Μοναδική προϋπόθεση είναι ότι ο πολίτης πρέπει να έχει εγγραφεί ως χρήστης στην πύλη ΕΡΜΗΣ και να μεταβεί στη συνέχεια για επιβεβαίωση της ταυτότητάς του σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.
Αναλυτικά, οι 100 υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του ΕΡΜΗ είναι οι εξής:

Τα ‪βότανα‬ του χειμώνα.....Δείτε


Ας προετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε τις χειμωνιάτικες ιώσεις μαθαίνοντας ποια βότανα μπορούν να θωρακίσουν την άμυνά μας και να απαλύνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος.

Συνάχι, πονόλαιμος, πονοκέφαλοι, πυρετός, βήχας και μυϊκοί πόνοι είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, που λίγο-πολύ μας ταλαιπωρεί όλους κάθε χρόνο. Αυτόν τον χειμώνα προτείνουμε να .....

Γιατί ο Τσίπρας φοβάται τη Ζωή....

Γιατί ο Τσίπρας φοβάται Ζωή και Λαφαζάνη

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ «ΚΑΙΝΕ» ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ-ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και των προαπαιτούμενων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πέρασε και επισήμως τον μνημονιακό Ρουβίκωνα.Τα σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα, οι ριζικές αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αλλάζει μια για πάντα τον κοινωνικό χάρτη στη χώρα και φέρνει τον Αλέξη Τσίπρα σε ανάλογη θέση με τους προκατόχους του, Σαμαρά και Παπανδρέου.
Με την ψήφιση των προαπαιτούμενων, η κυβέρνηση «απογαλακτίζεται» πλέον οριστικά από την αντιμνημονιακή ρητορική και τις δεσμεύσεις με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές και έρχεται αντιμέτωπη με μια πραγματικότητα σκληρή και δύσκολα διαχειρίσιμη.
Ο συνδυασμός των μέτρων που ήδη έχουν...

Fraport: Δυο δισ. ευρώ θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό η παραχώρηση των αεροδρομίων στους Γερμανούς! - Κακήν κακώς εκδιώχθηκαν ελεγκτές του ΤΑΙΠΕΔ από την ΥΠΑ.

Πώς και οι δημόσιοι υπάλληλοι άρχισαν να τηρούν τον όρκο τους;
Γράφει η Στεφάνια Λυγερού

Φοβούνται τον λαό που έχει ξεσηκωθεί!

Πού τον βλέπουν τον ξεσηκωμό, που ούτε εμείς οι λοιποί αλλά ούτε οι προδότες βλέπουμε;

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι μόνοι που γνωρίζουν ότι ο λαός έχει ξεσηκωθεί γιατί είναι αυτοί που δέχονται την επίθεσή του! (και κανείς δεν το μαθαίνει).

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟΣ!
Κάνε το χρέος σου, αυτό το «μικρό» που σου αναλογεί, αυτό που νομίζεις ότι τίποτα δεν θα τους κάνει. Αυτά τα μικρά γυρίζουν την κατάσταση.
Όλη τη δύναμη την έχει ο λαός! Εσύ.

Φόρος - «βόμβα» 33% σε αδήλωτες καταθέσεις

Φόρος - «βόμβα» 33% σε καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται
To 1/3 της αδήλωτης περιουσίας, δηλαδή ποσοστό 33%, θα χάνουν όσοι φορολογούμενοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν χρήματα ή άλλα τιμαλφή. Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο εντοπίζεται και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η προέλευση των χρημάτων θα βαρύνεται με φόρο 33% το οποίο μπορεί να αυξηθεί καθώς ενδεχομένως να ...επιβληθούν και πρόστιμα.
Στην εγκύκλιο του υπουργείου, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθείται για τον έλεγχο των καταθέσεων. Ζητείται από τους ελεγκτές, να ξεσκονίζουν τραπεζικές καταθέσεις και να διαπιστώνουν που έχουν κατευθυνθεί τα χρήματα από αναλήψεις μετρητών. 
Μεταξύ, άλλων, όπως προκύπτει και από το απόσπασμα που ακολουθεί, ζητείται να διερευνηθεί κατά πόσο, εκτός από την απόκτηση περιουσιακού στοιχείου, τα ίδια χρήματα έχουν εμφανιστεί να κατατίθενται αργότερα σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό. Ιδού και το χαρακτηριστικό απόσπασμα: