Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν τόσο χρεοκοπημένη, όσο σήμερα..

Βαρουφάκης: Ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν τόσο χρεοκοπημένη, όσο σήμερα«Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ψέματα στους ανθρώπους στην Ευρώπη. 

Ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν τόσο χρεοκοπημένη, όσο σήμερα», υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ». 
 
«Μπορεί να γίνεται λόγος για ανάρρωση μιας οικονομίας, που βρίσκεται σε ύφεση επί έξι χρόνια, μόνον όταν επενδύσεις και απασχόληση αυξάνονται και όταν δίνονται δάνεια, αλλά τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει στην Ελλάδα», δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης.

Απαντώντας στο ερώτημα, πώς μπορεί η Ελλάδα να εξέλθει από την κρίση, υποστηρίζει ότι η χώρα θα πρέπει να σταματήσει να αποπληρώνει το χρέος και να βρει δρόμους για το πώς θα σταθεροποιήσει και πάλι την οικονομία της.....

Επίσημη ανακοίνωση Ρωσίας σε ΝΑΤΟ μέσω Ο.Η.Ε.: Θα επέμβουμε στην Ουκρανία ως ειρηνευτική στρατιωτική δύναμη.

putin_angry

Η Ρωσία προειδοποιεί Η.Π.Α., συμμάχους και φιλοατλαντική κυβέρνηση του Κίεβο με τον πιο επίσημο τρόπο. δηλαδή με δήλωσή της στον ΟΗΕ, ότι από την στιγμή που συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά των αμάχων δεν θα διστάσει να εισέλθει ως ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία.


Συγκεκριμένα ο πρεσβευτή της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η Μόσχα έχει την νομική βάση για να πραγματοποιήσει επιχείρηση εισόδου ειρηνευτικών στρατευμάτων. 


Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν υποστήριξε ότι αυτό δεν είναι κάτι που το επιθυμεί η ηγεσία της χώρας, αλλά επικαλέστηκε το άρθρο 51 για το δικαίωμα της....

Η ακρίβεια φαίνεται ότι δεν "πτοείται" από την κρίση ....υπάρχει δυσαναλογία τιμών και εισοδημάτων.

Χρόνια τώρα μιλάμε για τα μεγάλα κοστολόγια στην παραγωγή(ή την εισαγωγή), για μεσάζοντες, για μεγάλα εισοδήματα -σε συνύπαρξη με πολύ χαμηλά- που κρατάνε όμως σε υψηλά επίπεδα την ζήτηση ....και συνεπώς και τις τιμές. 

Φταίνε οι καταναλωτές που είναι ανοργάνωτοι η μήπως το διεφθαρμένο γκουβέρνο ....που έχει την "μερίδα" του στην αισχροκέρδεια;  

Το σκάνδαλο που λέγεται Samaras Statistics: Έχουμε έλλειμμα μεγαλύτερο του 2009!

Το σκάνδαλο που λέγεται Samaras Statistics: Έχουμε έλλειμμα μεγαλύτερο του 2009!Τόσες αυτοκτονίες, τόση πείνα, τόση φτώχια, τόση ξενιτιά, τόσο ξεπούλημα... άδικα. 

Μετά από 4 χρόνια μνημόνιο, ο Σαμαράς κατάφερε να αυξήσει το έλλειμμα στο 16,5% του ΑΕΠ.

Δίνει γραμμάτια, παίρνει μετρητά...

Με θράσος η κυβέρνηση χαϊδεύει προεκλογικά τους ψηφοφόρους. Κατόπιν απομακρύνσεως από την κάλπη ωστόσο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται για όσους πέσουν θύματα της επικοινωνιακής παροχολογίας, καθώς έρχονται χοντρές σφαλιάρες. 

Μετά την πολυδιαφημισμένη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, η δικομματική κυβέρνηση από χθες υπόσχεται 14.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα στο 2014. Αποσιωπά φυσικά το γεγονός ότι όχι μόνον πρόκειται για...

Η υγεία στην Ελλάδα έχει γίνει υπόθεση των πλουσίων. Αυτή η διαπίστωση μεταφράζεται σε χιλιάδες θύματα .

Μια νέα μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Το τσεκούρι της Τρόικα έπεσε και πάλι: ενώ η χώρα βρίσκεται σε ύφεση τα τελευταία 6 χρόνια, πρέπει να βρει 2.500.000.000 ευρώ, ενώ το 25% του πληθυσμού είναι ανασφάλιστο και το σύστημα δημόσιας υγείας έχει υποβαθμιστεί  δραματικά.

Η διάλυση του συστήματος δημόσιας υγείας... 
είναι ένας από τους στρατηγικούς στόχους του νεοφιλελευθερισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Η νεοφιλελεύθερη επίθεση στην Ελλάδα έχει οδήγησει σε υγειονομική τραγωδία που ήδη μετρά χιλιάδες θύματα. 


Η ανάλυση της ελληνικής περίπτωσης, μια χώρας που με μοχλό της κρίση του δημόσιου χρέους τέθηκε υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και έγινε εργαστήριο του νεοφιλελεύθερου πειράματος, είναι χρήσιμη για την κατανόηση της διαδικασίας της νεοφιλελεύθερης επίθεσης που έχει ξεκινήσει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Στην Ελλάδα η ....

Υπουργοί, εφοπλιστές και ο Σόρος μας έλειπε...

Την πρόθεση να αναλάβει επενδυτική δράση στην Ελλάδα εξέφρασε ο Τζορτζ Σόρος, σε κλειστό γεύμα στην Αθήνα, όπου συνέφαγαν υπουργοί, εφοπλιστές και τραπεζίτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr, στο γεύμα, συζητήθηκαν ζητήματα όπως η οικονομία, η δυναμική του ευρώ, η γεωπολιτική κρίση με επίκεντρο την Ουκρανία και οι ενεργειακές προοπτικές (σ.σ. από εφοπλιστές τέθηκε και...

Οι πραγματικοί κυβερνώντες-φεουδάρχες ενός κράτους μορφώματος που ακούει στο όνομα Ελλάδα.

Είναι οι πραγματικοί κυβερνώντες. Όλα και όλοι δουλεύουν για αυτούς. Είναι αυτοί που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις δεκαετίες τώρα. 

Aυτοί που προετοίμαζαν 2-3 χρόνια την Χρυσή Αυγή για να την σερβίρουν στις εκλογές του 2012 στους αποβλακωμένους ψηφοφόρους ως ανάχωμα αγανακτισμένων και απολιτίκ ψήφων και ως "μπαμπούλα" των χειροτέρων. 

Αυτοί που δημιουργούν πολιτικά ελεγχόμενα τζάκια τύπου Μπακογιάννηδων και Κεφαλογιάννηδων που θα χορεύουν στους ρυθμούς τους. 

Αυτοί που βάφτισαν το ακροδεξιό κουτσαβάκι μέγα ηγέτη. 

Αυτοί που δημιουργούν Ποτάμια και Ελιές. 

Αυτοί που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την πιο φασιστική....

Αυτή η «Ευρωπαϊκή Ένωση» δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το τέρας του ναζισμού!


Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, αφού τα ΜΜΕ κι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων αποκρύβουν σε διατεταγμένη αποστολή την αλήθεια, ότι το παράνομο καθεστώς που εγκαθίδρυσαν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ κι η Ε.Ε. είναι ένα στυγνό ναζιστικό καθεστώς, που χρηματοδοτούμε όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες.
  
Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το ίδιο συμβαίνει και με την υποστήριξη των... 

Την Κυριακή η Κρήτη με ότι πλεούμενο διαθέτει θα ...βγει στη θάλασσά της να την υπερασπιστεί ΔΙΑΔΩΣΤΕ !!!!

Απομένουν μόλις 4 εικοσιτετράωρα για να ξεκινήσει το εφιαλτικό πείραμα της Μεσογείου: χημικοί παράγοντες που σε ελάχιστες ποσότητες προκαλούν χιλιάδες ανθρώπινα θύματα έρχονται κατά τόνους στα δυτικά της Κρήτης να "ξεπλυθούν" σε μία αμφίβολη επιστημονικά διαδικασία υδρόλυσης, που θα γίνει για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά.
Οι συντονιστές της επιχείρησης δεν έχουν απάντηση για το τι ζημιά θα προκληθεί στη Μεσόγειο αν κάτι δεν πάει καλά. Δεν έχουν -όπως οι ίδιοι παραδέχονται- εκτιμήσεις ρίσκου για άνθρωπο και θάλασσα.

Βιντεο. Έτος 2014. Η Ελλάδα βιώνει έναν ζωντανό Εφιάλτη ...

Έτος 2014. Η Ελλάδα βιώνει έναν ζωντανό Εφιάλτη που έχει μασκαρευτεί σε παραμύθι για μικρά παιδιά:

«Τα φάγατε και τα χρωστάτε, αλλά εμείς σας σώζουμε!», «Ζήτω! Καταφέραμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη ...πάση θυσία!», 

«Οι εταίροι μας λένε ΜΠΡΑΒΟ για τις θυσίες!»,

«Εντάξει, γίνονται και κάποια τραγικά λάθη, αλλά έρχεται η Ανάπτυξη!», «Σας ευχαριστούμε που σας αρέσουν τα παραμύθια!».

Κι ενώ ο κλοιός της τραγωδίας στενεύει....