Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!"

Σπύρος Ελ. Αγγελόπουλος

"Είπα στην κόρη μου: ''Θα παντρευτείς τον άντρα που θα επιλέξω ΕΓΩ για σένα!''

Μου είπε: ''ΟΧΙ''

Της λέω: ''είναι ...

Deutsche Bank: "Μετά την Μεγάλη Βρετανία ακολουθεί η Ιταλία - Αυτή είναι η πραγματική απειλή για ΕΕ και Ευρωζώνη"

Μετά το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία ακολουθεί η απειλή της Ιταλίας τόσο για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ευρωζώνης. 

Αυτό εκτιμούν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank και πιστεύουν πώς σε περίπτωση που υπάρξει τελικώς ένα Brexit τότε οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν δυσάρεστα. 


Ωστόσο και στην περίπτωση του Bremain τα πράγματα δεν θα είναι πολύ καλύτερα.

Στην τελευταία ανάλυσή της για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Deutsche Bank διαπιστώνει αναφορικά με το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία πώς οι ισορροπίες μπορεί εύκολα να αλλάξουν, γι’ αυτό και καμία εκτίμηση σχετικά με το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι ασφαλής. Εκφράζει ωστόσο τις ανησυχίες της για ένα Brexit.

Και από εκεί και κάτω προσθέτει πώς οι αγορές έχουν στρέψει το βλέμμα τους και στις ισπανικές εκλογές της 26ης Ιουνίου, με τις εκτιμήσεις να βλέπουν ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.

Παρ’ όλα αυτά, η Deutsche Βank θεωρεί ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, και μάλιστα μακροπρόθεσμος, για την Ευρώπη είναι η Ιταλία.

Σε όλες τις χώρες που έχουν πολύ Πετρέλαιο, οι λαοί δυστυχούν και οι καθεστωτικοί ζουν ζωή χαρισάμενη…

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

 Διάβασα προ ημερών στο διαδίκτυο, πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της νορβηγικής εταιρίας PGS, η Ελλάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες σε αποθέματα φυσικού αερίου....

Πρώτη δύναμη είναι η ....

Ο νεοφιλελεύθερος φασισμός...

ΕΙΚΟΝΑ---Νεοφιλελευθερισμός,-πλούσιοι
Στο δήθεν παράδειγμα ενός «ανόθευτου» καπιταλισμού προς μίμηση, στη Σιγκαπούρη, το 80% των συνολικών εδαφών ανήκει στο δημόσιο, το 85% των κατοικιών κατασκευάζονται από το κράτος, ενώ το 22% του ΑΕΠ παράγεται από δημόσιες εταιρείες.
.Ανάλυση
Όπως έχουμε αναφέρει (ο θανατηφόρος ιός της ανισότητας) ο νεοφιλελευθερισμός, έτσι όπως επιβλήθηκε τη δεκαετία του 1980 από την αγγλοσαξονική σχολή, μέσω της M. Thatcher και του R. Reagan, είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του συστήματος της ελεύθερης αγοράς– γεγονός που δυστυχώς αδυνατούν να αντιληφθούν οι φιλελεύθεροι, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, οι οποίοι λόγω άγνοιας «ονειρεύονται» τον εφιάλτη που ξεκίνησε στις Η.Π.Α. το 1980.
Η βασική αιτία είναι η ανισότητα, οι εισοδηματικές ανισορροπίες δηλαδή που προωθεί και προάγει – σε συνδυασμό με την κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με την υποβάθμιση της πραγματικής οικονομίας, ιδιαίτερα δε με την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής. Εάν λοιπόν δεν γίνει γρήγορα αντιληπτό, καθώς επίσης εάν δεν διορθωθεί, θα οδηγήσει τον πλανήτη ξανά στο χάος – είτε μεσολαβήσει ένας παγκόσμιος πόλεμος, είτε όχι.
Στο παράδειγμα τώρα της....

Ο ευρωπαϊκός χορός του Ζαλόγγου: Η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει, καταστρέφοντας όλα της τα μέλη, εάν δεν επιλέξει άμεσα είτε την πολιτική της ένωση, είτε την ελεγχόμενη διάλυση της.

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει πώς είναι δυνατόν να επιβιώσει η Ευρωζώνη στη σημερινή της μορφή – χωρίς να ενωθεί τραπεζικά, δημοσιονομικά και πολιτικά, με την ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Πριν από κάθε τι άλλο, είναι αδιανόητο να υπάρχει μία μόνο κεντρική τράπεζα για τόσες ανομοιογενείς χώρες, η οποία να χαράσσει νομισματική πολιτική στη βάση του μέσου όρου!
Πρόκειται για έναν παραλογισμό άνευ προηγουμένου, ο οποίος δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ – ενώ δεν καταστρέφει μόνο τις αδύναμες οικονομίες, οι οποίες λογικά προηγήθηκαν στο χορό του Ζαλόγγου αλλά, επίσης, τις ισχυρές που θα ακολουθήσουν.
Ειδικότερα.....

Ο εφιάλτης του Μαρινόπουλου πάνω από την αγορά!

Ο μεγάλος εφιάλτης της  αγοράς είναι η πιθανή «πτώση» του Μαρινόπουλου. 

Μιλάμε για οφειλές άνω των 500 εκ. ευρώ σε εκατοντάδες προμηθευτές, σε  μικρές και μεσαίες ελληνικές εταιρείες και για τους οποίους ακόμη και μία καθυστέρηση της πληρωμής μπορεί να τους κλονίσει .

 Ποιος είπε ότι τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας;
Ειδικά για την περίπτωση του Μαρινόπουλου δεν φταίει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.  Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει πολλές … άλλες αμαρτίες για να της φορτώσουμε κι αυτές. Και για να είμαστε απόλυτα σαφείς, κυβερνητικά στελέχη έχουν ήδη εργαστεί σκληρά για να αποφύγουμε ένα ναυάγιο στο σχέδιο διάσωσης της εταιρείας. 

Οι πληροφορίες, πάντως, θέλουν να μην προχωράει το σχέδιο με τον Σκλαβενίτη κι αυτό δημιουργεί, όπως είναι φυσικό, ανησυχίες σε όλη την αγορά.

Ακόμη και σε οικονομίες που δεν αντιμετωπίζουν  προβλήματα σαν κι αυτά που...

Για να μην σας παραμυθιάζουν οι απατεώνες !!! Άρση capital controls = κατάρρευση τραπεζών!

Δίνει το στίγμα ο οίκος Fitch.

Με την υπόθεση ότι σε περίπτωση που αρθούν τώρα οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα χρεοκοπήσουν, ο οίκος Fitch Ratings επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση (IDRs) για την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την Τράπεζα Πειραιώς και τη Eurobank στο ‘Restricted Default’ (RD).

Το εν λόγω IDRs αντανακλά το γεγονός ότι οι ελληνικές συστημικές αθέτησαν ένα σημαντικό μέρος των υποχρεώσεών τους, καθώς οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, μέσω των περιορισμών στην ανάληψη καταθέσεων, παραμένουν σε ισχύ στην Ελλάδα.


Παράλληλα, όπως μεταδίδει ....

Ο γκουρού των φιλελευθέρων Friedrich August von Hayek ΠΡΌΤΕΙΝΕ ΤΗΝ η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από όσους εξαρτώνται άμεσα από τις προνοιακές δομές του Κράτους: συνταξιούχοι, άνεργοι, άποροι κλπ.

Κώστας Λουλουδάκης   Ίουλιανός 

«Βασική, πλέον, παράμετρος της ύπαρξης του ελληνικού κράτους- με βάση τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που έχει συνομολογήσει- είναι η «αιώνια» δέσμευσή του στην εξυπηρέτηση των χρεών του. 

Υπό αυτήν την έννοια, ο έλεγχος των εσόδων του, της περιουσίας του και γενικότερα της οικονομίας του, έχουν ήδη παραδοθεί στα χέρια των δανειστών του.

 Η θεσμοθέτηση αυτού του ελέγχου μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι, θα μπορούσε να πει κάποιος, η «τελική έφοδος» των δανειστών για την «κατάληψη» του ελληνικού κράτους…» γράφει ο Δημήτρης Μηλάκας σε άρθρο του με τίτλο: «Συνταγματική Αναθεώρηση: Η τελική έφοδος».

Το Ελληνικό Σύνταγμα δεν περιέχει διάταξη που να προστατεύει ειδικά την «ελευθερία» των αγορών και του «ανταγωνισμού», ως δικαίωμα έναντι κρατικών επεμβάσεων. Για τους …

Η Δανία και η Σουηδία βρίσκονται ήδη ένα βήμα πριν την απόσχιση τους από την ΕΕ,

Ποια Ευρώπη; ΑΥΤΗ είναι η νέα συμμαχία που ετοιμάζεται!

undefined
Μπορεί το Brexit να μετατρέπεται σταδιακά σε Bremain, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ωστόσο το εναλλακτικό σχέδιο φαίνεται ήδη έτοιμο.

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται η βαθιά κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις κραυγές των Βρυξελλών για διατήρηση της σταθερότητας και πνεύμα ομόνοιας.

Οι εφησυχασμένοι πολιτικοί της Ευρώπης χλεύαζαν την ιδέα της Βρετανίας να γυρίσει την πλάτη της στην ΕΕ, για τον απλό λόγο ότι δεν πίστευαν ποτέ ότι θα συμβεί. 

Τώρα έχουν σταματήσει να γελάνε ο Σουηδός ευρωβουλευτής Πέτερ Λούντγκρεν, δήλωσε ότι ....

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ , ΕΜΠΡΟΣ ΒΗΜΑΤΑ ΤΑΧΥ ...

Το πάγωμα των πληρωμών από το ευρωπαϊκό περιφερειακό ταμείο (ΕΣΠΑ) για τα προγράμματα του 2014-2020 αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς, μετά από έρευνα στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, προέκυψε ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις στην ανάθεση δημοσίων έργων.

Συγκεκριμένα, σε εσωτερικό γράμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύει η εφημερίδα Νew Europe με ημερομηνία ...

ΠΗΡΑΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΩΝ 7,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΜΕ;;;

Η δόση των νέων δανεικών για την οποία υπογράφηκε το τρίτο μνημόνιο, η δόση για την οποία κρεμάστηκε στην ουσία ο ελληνικός λαός, η δόση για την οποία ξεπουλιέται όλη η δημόσια περιουσία, η δόση για την οποία εκχωρήθηκε πλήρως η εθνική κυριαρχία, η δόση για την οποία φορτωθήκαμε ένα σωρό δρακόντεια μέτρα, δόθηκε επιτέλους χθες.

Πήραμε λοιπόν τα 7,5 δις ευρώ (νέα έντοκα δανεικά) και έπειτα από ...

Ο ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΛΑΟΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ότι ο αγγλικός λαός είναι ένας από τους πιο πολιτισμένους λαούς στον κόσμο και από τους πιο οικονομικά τακτοποιημένους. Επομένως δεν έχουμε να κάνουμε με έναν απαίδευτο, απολίτιστο και χρεοκοπημένο λαό που τρομοκρατείται εύκολα από την προπαγάνδα του παγκόσμιου συστήματος.

Όλοι επιπλέον είχαμε διαπιστώσει, πριν τη δολοφονία της Κοξ, ότι το Brexit πήγαινε μπροστά με άνεση μέχρι και 8 μονάδες. 

Όλοι μας διαπιστώνουμε καθημερινά πως η διεθνής ολιγαρχία, για τα δικά της συμφέροντα, θέλει το Bremain και μαζί με το καθηγητικό κατεστημένο και τα ΜΜΕ που χρηματοδοτεί και συντηρεί και με όλα τα προβεβλημένα από την ίδια διάσημα πρόσωπα, τρομοκρατεί τον Βρετανικό λαό για την περίπτωση Brexit. 

Τα δε γραφεία στοιχημάτων «προαναγγέλλουν» το μάταιο κάθε ....

Ρέγκλινγκ: Αφησε περιθώριο ο ESM (DNT EΥΡΩΠΗΣ) να αναλάβει τα πανάκριβα δάνεια του ΔΝΤ αν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις.

Η δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, φανερώνει τις προθέσεις των ευρωπαίων να υποκαταστήσουν τον ακριβό δανεισμό του ΔΝΤ με τον πολύ φθηνό του ESM, εάν η Αθήνα προχωρήσει γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις και ολοκληρώσει εγκαίρως τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στο συνέδριο του Economist, το οποίο γίνεται στην Αθήνα, επεσήμανε ότι «αν οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν, η Ευρωζώνη επιθυμεί να βοηθήσει την Ελλάδα με περισσότερα μέτρα για το χρέος». 

Και έδωσε ο ίδιος τα περιθώρια λέγοντας ότι το ΔΝΤ δανείζει τέσσερις φορές πιο ακριβά την Ελλάδα απ' ότι ο ESM. 

Η επισήμανση αυτή, καθώς και....

Προτάσεις γιὰ τὴν ἀναγκαιότητα ἀκυρώσεως τοῦ νόμου 4332/2015 περὶ ἰθαγενείας.

Οἱ Προσπάθειές μας κατὰ τοῦ Ἐθνοκτόνου Νόμου 4332/15-περὶ ἰθαγενοποιήσεως τῶν ἀλλοτρίων 
Οἱ ἐνστάσεις μας, ὡς πρὸς τὸ νομικὸ μέρος, ἀλλὰ καὶ οἱ διαφωνίες μας – ἀντιπαραθέσεις μας ὡς πρὸς τὸ οὐσιαστικό, ἐπικεφαλαιωδῶς ἀναφέρονται, καὶ συνίστανται στὰ ἀκόλουθα:

[1] Κατ’ ἀρχὰς ἡ Ἰθαγένεια εἶναι βιολογικὴ ἰδιότης καὶ δὲν μπορεῖ νὰ ἀποδοθῇ διὰ νόμου, πρὸ κειμένου νὰ ἐξυπηρετηθοῦν σκοπιμότητες.

[2] Οἱ εἰσερχόμενοι δὲν μποροῦν νὰ θεωρηθοῦν οὔτε οἰκονομικοὶ μετανάστες, καθότι ἡ χώρα μας διαβαίνει ὀξυτάτη οἰκονομικὴ κρίση, καὶ πρακτικὰ τελεῖ ὑπὸ πτώχευση.

[3] Παρὰ τὴν ἔμμεση ἀλλὰ σαφὴ ...

Η γαλλική πυριτιδαποθήκη.

Οι Πολίτες,κρίνοντας από τις μαζικές διαδηλώσεις,
δεν είναι καθόλου πρόθυμοι να αποδεχτούν τους
εκβιασμούς, επιλέγοντας εν ανάγκη μία ακροδεξιά
κυβέρνηση, αφού τους πρόδωσε η αριστερή – οπότε θα
επιβεβαιωνόταν πως η Γερμανία
κερδίζει όλες τις μάχες, αλλά χάνει τον πόλεμο.
Ανάλυση

Περί τους 800.000 υπολογίζονται αυτοί που διαδήλωσαν την τελευταία εβδομάδα στο Παρίσι – ενώ θεωρείται πως στη Γαλλία κυοφορείται μία τεράστια κοινωνική σύγκρουση, με άγνωστα επακόλουθα τόσο για την ίδια, όσο και για την Ευρώπη. Οι εικόνες από το πρόσφατο βίντεο που επισυνάπτουμε (πηγή),  το οποίο θα έπρεπε να δει κανείς για να ενημερωθεί σωστά, είναι ....

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας!

Στην εποχή των capital controls που ζούμε πρέπει να ενισχύουμε την ελληνική αγορά επιλέγοντας και αγοράζοντας πάντα ελληνικά.

 Δεν είμαι από εκείνους που θα τσακωθούν στην Βαρβάκειο για να πάρουν οπωσδήποτε ελληνικό κατσίκι το Πάσχα. 

Ούτε μετέχω σε καμία οργάνωση που μάχεται υπέρ των ελληνικών προϊόντων. 

Αλλά στην περίπτωση της μπίρας έχουν γίνει τόσο καλές προσπάθειες στην ελληνική αγορά που αξίζει να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω μπίρες. 

Τις πιο πολλές δεν....

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Δολοφονική, ή εκφοβιστική η απόπειρα κατά της Ζωής Γεωργαντά;

Ρεπορτάζ Καλλιόπη Σουφλή

Περίεργα πράγματα συνέβησαν λίγες ώρες πριν, και μόλις ενημερώθηκα από φιλικό πρόσωπο, πως έγινε απόπειρα κατά της Ζωής Γεωργαντά.

Σύμφωνα με κοινό φίλο, με τον οποίον συνομίλησα πριν λίγο, η κ. Γεωργαντά, μετέβαιε στην Θεσσαλονίκη με το αυτοκίντητό της, όταν διαπίστωσε πως ένα μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια, την ακολουθούσε για ώρα.

Ξαφνικά, το τζίπ ανέπτυξε ταχύτητα και αφοού κτύπησε το αυτοκίνητο της κ. Γεωργαντά, ανέπτυξε ταχυτητα και χάθηκε στην Εθνική Οδό.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιος πληροφορίες, η κατάσταση της κ. Γεωργαντά, πλην ενός δυνατού σοκ, είναι καλή.

Με παραίνεση φιλικού προσώπου, κάλεσε το 112 της Τροχαίας και αστυνομικά αυτοκίνητα την συνόδευσαν μέχρι την Θεσσαλονίκη.

Πάντα σύμφωνα με ....