Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Παλιομαλάκα Ραγιά....!!!!


Τι κρύβεσαι ρε παλιομαλάκα Ραγιά...Σε βλέπω...
...Χεσμένο από ευτυχία.
Για τον Θεριστή πρωθυπουργό που διάλεξες.
Για τους ένδοξους συνεργάτες του.
Τα τρισχαρούμενα Αφεντικά τους. Ξένα και ντόπια.



Χαίρεσαι που υπέγραψες στο ίδιο χαρτί με τον Σαμαρά
 και τον Βενιζέλο. Τον "υπεύθυνο" Κουβέλη.
Τη Μέρκελ και τον Ολάντ. Το ΔΝΤ.
Τους τοκογλύφους-"εταίρους". Τους Κατακτητές.

Πόση ευτυχία μπορείς να απορροφήσεις, 
τρισκατάρατε Ραγιά
 τώρα που ....

ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ ......


ΠΕΡΙ ΦΟΒΟΥ

Τι είναι ο φόβος; Ο φόβος είναι η σκιά που πέφτει επάνω σου πριν την μάχη, την όποια μάχη. 

Η καρδιά χτυπάει δυνατά και ο λαιμός πονάει και το στόμα δεν μπορεί να αρθρώσει 

σωστά τις λέξεις που το μυαλό με δυσκολία σκέπτεται. 

Αυτή η αίσθηση είναι κοινή στον Ήρωα και στον δειλό.

Ο φόβος έχει ...

Δημοσθένης «προς Αθηναίους» πριν 2300 χρόνια......

Οι ελληνικές πόλεις νοσούν… 

Οι πολιτευόμενοι και διαχειριστές των κοινών δωροδοκούνται και εξαγοράζονται. 

Κι όσο για τη μεγάλη Μάζα των πολιτών, είτε δεν αντιλαμβάνονται τα όσα διαπράττουν οι κυβερνώντες, είτε τα αντιλαμβάνονται αλλά δεν αντιδρούν, βυθισμένοι όπως είναι στη ραστώνη και την άνεση της καθημερινότητας…

Από τούτη την αρρώστια έχουν προσβληθεί παντού οι πάντες – απλώς, ο καθένας τρέφει την ψευδαίσθηση ότι η συμφορά δεν θα χτυπήσει τη δική του πόρτα, αλλά θα διασφαλίσει τα δικά του συμφέροντα εκμεταλλευόμενος τους κινδύνους των άλλων…

Κι ενώ κανονικά όλες οι συζητήσεις γίνονται πριν απ’ τα όποια γεγονότα, εσείς διαβουλεύεστε πάντα κατόπιν εορτής. 


Αφήσατε όλον αυτό τον .....

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ .....!!!!

Θέλουν να γονατίσουν τον αρχαιότερο λαό στον πλανήτη... 
Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, η Ελλάδα δεν είναι το πειραματόζωο.

 ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ..!!!

Η πατρίδα που γονάτισε 5 πανίσχυρες κοσμοκρατορίες, πρέπει να λυγίσει πάση θυσια και αυτό το ξέρουν οι εκλεκτοί του χρηματοπιστωτικού συστήματος.


Βλέπετε, αυτοί μελετούν διεξοδικά κάθε πτυχή της ιστορίας την ίδια στιγμή που θέλουν να μας βυθίσουν στην λήθη των συνωστισμών.

Γι' αυτό και η επίθεση ξεκίνησε σφοδρή με στόχο....

Αυτή η δημοκρατία (τους) βρωμάει…και ζέχνει...


Αν κάποιος ληστέψει έστω και ένα ευρώ, καταδικάζεται γι’ αυτή του την πράξη από την δικαιοσύνη, σε φυλάκιση.

Απεναντίας, αν η κυβέρνηση ή καλύτερα το πολιτικό σύστημα, σε ληστέψει, σου πάρει παράνομα και το τελευταίο ευρώ, σου αρπάξει και το σπίτι, δεν τιμωρείται κανείς!

Για να γινόμαστε πιο σαφείς.

Η αρπαγή των χρημάτων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, είναι μία από τις μεγαλύτερες ληστείες του αιώνα!

Πραγματοποιήθηκε από κυβέρνηση «δημοκρατική», η οποία, προκειμένου να αρπάξει σαν κοινός κλέφτης τις οικονομίες των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι για πάρα πολλά χρόνια, αποταμίευαν με μορφή κατάθεσης στα Ασφαλιστικά Ταμεία το αίμα τους, τον ιδρώτα τους, για να έχουν μια σωστή ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όσο ζούσαν καθώς και μία ανθρώπινη σύνταξη στα γεράματα.

Οι τότε κυβερνώντες ψήφισαν νόμο, με τον οποίο επέτρεψαν στα διορισμένα όργανά της στα Διοικητικά Συμβούλια των Ασφαλιστικών Ταμείων, να λεηλατήσουν τα Ταμεία για λογαριασμό τους, χωρίς καμία τιμωρία!

Τι περιμένουμε από ένα δοτό και ενδοτικό πολιτικό σύστημα ;

Το «παιχνίδι» των εκλογών παιζόταν πάντα με τους όρους αυτών που ελέγχανε και λεηλατούσαν τις ζωές μας και δεν ήταν άλλοι παρά κάποια επιχειρηματικά ή κερδοσκοπικά συμφέροντα εντός ή εκτός της χώρας.

Πάει καιρός που οι ιδεολογίες προδόθηκαν στην πράξη και μόνο ως «όπιο», ως φαντασίωση και αυταπάτη λειτουργούν στη συνείδηση όλων μας. 


Φυσικά το επικοινωνιακό τους παιχνίδι τις επικαλείται ακόμα, για να παγιδεύει τις συνειδήσεις πάντα στα πλαίσια ενός πολωμένου και ψυχολογικά ελεγχόμενου πολιτικού κλίματος με τη βοήθεια του αδίστακτου μηχανισμού της προπαγάνδας των ΜΜΕ.

Ακόμα αυτή η φιέστα των εκλογών παίζεται με όρους life style κι ενός απατηλού διαχωρισμού των λαικών συμφερόντων, που όμως πάντα είναι κοινά από τη φύση τους.

Οι εκλογές σήμερα σε ένα καθεστώς γενικευμένης και πλήρους ανομίας με τους επικυρίαρχους ουσιαστικά να ελέγχουν ασφυκτικά τα πολιτικά πράγματα, τι ακριβώς θα μας προσφέρουν; 

Σε πορεία θανάτου...Δεν το πιστεύεις ε;;; Κράτα το στο αρχείο και βλέπουμε..

Τώρα ούτε να τρέξεις, ούτε να κρυφτείς δε μπορείς. 

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου για όλα τα μέτρα που σου επέβαλλαν. 

Σού πήραν όλα τα όπλα ενώ τα είχες στα χέρια σου. 

Τα παρέδωσες εσύ εις το όνομα της ειρήνης και της νοικοκυροσύνης. 

Να μην τρέξει σταγόνα αίμα αλλά ας χυθούν εκατομμύρια δάκρυα. Τα δάκρυα δεν πονάνε...έτσι νόμιζες. 

Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συμπολίτη μου. 

Οι κακές Κασσάνδρες δεν ήταν για τα γούστα σου γιατί σου χαλούσαν την καθημερινότητά σου, τις κανονισμένες διακοπές σου, τις απλωτές και τις ξαπλωτές σου, το σίγουρο μέλλον σου.

Άκου λοιπόν, τι θα έχει ήδη γίνει την ώρα που εσύ θα ξυπνήσεις από τον λήθαργό σου. Το σπίτι σου είτε το χρωστάς είτε όχι, ανήκει πλέον αλλού. 

Αν το χρωστάς δε σε κάποια τράπεζα τότε θα πληρώνεις δύο δόσεις ανά μήνα: Μία στην τράπεζα, μία στο κράτος. 

Και βέβαια ...

Εχουμε ψευδοκρατορία μίας εγκληματικής οργάνωσης που δρα με την μορφή πολιτικών προσωπείων...

 Στην Ελλάδα, η έννοια της λέξης “δημοκρατία” είναι ιδιαίτερης ελαστικότητας και προσδιορίζεται αναλόγως των εκάστοτε κυβερνώντων. 

Έτσι, νόμιμο και δημοκρατικό προσδιορίζεται εκείνο -και μόνο εκείνο- που αντιλαμβάνεται και επιβάλει ο εκάστοτε πρωθυπουργός μέσω ενός απολύτως ελεγχόμενου από τον ίδιο κοινοβουλίου επιβάλει την αρχή του ενός ανδρός και διαγράφει την ίδια την δημοκρατία.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, για να μπορέσουν να κινηθούν μέσα σε νόμιμα (αλλά και δημοκρατικά;) πλαίσια, δημιουργούν βολικούς νόμους, οι οποίοι παραβιάζουν τόσο το Σύνταγμα όσο και τα όσα με σαφήνεια ορίζει η “Δημοκρατία” (υπάρχουν ήδη ομολογίες υπουργών και άλλων κυβερνητικών στελεχών που ομολόγησαν ότι οι κυβερνήσεις ενίοτε παραβιάζουν το Σύνταγμα) κι έτσι νομιμοποιείται το μη νόμιμο και εκδημοκρατίζεται το μη δημοκρατικό.
Η απορίες αλλά και τα ουσιαστικά προβλήματα που δημιουργεί αυτή η ελαστικότητα της δημοκρατίας αλά καρτ, είναι οι βασικές αιτίες της αποτυχίας του παρόντος πολιτικού συστήματος, το οποίο λειτουργεί χωρίς έλεγχο (δεν υπάρχει Συνταγματικό δικαστήριο), με αποτέλεσμα να παραβιάζει κάθε έννοια ....

ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ;;;; Ποιοι και γιατί σπρώχνουν την Ελλάδα στις κάλπες ;;;


Τα τελευταία 24ωρα, ξεχώρισε ο απρόκλητος αλλά ιδιαίτερα προκλητικός υπαινιγμός του ισχυρού άνδρα της ΕΚΤ Γκ. Άσμουσεν, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προανήγγειλε την λήψη νέων μέτρων για την χώρα μας.

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα, οι δανειστές μας εκτραχύνονται όλο και περισσότερο. 
Δείχνουν να αδιαφορούν πλήρως για τον πολιτικό αντίκτυπο που έχουν στο εσωτερικό της χώρας οι δηλώσεις τους που μοιάζουν ιδιαίτερα απειλητικές ως προς την ανάγκη λήψης νέων επώδυνων μέτρων για την Ελλάδα. 

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: τι συμβαίνει; 

Για ποιο λόγο προκαλούν δημιουργώντας πρόσθετα πολιτικά εμπόδια σε μία κυβέρνηση, όπως του Σαμαρά, την οποία υποτίθεται είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν ώστε να φθάσει μέχρι τέλους.

Ξέρουμε ότι η άνοδος του Τσίπρα στην εξουσία ανησυχεί ιδιαίτερα τις Βρυξέλλες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού. 

Παρά την αισθητή διαφοροποίησή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την ρητορική που χρησιμοποιεί για το Μνημόνιο και την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης της χώρας μας, η πραγματικότητα είναι πως οι δανειστές μας θεωρούν ....

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Φοβερή ανακάλυψη: Βρήκαν μουσείο όπλων που είχε επισκεφθεί και ο Κ.Παπούλιας!

"Κανένα αυτόματο τυφέκιο εφόδου ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και κανένα αυτόματο τυφέκιο G-3 δεν βρέθηκε στις έρευνες που κάνουμε μέχρι τώρα. 
Στο σπίτι του Πάλλη βρέθηκαν ορισμένα κυνηγετικά όπλα Molot και Saiga ορισμένα από τα οποία είναι αντίγραφα των AK-47, αλλά δεν παύουν να είναι κυνηγετικά. 
Για όλα υπήρχαν νόμιμες άδειες από την αστυνομία. 
Το ίδιο ισχύει και για τα όπλα που βρέθηκαν στα κοντέϊνερ και ήταν της συλλογής του Πάλλη".
Τα παραπάνω τόνισε υψηλά ιστάμενη πηγή της ΕΛΑΣ στο defencenet.gr στο ερώτημα "Αν βρέθηκαν όπλα ΑΚ-47 και G-3 όπως μετέδωσε πριν λίγο ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA".
Πριν λίγο σύμφωνα με πληροφορίες διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών με βάση αυτοτελή δικογραφία από πληροφορία για την προέλευση των όπλων και των αρμάτων μάχης που βρίσκονται στο μουσείο (Π.Α.Λ.Ι.Σ. = Πολιτιστικής Ανάδειξης Λαμπρών Ιστορικών Συλλογών) που διατηρεί ο επιχειρηματίας στα Μεσόγεια, όπως και το ποιος έχει δώσει τις άδειες από την αστυνομία,αλλά όλα αυτά καμία πολιτική σημασία έχουν, αφορούν τον  Α.Πάλλη και σε καμία περίπτωση τον Λαϊκό Σύνδεσμο.

"ΣΚΥΛΙΑΣΑΝ" ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ Σερβικό πανό: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Mε τον σερβικό λαό μας συνδέουν πολλά πράγματα πέραν της Ορθοδοξίας (και οι Σκοπιανοί Ορθόδοξοι είναι, αλλά κάποιοι τους χρησιμοποιούν εναντίον μας εδώ και πολλά χρόνια), και εμφανώς ο λαός (οι κυβερνήσεις είναι άλλο θέμα) έχει πάρει το μέρος μας στο σκοπιανό ζήτημα.
 
Στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ Σερβίας - Σκοπίων, οι Σέρβοι οπαδοι ανάρτησαν πανό που έγραφε ένα σύνθημα: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», στα ελληνικά
 
«Οι Σέρβοι οπαδοί προκάλεσαν τους σκοπιανούς παίκτες, παρουσιάζοντας μια σειρά από ελληνικές σημαίες, αλλά και με πανό που έγραφε ένα σύνθημα: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», στα ελληνικά, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων (στα αλβανικά) και συνεχίζει:

"ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ" ΛΟΓΩ ΧΑ & ΣΥΡΙΖΑ Δημοσκόπηση-σοκ για την κυβέρνηση διαρρέει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ταραχή έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση δημοσκόπηση της αμερικανικής πρεσβείας η οποία δείχνει αποτελέσματα τελείως διαφορετικά από τις δημοσκοπήσεις που "παραγγέλνουν" τα φιλικά προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ΜΜΕ.
Η δημοσκόπηση που έχει διαρρεύσει σε ιστότοπο γεωστρατηγικού αναλυτή με άριστη πληροφόρηση από την πρεσβεία, δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά άνετα την πρωτιά με 23,5% στην πρόθεση ψήφου και ... δεύτερο κόμμα τον Λαϊκό Σύνδεσμο, ο οποίος μετά τις συλλήψεις των στελεχών του δείχνει να έχει ...

'Ερχονται εξελίξεις...ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ "Τορπίλες" Δ.Αβραμόπουλου κατά Ε.Βενιζέλου - Ανάχωμα στην ένταξή του στη ΝΔ

Ακάλυπτο άφησε, ουσιαστικά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ε.Βενιζέλο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος στο θέμα της αναθεώρησης της σύμβασης Neptune II με την οποία τηον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων Type 209/1200 την αντικαθιστούσε η προμήθεια δύο νέων υπορβχυίων Type 214 κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Παραδέχθηκε ότι υπήρξαν "παλιές αμαρτωλές συμβάσεις και αντισταθμιστικά ωφελήματα που λειτούργησαν ως αγωγός ύποπτων πληρωμών¨" και για την αναθεώρηση της σύμβασης είπε απλά οτι "η σύμβαση του 2010 επιχειρούσε να δώσει τέλος σε αυτές". 'Αλλο το "επιχειρούσε" και άλλο το "έβαλε τέλος"...
Άλλωστε η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει το νόμο-φιάσκο, αντίθετα με το ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη που είχε έρθει ήδη "πολύ κοντά" με το ΠΑΣΟΚ.
"Η σημερινή κυβέρνηση δεν φοβάται μια τέτοια εξεταστική γιατί είναι τόσο καθαρή με την υπόθεση που δεν την φοβίζει τίποτε. 
Ελπίζω το μήνυμά σας να μην έχει αποδέκτη αυτή την κυβέρνηση" είπε ο Δ.Αβραμόπουλος ο οποίος ουσιαστικά αποδέχθηκε την εξεταστική!
Και μάλιστα από του βήματος είπε οτι "Αν  δεν είχαν λειτουργήσει κάποιοι κάποτε «υποβρυχίως» το θέμα δεν θα υπήρχε πρόβλημα", αλλά δεν διευκρίνισε ποιοι!

Απαλλοτρίωση καταθέσεων.


2
Απαιτείται από το ΔΝΤ ένας φόρος χρεών, ύψους 10% επί των καταθέσεων όλων των Πολιτών της Ευρωζώνης – μία ενέργεια, η οποία θα συνοδεύεται από αυστηρούς ελέγχους της διακίνησης των κεφαλαίων, για να αποφευχθεί η απόδραση των αποταμιεύσεων
Θεωρούμε υποχρέωση μας να υπενθυμίζουμε διαρκώς ότι μία χώρα, όπως η Ελλάδα, με δημόσιο χρέος στο 110% του ΑΕΠ της (2008), απέναντι στο οποίο ευρίσκεται μία πολύ αξιόλογη κρατική περιουσία, αρκετά υψηλότερη του χρέους, καθώς επίσης ένας υγιής ιδιωτικός τομέας, δεν χρεοκοπεί – απλούστατα, οδηγείται στη χρεοκοπία (άρθρο), από ανεπαρκείς ή ενδοτικές ηγεσίες.
Το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός αποδεικνύεται από την Ιαπωνία (χρέος στο 250% του ΑΕΠ της), από την Ιταλία (χρέος πάνω από το 130% του ΑΕΠ της), από το Βέλγιο (100%), καθώς επίσης από πολλά άλλα κράτη – η πολιτική ηγεσία των οποίων βέβαια δεν ήταν και δεν είναι ούτε ανόητη, ούτε ενδοτική.

Θάνατος στο...Βαρέλι!!

Αυτό το παμφάγο βαρέλι...
Αυτό που καταπίνει οικογένειες,νοικοκυριά,επιχειρήσεις.
Αυτό που αλέθει Εισοδήματα και Δικαιώματα.
Αυτό που ξερνάει Φόρους, Φασισμό και ΜΑΤ.

Σκοτώστε το Βαρέλι...
Αυτό που ξεπουλάει την Ελλάδα.
Που παραχωρεί σε δόσεις Κυριαρχία και Ανεξαρτησία.
Αυτό που μετατρέπει τους Πολίτες σε Σκλάβους.
Που Ατιμάζει την Πατρίδα.
Που Καταστρέφει τη Χώρα.

Εξολοθρεύστε τους Ιδιοκτήτες του...Βαρελιού.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ..ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ !!!

Δεν βαρέθηκες να τους βλέπεις και να τους ακούς;;
Ολοι στο ίδιο μοτίβο!
Κυβερνητικοί, "ειδικοί", καθηγητές,
"τεχνοκράτες", δημοσιοκάφροι, πλουτοκράτες.

Μας τάπρηξαν με τις "ευκαιρίες"!
Τρισήμισυ χρόνια ευκαιρίες!!

Κι όταν ΑΥΤΟΙ λένε ευκαιρίες εννοούν ΘΑΝΑΤΟ.
Τον δικό μας Θάνατο!

Οταν τους βλέπεις αισιόδοξους ξέρεις
πως ετοιμάζουν...νυστέρια!

Οταν ΑΥΤΟΙ σου λένε "σωτηρία" εννοούν
παραπέρα Λιτότητα!

Οταν σου λένε "success", έρχεται Καταστροφή!

Οι προδότες στην στενωπό....

Γράφει η Στεφάνια Λυγερού

Το εντυπωσιακό (έως ακατόρθωτο) με το θέμα του πετρελαίου είναι ότι κατάφεραν να αφήσουν δυσαρεστημένους ΚΑΙ τους δικούς τους ΚΑΙ τους πολίτες ΚΑΙ τους δυνάστες (τρία στα τρία, κίνηση ματ).

Αυτή η υψηλής μορφής τακτική του «κόβω λίγο από τον έναν, λίγο από τον άλλον και το ψόφιο κομμάτι που αφαιρώ από τον έναν, το δίνω για τροφή στον άλλον» χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ στα αδιέξοδα -μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. (Στην περίπτωσή τους αντιπροσωπευτικότερος παραλληλισμός είναι αυτός της Σκύλλας και της Χάρυβδης.)

Για να μπουν στη διαδικασία να μας δώσουν το ψόφιο «απόκομμα», σημαίνει ότι πλέον… Η ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ!!

(Δεν βρισκόμαστε στο ωραιότερο σημείο του αγώνα;)

Τι επιλογές έχουν; Αριστερά δεξιά δεν έχει ούτε χαραμάδα, αν πάνε κατά πάνω ή στη Σκύλλα ή στη Χάρυβδη νέτο σκέτο αιματοκύλισμα. Το να σταθούν στο σημείο κάνοντας τίποτα είναι μια ...

ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ..Στήνουν σκηνικό εκλογών με πρόσχημα την ... αδιαλλαξία της Τρόϊκας.

 Το "πρόγραμμα" δεν βγαίνει...

Η ανεργία καλπάζει ,

΄Ερχονται νέες απολύσεις
και ο χειμώνας θάναι βαρύς...

Και οι δημοσκοπήσεις δεν είναι καλές για τους συγκυβερνώντες...

Γι΄αυτό θέλουν προσφυγή στις κάλπες , ελπίζοντας να ...μαδήσουν το ποσοστό της Χρυσής Αυγής όσο είναι νωρίς και τρέχουν οι αποκαλύψεις ,οι συλλήψεις και οι άρσεις ασυλίας....

ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ....Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΘΕΙ ...

Για την μεγάλη «παγίδα» που κρύβει η λιτότητα γράφει ο γνωστός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος επισημαίνει -φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελλάδα- πως οι σκληρές περικοπές δεν πρόκειται να προσελκύσουν ποτέ επενδύσεις.

Σε άρθρο του στους New York Times, ο Κρούγκμαν τονίζει αναφερόμενος και στην δεινή οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ: «Εάν οι πολίτες ή η κυβέρνηση κάνουν περικοπές, τότε η οικονομία συρρικνώνεται και η συρρίκνωση της οικονομίας μειώσει την βούληση για επενδύσεις, με αποτέλεσμα να συρρικνωθούν και αυτές».


Στη συνέχεια, ο γνωστός οικονομολόγος επιτίθεται...

Η μόνη λύση είναι να πέσει η αυλαία......

Επί τρία και πλέον έτη, οι Ελληνες αντιμετωπίζουν το ακόλουθο παρανοϊκό σκηνικό, βιώνοντας τις συνέπειές του: Οι επικεφαλής της πολιτικής σκηνής ομιλούν για «αναγκαίες προσαρμογές» στη νέα πραγματικότητα, εννοώντας ότι πρέπει να αλλάξει η ζωή των πολιτών επί τα χείρω. 

Στη συνέχεια απειλούν με τα χειρότερα δυνατά ενδεχόμενα (σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υποζυγίων προς τας υποδείξεις). 

Οι περικοπές μισθών, συντάξεων και λοιπών παροχών γίνονται κι έπειτα οι ιθύνοντες αφενός τις χρεώνουν στην τρόικα και αφετέρου πιστώνουν στον εαυτό τους τα «θετικά» αποτελέσματα, τα οποία βλέπουν μόνο εκείνοι, υποσχόμενοι «φως στην άκρη του τούνελ».
Επειτα διαψεύδουν τις φήμες για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων ...

Πανελλήνια συγκίνηση για Στουρνάρα....

 - Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η ειλικρινής και ανθρώπινη εξομολόγηση του κυρίου Στουρνάρα σχετικά με τις οικονομικές δυσκολίες που περνούν δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. - Τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, παρ’ όλες τις δυσκολίες που περνάει, από τις οποίες, πάρα πολλές φέρουν την υπογραφή του υπουργού, λειτούργησαν ακαριαία.

- Ήδη, οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι της χώρας προχώρησαν στην ίδρυση συλλόγου με την ονομασία Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Συγγενών Υπουργών (ΠανΣΣτηΣΥ). 

- Πρώτη δράση του ΠανΣΣτηΣΥ θα είναι η υποχρεωτική εισφορά των μελών του, μετά από ομόφωνη απόφαση, του 20% του επιδόματος ανεργίας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στις δύο ενδιαφερόμενες. 


- Η επόμενη προγραμματισμένη δράση θα είναι η προετοιμασία για μία μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης προς τον υπουργό που περνά δύσκολες, οικονομικές, ώρες. Δεν θα συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας. 

- Τη συναυλία θα παρουσιάσει ο Μπάμπης, θερμός υποστηρικτής του υπουργού. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο παλιός φίλος του υπουργού, Κώστας Σημίτης, θα απαγγείλει το νέο του ποίημα:..

ΑΝΤΡΙΓΙΑ ....

Πῆρε κουράγιο, εἶδε πὼς ὅλο τὸ μυστικὸ τῆς ἀντριγιᾶς δὲν εἶναι νά ’χεις θεόρατο καὶ δυνατὸ κορμί, παρὰ νά ’χει ἡ ψυχή σου τὴ δύναμη νὰ παίρνει ἀπόφαση. 

Μιὰ ἀλογόμυγα ποὺ παίρνει ἀπόφαση ....