Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΔΝΤ: Η Ελλάδα αντέχει και νέες μειώσεις μισθών.

Η εσωτερική υποτίμηση μέσα από τη μείωση μισθών και τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες δεν οδηγεί πουθενά εάν δεν συνοδεύεται από χαλαρή νομισματική πολιτική. 

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που εστιάζει στις επιπτώσεις της «συγκράτησης των μισθών», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εσωτερικής υποτίμησης από τα κράτη-μέλη που επλήγησαν από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, δηλαδή η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Σοβαρές επιπτώσεις

H νομισματική χαλάρωση, μια επιλογή που δεν έχει η Ελλάδα ούτε είχαν τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης για να εξέλθουν πιο ομαλά από την κρίση χρέους, παίζει κρίσιμο ρόλο για να μετριαστούν οι επιπτώσεις από την επίπονη συγκράτηση των μισθών, καταλήγει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε πρόσφατη έρευνα. Επί της ουσίας, το Ταμείο τονίζει σε μελέτη που ....

'Εφθασε η ώρα για τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Της Αργυρώς Μαυρούλη
Την άμεση και πλήρη ποσοτικοποίηση όλων των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα ζήτησαν χθες οι επικεφαλής του κουαρτέτου από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ωστόσο η κυβέρνηση κατάφερε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες
του «Enikonomia», να εξασφαλίσει μικρό....

Η ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΟΥ 508 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Σύγκρουση πολιτισμών του Huntington.

του Π. Κονδυλη
Η «σύγκρουση των πολιτισμών» και οι απόψεις του Σάμιουελ Χάντινγκτον
Οταν ο Samuel Huntington, υιοθετώντας μιαν έκφραση του Bernard Lewis, ανακήρυξε τη «σύγκρουση των πολιτισμών» ως το αποφασιστικό φαινόμενο της αρχόμενης κοσμοϊστορικής εποχής, ένα ρίγος διαπέρασε ευρείς κύκλους στη Δύση. 
Οχι μόνον επειδή ένας ακόμη μελετητής, κοντά σε πολλούς άλλους, αμφέβαλλε ότι θα επέλθει το τέλος της Ιστορίας χάρη στον οικουμενισμό του οικονομιστικού φιλελευθερισμού και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αλλά μάλλον λόγω της υποψίας ότι μια σύγκρουση ανάμεσα σε πολιτισμούς αναγκαστικά θα είναι σκληρότερη από άλλες συγκρούσεις, δηλαδή ένα είδος πολέμου ανάμεσα σε ράτσες, και επομένως........ πιο επικίνδυνη για την ανθρωπότητα από κάθε απλώς οικονομικό ή πολιτικό

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΟΥΛΩΝ ΜΑΣ.

Όσο περίεργο και αν φανεί σε κάποιους, το παραπάνω το δήλωσε άνθρωπος του ΔΝΤ σε Ελλαδίτες κυβερνητικούς, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.


Στο παρελθόν, μόλις απελευθερώνονταν μια περιοχή από τους Τούρκους γίνονταν κατανομή της γης στους μέχρι τότε υπόδουλους Έλληνες. Αυτή η πράξη του Ελληνικού κράτους έδινε δύναμη στο λαό. 


Πολλά άλλα κράτη της Ευρώπης δεν το έκαναν ποτέ αυτό, και οι λαοί τους σήμερα έχουν πολύ μικρότερο ποσοστό ιδιοκτησίας από τον Ελληνικό λαό. 


Οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και άλλοι, παρέμειναν και παραμένουν λαοί που δεν τους δόθηκε η γη των χωρών τους. 


Οι οικογένειες των φεουδαρχών του Μεσαίωνα συνεχίζουν ....