Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η Αλάσκα θέλει να αποσχισθεί από τις ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Ρωσία;

Και όμως κάποιοι δεν νιωθουν ότι η Αλάσκα ανήκει στις ΗΠΑ, και ότι θα ήτν καλύτερα με την προηγούμενη χώρα κάτοχο την Ρωσία! 

Ίσως και γιατί οι ΗΠΑ σκοπεύουν να καταστρέψουν ολοσχερώς την Αλάσκα με την εξόρυξη σχιστολιθικού αερίου, η οποία κυριολεκτικά 
καταστρέφει το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίοντα.

Συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο για τη ...

Ο Ομπάμα ψάχνει στην Κίνα συμμάχους απέναντι στον Πούτιν.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν σήμερα στη Χάγη στο περιθώριο της συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια και συνομίλησαν για την κρίση στην Ουκρανία, αλλά και για την επίσκεψη της αμερικανίδας πρώτης κυρίας Μισέλ Ομπάμα 
στην Κίνα.

Ο Ομπάμα, που συναντήθηκε με τον Σι στην αμερικανική πρεσβεία στην Ολλανδία, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση ότι σκόπευε να αναφερθεί «στο σύνολο των ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών η αποπυρηνικοποίηση ....

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Προς τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων ... Γράφει ο Αντώνης Γρυπαίος.

Προς τους Αρχηγούς των 
Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων 
-------------------------------------- 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

--------------------------------
Αξιότιμοι Κύριοι Αρχηγοί, 

ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Το Βερολίνο τινάζει στον αέρα τον ελληνικό τουρισμό.

-Ετοιμάζουν οδηγία για περιορισμό της βίζας στους Ρώσους τουρίστες. Αμήχανες κυβέρνηση και αντιπολίτευση. -1.300.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα. Φέτος;

Οι επιπτώσεις στην κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ και γενικότερα με τη Δύση, φαίνεται ότι θα έχουν μία και μοναδική παράπλευρη απώλεια: τον ελληνικό τουρισμό.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει, με νύχια και με δόντια, χαμηλά το θέμα και σε αυτό την διευκολύνει η χλιαρή έως ανύπαρκτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την τελευταία, υπάρχουν δύο ερμηνείες:


Η πρώτη έχει σχέση .....

ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

«Ο Ισλαμικός νόμος θα κατοχυρωθεί αποτελεσματικά στο βρετανικό νομικό σύστημα, για πρώτη φορά κάτω από τις οδηγίες δικηγόρων για συμμόρφωση με τη Σαρία.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim

Σύμφωνα με μια πρωτοποριακή καθοδήγηση, που παράγεται από το Law Society, High Street οι δικηγόροι θα είναι σε θέση να γράψουν την ισλαμική διαθήκη που αρνούνται στις γυναίκες το ίσο μερίδιο των κληρονομιών.

Τα έγγραφα, τα οποία θα πρέπει ....

ΠΟΥΤΙΝ : Κάθε φορά που θα κινούνται κατά της Ρωσίας, θα χάνουνε και κάτι. Η Κριμαία είναι μόνο η αρχή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Λιακόπουλου, που σε θέματα Ρωσίας προηγείται ως γνωστόν κατά πολλά χρόνια σε πληροφόρηση, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι Αμερικάνοι πήγανε να κάνουνε στην Ουκρανία τα ίδια με την Συρία. 

Κάθε φορά που θα κινούνται κατά της Ρωσίας, θα χάνουνε και κάτι. 

Η Κριμαία είναι μόνο ....

ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ : ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΡΟΜΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ.

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 21/03 ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ


«Ψυχρός πόλεμος» 4 δυνάμεων για την Ελλάδα.

-Η στρατηγική θέση της χώρας μας και οι υδρογονάνθρακες στα σχέδια Ρωσίας, ΗΠΑ, Γερμανίας και Τουρκίας. -Η στάση της Ελλάδας και η ανάγκη ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ασχολείται με την τρόικα και τις παράλογες απαιτήσεις της, στην πλάτη της εξελίσσεται ένα «ύποπτο» παιχνίδι με γεωπολιτικούς και ενεργειακούς στόχους.

Δύο παγκόσμιες υπερδυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία), μία ευρωπαϊκή (Γερμανία) και μία μεσανατολική (Τουρκία), εντάσσουν την χρεοκοπημένη Ελλάδα στα γεωπολιτικού χαρακτήρα, επενδυτικά τους σχέδια.

H Ελλάδα πλέον έχει νέα γεωπολιτική σημασία καθώς ο «ενεργειακός πόλεμος» - ή «ο πόλεμος των αγωγών» - μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας έχει πάρει μια νέα μορφή.

Η στρατηγική αξία της Ελλάδας, ίσως και να είναι πιο σημαντική σήμερα, από ότι ήταν την περίοδο του «Ψυχρού πολέμου». 


Αυτή είναι η εκτίμηση πολλών αναλυτών διεθνών σχέσεων, που καθιστούν τη χώρα μας σημείο «κλειδί» λόγω...

Ίσως κάποτε και η Ελλάδα πράξει αυτό που πρεσβεύει ο Τούρκος πρωθυπουργός: Παραβίασες των εναέριο χώρο μου σε καταρρίπτω.

O Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν προσπαθεί να δικαιολογήσει τα “καουμποϊλίκια” του. Δικαιολογώντας την κατάρριψη του αεροσκάφους της Συρίας από F - 16 της τουρκικής ΠΑ είπε ότι αυτή έγινε γιατί το αροσκάφος της Συρίας 
παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας

“Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό πλήγμα ύστερα από αυτό", είπε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη βορειοδυτική Τουρκία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου.

Πολύ σωστά τα είπε ο κ. Ερντογάν κι ας αρχειοθετήσουμε την δηλωσή του. Ίσως κάποτε ...

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Ισραήλ κλείνει όλες τις πρεσβείες του ... ΓΙΑΤΙ ;

Για πρώτη φορά στην ιστορία του εβραϊκού κράτους όλες οι ισραηλινές διπλωματικές αποστολές, είτε είναι πρεσβείες είτε προξενεία είτε αντιπροσωπείες πρόκειται να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα αρχομένης από τη σήμερα. 

Την είδηση αυτή αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή του Ισραήλ το λιγότερο περίεργη.

Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι ...

Το επόμενο πεδίο ανταγωνισμού θα είναι η Μεσόγειος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον Ελληνισμό (Ελλάδα και Κύπρος).

Γράφει ο Νίκος Καρατουλιώτης
Υποστράτηγος ε.α.

Η ουκρανική κρίση, που ξεκίνησε από την πλατεία του Κιέβου, είχε σαν αποτέλεσμα τον διαμελισμό της χώρας και την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Εκ των πραγμάτων απεδείχθη το αυτονόητο, δηλαδή ότι κάθε ενέργεια σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο πρέπει να υποστηρίζεται και από επαρκή στρατιωτική ισχύ.

Η Γερμανία στερείται ενόπλων δυνάμεων και ως εκ τούτου οι ό,ποιες διεκδικήσεις της πρέπει να περιοριστούν σε οικονομικό επίπεδο. 


Η δημιουργία στρατιωτικής δύναμης για μία χώρα είναι  χρονοβόρα και απαιτεί βάθος χρόνου όση οικονομική ισχύ και αν διαθέτει. 

Μέχρι πρότινος, η Γερμανία ήταν ανύπαρκτη από πλευράς στρατιωτικής ισχύος και επιπλέον το σύνταγμά της απαγορεύει στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της.

Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να στραγγαλίσουν τη Ρωσία και να την απομονώσουν στην ενδοχώρα της, γιατί μία Ρωσία με ναυτική ισχύ και με έξοδο σε θερμά νερά (Μεσόγειο), αυτομάτως μεταβάλλεται σε παγκόσμιο γεωπολιτικό παίκτη, απειλώντας ....

Η επόμενη αμερικανορωσική αντιπαράθεση θα είναι η Συρία;

Φαίνεται πως το συριακό έδαφος ίσως προτιμηθεί για την επόμενη αναμέτρηση Αμερικανών και Ρώσων

Μπορεί η παγκόσμια κοινή γνώμη να λησμόνησε ότι στην Συρία συμπληρώθηκαν τρία χρόνια χωρίς να σταματήσουν οι συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού και των φονταμενταλιστών ισλαμιστών, η κατάσταση όμως εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, αν και σημειώθηκε μεγάλη εξασθένιση της ισχύος των μισθοφόρων.

Ήδη κατά τις τελευταίες ημέρες, ένα οχυρό μεγάλης ιστορικής σημασίας, το κάστρο Κράκ των Ιπποτών, ανακατέλαβε ο στρατός της Συρίας έπειτα από πολιορκία τριών μηνών. 


Το οχυρό αυτό -της εποχής των Σταυροφόρων- συμπεριλαμβάνεται από το 2006 στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Οι Σύροι στρατιωτικοί προχώρησαν σε έπαρση της συριακής σημαίας στις πολεμίστρες του.

Κατά το ίδιο διάστημα, ο συριακός στρατός κατέλαβε την πόλη Ρας αλ Άιν, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, κερδίζοντας έδαφος στην ορεινή περιοχή της Κάλαμουν, ενώ προηγουμένως είχαν προβεί στην κατάληψη της Γιάμπρουντ, του τελευταίου προπυργίου των μισθοφόρων στην περιοχή.

Αν αφεθούν τα πράγματα ως έχουν, και....

Προβόπουλος εκθέτει ανοιχτά τον Σπ. Λάτση....ΔΥΟ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ...ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΕΡΩΝΑ....

«ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ».

Ο κεντρικός τραπεζίτης Γ.Προβόπουλος με δηλώσεις του στην «Καθημερινή της Κυριακής» εκθέτει ανοιχτά τον Σπ.Λάτση. Θέτει ηθικό θέμα όσον αφορά τον πρώην βασικό μέτοχο της Eurobank και σημερινό βασικό μέτοχο της Εθνικής Τράπεζας.

Ερωτηθείς σχετικά με την αποχώρηση του ομίλου Λάτση από την Eurobank χωρίς να έχει ενισχύσει την τράπεζα, ο κ.Προβόπουλος σημειώνει πως «είναι γεγονός ότι η τράπεζα ...

ΚΑΛΩΣΤΗΝΑ.......... ΚΑΙ..ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ.....!!

Επίσκεψη στην Αθήνα και, μάλιστα, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες προγραμματίζει η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να στηρίξει εμπράκτως την δικομματική κυβέρνηση.

Η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα αλλά και η βούληση της κυβέρνησης Σαμαρά να κλείσει, άμεσα, όλες τις εκκρεμότητες (ψήφιση νομοσχεδίου στη Βουλή μέχρι τις 31 Μαρτίου, έκδοση εφαρμοστικών εγκυκλίων κ.α.) φαίνεται ότι οδήγησε το Βερολίνο να οριστικοποιήσει την έλευση Μέρκελ στην Αθήνα.

Ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που αναμένεται κι αυτός να...

Russia Today ... «Στην Ελλάδα οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται».

Οι άνθρωποι συχνά μένουν με επιλογή ανάμεσα στο να πεθάνουν από τη φτώχεια ή απλά να αυτοκτονήσουν.

Τη δραματική κατάσταση η οποία επικρατεί στην Ελλάδα αποκαλύπτει το δίκτυο Russia Today με ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ.

Ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα και δηλώνει ότι η χώρα βγαίνει «νικήτρια» από τη οικονομική κρίση, οι πολίτες βιώνουν το σκληρή πραγματικότητα των Μνημονίων και των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

«Οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται»: Tα νέα κεφάλαια της ΕΕ για την Ελλάδα κάνουν ελάχιστα για να σταματήσουν την δυστυχία», γράφει στον τίτλο του το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το RT, ακόμη και αν οι προβλέψεις για ανάπτυξη 0,6% επαληθευτούν, ο αριθμός αυτός «είναι αμελητέος σε μια εποχή που ακόμα και με 5% ετήσια αύξηση θα έπαιρνε στην χρεωμένη χώρα 20 χρόνια, μόνο για να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει την ανεργία»!

Επίσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι....

Ρωσόφωνες ομάδες αυτοάμυνας σε Χάρκοβο, Ντόνετσκ, Λούγκανσγκ: «Σας περιμένουν 70.000 ξιφολόγχες» ΒΙΝΤΕΟ.

Αρχή εξελίξεων έχουμε στην νότιοανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικοί πλυθησμοί δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν την νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου και οι πρώτες ένοπλες ομάδες "αυτοάμυνας των ρωσόφωνων πληθυσμών" ειναι πλέον πραγματικότητα.

Πριν από λίγες ημέρες, ένα βίντεο εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο το οποίο δημιουργήθηκε από την αυτοαποκαλούμενη "Ενωμένη Λαϊκή ομάδα των Ντόνετσκ, Λούγκανσγκ και Χάρκοβο" δείχοντας έτσι ότι τουλάχιστον σε αυτές τις περιοχές οι Ρώσοι, που κατοικούν εκεί από αιώνες, είναι αποφασισμένοι να ενωθούν με την κοιτίδα τους.


Δημοσιογράφοι της "Komsomolskaya Pravda" πήγαν και τους βρήκαν, και πήραν συνέντευξη από αυτούς. Τα πράγματα προβλέπονται ζόρικα για τις δυνάμεις των δυτικών Ουκρανών γερμανοχαζαρικής καταγωγής.

"Για εμάς που εργαστήκαμε τα τελευταία δέκα χρόνια σε Τσετσενία και Νταγκεστάν, αυτό το βίντεο, θύμισε ένα ....

Μπουρλότο στο σύστημα - Κασέτες με εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους που εκβιάζουν και χρηματίζονται

Αναλάμβαναν έναντι αμοιβής την «υπεράσπιση» επιχειρηματιών

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προβαίνει ο Γιάννης Κουρτάκης στην προσωπική του στήλη «Πολιτικός καφές».

Ο εκδότης των Παραπολιτικών αναφέρεται σε εκβιασμούς πολιτικών και επιχειρηματιών από...

ΜΕ ΤΑ ΚΥΑΛΙΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ ! ΞΥΠΝΑΕΙ Η “ΑΡΚΟΥΔΑ” ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΗ ΟΔΗΣΣΟ.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΡΩΣΙΑ

Οι ρωσόφιλοι πολίτες της Οδησσού -τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και σημαντικό λιμάνι στον Εύξεινο Πόντο- από το μεσημέρι της Κυριακής βγήκαν στους δρόμους για να απιτήσουν δημοψήφισμα για προσάρτηση με την Ρωσία!

Να θυμίσουμε ότι στην Οδησσό υπήρχε μία αρκετά οργανωμένη ελληνική παροικία στις αρχές του 19ου αιώνα.

 Η Οδησσός είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ελληνισμού, αφού εκεί ....

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ.

"Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστηρίζει το φασιστικό πραξικόπημα που ανέτρεψε την ηγεσία του φιλο-Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Μακριά από την αντίσταση του αντισημιτισμού και την υπεράσπιση των Εβραίων της Ουκρανίας από τα νεοναζιστικά κόμματα που ...

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» «ράι μπουγιουρντί» ή «προσκυνοχάρτι». ΒΙΝΤΕΟ (Mήνυμα Κολοκοτρώνη)

Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1827, η Πελοπόννησος εξακολουθούσε να υφίσταται λεηλασίες και καταστροφές από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ.
Πολλές φορές οι Αιγύπτιοι επέστρεφαν για δεύτερη φορά στο σημείο από το οποίο είχαν περάσει λίγες ημέρες νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την καταστροφή.
Οι περισσότερες εστίες αντίστασης είχαν εξουδετερωθεί. Παρ' όλα αυτά, οι Αιγύπτιοι δέχονταν συνεχείς επιθέσεις ελληνικών τμημάτων στρατιωτών και χωρικών, οι οποίοι, καθώς δεν μπορούσαν να δώσουν μετωπική μάχη, πλευροκοπούσαν τις εχθρικές φάλαγγες ή τις κτυπούσαν από τα νώτα προκαλώντας σε αυτές μεγάλες απώλειες.
Οι Πελοποννήσιοι συνέχιζαν....

Η δίκη και η φυλάκιση του Κολοκοτρώνη ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ..ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ( ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ )

Η σκευωρία που εξυφάνθη εναντίον του κατέληξε στο να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία και να συλληφθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 1833 μαζί με τον Πλαπούτα, το γιο του Γενναίο, τον Τζαβέλα, τον Νικηταρά και άλλους στρατιωτικούς με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν συνομωσία εναντίον του ανήλικου βασιλιά Όθωνα και της κυβέρνησης.
Ο Γέρος, ρωτήθηκε στο δικαστήριο «Τι επάγγελμα έχεις;» και έδωσε την ιστορική απάντηση «Στρατιωτικός! Κρατάω σαράντα εννιά χρόνους στο χέρι το ντουφέκι και πολεμώ για την πατρίδα!», ρίγος και δέος κατέλαβε ακόμη και τους εχθρούς του στρατηλάτη.

Επί είκοσι ημέρες παρέλαυναν προ του δικαστηρίου οι μάρτυρες και ήταν σαν να παρέλαυναν όλα ....

ΡΗΓΑΣ Ο ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά».ΒΙΝΤΕΟ.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ
Έχουν περάσει 216 χρόνια από το θάνατό του κι εξακολουθεί να λάμπει ως φωτεινό αστέρι στο ιστορικό στερέωμα της Πατρίδας μας ο Ρήγας Φεραίος, ο Βελεστινλής. 


Και είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για όσους από εμάς αναζητούν πρότυπα που θα τους εμψυχώσουν στους δυσοίωνους σημερινούς καιρούς και θα τους δείξουν τον δρόμο προς την ελευθερία της σκέψης, την ελευθερία της Πατρίδας από κάθε είδους εξαρτήσεις ή την ελευθερία του να ονειρεύεσαι ένα καλύτερο κόσμο, αλλά ακόμη και για τους  γειτονικούς μας πολυβασανισμένους βαλκανικούς λαούς.

Δεν θα σκιαγραφήσω τη μορφή και το έργο ενός μεγάλου, όπως είναι ο Ρήγας, και μάλιστα μετά τον πλούτο τόσων εκδόσεων και  δημοσιευμάτων,  σχετικών με τη ζωή και το έργο του, που αφθονούν ως τις μέρες μας. Θα περιοριστώ μόνο ....

...ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΝ ....ΑΛΛΟΙ !!!

Ατάραχος στη φουρτούνα ο ναύαρχος Μιαούλης

Ο ναύαρχος Μιαούλης ήταν θαλασσοδαρμένος και ατρόμητος ναυτικός.

Κάποτε έπεσε σε μεγάλη φουρτούνα.

Ατάραχος επέβλεπε τον πλου του καραβιού.

Ομως το πλήρωμα είχε τρομοκρατηθεί.

Οι ναύτες πήραν μια ....

ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΙΕΣ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ.....!!!!

Μια Τουρκοπούλα από την Τρίπολη μετά την κατάληψη της πόλης έμεινε μόνη την πήρε λοιπόν ο Καραϊσκάκης την βάφτισε Μαρία και την είχε στο στρατόπεδο του ψυχοκόρη.

Η Μαρία ντύθηκε αγόρι με φουστανέλα και την φώναζαν Ζαφείρη, έτσι για να μη σκανταλίζει, ήταν το αίσθημα του χωρίς έρωτα, η ορτινάτζα του, που του στάθηκε μέχρι ....

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ..!!

Αν νιώθεις ότι ζεις μέσα σε μία φυλακή, ενώ κατοικείς στην πατρίδα σου, τότε σκέψου το πνεύμα του Κολοκοτρώνη και ετοιμάσου να δράσεις.
Κι αν δεν γνωρίζεις καλά την συμβολή της Φιλικής Εταιρείας, θυμίσου ότι οι εχθροί μας την ονόμαζαν μυστική, καθώς το απέδειξαν οι μεταφράσεις του Αλέξανδρου Καραθεοδωρή, που είχε πρόσβαση στο μυστικοφύλακα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Αν ακούς πολλούς να μιλούν, μην ξεχάσεις ποτέ ότι ...