Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ CDS! ΕΘΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΠΟΝΗ!!!

65 CD ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ… Ακόμα και το ξέπλυμα του 2009 από αυτούς που γνώριζαν το σχέδιο Παπανδρέου και έβγαλαν τα λεφτά τους έξω!

Κάνουν φοροεπιδρομές σε μισθούς και συντάξεις, βάζουν χαράτσια ακόμα και στην Υγεία και την ίδια ώρα «ξεχνάνε» να ψάξουν τους μεγάλους φοροφυγάδες

και τους ξεπλυματίες μαύρου χρήματος, αν και έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία.

Εξήντα πέντε CD, στα οποία περιλαμβάνονται τα στοιχεία όλων όσοι φοροδιέφυγαν ή και ξέπλυναν μαύρο χρήμα σε βάθος δωδεκαετίας (από το 2000 ώς το 2012), «αραχνιάζουν» στα ντουλάπια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) εδώ και ενάμιση χρόνο.

Το υλικό-βόμβα, από την επεξεργασία του οποίου (διασταύρωση των ηλεκτρονικών αρχείων) θα μπορούσε ακόμα και να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, ανακάλυψαν...

Η καταστροφή της χώρας ΗΤΑΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ

Ήταν “φόνος” εκ προμελέτης η διάλυση της Ελλάδας αφού είχε εξαγγελθεί από το 2005.

Θα πρέπει να είναι κανείς τουλάχιστον ηλίθιος να πιστεύει ότι έφταιξαν οι
‘Ελληνες πολίτες που το πολιτικό προσωπικό, το οποίο ψήφισαν, ήταν διεφθαρμένο και συμμαχούσε με τη ντόπια πλουτοκρατία και κατά προέκταση με τους διεφθαρμένους της Ε. Ε, όταν και τα μέσα ενημέρωσης απεδείχθησαν συμμέτοχα στο όλο σκηνικό. 


Κατά συνέπεια υπήρξαν διαφθορείς και διεφθαρμένοι και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα γεγονότα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σήμερα.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως το πρώτο βήμα ξεκίνησε από τους Ευρωπαίους δανειστές οι οποίοι ανεξέλεγκτα δάνειζαν το Ελληνικό κράτος με τεράστια ποσά ώστε να φτάσει σε σημείο αδυναμίας αποπληρωμής του χρέους. 


Η φάκα στήθηκε με την ανοχή των Ελλήνων πολιτικών αφού οι μίζες που προσέφεραν απλόχερα οι ξένοι ήταν δέλεαρ ακαταμάχητο. Από την άλλη οι ξένοι εταίροι μας βλέποντας την αδυναμία των Ελληνικών κυβερνήσεων κερδοσκοπούσαν ανενόχλητοι.

Με λίγα λόγια το καθεστώς .....

Πως καρτερείς την Λευτεριά να σε' βρει ;

Ο δρόμος που εσύ χάραξες δεν είναι ο δικό της ,
καρδιά αλλού φυσά εκείνος ο αέρας και το ξέρεις ,


πλάσε με χέρια με αγάπη για τον λυτρωμό της .

Έμπα στον δρόμο της ζωής, ξεψάχνισε την ,
κοίτα να δεις ανάσα έχει που στερεύει .
Είναι αυτήν που σε'χει προσπεράσει
ή είναι αυτήν που ν' αναστηθεί γυρεύει ;

Μα εγώ πως χάθηκα κι απομακρύνθηκα από εκείνη ,
μήπως στον φόρτο της ζωής και στα γυρεύω ,
ή μήπως στον πόνο ενός λαού που εγώ κωφεύω
και δεν θυμάμαι την αξία του λυτρωμού της ;

Της Λευτεριάς η ανάσα πως.....

Χαρείτε, από σήμερα είμαστε πρόεδροι των Ευρωπαίων Εγκληματιών..

Χαρείτε, από σήμερα είμαστε πρόεδροι των Ευρωπαίων Εγκληματιών. 

Έχουμε την μεγάλη τιμή να είμαστε η κεφαλή της μαφιόζικης οργάνωσης και ως αρχιμαφιόζοι θα πηγαίνουμε καβάλα στο άλογο πατώντας πάνω από πτώματα Ελλήνων που δεν κατάφεραν να αντέξουν την υπεροχή να είσαι Ευρωπαίος Εγκληματίας. 

Δεν είναι ειρωνεία των καιρών να πάρει η Ελλάδα την προεδρία, ήταν το κέρδος που θα είχαν οι εντόπιοι μαφιόζοι αφού κατάφεραν να έχουν στην ηγεσία της χώρας εγκληματίες, δοσιλόγους, ρουφιάνους και από κάτω έναν ξεδιάντροπο κομματικό λαό να φυλάει τις χλιδάτες γιάφκες της.. 

Η ελληνική ηγεσία έφθασε στο απόγειο της παγκόσμιας λοβιτούρας μέσα σε μόνο 4 χρόνια δραστηριότητας, ως ομάδα των πιο αποδοτικών εκκαθαριστών παγκοσμίως εν καιρώ ειρήνης.

Ας σταματήσει πια ο λαός να τα ρίχνει για τα όσα συμβαίνουν στους δανειστές και στους εταίρους. Ο ελληνικός λαός από σήμερα προεδρεύει της Ε.Ε με τους ψηφισμένους .....

Ο Σαμαράς θέλει «δώρο», αλλά η Γερμανία έχει άλλα σχέδια…

Σαν κεραυνός έπεσαν στο Μαξίμου το άρθρο του «Σπίγκελ», οι δηλώσεις του προέδρου του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (DIW) κ. Μαρσέλ Φράτσερ και οι δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ για την Ελλάδα. 

Στην κυβέρνηση πάγωσαν από τον κοινό παρονομαστή αυτών των δηλώσεων: όχι μόνο δεν θα υπάρξουν «δώρα» από τους δανειστές προς την κυβέρνηση, αλλά δεν θα υπάρξει καν νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έστω και ήπιας μορφής!

Από τη μια οι ταπεινωτικές εκφράσεις στο άρθρο του «Σπίγκελ» και απλό την άλλη η συγχορδία των τριών «γερμανικών φωνών», δεν επιτρέπουν παρερμηνείες και αυταπάτες: όλα αυτά εκφράζουν το νέο πνεύμα που διαμορφώνεται στη γερμανική ελίτ απέναντι στην Ελλάδα και συνιστούν ένα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» της κυβέρνησης και....

Υπέρ των θέσεων των Σκοπίων ο αυστριακός ΥΠΕΞ...

Σε τερματισμό του ελληνικού μπλοκαρίσματος στη διένεξη για την ονομασία των Σκοπίων, ενόψει της προεδρίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό το εξάμηνο, καθώς η Αθήνα «προφανώς ενδιαφέρεται να έχει επιτυχίες στη διάρκεια της προεδρίας της», ελπίζει ο νέος υπουργός
Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς -του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος- όπως δήλωσε ο ίδιος, μετά τις συνομιλίες που είχε, την Τρίτη, στις Βρυξέλλες, με τον επίτροπο Διεύρυνσης Στέφαν Φιούλε.

Πρόσθεσε δε, πως με τον επίτροπο της ΕΕ συμφώνησαν, σχετικά γρήγορα, ότι το θέμα της ονομασίας δεν θα πρέπει να αποτελεί ζήτημα που παρεμποδίζει την προοπτική ένταξης των Σκοπίων.

«Ελπίζω πως στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας μπορεί να συμβεί κάτι, διότι σκέπτομαι ότι η Ελλάδα, σίγουρα, ενδιαφέρεται....

Μας δουλεύει ψιλό γαζί ο Τσολάκογλου! Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση…

Η Ελλάδα με τεράστιες θυσίες αφήνει πίσω της την κρίση, τόνισε ο Πρωθυπουργός, στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας.

Όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς, η ελληνική Προεδρία θα επιδιώξει την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, τη διαχείριση της μετανάστευσης, τη θωρακιση της εσωτερικής και της εξωτερικής ασφάλειας.

Η Ευρώπη είναι η κοινή μας αναζήτηση, είπε από την πλευρά ο κ. Μπαρόζο, παίρνοντας ...

Τουρκική φρενίτιδα παραβιάσεων σήμερα στο Αιγαίο με την τουρκική Αεροπορία και το Ναυτικό να πραγματοποιούν ένα πρωτοφανή αριθμό παραβιάσεων μέσα σε μια μόλις ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα 6 τουρκικά αεροσκάφη και ένα CN-235MPA του τουρκικού Ναυτικού προερχόμενο από τη βάση του Ντάλαμαν πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 19 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χ΄ώρου (ΕΕΧ).

Από τα τουρκικά αεροσκάφη τα 2 έφεραν οπλισμό και η τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε σε όλο πρακτικά το Αιγαίο από το βορά μέχρι και Ν.Α. στο ύψος της Ρόδου και του Καστελόριζου.

Φυσικά η ημέρα που διάλεξε....

ΣΒΟΜΠΟΝΤΑ : ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ - ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, καταφέρεται εναντίον της Τρόικας και του τρόπου που διαχειρίστηκε την ελληνική κρίση. Αυτή τη φορά, όμως, στο μήνυμά του ενόψει της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, εμφανίστηκε με 
επιθετικές διαθέσεις. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: «οι Τροϊκανοί έχουν αποτύχει και κανείς δεν τους σταματάει - γιατί δεν υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος. 


Αυτή η απουσία δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι ασύμβατη....

Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ: "Μετά την ουσιαστική, η τυπική κατάλυση κυριαρχίας της χώρας..."‏ ΒΙΝΤΕΟ

 "Μετά την ουσιαστική, η τυπική κατάλυση κυριαρχίας της χώρας..."

Ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 του Ηρακλείου Κρήτης και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, και σχολιάζοντας την απαγόρευση των συναθροίσεων στην Αθήνα κατά την ανάληψη της προεδρίας στην Ε.Ε. , έκανε λόγο για μελλοντική επέμβαση παντός είδους στην Ελλάδα, αλλάζοντας ακόμη και τα τυπικά χαρακτηριστικά του ελληνικού κράτους.

H χώρα μετά την ουσιαστική κατάλυση της κυριαρχίας της, οδηγείται και σε τυπική , όπου το μόνο που ενδιαφέρει και τους κυβερνώντες, είναι ο νόμος και η τάξη σε μία σιδερόφραχτη Ευρώπη κατά τον Μπαρόζο για τα κεκτημένα των ελίτ, αδιαφορώντας για τους λαούς και...

ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ …….

ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ …….
Την καταστροφή της Ελλάδας την βλέπουμε να συντελείται από 30ετίας με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς την τελευταία 5ετία ….
Αυτά τα είδαμε και τώρα τι γίνεται ???? Που είναι οι προτάσεις, που είναι οι λύσεις ???
- Μελετώντας τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους – αν η παιδεία μας το επιτρέπει – προκειμένου να ανακτήσουμε τις αξίες που χάσαμε τα τελευταία 30 χρόνια ….
- Συγκροτώντας μικρές εστίες πολιτών, με τον αδελφό, τον φίλο, τον γείτονα κ.λπ., που βασισμένοι σ αυτές τις αρχές θα διογκωθούν σε ομάδες ανάλυσης & δράσης ….
- Ενωμένοι με όλες τις ομάδες πολιτών που πιστά ενεργοποιούνται, χωρίς αρχηγικές βλέψεις, με στόχο την ανασύσταση της χώρας μας και την καταξίωση της στη θέση που της αρμόζει ….
- Αξιοποιώντας όλους τους μετέχοντες στις ομάδες συνεργασίας, για τη διαμόρφωση προτάσεων ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του ισχύοντος καθεστώτος υποδούλωσης της πατρίδας μας ….
- Kαι πάνω από όλα ενισχύοντας το εθνικό και πατριωτικό μας φρόνημα, γεγονός που αποτελεί το μοναδικό φράγμα αντίστασης στα αλλοτριωτικά σχέδια της παγκοσμιοποίησης …… 
Πρέπει όλοι να το καταλάβουμε ότι η έξοδος από τον βούρκο, απαιτεί ανάταση του πνεύματος, έξοδο από την παρακμή και επαναφορά σε αξίες για να μην πάνε οι προσπάθειες μας στράφι …. Πρώτα από όλα λοιπόν ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ γιατί πρέπει να ξαναγίνουμε άνθρωποι, να ξαναγίνουμε ΕΛΛΗΝΕΣ ….
Μην πιπιλάτε την καραμέλα ότι δεν εμπιστεύεστε κανέναν γιατί μέσα από ανατροπές ξεφυτρώνουν ηγέτες ….
Έχω την πίστη ότι οι Έλληνες δεν είναι νωθροί , δεν είναι ψεκασμένοι και σιγά σιγά συνειδητοποιούν ότι δεν είναι συνεργοί στην οικονομική κατάντια του κράτους. Και είμαι σίγουρος ότι αυτός ο λαός, που 4.000 χρόνια επιβιώνει, θα αφυπνισθεί μια και καλή τώρα, τώρα που αντιλαμβάνεται ότι σκόπιμα βεβηλώνονται «ΟΙ ΑΞΙΕΣ & ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ….
ΟΧΙ λοιπόν, όσο κι αν το σχέδιο τους προχωρά, όσο κι αν πέτυχαν σε άλλα σημεία του πλανήτη, σ αυτήν τη μικρή κουκίδα της γης ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ !!!!!!!

Συμφωνείτε ? Αν ναι κοινοποιείστε το, γιατί η ενημέρωση είναι όπλο αντίστασης ….
Την καταστροφή της Ελλάδας την βλέπουμε να συντελείται από 30ετίας με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς την τελευταία 5ετία ….

Αυτά τα είδαμε και τώρα τι γίνεται ???? Που είναι οι προτάσεις, που είναι οι λύσεις ???

- Μελετώντας τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους – αν η παιδεία μας το επιτρέπει – προκειμένου να ανακτήσουμε τις αξίες που χάσαμε τα τελευταία 30 χρόνια ….


- Συγκροτώντας μικρές εστίες πολιτών, με τον αδελφό, τον φίλο, τον γείτονα κ.λπ., που βασισμένοι σ αυτές τις αρχές θα διογκωθούν σε ομάδες ανάλυσης & δράσης ….


- Ενωμένοι με όλες τις ομάδες πολιτών που....

ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!

Vavel
Ενώ έχουμε εισέλθει πλέον στο νέο έτος, ο Πρωθυπουργός της μνημονιακής εξαρτήσεως και του ενταφιασμού των Ελλήνων, Α. Σαμαράς, στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του υπεσχέθη ανάκαμψη...
...«φως στον ορίζοντα» εντός του 2014 και άλλα… φαιδρά που μόνον σε πνευματικά καθυστερημένους απευθύνονται. 

Φυσικά και ο πρωθυπουργός γνωρίζει άριστα τι πράττει. 

Προκειμένου να θανατώσεις έναν οργανισμό, είναι προτιμότερο πρώτα να τον…
αποκοιμήσεις, ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις…

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, κατά μέσο όρο ο Έλληνας σήμερα έχει επωμισθεί μέσω του εξωτερικού χρέους, ένα προσωπικό χρέος που υπερβαίνει τα 37.000 Ευρώ. 

Την ίδια ώρα, χώρες που διαθέτουν υπερπολλαπλάσια χρέη διαθέτουν πιστοληπτική ικανότητα 3Α ενώ τα ελληνικά ομόλογα χαρακτηρίζονται ως αναξιόπιστα…

Αυτό το γεγονός οφείλεται στους τρεις διεθνείς οίκους αξιολογήσεως και πιστοληπτικής ικανότητας, που είναι οι Standard and Poor, Moody's. 

Της υπαγωγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ και στην κηδεμονία της τρόϊκας, προηγήθηκε μία άνευ προηγουμένου «τεχνητή» υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητος της χώρας μας, υποβάθμιση η οποία έγινε εντέχνως με άκρως υποκειμενικά κριτήρια .....

Τα γυρίζουν οι Γερμανοί, θέλουν νέο πακέτο και Μνημόνιο..

Τα γυρίζουν οι Γερμανοί, θέλουν νέο πακέτο και Μνημόνιο
Για να παραμείνει η Ελλάδα σε καθεστώς αυστηρής εποπτείας...
Ενώ η κυβέρνηση ποντάρει στο πρωτογενές πλεόνασμα για να επιτύχει συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους και να  μπορέσουμε εν συνεχεία να βγούμε στις αγορές, διαπιστώνει – ή τουλάχιστον φοβάται - ότι η Γερμανία και οι συνοδοιπόροι της αλλάζουν στάση: 

 Δεν θέλουν να διευθετηθεί το ελληνικό πρόβλημα  με συρραφή εμβαλωματικών λύσεων, αλλά προτιμούν δοθεί ένα ακόμη πακέτο βοήθειας και να  συναφθεί νέο Μνημόνιο, ώστε να παραμείνει η χώρα σε καθεστώς αυστηρής εποπτείας. 


Ως ένδειξη αυτής της μεταστροφής απόψεων και επιδιώξεων των ισχυρών εταίρων-δανειστών μας ερμηνεύονται οι πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων, που μίλησαν για το ενδεχόμενο  χορήγησης  νέου χρηματοδοτικού ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΜ”Ε”!


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ! Η δικαιοσύνη παίρνει το όπλο της και δίνει τέλος στην φαρσοκωμωδία κυβέρνησης – διαπλοκής! Πλήρης δικαίωση του Ολυμπία, με τους εισαγγελεις να υιοθετουν στο ακέραιο τα επιχειρήματα που παραθέσαμε εδώ και εδώΔιαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:“Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου σχετικά με δηλώσεις Υπουργού Δημόσιας Τάξης όσον αφορά στο χειρισμό υποθέσεων τρομοκρατίας από τη Δικαιοσύνη”.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή : 
(α) συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Εφημερίδα «Καθημερινή» της 4/5-1-2014 («Δεν βαδίζει στα τυφλά η ΕΛ.ΑΣ»), στην οποία –εκτός άλλων- κάνει λόγο «για μη ύπαρξη οιασδήποτε συνέπειας σε δικαστικούς λειτουργούς που ευθύνονται για την άφεση ελευθέρου επικίνδυνου τρομοκράτη λόγω ....

Αυτοανακηρύχθηκε… «αναπληρωτής πρωθυπουργός» ο Βενιζέλος!!!

Στο λεξικό δίπλα στις λέξεις αλαζονεία και ματαιοδοξία σίγουρα το πρώτο όνομα θα ήταν του Βενιζέλου.

Όπως βλέπετε και στα μηνύματα που στέλνει στο twitter από τον επίσημο λογαριασμό της ελληνικής προεδρίας υπογράφει ως ...

Η κρίση χρεών γίνεται ξανά κρίση των τραπεζών...

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να αναμένουμε μια γρήγορη (2014) ή δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας (βλ., ρυθμούς ανάπτυξης 3%-4% του ΑΕΠ τα προσεχή έτη, όπως λογαριάζει το Μνημόνιο) είναι η επιστροφή στην κρίση χρεών, με τη μορφή μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης. 

Το 2008-2009 η χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε αντιμετωπίστηκε με δύο τρόπους: τα κράτη επωμίστηκαν το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοπιστωτικών ζημιών, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος και μετακυλίοντας το βάρος του λογαριασμού στους φορολογούμενους πολίτες, την ίδια ώρα που οι τράπεζες κουκούλωσαν το πρόβλημα υπερδανεισμού του ιδιωτικού τομέα (επιχειρήσεις, νοικοκυριά), δηλαδή των μη εξυπηρετούμενων (κόκκινων ή κακών) δανείων τους, αναχρηματοδοτώντας τα σαν να μην ....

ΟΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ -"ΣΩΤΗΡΩΝ"



ΣΑΝ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ"


Το Κοινοτικό έντυπο EU OBSERVER, το οποίο κατονομάζει γνωστές εταιρείες χρηματοοικονομικών συμβουλών όπως η BlackRock, αναφέρει πως οι εταιρείες αυτές βγάζουν λεφτά δίνοντας συμβουλές απομύζυσης των Ευρωπάιων πολιτών για τις οποίες ακριβοπληρώνονται.

Σύμφωνα με το Κοινοτικό Εντυπο, χρηματοοικονομικές εταιρείες παρείχαν συμβουλές για την διάσωση τεσσάρων χωρών που μέχρι πρότινος ακολουθούσαν μνημονιακά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς καμία εξασφάλιση.

«Οι χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές εταιρείες, έχουν παίξει κεντρικό ρόλο ...

Πότε το Δημόσιο θα δεσμεύει το 50% των καταθέσεων.

Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το Δημόσιο θα δεσμεύει το 50% των καταθέσεων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και θα επιβάλει περιοριστικά μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, αναφέρεται εγκύκλιος του γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη εγκύκλιος, που η φορολογική διοίκηση διαπιστώνει κατόπιν φορολογικού ελέγχου παραβάσεις φοροδιαφυγής, θα πρέπει να δεσμεύει το 50% των καταθέσεων, των πάσης φύσεωςλογαριασμών, όπως ιδίως των κοινών, υφιστάμενων ή νέων, των χρηματικών παρακαταθηκών και του χρηματικού περιεχομένου τωνθυρίδων του παραβάτη σε εμπορικές τράπεζες και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ).

Θα δεσμεύεται στο σύνολό του το μη χρηματικό περιεχόμενο θυρίδων ως και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες.

Επίσης, με βάση την εγκύκλιο απαγορεύεται να ...

Η εφαρμογή του μνημονίου ακυρώνει την κοινή λογική.

 «Μα γιατί τόσες διαψεύσεις;» 

Την απορία εξέφραζε τις προάλλες μια διεθνής ομάδα ερευνητών που παρακολουθούν την καταστροφική επίδραση που έχει η παρατεταμένη λιτότητα στην ελληνική δημόσια υγεία.

Όσα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα αποδεικνύοντας τη δραματική αλλαγή βασικών μεγεθών τα τελευταία χρόνια (από το προσδόκιμο ζωής μέχρι τον αριθμό αυτοκτονιών, την κατακόρυφη αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ή την αύξηση των ανθρώπων που δεν περιθάλπονται όπως πρέπει), αντί να αντιμετωπίζονται από τους επίσημους ελληνικούς φορείς ως βάση ....

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ. Κατασχέσεις για όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Κατασχέσεις για όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ
«Ραβασάκια» θα ξεκινήσει να στέλνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ το 2011 και το 2012. 

Το υπουργείο, ύστερα από απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσει όσους φορολογούμενους δεν κατέβαλαν το ΕΕΤΗΔΕ για το 2011 και το 2012. 

Αν οι ιδιοκτήτες δεν πληρώσουν το ποσό που θα βεβαιώσει η εφορία τότε αυτό .....

Γερμανικός προτεσταντισμός και ελληνικός εθνολαϊκισμός.

Μουζέλης Νίκος  

Οπως έχει ήδη ειπωθεί, το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται σε ένα μεγάλο βαθμό από την ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας. Και λόγω του ότι είναι η κύρια οικονομική δύναμη στον ευρωπαϊκό χώρο και λόγω του ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου δεν φαίνεται να είναι ικανές να δημιουργήσουν μια ισχυρή συμμαχία με σκοπό την άμβλυνση της γερμανικής πολιτικοοικονομικής κυριαρχίας. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ένας συνδυασμός λαϊκισμού και νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας οδηγεί σήμερα τις κύριες γερμανικές ελίτ σε μια πολιτική που, αν δεν αλλάξει, θα οδηγήσει στη διάλυση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.
Εξηγούμαι: στην ευρωζώνη, καλώς ή κακώς, έχουμε οικονομίες που βρίσκονται για μακροϊστορικούς λόγους σε διαφορετικά ..

Οι 4 προκλήσεις για το Νότο της ΕΕ.

Μουρμούρας Γιάννης  
Η πρόσφατη διπλή κρίση δημοσίου χρέους - τραπεζών στην ευρωπεριφέρεια ανέδειξε ανάγλυφα τον καταστροφικό γόρδιο δεσμό μεταξύ κρατών και τραπεζικού τομέα, με την ιδιαιτερότητα βέβαια ότι τώρα αφορά κράτη-μέλη μιας νομισματικής ένωσης. 


Η κρίση αυτή ξεδιπλώθηκε με διαφορετικό τρόπο για τα κράτη της ευρωπεριφέρειας: για παράδειγμα στην Ελλάδα η κρίση ξεκίνησε αρχικά ως κρίση δημόσιου δανεισμού, μετά έγινε κρίση φερεγγυότητας του χρέους, που εν τέλει εξελίχθηκε και σε τραπεζική εξαιτίας του PSI+ και της ραγδαίας αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων λόγω της βαθιάς ύφεσης. 

Στη δε Ισπανία η κρίση προκλήθηκε ...

Έρχεται το «Κόμμα του Facebook»;

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το πολιτικό σύστημα δεν διέρχεται απλά μια περίοδο κρίσης αλλά, πολύ περισσότερο, βρίσκεται σε μια φάση «μετάλλαξης». 

Κοινή διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι «τα κόμματα της μεταπολίτευσης έχουν πεθάνει» και κάτι νέο ενδέχεται να γεννηθεί από τους τόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το εκλογικό σώμα αναζητά διακαώς ένα νέο πολιτικό σχηματισμό που θα αποτελείται από ανθρώπους που δεν θα έχουν καμία απολύτως εξάρτηση από κανένα εξωθεσμικό κέντρο και θα μπορέσουν να οδηγήσουν τη χώρα σε απάνεμο λιμάνι. 
Παράλληλα, μέσα από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης γεννιέται ένα νέο «κοινωνικό κίνημα» που δεν περιορίζεται μόνο στην στείρα αντίδραση, αλλά έχει προτάσεις και θέσεις για κάτι καλύτερο, αν και βεβαίως κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα σχηματοποιηθεί....

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ..ΑΚΟΥΣΑΤΕ....ΔΙΑΤΑΓΜΑ ...!!!

Από 1ης Ιανουαρίου 2014, ισχύουν οι κάτωθι αποφάσεις του Πανδοσολογιότατου, κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής Εκκαθάρισης προεδρεύοντος του Vizekanzler Αντώνη Γκαβού:

Όσοι αυτοκτονούν το κάνουν από ερωτική απογοήτευση. 


Περισσότερη έρευνα απαγορεύεται. 

Πιθανά σημειώματα των αυτοχείρων καταστρέφονται.

Οι φτωχοί να θεωρούνται αναγκαίο καλό για την ανάπτυξη. 


Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια ανάλυσης θεωρείται εξτρεμιστική πράξη και τιμωρείται.

Η απαγόρευση μετάδοσης θλιβερών ειδήσεων παραμένει σε....

Τιτανομαχία για να “μπλοκαριστούν” οι έρευνες για τις μίζες! Ποιοι βάζουν φρένο....

“Βαλτώνει” η έρευνα για τα εξοπλιστικά; Πολλοί φοβούνται τις τελευταίες ώρες για διαφορετικούς όμως λόγους. 

Οι μεν είναι οι εμπλεκόμενοι στις μίζες που τρέμουν μήπως το όνομά τους βγει στον αέρα και πολύ περισσότερο μήπως ελεγχθούν. 

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες : η λεγόμενη …μαρίδα αλλά και οι “βαρόνοι” οι πιο επίφοβοι έχουν ήδη μετακινηθεί προς άλλες ηπείρους ώστε να έχουν απόσταση ασφαλείας και να διαχειριστούν την έκρηξη αν γίνει βέβαια.

Από την άλλη υπάρχουν αυτοί που φοβούνται ότι η ....

Το Βερολίνο τελειώνει τον υποτακτικό του...

Ήδη η Άνγκελα Μέρκελ, πριν την απόφαση του ελληνικού λαού, έχει στείλει το δικό της μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά και στους υπόλοιπους ιδιοτελείς συνεργάτες του Βερολίνου: «Game Over».

Η Γερμανική κυβέρνηση δεν αποκλείει νέο «πακέτο βοήθειας» προς την Αθήνα. Το γερμανικό περιοδικό Spiegel αντιμετωπίζει με τουλάχιστον ειρωνική διάθεση τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντάς τον «κατά φαντασίαν θεραπευμένο». 


Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel προαναγγέλλει με βεβαιότητα τον θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ και τη συντριβή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του Μαΐου. 

Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι ....

Σαμαράς και Σουλτς αναβάλλουν την αξιολόγηση της τρόικας..Γιατί άραγε ;;;;

Σε αναβολή φαίνεται να οδηγείται η επίσκεψη στην Αθήνα της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας.

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, αλλά σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναβάλλεται για κάποιες μέρες. 

Η αναβολή, έγινε έπειτα ....

65... λίστες Λαγκάρντ αραχνιάζουν στο ΣΔΟΕ.

Κάνουν φοροεπιδρομές σε μισθούς και συντάξεις, βάζουν χαράτσια ακόμα και στην Υγεία και την ίδια ώρα «ξεχνάνε» να ψάξουν τους μεγάλους φοροφυγάδες και τους....

NEO Σοκ από Γερμανό χρηματιστή: " Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματα της! " Έλα καλέ τώρα!

Σοκ από Γερμανό χρηματιστή: " Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματα της! "ΨΕΥΤΗΣ & ΘΕΑΤΡΙΝΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;
Ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου. 

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές....

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν....

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ.!


Με απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις την Τετάρτη στην Αθήνα, λόγω των υψηλών προσκεκλημένων που αναμένονται για την επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τις 06:00 έως τις 24:00 της Τετάρτης, και αφορά στους εξής δρόμους:...

Τέταρτη επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών Jacob Lew (ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ)...στην Ευρώπη

LEW-SOIMPLE01
Στην τέταρτη επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών Jacob Lew στην Ευρώπη από την ανάληψη του αξιώματος του, συγκεκριμένα σε Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία, αναφέρονται ο Howard Schneider σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WASHINGTON POST (“Lew, in brief trip to Europe, to press for crisis fight to continue”) και οι Kasia Klimasinska και Ian Katz στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG (“Lew Will Push EU to Avoid Race to Bottom on Finance Rules”).
Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών – ο οποίος ζήτησε ....