Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΠΑΛΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ- Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ .

Greek Spirit

6-2-2017

Η Γερμανία αφού απομύζησε την Ευρώπη, και όχι μόνο τον νότο, αφού φθήνηνε τεχνητά τον χρυσό παγκοσμίως για να τον αγοράσει η ίδια και αφού μεγάλωσε τα αποθέματα της σε πολύτιμο μέταλλο, είναι έτοιμη πλέον για την τελική πράξη του δράματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι επαναπάτρισε ακόμα και τα αποθέματα της σε χρυσό που φυλάσσονταν στις ΗΠΑ .

Η Γερμανία δεν έχει κανέναν πρόβλημα να συνεχίσει την ύπαρξη της ή Ε.Ε. με την σημερινή της μορφή, δηλαδή με την γενοκτονία των νότιων, την εισροή τριτοκοσμικών μεταναστών, την οικονομική αποδυνάμωση του βορά και την οικονομική επικυριαρχία του Δ΄Ράιχ.
Από την άλλη δεν έχει και κανένα πρόβλημα εάν η Ε.Ε.διαλυθεί, αρκεί να διαλυθεί με αργό τρόπο ο οποίος θα επιτρέπει....

Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ! Πως διασφαλίζει το μέλλον της Ρωσίας.

Το  στρατό του αύριο χτίζει ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Πρόκειται να ένα στρατό νέο όπου μπορούν να συμμετάσχουν κορίτσια και αγόρια ηλικίας από 10 ετών και πάνω τα οποία αποκτούν στρατιωτικές δεξιότητες. 


Από το να χειρίζονται Καλάσνικοφ, μέχρι να παλεύουν ή να πέφτουν με αλεξίπτωτο.

Ο ιθύνων νους πίσω από αυτή τη δύναμη είναι ...

Το αληθινό γερμανικό πόκερ.

289
Η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει τη διάλυση της Ευρωζώνης, χωρίς όμως να θεωρηθεί η ίδια υπεύθυνη, επιλέγοντας το ρόλο της αθώας περιστεράς – επειδή δεν έχει τίποτα άλλο να κερδίσει από το ευρώ, ενώ εξασφάλισε πλέον την κυρίαρχη θέση της στην ήπειρο μας.   
«Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι, είναι το μόνο υπεύθυνο για τα δεινά του – λόγω της έμφυτης διαφθοράς του, της εγγενούς οκνηρίας του, της σπατάλης του, της διανοητικής ανεπάρκειάς του, των μειωμένων ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του.
Πρόκειται ουσιαστικά για κάτι ανάλογο με τη γνωστή θεωρία «blame game», σύμφωνα με την οποία ψάχνει κανείς την ενοχή για μία ποινικά κολάσιμη πράξη στο θύμα, αντί στο θύτη – όπου,....

Τέλος στην τραγωδία....

Ένα αποτυχημένο κράτος, σε καθεστώς κυλιόμενης πτώχευσης και σε μία εποχή που η Ευρωζώνη κινδυνεύει να διαλυθεί, ενώ προβλέπονται νομισματικοί και εμπορικοί πόλεμοι στον πλανήτη, δεν μπορεί να περιμένει άπρακτο τις αποφάσεις άλλων – ηχητικό
.Πριν ακόμη κρίνει κανείς οτιδήποτε, οφείλει να παραθέτει, καθώς επίσης να αξιολογεί όσο πιο αντικειμενικά μπορεί τα γεγονότα – τα οποία στην περίπτωση της Ελλάδας είναι τα εξής:
(α)  Η χώρα έχει ήδη μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος, αφού δεν μπορεί να επιβιώσει με δικά της μέσα, δεν είναι σε θέση να παρέχει ασφάλεια, ευημερία και νομιμότητα στους Πολίτες της, διοικείται από ξένους, ενώ οργιάζει η πολιτική διαπλοκή και διαφθορά.
Ακόμη χειρότερα, βρίσκεται σε καθεστώς κυλιόμενης πτώχευσης – η οποία ορίζεται ως ...

Προσδεθείτε!

5
«Στην πολιτική, οπότε και στην ιστορία, δεν υπάρχουν συμπτώσεις – ενώ οι μάζες είτε δεν κρίνουν καθόλου, είτε κρίνουν λανθασμένα» (G. le Bon)

Άποψη

Η καινούργια (σχετικά) μέθοδος που χρησιμοποιείται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σε σχέση με τη χειραγώγηση του πλήθους, των μαζών, είναι η «υπερβολική υπερβολή» – με την έννοια ότι, όσο πιο κραυγαλέα ψεύτικος είναι ένας ισχυρισμός, μία υπόσχεση, μία δέσμευση ή μία αιτιολογία ενός γεγονότος, τόσο πιο εύκολα πιστευτός γίνεται.
Η αιτία είναι το ότι, οι άνθρωποι αδυνατούν να αποδεχθούν πως θα μπορούσε να είναι κανείς τόσο ανόητος, θρασύς ή ανεύθυνος, ώστε να πει ένα τόσο υπερβολικά μεγάλο ψέμα – συμπεραίνοντας αυτόματα πως κάπου βασίζεται, σε κάτι που....

Goldman Sachs, η τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο....


Αποτέλεσμα εικόνας για Goldman Sachs, η τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο
Ψηλά από το αρχηγείο της Goldman Sachs, η ζωή κάτω μοιάζει με μακέτα. Τα αυτοκίνητα, τα έργα και οι άνθρωποι αποκτούν λιλιπούτειες διαστάσεις και η 

βουή του δρόμου δεν ακούγεται, λες και...
όλα αποτελούν μια προσομοίωση της πόλης. 


Δεν υπάρχει ούτε μια επιγραφή, μέσα ή έξω, που να δείχνει ότι κάποιος βρίσκεται στην έδρα της διάσημης τράπεζας, στον αριθμό 200 της Δυτικής Οδού, στο κάτω Μανχάταν. 

Το χολ της εισόδου είναι τεράστιο και λιτό και οι αίθουσες των πάνω ορόφων είναι απλές και χωρίς υπερβολές, με εξαίρεση την υπέροχη θέα του Αγάλματος της Ελευθερίας, του Empire State και σχεδόν ολόκληρης της Νέας Υόρκης.

Εκεί που τελειώνει η ηρεμία, στους πιο κάτω ορόφους, αρχίζει η δράση, με τους χρηματιστές να δίνουν εντολές αγοράς και πώλησης μετοχών. Αντίθετα με ....

Ο Έντι Ράμα δίνει τα αεροδρόμια της Αλβανίας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Οι μπίζνες του Ράμα με τον Ερντογάν απασχόλησαν την Κυριακή τα αλβανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο ελληνικής καταγωγής γενίτσαρος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είναι γνωστό ότι έχει επιλέξει για...
αφεντικό του τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχει μετατρέψει την Αλβανία σε τουρκικό προτεκτοράτο.
Ο Έντι Ράμα μετά ...

ΕΚΤ STATS 2017: ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για κουρεμα καταθεσεων
Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ "ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΤΙΑ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Όσοι ρωτάτε ποια ήταν η ατζέντα του σημερινού ραντεβού Στουρνάρα και τραπεζιτών, διαβάστε από την έκθεση της ΕΚΤ (Supervisory Banking Statistics - Ιανουάριος 2017) τους πίνακες με τα στατιστικά των ελληνικών τραπεζών και θα βρείτε μόνοι σας την απάντηση, αφού τα GREEK BANKS STATISTICS κάνουν την περίπτωση του κουρέματος των καταθέσεων να φαντάζει πλέον ως το καλό σενάριο !!! 
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ :

ΒΟΜΒΑ ΤΣΙΠΡΑ -Δεν πληρώνω καμμία δόση.Το Φθινόπωρο δεν θα υπάρχουν Μέρκελ-Σόιμπλε!

Δεν θα πληρώσουμε καμμία δόση εάν δεν μας κλείσουν την αξιολόγηση. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα…Το πιο πιθανό σενάριο είναι το Φθινόπωρο να μην υπάρχει ο Σόιμπλε υπουργός και η Μέρκελ καγκελάριος!
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο ..
πρωθυπουργός στους συνεργάτες του τις τελευταίες ώρες καθώς παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός ποντάρει πολλά στην πολύ πιθανή επικράτηση του SPD στη Γερμανία σε συνδυασμό με τη αφασία που δείχνει προς ώρας ο Σόιμπλε για την Ευρώπη και την εχθρότητα προς τη Γερμανία εξαιτίας της ....

Οι oβίδες του Τραμπ στον πόλεμο ΗΠΑ - Γερμανιάς.

Αν μείνουμε στην εικόνα ή καλύτερα στην εικονογράφηση, οι εντυπώσεις και τα συμπεράσματα παραπλανούν: 

Στο Βερολίνο, τελευταίο σταθμό μετά την Αθήνα της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη, ο αποχωρών πρόεδρος γευματίζει τετ α τετ με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και της παραδίδει τη σκυτάλη των φιλελεύθερων και δημοκρατικών αξιών της Δύσης, σαν να της ζητά να αντισταθεί στον επερχόμενο ανατρεπτικό τυφώνα Τραμπ.

Τα όσα ακολούθησαν στη μεταβατική περίοδο, και ιδίως
οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ και των στενών του συνεργατών στις δύο πρώτες βδομάδες τους στο Λευκό Οίκο, σε συνδυασμό με ...

Αριστείδης ο γιος του Λυσιμάχου (ο επονομαζόμενος Δίκαιος): μια βιογραφία.



Αριστείδης ο γιος του Λυσιμάχου

(σημ. Φιλίστωρος: γραμμένο και αφιερωμένο για τον Θοδωρή την Πηγή και το αγοράκι τους)

Ο Αριστείδης, ο γιος του Λυσιμάχου, υπήρξε ένας από τις κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες που ανέδειξε η Αρχαία Αθήνα. Γεννήθηκε το 550 π.Χ. περίπου και κατάγονταν από τον δήμο της Αλωπεκής της Αντιοχίδας φυλήςΑπό τα πρώτα βήματα του στον πολιτικό βίο της πόλης του, συνδέθηκε με τον ιδρυτή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας Κλεισθένη και προσχώρησε στο αριστοκρατικό κόμμα έχοντας ως βασικό του πολιτικό αντίπαλο τον Θεμιστοκλή. Το πρώτο πολιτικό αξίωμα που έλαβε ο Αριστείδης ήταν αυτό της επιμελητείας των δημοσίων εξόδων, όταν και αποκάλυψε μια σειρά από οικονομικά σκάνδαλα και ατασθαλίες τα οποία αφορούσαν τον Θεμιστοκλή και συνεργάτες του. Ο Θεμιστοκλής αντέδρασε αμέσως προσπαθώντας να του χρεώσει οικονομικές ατασθαλίες, αλλά ο Αριστείδης απέδειξε το αβάσιμο των ισχυρισμών αυτών προστατεύοντας το όνομα του και την τιμή του.

Η πρώτη Περσική εκστρατεία με τον Δάτη και τον Αρταφέρνη, βρίσκουν τον Αριστείδη έναν από τους δέκα εκλεγμένους στρατηγούς, οι οποίοι ως γνωστόν, αναλάμβαναν την συνολική διοίκηση του Αθηναϊκού στρατού ανά ημέρα. Ο Αριστείδης υπήρξε ο πρώτος ο οποίος παραιτήθηκε από την στρατηγία δίνοντας την θέση του στον Μιλτιάδη πείθοντας και τους υπολοίπους να πράξουν το ίδιο για να υπηρετηθεί αποτελεσματικότερα το συμφέρον της πατρίδας. Ο Μιλτιάδης με την στρατηγία του συνέτριψε τους Πέρσες στην μάχη του Μαραθώνα και ο Αριστείδης πολέμησε δίπλα στον πολιτικό του αντίπαλο Θεμιστοκλή στην....