Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Έτσι θα πάρουν τα ξένα funds τις Ελληνικές επιχειρήσεις;

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/article3682636.ece/BINARY/w660/money.jpgΤην πώληση στοιχείων του ενεργητικού των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, όπως για παράδειγμα «πακέτο» επιχειρηματικών δανείων, προωθεί εδώ και ένα μήνα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Τράπεζα της Ελλάδος και η τρόικα

Οι Έλληνες τραπεζίτες είναι απολύτως σύμφωνοι με αυτήν την προοπτική, λένε πληροφορίες, εφόσον έχουν διαθέσιμα κεφάλαια για να εγγράψουν τις ζημίες.

Γιατί όμως ένα.....

Ζούκμαν: Η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια της offshore φοροδιαφυγής.

Για τους φορολογικούς παραδείσους του πλανήτη που αποδεικνύονται κόλαση για τους συνειδητούς φορολογούμενους είναι το βιβλίο «Ο κρυμμένος πλούτος των εθνών» του Γκάμπριελ Ζούκμαν, καθηγητή στο London School of Economics, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πεδίο, με επιστημονική επιμέλεια του Φραγκίσκου Κουτεντάκη, λέκτορα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Κρήτης.

Πρόκειται για μια αποκαλυπτική έρευνα 133 σελίδων με.....

ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΙΓΗΝ ΙΧΘΥΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ .....ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ ...!!! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΟΛΟΥΣ ...?

Όταν διαπιστώνεις πως μία τράπεζα θα ανταλλάξει μία καινούργια μετοχή τιμής 0,30 € με 100 παλαιές που αγοράστηκαν πέρυσι για 170 €, κατανοείς πως με το ληστή που άφησες να μπει στο σπίτι σου, δεν θα επιβιώσεις εύκολα
Η αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών δεν ήταν ένα απλό σκάνδαλο, αλλά η μεγαλύτερη κλοπή του αιώνα. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία, αφού για ένα ελάχιστο ποσόν ξεπουλήθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μαζί με τα 44 δις € του δημοσίου και τις εγγυήσεις που έχει δώσει στο παρελθόν (περί τα 140 δις €,άρθρο)!
Θέλοντας τώρα να μας κοροϊδέψει καταπρόσωπο μία από τις τράπεζες, θεωρώντας μας προφανώς ανόητες και ανόητους, ανακοίνωσε πως θα αντικαταστήσει 100 παλαιές μετοχές με μία καινούργια. Αυτές οι 100 παλαιές αγοράστηκαν από το δημόσιο πέρυσι, με χρήματα δικά μας, στα 170 € (πηγή). Η μία νέα αγοράστηκε πρόσφατα στα 0,03 €, οπότε οι 100 που θα αντικατασταθούν κόστισαν στους κερδοσκόπους....

Με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, δεν θα χαθούν μόνο τα σπίτια και οι επιχειρήσεις των υπερχρεωμένων Ελλήνων αλλά, επίσης, των υπολοίπων - αφού θα καταρρεύσουν οι τιμές από την αλματώδη αύξηση της προσφοράς...

Εάν δεν εκδιωχθούν άμεσα οι συμμορίες που λυμαίνονται την Ελλάδα, το μέλλον μας θα είναι εξαιρετικά εφιαλτικό - δεν πρέπει λοιπόν να παρασυρόμαστε από ψεύτικες ελπίδες ενώ οφείλουμε να τρομοκρατηθούμε, αντί να είμαστε απλά φοβισμένοι
«Μία μεγάλη οικογένεια, με σημαντική ιστορία, καλεί στο σπίτι της που δεν συνειδητοποιεί τον πλούτο του, έναν τεχνικό για να επιδιορθώσει τα ετοιμόρροπα θεμέλια του. Ο τεχνικός, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα διαρρήκτης, βλέποντας τον πλούτο, αποφασίζει......

Γιατί σιωπούν τα πρόβατα;

Οι Έλληνες, παρά το ότι φάνηκε πως όποιο κόμμα και αν επέλεγαν πια, δεν θα απέφευγαν τα μνημόνια, τη λεηλασία, και τη σκλαβιά τους, έχουν χειραγωγούμενοι την ψευδαίσθηση ότι, μπορούν δημοκρατικά να μην αφελληνισθούν..
«Τόλμησε να χρησιμοποιήσεις τη δική σου λογική. Μόνο εάν αποφασίσουμε να θέσουμε το μυαλό μας στην υπηρεσία μας, να υπερβούμε αυτά που προκαλούν την ηθική μας απάθεια, να μην είμαστε πλέον πρόθυμοι να αποδεχθούμε την ψευδαίσθηση της γνώσης και της ορθολογικής πληροφόρησης, την ουτοπία της Δημοκρατίας, καθώς επίσης την φαντασίωση της ελευθερίας, τότε και μόνο τότε έχουμε μία κάποια ευκαιρία να αποφύγουμε τις τεχνικές χειρισμού και χειραγώγησης μας. Δεν είναι φυσικά ένα εύκολο έργο ή μία απλή διαδικασία, αλλά δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή – η απόφαση βέβαια να ανακτήσουμε την ελευθερία μας είναι δική μας» (Kant, με μικρές παρεμβάσεις).
Όταν το Μάιο του 2010 η Ελλάδα οδηγήθηκε σκόπιμα στο ΔΝΤ (σενάριο), μέσω της παραποίησης των στοιχείων για το έλλειμμα (από το 6,5% το 2007 στο 15,6% το 2009) και το δημόσιο χρέος (από το 107,2% του ΑΕΠ το 2007 στο 129,7%), σε συνδυασμό με την απίστευτη δυσφήμιση της παγκοσμίως από την τότε κυβέρνηση, οι Έλληνες δεν σιώπησαν ούτε λεπτό – γεμίζοντας τους δρόμους και τις πλατείες, διαδηλώνοντας μαζικά, καθώς επίσης δημιουργώντας το κίνημα των αγανακτισμένων.
Όλα αυτά σε μία εποχή που....

600 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες τον Οκτώβριο.

Μείωση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, κατά 600 εκατ. ευρώ δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος(ΤτΕ), τον Σεπτέμβριο.
Σε έναν εκλογικό μήνα
όπου οι πιέσεις των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (Capital Controls) επέτειναν την αβεβαιότητα, οι καταθέσεις ακολούθησαν την πτωτική πορεία που παρουσιάστηκε όλο το 2015, με εξαίρεση τα στοιχεία του Αυγούστου. 

Καθοριστικοί παράγοντες για την μείωση των καταθέσεων εκτιμώνται πως ήταν, οι αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις, που για την πληρωμή τους οι φορολογούμενοι τράβηξαν χρήματα από τους λογαριασμούς τους και τα Capital Controls, που ακόμα προκαλούσαν ανησυχία στους καταθέτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της (ΤτΕ), οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαμορφώθηκαν στα 121,08 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, από ....

Ρωσία: "H Τουρκία να μην τολμήσει να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου στα πλοία μας" - Πρειδοποιούν με γενικευμένη σύρραξη αν συμβεί κάτι τέτοιο.

του Βασίλη Καπούλα .

Η Ρωσία προειδοποίησε την Τουρκία με γενικευμένο πόλεμο αν τολμήσει να παραβιάσει τις διεθνείς συνθήκες και κλείσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στα ρωσικά πλοία.
 "Καλούμε την Τουρκία να..
να απέχει από οποιαδήποτε μονομερή πράξη παραβίασης των διεθνών κανόνων ελευθερίας της ναυσιπλοίας μέσω των Στενών του Βοσπόρου" ήταν η δήλωση του σεκπροσώπου του Κρεμλίνου Ν.Πεσκόφ, όταν κυκλοφόρησαν φήμες για πιθανή πρόθεση της Τουρκίας να κλείσει τα Στενά για να εμποδίσει ή να καθυστερήσει την ροή ρωσικών εφοδίων στην Συρία.


 Αν αυτό συμβεί υπάρχει ο θαλάσσιος δρόμος μέσω του Γιβραλτάρ ή της διώρυγας του Σουέζ αλλά θα χρειαστεί 13-14 μέρες στην πρώτη περίπτωση και 20 ημέρες διά θαλάσσης και 8 ημέρες μέσω Ιράν και όχι 4 μέρες όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. 


Αεροπορικώς η διαφορά είναι ελάχιστη αφού έτσι ή αλλιώς μετφέρονται μέσω Ιράν και Ιράκ αεροπορικώς και σήμερα τα εφόδια για τα ρωσικά και συριακά στρατεύματα. Ρωσικά ΜΜΕ σε διαδοχικά τους άρθρα θεωρούν πολύ πιθανό πως η Τουρκία μπορεί να προκαλέσει με μια τέτοια κίνηση (δείτε σχετικά εδώ και εδώ).

 "Η Ρωσία βασίζεται στο απαραβίαστο των νομικών κανόνων της ελευθερίας της ναυσιπλοϊας μέσω των Στενών της Μαύρης Θάλασσας" είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμίτρι Πεσκόφ. 


Η Συνθήκη του Μοντρέ όσο ....

Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας και η Εθνική αντίσταση ,είναι πια όρος επιβίωσης για τον Ελληνισμό.

Τώρα παίζουν το τελευταίο τους χαρτί και θα καούν από τη φλόγα που ήδη ανάβει στις καρδιές μας! 

Είναι μοιραίο πια να επισυμβεί το «θαύμα», που όλοι περιμένουμε! Εμείς πια δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε κι είμαστε πιο ελεύθεροι από ποτέ!

Τίποτα δεν έγινε τυχαία! Δοκιμαστήκαμε σκληρά για να δώσουμε την πιο καίρια μάχη της ιστορίας μας ενωμένοι και δυνατοί ,όσο ποτέ! 


Το είδαμε καθαρά πια το μοναδικό μας χρέος ...